ILGA-Europen vuosikokous Maltalla - onko maa turvallinen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Malta on kaunis maa, mutta keski- ja pohjoiseurooppalaiselle jotkut asiat ovat vaikeita ymmärtää. Aborttikielto on täydellinen. Siviiliavioliittoja ei ole. Ero avioliitosta on mahdotonta. Homo-oikeudet ovat pikku juttu näiden suurten asioiden rinnalla. Sanotaan, että maltalaisilla ei ole mitään homoja ja lesboja vastaan, mutta kaikkia muutoksia vastustetaan.

Vähitellen muutoksia kuitenkin tulee. Ensimmäinen gay-pride pidettiin vuoonna 2005. Viime vuonna perustettiin ensimmäinen homo/lesbopensionaatti. Omistaja David Bell kertoo, että nyt jo turismiviranomaiset voivat kertoa homoystävällisestä hotellista.
(GAB)

Times of Malta kertoo homovihasta

Vandaalit tunkeutuivat Times of Malta -lehden mukaan 9 päivää sitten 42-vuotiaan Anderen kotiin ja kirjottivat vanhaan restauroituun marmoriseinään sanat "No Gays". Marmorista töherrykset pitää poistaa välittömästi. Muuten ne syöpyvät kiveen ikuisiksi ajoiksi.

Andre ja hänen partnerinsa hankkivat talon vuosi sitten, eivätkä he naapurustossa ole havainneet homovihaa. Nyt soitettiin poliisille, mutta Andre oli järkyttynyt poliisin välinpitämättömyydestä. Poliisi ei vaivautunut paikalle, vaan itse piti mennä poliisiasemalle. Poliisimiehen asenne oli ikävä. Poliisin mukaan se oli vain pikku kepponen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aluksi Andre ei olisi halunnut puhua koko asiasta, mutta nyt on on nukuttu muutama yö, on tullut tarve selvitellä asiaa. HLBTI-ihmisten syrjintä on lisääntynyt viime aikoina, kun homot ja lesbot ovat tulleet näkyvämmiksi.


ILGA Europen kokous Maltalla

ILGA-Europen kokouksen tämänvuotinen teema on vapaasti suomennettuna: "Miten HLBTI-tasa-arvoasioissa selvitään yli uskonnollisten ja kulttuuristen esteiden". ILGAn kokoukseen voi osallistua myös yksityishenkilönä, mutta silloin ei voi osallistua äänestyksiin. Ilmoittautumienn päättyy. 7.9.2009.

Lehtiartikkeli ja lukijakommentit

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!