ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Maailman terveysjärjestö nimesi Zimbabwen homokielteisen presidentin hyvän tahdon lähettilääkseen

Sami Mollgren • 21.10.2017 15:15 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Robert Mugabe
Yhdistyneiden kansakuntien alainen Maailman terveysjärjestö WHO on nimennyt Zimbabwen itsevaltaisen, ihmisoikeusrikkomuksista syytetyn ja homokielteisen presidentin Robert Mugaben, 93, hyvän tahdon lähettilääkseen. Nimitys on herättänyt kritiikkiä erityisesti siksi, että maan terveydenhuolto on täysin romahtanut. Lisäksi huomiota on todettu, että Mugabe on toistuvasti toiminut ihmisoikeuksia rikkovasti ja ihmisarvoa loukkaavasti.

WHO:n etiopialaistaustainen pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus pyysi Mugabea toimimaan ei-tarttuvien tautien kuten astman ja infarktien vähentämiseksi Afrikassa. Uutistoimisto AFP:n mukaan Tedros oli kehunut Zimbabwen terveyhdenhuoltoa. Maan terveydenhuolto on kuitenkin todellisuudessa romahtanut.

Maan heikosta taloudellisesta tilanteesta ja siihen liittyvästä terveydenhuollon alennustilasta on syytetty nimenomaan Mugaben toimintaa. Opposition edustaja on kertonut Mugaben perheen käyvän hoidettavana Singaporessa. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch puolestaan toteaa Mugaben pyytämisen tehtävään nolaavan WHO:n.

Mugabe on hallinnut Zimbabwea Britanniasta itsenäistymisestä lähtien, vuodesta 1980. Hän aikoo pyrkiä uudelle jatkokaudelle vielä kesällä 2018 järjestettävissä vaaleissa. Mugabe pakkolunasti vuosituhannen vaihteessa kolonialismin vääryyksien korjaamiseen vedoten maita valkoihoisilta viljelijöiltä. Maat päätyivät kuitenkin Mugaben tukijoille, ja iso osa viljelymaasta jäi hoitamatta. Sen seurauksena aiemmin omavarainen Zimbabwe joutui alkaa tuomaan viljaa ulkomailta ja maa päätyi lamaan.

Mugabe on lukuisia kertoja puhunut homoista halventavasti ja ilmaissut halunsa koventaa homosuhteista annettavia rangaistuksia. Hän on esimerkiksi vaatinut "saastaisten" homojen kastroimista.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jotenkin minulta meni nyt usko ja luottamus WHO:n toimintaan.
  Johannes (ei rekisteröitynyt) • 22.10.2017 12:57
WHO on nyt perunut Mugaben nimityksen.
  smo • 22.10.2017 15:52
Jep, kunnioitukseni palasi, ainakin melkein. En ymmärrrä miten ne edes ehdotti tuollaista.
  Johannes (ei rekisteröitynyt) • 22.10.2017 17:01
eli hyvää tahtoa ja hyviä tekoja koko maailmalle .. paitsi ei juuri sinulle sillä satut olemaan ali-ihminen
  aap • 22.10.2017 21:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy