Italia: Katolisen lehden päätoimittaja erosi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

3.9.2009 Farisealainen siveydenvartija erosi


Katolisen sanomalehden L'Avveniren päätoimittaja, lehdessään siveyttä julistanut Dino Boffo on luopunut päätoimittajan tehtävästä. Hän kertoo, että oli sietämätöntä perhe-elämälle, että hänen persoonaansa vastaan käytiin Berlusconin omistaman lehden suunnasta.

L'Avvenire on tärkeä Vatikaanin äänitorvi ja mielipiteen muokkaaja. Vatikaanilla on myös satelliittikanava ja radioasema. Torstaina Dino Boffo ilmoitti Genovan arkkipiispalle kirjeessä erostaan.

Berlusconin veljen omistamassa lehdessä kerrottiin Boffon homoseksuaalisuudesta, mutta kerrottiin myös, että Boffo oli vähällä joutua vankilaan joitakin vuosia sitten. Vankilareissu saatiin kuitattua sakoilla. Kyseessä oli rahan kiristämistä ja uhkailua rakkausasiassa. Il Giornalen mukaan Boffon on paha mennä arvostelemaan Berlusconin tekemisiä, kun omassa kaapissakin on luurankoja.

Dino Boffo paljasti katolisessa lehdessään mm. Berlusconin sardinialaisen maatilan bakkanaaleja. Julkisuudessa on ollut mm. kuva Tsekin konservatiivisesta pääministeristä alasti ja kiihkeänä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lähde:http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/6386


29.8.2009 Asia tuli julksiuuteen


Perjantaina Il Giornalessa päätoimittaja Vittorio Feltri väitti, että katolisen Avvenire-lehden päätoimittaja Dino Boffo on sotkeutunut homojuttuihin ja seksuaaliseen väärinkäyttöön. Il Giornale –lehti on Berlusconin suvun hallinnassa. Tänään Italian piispainkonferenssin puheenjohtaja ilmoittaa ottavansa Dino Boffon suojelukseensa. Piispainkokouksen puheenjohtaja leimasi huhut vastenmielisiksi. Avveniren päätoimitttajalla on täysi tuki piispoilta ja kristilliseltä yhteisöltä.

Silvio Berlusconi on yrittänyt pysyä kiistasta mahdollisimman etäällä. Kuitenkin jo perjantaina oli katolisen kirkon suunnasta peruutettu yksi lounastilaisuus, jossa Berlusconin piti olla mukana.

Päätoimittaja Feltri teki paljastukset. Hän perusteli asiaa näin: Moralistit ovat hyökänneet Berlusconin yksityiselämää vastaan,. Nyt moralistit on paljastettava. Kansan on saatava tietää, millaisista pöntöistä saarnat tulevat.

Entä mikä oli paljastus?


Helsingin Sanomat kertoo asian näin: "Artikkelin mukaan katolisen Avvenire-lehden päätoimittaja Dino Boffo oli 2000-luvun alussa painostanut väitetyn homorakastajansa aviovaimoa ottamaan avioeron…..Avvenire on toistuvasti arvostellut Berlusconia tämän naisseikkailuista sekä vaatinut pääministeriä käyttäytymään vastuullisemmin. "

PS. Nyt tuli Avvenirelle kosto.

*****

Guardian kertoi lauantaina, että Berlusconi aikoo vaatia suuret vahingonkorvaukset eurooppalaiselta medialta, joka on kertoillut hänen yksityisistä seksiasioistaan. Syytettyinä tulevat olemaan mm. Financial Times ja johtavat saksalaiset, ranskalaiset ja espanjalaiset lehdet.

Lehtikuvia Berlusconin maatilalta
Dino Boffo kuvassa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!