ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

NHL-kiekkojoukkueen maalivahdin kypärässä sateenkaarilippu

Sami Mollgren • 21.11.2017 19:40 • 1 kommentti. UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT
Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaavan Vancouver Canucks -joukkueen maalivahti Anders Nilsson on maalauttanut kypäränsä takaosaan sateenkaarilipun. Joukkueella on ollut viime vuosina edustus myös Vancouverin pride-tapahtumassa.

Ruotsista kotoisin oleva 27-vuotias Nilsson oli maalauttanut tällä kaudella kotipeleissä käyttämäänsä kypärään sateenkaarilipun, omien sanojensa mukaan "tukeakseen homoystäviään".Nyt hän on maalauttanut sateenkaarilipun myös vieraspeleissä käyttämäänsä kypärään, ja se on ensimmäistä kertaa käytössä Philadelphiassa tiistaina.Nilssonin kypärässä on myös kuva hänen kaksivuotiaasta pojastaan Miosta sekä siluettikuva raskaana olevasta vaimostaan Emeliestä - joka tosin ehti jo synnyttää Loui-pojan kaksi viikkoa sitten.Elokuussa Vancouverin järjestyksessään 39:een pride-kulkueeseen osallistuivat Canuckseista Troy Stecher, Erik Gudbranson sekä Jake Virtanen. Virtanen on suomalaissukuinen, mutta kanadalaissyntyinen.

Vuonna 1945 perustettu Canucks on läntisen konferenssin ja Tyynenmeren divisioonan joukkue. Se liittyi NHL:ään kaudella 1970-1971. Joukkueessa pelaa myös suomalainen Markus Granlund.

You Can Play -kampanjalla parannetaan hlbti-asenteita NHL:n piirissä

Jääkiekon ja muun joukkueurheilun asenneilmapiiristä on käyty keskustelua vuosikaudet. Esimerkiksi "homotteluun" on viime vuosina puututtu tiukasti.

Keväällä 2012 käynnistyneessä You Can Play –kampanjassa Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:n vaikuttajat ja pelaajat sitoutuvat "If you can play, you can play" (suom. ”jos osaat pelata, voit pelata”) –asenteeseen eli siihen, että esim. seksuaalivähemmistöön kuuluminen ei ole mikään este NHL-uralle. You Can Play –kampanjassa monet NHL-tähdet esiintyvät lyhyissä videospoteissa (PSA) ja toistavat kampanjan viestiä. You Can play -kampanja on saanut tuen NHL:n johtoporrasta myöten.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hieno ele Nilssonilta!

"Esimerkiksi "homotteluun" on viime vuosina puututtu tiukasti." Koskahan siihen puututtaisiin suomalaisissa kouluissa? Ehkei sitä viljellä luokkahuoneissa, mutta välitunneilla kylläkin.
   (ei rekisteröitynyt) • 22.11.2017 12:47
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy