ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Yli kaksi kolmesta kannattaa hlbti-vähemmistöjä syrjinnältä suojaavaa lainsäädäntöä

Sami Mollgren • 21.02.2016 13:50 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Selvityksen mukaan 71 prosenttia kannattaa hlbti-vähemmistöjä syrjinnältä työelämässä, asumisessa ja palvelujen saamisessa suojaavan lainsäädännön luomista. Vastustajia oli 25 prosenttia.

Selvitystä varten haastateltiin maanlaajuisesti 42 000 henkilöä vuoden 2015 toukokuun ja vuodenvaihteen välisenä aikana.

Vastaajista 59 prosenttia oli sitä mieltä, että pienyrittäjilläkään ei pidä olla oikeutta kieltäytyä uskonnollisin perustein palvelemsta samaa sukupuolta oleviea pareja. Vaikka luvut vaihtelivat osavaltioittain ja alueittain, ei missään osavaltiossa tai kaupunkiseudulla ollut enemmistöä, joka sallisi uskonnollisperustaisen kieltäytymisen palvelun tarjoamisesta.

28 Yhdysvaltojen osavaltiossa ei ole voimassa hlbti-vähemmistöjä syrjinnältä suojaavaa lainsääädntöä.

Kanta samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeuteen on pysynyt tasaisena korkeimman oikeuden kesällä 2015 tekemän päätöksen jälkeen: kannattajia on selvityksen mukaan 53 prosenttia ja vastustajia 37 prosenttia asukkaista.

Tasa-arvoisen avioliittolainsääädännön kannatus on suurinta nuorimmissa ikäryhmissä. Noin 60 ikävuoteen asti kannattajia on enemmän kuin vastustajia ja 70-vuotiaista lähtien vastustajien määrä ylittää kannattajien määrän, kasvaen vastaajan ikävuosien lisääntyessä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy