ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA:n suuryrityksiä tukemassa esitystä syrjintäsuojalaiksi

Sami Mollgren • 11.03.2016 08:28 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvalloissa 60 suuryritystä on asettunut tukemaan lakiesitystä, joka suojaisi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia syrjinnältä työelämässä.

Nykyään osassa osavaltioita on syrjinnältä suojaavia lakeja, mutta liittovaltiotasoista lakia ei ole. 28 osavaltiossa laki ei kiellä seksuaaliseen suuntautuneisuuteen tai sukupuoli-identiteettiin perustuvaa syrjintää tai hlbti-vähemmistöön kuulumisen käyttämistä perusteena työsuhteen purkamiselle.

Viime vuonna demokraatit toivat kongressin käsiteltäväksi lakiesityksen, joka tunnetaan nimellä "Equality Act", ja sillä on myös presidentti Barack Obaman tuki. Samoin sitä tukevat presidenttiehdokkuutta tavoittelevat Hillary Clinton ja Bernie Sanders. Lakiesitys on kuitenkin edennyt verkkaisesti siihen nihkeästi suhtautuvien republikaanien ollessa ratkaisevassa asemassa.

Suuryritysten asettuminen lakiesityksen taakse saattaa kuitenkin vaikuttaa konservatiivisiin päättäjiin, viestimällä sen tekevän hyvää liike-elämälle. Lain taakse asettuneet yritykset työllistävät useita miljoonia ihmisiä, ja ne pyörittävät merkittävää osaa taloudesta.

Esitystä tukevat yritykset ovat Abercrombie & Fitch, Hewlett-Packard, Accenture, Hilton Worldwide, Airbnb, Hyatt Hotels, Amazon.com, IBM, American Airlines, Intel, American Eagle Outfitters, Kellogg, Apple, Levi Strauss & Co., Best Buy, MasterCard, Biogen, Johnson & Johnson, Boehringer Ingelheim USA, Marriott International, Broadridge Financial Solutions, McGraw Hill Financial, Brown-Forman, Microsoft, CA Technologies, Mitchell Gold + Bob Williams, Caesars Entertainment, Monsanto, Capital One Financial, Moody’s, Cardinal Health, Nike, Choice Hotels International Inc, Oracle, Corning, Orbitz Worldwide, The Coca-Cola Company, PepsiCo, CVS Health, Qualcomm, Diageo North America, Replacements, Dropbox, Salesforce, The Dow Chemical, Sodexo, EMC, Symantec, Facebook, Target, Gap, Tech Data, General Mills, T-Mobile USA, General Electric, Twitter, Google, Unilever, The Hershey Company ja WeddingWire.

Vuoden 2015 loppupuolella tehdyn selvityksen mukaan 71 prosenttia yhdysvaltojen asukkaista kannattaa hlbti-vähemmistöjä syrjinnältä työelämässä, asumisessa ja palvelujen saamisessa suojaavan lainsäädännön luomista. Vastustajia oli 25 prosenttia.

***

Suomessa tasa-arvoista avioliittolakia tuki sen hyväksymisprosessin aikana myös joukko yrityksiä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy