ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kaverit murhasivat kaapista tulleen miehen raa´asti Venäjällä

Sami Mollgren • 12.05.2013 13:24 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kaapista kavereilleen tullut 23-vuotias mies löydettiin tapettuna Venäjän Volgogradissa voitonpäivän juhlinnan jälkeen, 9. toukokuuta. Venäjän Saksasta Toisessa Maailmansodassa saavuttaman voiton vuosipäivän juhlan jälkeisenä aamuna uhri löydettiin asuintalon pihalta pahasti silvottuna. Poliisilla oli vaikeuksia tunnistaa uhri tämän vammojen vuoksi. Miestä oli myös kidutettu seksuaalisesti tappamisen yhteydessä.

Poliisi on pidättänyt teosta epäiltynä 22-vuotiaan uhrin tutun sekä 27-vuotiaan entisen vangin. Tunnustaneen miehen mukaan surmateon syynä oli 23-vuotiaan uhrin homous ja provokatiivinen käytös, mikä voitonpäivänä loukkasi isänmaallisia tunteita.

Uhrin on kerrottu uskoutuneen suuntautumisestaan, kun kaverukset juhlivat juoden voitonpäivää. Paljastuksen jälkeen tekijät olivat alkaneet hakata uhria.

Uutistoimisto Reutersin mukaan on poikkeuksellista, että viranomaiset mainitsevat rikoksen motiiviksi homofobian.

Gay.ru -sivusto kertoo vastaavanlaisia murhia tapahtuneen Volgogradissa vuonna 2008 ja 2012.

Venäjällä seksuaalivähemmistöihin kuuluvien asemaa on heikennetty viime vuosina merkittävästi. Maassa on valmisteilla lainsäädäntö, joka kieltää homoseksuaalisuuden "propagoinnin". Useissa Venäjän kaupungeissa on jo vastaavaa lainsäädäntöä, mutta Volgogradissa sellaista ei ole. Venäjällä asuvien keskuudessa on laaja tuki homokielteiselle politiikalle.

- Tämän Volgogradin hirvittävän tapauksen kohdalla poimitaan maassa harjoittavan homofobisen politiikan hedelmiä, mukaanlukien aloite homopropagandan kiellosta, sanoi tunnettu sateenkaariaktivisti Nikolai Alexejev uutistoimisto Interfaxille. Alexejevin mukaan homopropagandakielto vähentää pelkoja homoihin kohdistuvien hyökkäysten seurauksista.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tällainen homofobinen raakuus jättää sanattomaksi.
  martin • 12.05.2013 13:40
Hullu maa. Olisipa fiksummat naapurit!
  russia (ei rekisteröitynyt) • 12.05.2013 15:59
Ja tästä tilanteesta naapurimaassamme Suomen ylin valtiojohto näkee parhaaksi olla hiljaa, koska kyse on Venäjän sisäisistä asioista. Ja Suomen puoluekentässä aiheen ihmisoikeusluonne tunnustetaan vain osittain.
  jnsto • 12.05.2013 16:28
ja jotkut haluavat että suomeen ei saisi tulla tasa arvoinen avioliittolaki ja ihmisläheisempi ilmapiiri vaan venäjän malliin homopropagandalaki ja psykoottisia homofobeja!
  puppeliassi • 12.05.2013 18:25
Juuri tämänkaltaisten ilmiöitten julkitulemisen vuoksi on tärkeätä että Suomeen saataisiin tasa-arvoinen avioliittolaki. En oikein jaksa uskoa että millään suomalaistaholla haluttaisiin leimautua tasa-arvokysy-mysten suhteen osaksi Venäjää, en henkisesti taikka fyysisestikään! SF:n ajan tulisi olla jo mennyttä vaikka nykypoliitikkojemme vaitonaisuus Venäjän ihmisoikeustilanteen suhteen antaa ajoittain ymmärtää kuin yhä eläisimme “neuvostoaikaa“.
  ERKKI - VAASA (ei rekisteröitynyt) • 12.05.2013 19:08
Pitihän sitä raivoa purkaa johonkin, kun Venäjä meni häviämään Ranskalle lätkän mömmönkisoissa vieläpä kansalölisena Voitonpäivänä.

Taitaisi olla neukkulan romahtamiseen verrattava asia olla jos joku venäläinen huippu-urheilija tulisi ulos kaapista.
  valtsu_Kalliossa • 13.05.2013 01:49
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy