ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Setan puheenjohtaja vaatii translakiasian julkiseen käsittelyyn asiantuntijuutta

Sami Mollgren • 13.10.2017 09:53 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Setan puheenjohtaja Viima Lampinen kritisoi Ylen A-studion tiistaina 10. lokakuuta järjestettyä keskustelua translaista, sen uudistustarpeesta ja transihmisten vanhemmuudesta. Asiasta keskustelivat Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo ja kansanedustaja Leena Meri (ps).

Lampinen katsoo, että keskustelijana ollut kansanedustaja Meri ei ollut aiheesta perillä. Lampisen mukaan Meri myös oli jotain muuta kuin ihmisoikeusasiantuntija. Lampinen vaatii asian käsittelyyn laadukkuutta ja asiantuntijuutta, ei aiheeseen liittyvien perustietojen suhteen eri tasolla olevien välistä kinastelua.

- Olen todella kyllästynyt tällaiseen tapaan käsitellä vähemmistöasioita ja ihmisoikeusteemoja. Sen sijaan, että saataisiin laadukas, aiheeseen pureutuva asiantuntijahaastattelu, kansalle halutaan kinaa ja kinasteluhuveja. Asiasta ei päästä kunnolla koskaan edes keskustelemaan, koska edes perusasoista ei olla samalla tasolla, samalla kartalla, toteaa Lampinen Twitterissä.

Hän viittaa keskustelutarjonnan tasoon "kuvainnollisesti lyön tai ainakin sanoillani sivallan" -määritelmällä ja siihen, että mielipide nostetaan samanarvoiseksi kuin aiheeseen vuosia perehtyneen asiantuntijan lausunto.

- Nyt riittää. Haluan journalismia, en viihdettä, kirjoittaa Lampinen.

- Haluan laatua ja asiantuntemusta, oikeutta ja arvokkuutta, en joutavaa hölinää ja sisällötöntä höttöä.

Keskiviikkona translain uudistamista edistävän Kuuluu kaikille -kampanjan verkkosivuilla julkaistiin kirjoitus, jossa translakikampanjan asiantuntijat kommentoivat kansanedustaja Meren keskustelussa esittämiä huomioita.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy