Scottish Opera suurissa taloudellisissa vaikeuksissa

  • Teema
  • Ooppera
  • Hannu Korhonen

Scottish Operan hallintoneuvosto totesi perjantaina että kriisinrepimän oopperatalon tulevaisuudesta olisi syytä saada jonkinlainen päätös heti kesäkuun alussa. Samalla hallintoneuvosto ilmoitti että oopperan tulevaisuussuunnitelmia pohditaan uudelleen, vaihtoehtoiset suunnitelmat sisältävät suuria leikkauksia talon kustannuksissa jotta useiden miljoonien puntien aukko saadaan tukittua.

Hallintoneuvostosta todettiin, että "Scottish Operan, Scottish Executiven ja Scottish Arts Councilin väliset neuvottelut ovat olleet hyvin rakentavia, ja että nyt uudelleenarvioidaan joitakin ehdotuksia." "Toivomme olevamme siinä asemassa että voimme selkiyttää tulevaisuudensuunnitelmia seuraavassa hallintoneuvoston kokouksessa kesäkuun 2. päivä."

Scottish Operan kasvavat velkaongelmat näkyvät siinä, että talo on ottanut £4,5 miljoonaa ennakkoa sen saamasta £7,5 miljoonasta koko vuodeksi tarkoitetusta Scottish Arts Councilin myöntämästä avustuksesta. Käytännössä tämä tarkoittaa että Scottish Operan on pärjättävä £11 miljoonalla seuraavien kahden vuoden aikana.

(Lähde: The Scotsman, 15.05.2004)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!