Homovihamielinen Kreikka

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Vielä parikymmentä vuotta sitten Kreikka oli monen homoturistin ykköskohde. Opiskeltiin kreikan kieltä ja tanssittiin vanhoja kansantansseja. Viime aikoina kreikkalaisen yhteiskunnan homofobia on näyttäytynyt täydellä voimalla. Marraskuussa kreikkalainen homojärjestö pyysi ulkomaista tautatukea, kun parlamentissa on käsittelyssä parisuhdelaki. Homoparit on jätetty pois lakiehdotuksesta.

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=7310

Viime viikkoina on nähty kuvia rajuista mellakoista esim. Ateenassa. Mellakoissa varmaan heijastuu yhteiskunnan ja politiikan konservatiivisuus. Nuoret eivät hyväksy vanhaa valtaa.

Eilen Pink News kertoi, että kreikkalaisortodoksinen Pireuksen metropoliitta, piispa Serafim on häväissyt aids-aktivistia ja aids-työtä tekevää Syntesis-järjestöä. Luvassa on oikeudenkäynti. Piispa on syyttänyt sanomalehtijutussa, että homot ovat moraalisesti korruptoituneita ja heillä on pakkomielteenä oma psykologispatologinen poikkeamansa. Asia menee oikeuteen 3. helmikuuta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

HLBTIQ-ihmisiä vastaan käydään avoimen vihamielistä sanasotaa lehdistössä ja politiikassa, ilman mitään seuraamuksia. Mukana tässä homofobisessa kampanjassa on useita ministereitä, poliitikkoja, julkisuuden henkilöitä, uskonnollisia johtajia ja journalisteja. Piispa Serafim on käsitellyt lehtiartikkelissa tunnetun näyttelijän murhaa. Kyseessä ilmeisesti oli homofobinen murha, mutta Serafim puolustaa murhaajaa väittämällä, että näyttelijä pakotti murhaajansa homoseksiin. Oma syy - 21 puukoniskua.

(PinkNews/pk)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!