ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Venäjällä taas surmatyö - uhrin homoseksuaalisuus motiivina

Sami Mollgren • 04.06.2013 08:24 • 2 kommenttia. UUTISET: YLEISET • ULKOMAAT
Kolme miestä on otettu kiinni naapurinsa surmaamisesta puukottamalla ja potkimalla. Viranomaistietojen mukaan viime viikolla tehdyn surmatyön motiivi on 39-vuotiaan uhrin paljastunut homoseksuaalisuus.

Teon jälkiä yritettiin peittää viemällä uhri autoonsa, valelemalla se bensiinillä ja sytyttämällä tuleen. PinkNews-palvelun mukaan teko tapahtui Venäjän kaukoidässä, Kamtšatkalaisessa kylässä. Tietojen mukaan uhri työskenteli lentokentällä.

On poikkeuksellista, että viranomaiset mainitsevat rikoksen motiiviksi homofobian.

Toukokuun alkupuolella, voiton päivän juhlan yhteydessä Volgogradissa oli edellinen vastaava tapaus. Uhrin oli kerrottu uskoutuneen suuntautumisestaan kavereilleen, kun nämä juhlivat juoden voitonpäivää. Paljastuksen jälkeen tekijät olivat alkaneet hakata uhria. Myöhemmin 23-vuotias uhri löydettiin pahasti silvottuna erään asuintalon pihalta. Tietojen mukaan Volgogradissa on aiemminkin tapahtunut vastaavia tekoja.

Venäjällä seksuaalivähemmistöihin kuuluvien asemaa on heikennetty viime vuosina merkittävästi. Maassa on valmisteilla lainsäädäntö, joka kieltää homoseksuaalisuuden "propagoinnin". Useissa Venäjän kaupungeissa on jo vastaavaa lainsäädäntöä, mutta Volgogradissa sellaista ei ole. Venäjällä asuvien keskuudessa on laaja tuki homokielteiselle politiikalle.

- Tämän Volgogradin hirvittävän tapauksen kohdalla poimitaan maassa harjoittavan homofobisen politiikan hedelmiä, mukaanlukien aloite homopropagandan kiellosta, sanoi tunnettu sateenkaariaktivisti Nikolai Aleksejev Volgogradin tapauksne jälkeen uutistoimisto Interfaksille. Aleksejevin mukaan homopropagandakielto vähentää pelkoja homoihin kohdistuvien hyökkäysten seurauksista.

Kamtšatkan tapauksen yhteydessä Aleksejev totesi, että tilanne muuttuu yhä pahemmaksi.

Venäjällä homoseksuaaliset suhteet eivät ole olleet vuoden 1993 jälkeen enää rikos, mutta mielipidekyselyjen mukaan vain pieni osa kansasta kannattaa homoille täysiä kansalaisoikeuksia.

Venäjällä on myös kielletty säännöllisesti pride-tapahtumat. Niihin osallistujia pidätetään. Alexejev oli pidätettynä viimeviikkoisen Moskovan pride-tapahtuman yhteydessä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Näin siis toimitaan dosentti Bäckmanin ihannemaassa. Onko tämä sitä hän haluaisi täälläkin tapahtuvan?
  ERKKI - VAAS (ei rekisteröitynyt) • 04.06.2013 14:38
Kyrie eleison!!!
  martin • 04.06.2013 21:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy