ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Michigan, USA: Tuomioistuin jäädytti homoavioliittokiellon kumoamisen

Sami Mollgren • 23.03.2014 12:17 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvalloissa vetoomustuomioistuin on myöhään lauantaina julkaissut päätöksen, jonka mukaan tuomarin päätös kumota Michiganissa homoavioliitot kieltävä laki jäädytetään tilapäisesti.

Käytännössä viranomaiset eivät voi myöntää samaa sukupuolta oleville pareille avioliittolupia tai vihkiä avioliittoon homopareja ainakaan ennen keskiviikkoa. Siihen mennessä ylempi oikeusaste on ehtinyt käsitellä tuomarin perjantaista päätöstä tarkemmin.

Perjantaina virastojen jo sulkeuduttua, kumosi liittovaltion tuomari Michiganissa kansanäänestyksellä vuonna 2004 voimaan saatetun samaa sukupuolta olevien avioliittojen kiellon. Lauantaiaamuna joissain piirikunnissa virastot pitivät ovensa auki, ja useat samaa sukupuolta olevat parit ehtivät avioitua.

Osavaltion oikeusministeri jätti välittömästi vaatimuksen jäädyttää tuomarin päätöksen toimeenpano. Vielä perjantaina vetoomustuomioistuin viestitti, ettei se puutu Michiganin homoavioliittoasiaan ennen tiistaita.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kuvio toistuu samanlaisena kuin Utahissa. Siellä osavaltion viranomaiset tulivat yllätetyiksi tuomarin päätöksellä. Heillä kesti varsin paljon pidempään saada kasaan riittävät argumentit, joilla avioliittotodistusten myöntäminen voitiin ylemmän oikeuden päätöksellä keskeyttää.

Michiganin viranomaiset olivat mitä ilmeisemmin valmistautuneet tällaiseen tuomarin ratkaisuun ja osasivat toimia heti.

Amerikkalainen juridinen ja poliittinen kikkailu todellisten ihmisten asialla ja tunteilla on todella ikävää.
  JuhaniV • 23.03.2014 12:41
Utahin jälkeen jo Oklahomassa, Virginiassa ja Teksasissa tehtiin oikeudessa sama päätös, Michigan poikkesi vain siten että nuo kolme muuta osavaltiota ottivat heti käyttöön jäädytyksen joka olisi niitäkin kohdannut muutaman päivän sisään Utahin ennakkotapauksen jälkeen. Lisäksi Kentuckyssa jäädytettiin muissa osavaltioissa tehtyjen avioliittojen hyväksyminen. Kaikissa näissä tapauksissa odotetaan korkeampien oikeusasteiden päätöstä, ja asia voi siirtyä lopulta korkeimpaan oikeuteen, mutta ei aivan lähiaikoina. Michiganin kohdalla kyse ei ole juridisesta kikkailusta vaan melko normikäytännöstä (Utahin kohdalla oli toisin).
  Niisku • 23.03.2014 19:04
Voi kuinka olisi hyvä jos homoliittojen solmiminen päättyisikin ikiajoiksi kaikkialla maailmassa!

Nyt kädet ristiin, kädet ristiin, että tämä jäisi pysyväksi asiaintilaksi ensialkuun vaikka koko Amerikassa.
  Taavi Tavanomainen (ei rekisteröitynyt) • 24.03.2014 18:34
Eipä näillä uudistusten vastustajilla muuta keinoa taida ollakaan kuin se käsien ristiin laittaminen. Muut, jotka eivät odota kädet ristissä vaan toimivat ja perustelevat myönteisen kantansa järkeenkäyvillä syillä, saavat aikaan myös tuloksia, niin meillä kuin muuallakin.
  Public eye • 24.03.2014 19:36
Muka rakkauden uskonnoksi tituleeratun uskomuksen rakkaudettoman edustajan T.T.:n toive ei edes Michiganin osalta toteudu, sillä siellä voivat nytkin naisparit ja miesparit avioitua, Amerikan alkuperäisperinteiden mukaisesti, Michiganin intiaaniheimojen mailla, joissa on edelleenkin voimassa kaikkien ihmisten yhdenvertainen avio-oikeus, luonnollisen tervehenkisesti.

Eli siellä ei ole heteroliittoja, eikä homoliittoja, vaan siellä todellakin on avioliittoja.

Kyllä koko Amerikassakin vielä tulee perinteinen Amerikan avioliitto käytännöksi - intiaanien perinteisen kulttuurin kunniaksikin.

Kommenttia muokattu: 25.03.2014 klo 18:33
  human • 25.03.2014 18:32
Republikaanien muuttunut suhtautuminen homoliittoja kohtaan USA:ssa on ollut ratkaiseva tekijä myönteiselle kehitykselle. Samoin Suomessa kokoomuksen panos on ollut ratkaiseva. SDP:n, Vihreiden ja Vasemmistoliiton "take the money and run"-linja ei ole tuottanut kuin petettyjä vaalilupauksia ja vesitettyjä kompromisseja. Tässä aiheeseen liittyvä linkki: www.theatlantic.com
  Roskakuski • 27.03.2014 14:17
Kieltämättä USA:n republikaanipuolueen enemmistön järkiintyminen irtautumalla teekutsuliikkeen talutusnuorasta ja sen ajamista jyrkistä kannoista, joista on puolueelle pelkkää hallaa, on sateenkaariväestön oikeuksien kannalta myönteistä kehitystä.
Tuosta Suomen Kokoomuksen panoksen "ratkaisevuudesta" jäin kyllä kaipaamaan hieman konkreettisempaa näyttöä...
  Public eye • 27.03.2014 15:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy