ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Lentopallojoukkue mukana Rovaniemen lauantaisessa pride-kulkueessa

Sami Mollgren • 04.03.2017 09:16 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Rovaniemen Arctic Pride käynnistyi 1.3. ja jatkuu 5.3. asti.
Rovaniemellä lauantai-iltapäivällä 4.3. järjestettävään Arctic Pride -tapahtumaan kuuluvaan pride-kulkueeseen osallistuu myös lentopalloliigan joukkue Perungan pojat eli Team Lakkapää.

Joukkueen riveihin liittyi syksyllä avoimesti homo Chris Voth. Vothilta oli edellisenä kesänä mennyt hyvä sopimus sivu suun, kun hänen palkkaamistaan suunnitellut seura säikähti neuvottelujen viime metreillä Vothin avointa homoseksuaalisuutta. Lopulta Voth sai paikan rovaniemeläisjoukkueesta.

Voth kertoo Arctic Priden järjestäjien ottaneen häneen yhteyttä ja kyseltiin, että saisiko tämä koko joukkueen mukaan kulkueeseen. Vothin mukaan joukkueen kapteeni, päävalmentaja ja seurajohto suhtautuivat myönteisesti asiaan - samoin koko joukkue.

Voth on kertonut pykivänsä esimerkillään vähentämään joukkueurheilun piirissä olevia seksuaalivähemmistöihin liittyviä ennakkoluuloja. Voth on kertonut Winnipeg Free Press -julkaisulle, että "en tullut kaapista tehdäkseni ammattilaisuraani helpommaksi. Tavoitteenani on aina ollut esimerkkinä oleminen; että on mahdollista olla avoin, oma itsensä ja silti toteuttaa unelmansa".

Nyt hän kertoo olevansa hyvillään siitä, että rovaniemeläisjoukkue on lähdössä tukemaan häntä ja hänen päämääräänsä vähemmän ennakkoluuloisesta urheilusta.

Pride-kulkue lähtee liikkeelle Rovaniemen kaupungintalon edustalta Kansalaistorilta lauantaina kello 12.30 ja etenee Rovakadun ja Koskikadun kautta Lordin aukiolle.

Arctic Pride on järjestetty Rovaniemellä vuodesta 2013 lähtien, joten tapahtuma on järjestyksessään viides. Arctic Priden järjestää Rovaniemen Seta ry.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
All Champions in Games of Love
  human • 05.03.2017 13:24
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy