ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Päivi Räsänen oikoo: KD ei lähdössä hallituksesta, vaikka eduskunta hyväksyisikin tasa-arvoisen avioliittolain

Sami Mollgren • 26.10.2014 19:23 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Sisäministeri ja kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on tarkentanut Turun Sanomissa julkaistua haastatteluaan. Räsänen kirjoittaa, että hänen avioliittoa käsittelevä kommenttinsa liittyy ainoastaan hallituksen mahdollisiin esityksiin, ja että haastattelussa häntä oli tulkittu väärin.

- Turun sanomien tämän päivän haastattelussa oli yhdistetty hallitusyhteistyötä koskeva kysymys virheellisesti kansalaisaloitteen käsittelyyn eduskunnassa, kirjoittaa Räsänen blogissaan sunnuntaina.

Haastattelun perusteella RKP:n puheenjohtaja Haglund hämmästeli sitä, että KD olisi valmis kyseenalaistamaan hallituksen toimintakykyä sen takia, että periaatteesta vastustetaan kansalaisten tekemää aloitetta.

- Kataisen hallitusohjelmaneuvotteluissa sovittiin, että hallitus ei tuo esitystä, jolla avioliittolain perusteet muutettaisiin. Tästä edelleen pidämme kiinni ja luonnollisesti luotamme, että myös muut hallituskumppanit pysyvät sopimuksessamme. Emme ole siis hallituksessa, joka tekisi lakiesityksen samaa sukupuolta olevien avioliitosta. Tämä periaate koskee koko hallituksen toimintakautta, tulipa kansalaisaloitteiden tai eduskunnan kautta millaisia tahansa vaatimuksia, kirjoittaa Räsänen.

Räsäsen mukaan haastattelussa ei ollut puhetta kansalaisaloitteen käsittelystä eduskunnassa, mutta KD:n eduskuntaryhmä tekee kuitenkin työtä sen eteen, ettei yhdenvertainen avioliittolaki toteutuisi.

- Avioliittolain tulevaisuus on nyt eduskunnan, ei hallituksen käsissä. Eduskunnan ratkaisujen jälkeen arvioimme tilanteen uudestaan, kirjoittaa Räsänen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Avioliittolain tulevaisuus on nyt eduskunnan, ei hallituksen käsissä. Eduskunnan ratkaisujen jälkeen arvioimme tilanteen uudestaan."

Räsänen ei nähdäkseni lupaa, että kd jää hallitukseen, jos eduskunta hyväksyy tasa-arvoisen avioliittolain.
  Havainnoija • 26.10.2014 19:35
Hyvin se Räsänen rakentaa tahtomattaan tilannetta sellaiseksi, että tasa-arvoisen avioliittolain läpimenolle on isot paineet eduskunnassa, ellei asiasta haluta tehdä entistä massiivisempaa kansan Tahdon-ilmausta vaaleihin.
  smo • 26.10.2014 19:43
Jos itse olisin epävarma kannattaako vai ei niin nyt olisi hyvä syy kannattaa jos kd lähtee hallituksesta, soinikin voisi kaataa hallituksen antamalla omiensa äänestää kuten haluavat :D

www.eroakirkosta.fi räsäsen laki: aina kun avaa suunsa porukkaa eroaa kirkosta :)

Kommenttia muokattu: 26.10.2014 klo 20:36
  puppeliassi • 26.10.2014 20:30
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy