ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Maailman terveysjärjestö perui Mugaben nimityksen hyvän tahdon lähettilääksi


Robert Mugabe
Yhdistyneiden kansakuntien alainen Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti sunnuntaina peruuttavansa Zimbabwen presidentin Robert Mugaben nimittämisen hyvän tahdon lähettilääksi.

Ihmisoikeusloukkauksista syytetyn Mugaben nimitys ehti herättää rajua arvostelua. Itsevaltaista Mugabea syytetään Zimbabwen terveydenhuollon romahtamisesta, samalla kun hän käy hoidattamassa itseään ulkomailla.

Mugaben tehtävään aiemmin viikolla nimittänyt WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoo kuunnelleensa tarkkaan esille nousseita huolenaiheita. Hän katsoo Mugaben nimityksen perumisen olevan järjestön edun mukaista.

Robert Mugabe, 93, on valtaan nousustaan 1980-luvun alusta lähtien lukuisia kertoja puhunut homoista halventavasti ja ilmaissut halunsa koventaa homosuhteista annettavia rangaistuksia. Hän on esimerkiksi vaatinut "saastaisten" homojen kastroimista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy