ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Rooman pormestari ei aio perääntyä homoavioliittojen rekisteröintiasiassa

Sami Mollgren • 01.11.2014 11:40 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Rooman pormestari ilmoitti perjantaina kieltäytyvänsä mitätöimästä ulkomailla avioituneiden samaa sukupuolta olevien parien rekisteröintejä. Rooman pormestari Ignazio Marino aikoo jatkossakin uhmata Italian sisäministerin Angelino Alfanon kieltoa ulkomailla solmittujen homoavioliittojen rekisteröimisestä.

Kaksi viikkoa sitten Marino rekisteröi Rooman kaupungintalolla 16 samaa sukupuolta olevan parin avioliittoa, jotka oli solmittu ulkomailla.

Marinon mukaan hän ei hyväksy määräystä mitätöimisestä, koska lain mukaan ulkomailla solmittuja avioliittoja "ei pidä rekisteröidä, jos rekisteröimisestä koituu vaaraa yleiselle järjestykselle".

- Rehellisesti sanoen en voi ymmärtää mitä vaaraa voisi aiheutua rakastuneesta parista, joka on vannonut rakkautensa valan, sanoi Marino.

Marino katsoo myös, että rekisteröintien mitätöinti olisi laiton ja toimi, vastoin Euroopan unionin periaatteita.

Rooman lisäksi myös esimerkiksi Milanossa, Bolognassa ja Napolissa pormestarit ovat hyväksyneet ulkomailla solmittujen samaa sukupuolta olevien avioliittojen rekisteröinnit.

Italialaisen homojärjestön Arcigayn johtaja Flavio Romani on ilmaissut arvostuksensa ja tukensa Marinolle ja samalla arvostellut Mattero Renzin hallitusta.

Italian lainsäädäntö ei tunnusta samaa homoavioliittoja tai samaa sukupuolta olevien rekisteröityjä parisuhteita.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Italiassa lainsäädäntön on aina ollut niin takapajuinen ja uskonto-valtio-pohjainen.

Roomalaisetkin uskoivat ihmisten eriarvoisuuteen, vapaisiin rooman kansalaisiin vs ei kansalaiset, orjat. Rooman laeissa hegemoitiin lähinnä miehiä (mihin vatikaani-ajattelukin yhä pohjaa), mutta naisilla ja lapsilla ei ollut juurikaan mitään oikeuksia rooman laeissa.

Roomalaisten miesten keskuudessa harrastettiin pederastiaa ja pedofiliaa.

Samaan aikaan kelteillä oli lait, joissa naisten, lasten ja vammaisten asemaa oli turvattu - jopa turvattiin biseksuaalin kanssa avioituneen naisen asemaa.

Eurooppalaisen demokratian pohja rakennettiin sitten uudelleen Ranskan Suuren Vallankumouksen myötä, kun uskonnot erotettiin valtiosta ja ihmisoikeudet sekä demokratia saatettiin käytäntöön.

Italia laahasi jäljessä monessa asiassa, mutta parannus on sielläkin väistämätöntä ... aika siivota mieshegemonia- ja uskontopölyjä.
  human • 01.11.2014 12:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy