ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Nyrkkeilijä Orlando Cruzin sateenkaarihousut hermostuttavat

Sami Mollgren • 12.10.2013 10:58 • 2 kommenttia. UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT
Puertoricolainen Orlando Cruz yrittää nousta lauantaina ammattinyrkkeilyn maailmanmestariksi. Cruz kohtaa tuolloin Las Vegasissa meksikolaisen Orlando Salidon ottelussa WBO-liiton höyhensarjan avoimesta MM-tittelistä.

Mikäli Cruz voittaa ottelun, tulee hänestä ensimmäinen avoimesti homo ammattinyrkkeilyn maailmanmestari.

Cruz on valinnut otteluasukseen housut, joissa on Puerto Ricon lippu sateenkaariväreissä. Lämmittelyliivi noudattaa samaa tyyliä. Ottelun järjestävä promootioyhtiö Top Rank on julkaissut Facebookissa kuvan asukokonaisuudesta. Kuvaa on kommentoitu varsin aggressiivisin sanankääntein. Cruz on kertonut käyttävänsä valitsemaansa otteluasua siitä huolimatta.


Syksyllä 2012 Orlando Cruz kertoi olevansa homo. Nyt 32-vuotias Cruz on ensimmäinen avoimesti aktiiviuransa aikana homoseksuaalisuudestaan kertonut mies nyrkkeilyurheilun piirissä.

- Olen nyrkkeillyt yli 24 vuotta ja kun jatkan nousujohteista uraani, haluan olla rehellinen itselleni, sanoi Cruz tuolloin medialle antamassaan lausunnossa.

- Haluan yrittää olla paras mahdollinen roolimalli nuorille, jotka saattavat ajatella nyrkkeilyä urheilulajina ja ammattiurana. Olen aina ollut ja aion olla ylpeä puertoricolainen. Olen aina ollut ja aion olla ylpeä homomies.

Elokuussa Cruz kosi miesystäväänsä ja sai myöntävän vastauksen.

Ammattilaisuransa Cruz aloitti joulukuussa 2000 ja voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa 2008.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
" Olen aina ollut ja aion olla ylpeä homomies " sanoo Orlando Cruz. Juuri näin. Arvosta, rakasta ja kunnioita itseäsi homomiehenä aina ja kaikkialla missä oletkin, sekä käyttäydy senmukaisesti niin itseäsi kuin muitakin kohtaan.
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 12.10.2013 17:14
Tällä kertaa näemmä toinen Orlando oli vielä kovempi ja vei voiton. Jäämme odottamaan ensi kertaa!

boxrec.com
  k_ma • 13.10.2013 19:50
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy