ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kuopion piispanvaalissa konservatiiviehdokkaat jatkoon

JuhaniV • 31.01.2012 16:01 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Kaksi konservatiivista ehdokasta meni läpi Kuopion hiippakunnan piispanvaalissa toiselle kierrokselle.

Ääniä vaalissa ehdokkaat saivat seuraavasti:

Miikka Ruokanen 177 ääntä, meni läpi
Jari Jolkkonen 172 ääntä, meni läpi
Jaana Marjanen 117 ääntä, putosi jatkosta
Sakari Häkkinen 103 ääntä, putosi jatkosta
Pauliina Kainulainen 42 ääntä, putosi jatkosta
Tapani Nuutinen 35 ääntä, putosi jatkosta

Ensimmäisen kierroksen äänestysprosentti oli 96,57. Äänioikeutettuja oli yhteensä 670.

Vaalin toinen kierros pidetään 20.2.2012

********

Liberaaleista kukaan ei siis päässyt jatkoon. Jos liberaalit olisivat keskittyneet yhden ehdokkaan taakse, hän olisi päässyt mukaan seuraavalle kierrokselle. Liberaalien äänet siis hajosivat, seurauksen liian monesta (4) ehdokkaasta. Liberaalit hallitsivat vaalitaktiikan huonommin muin konservatiivit.

Jatkoon päässeet konservatiiviehdokkaat Ruokanen ja Jolkkonen ovat vaalikampanjan loppuvaiheessa esittäneet varsin epäselviä kantoja siitä mitä tulee sateenkaari-ihmisten oikeuksiin luterilaisen kirkon piirissä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jatkunee siis Suomi-leijonan maassakin edelleen tämä, tuonaikaisen vähemmistön harjoittama vaino aina ollutta vähemmistöä kohtaan.

forchristandculture.files.wordpress.com
  human • 31.01.2012 20:06
Sikäli jos hiippakuntadekkarin työ alkaa tuntua tukalalta, niin voihan se Sakari Häkkinen perustaa sinne Kuopioon vaikkapa ihan oman erillisen jumalanpalvelusyhteisönsä sateenkaariväkeä varten ja ryhtyä siihen vetäjäksi.
  - Jukka - (ei rekisteröitynyt) • 31.01.2012 20:51
Ruokasta ja Jolkkosta yhdistää neitseestäsyntyminen. Ei siksi, että he väittäisivät syntyneensä neitseestä, vaan siksi, että heidän mielestään jokaisen on pakko uskoa, että joskus kauan sitten niin on käynyt.
Neitseestäsyntymiseen uskominen on kuulemma kristinuskon kulmakivi. Jos ei siihen usko, ei Ruokasen mielestä voi olla kristitty. ”Kysymys on uskomme keskeisimmästä mysteeristä, jonka tunnustaminen ja uskominen tekee henkilöstä kristityn”, sanoo Ruokanen. Jolkkonen on samaa mieltä.

Ruokasen käsityksiä: ”Pelastus ei ole jotain näennäistä dokeettista symboliikkaa, vaan aineellis-hengellinen realiteetti. Meidän ja koko luomakunnan toivo on siinä, että Pyhästä Hengestä siinnyt ja Neitsyt Mariasta syntynyt Kristus Jeesus on tosi Jumala ja tosi ihminen, jossa Kolmiyhteisen Jumalan katoamaton elämä ja meidän luotuisuutemme yhdistyvät. Juuri tässä on ikuisen elämän ja autuuden toivo! Muuten uskomme on unikuva ilman perustaa.”

Jos ei usko neitseestäsyntymiseen, niin ”Jumalan Pojan ihmiseksi eli lihaan tuleminen, inkarnaatio, on näennäinen, ihmisyys ja jumaluus eivät olemuksellisesti, reaalis-onttisesti yhdisty Jeesuksessa Kristuksessa”.

Tällaisia tärkeitä asioita tohtori ja professori Ruokanen ja tohtori Jolkkonen pähkäilevät päivät päästään, ja tätä kristilliset lehdet ovat jauhaneet kuukausitolkulla. Sorrettuihin ja vainottuihin vähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeudet ja ihmisarvo eivät ole olleet tapetilla.
  hks • 31.01.2012 21:41
Joo, en halua minnekään ikuiseen elämään taivaaseen - siellähän saattaisi olla vain ikäviä uskovaisia ikuisesti seurana. En niin kylmään paikkaan halua, etenkään näillä pakkasilla :P

Jos noista Ruokasen ja Jolkkosen jorinoista pitää jotain ajatella, niin lähinnä tulee tuosta neitseellisesti synnyttelystä mieleen se, että aviottomien yksinhuoltaja-naisten täytynee olla heille erityisen mieleen.

Muuten tuo teologia onkin sitten sellaista "tiedettä", että oksat pois.
Kaikkihan veronmaksajat, uskossa olosta riippumatta, joutuvat nuo teologisten tiedekuntien "tiede"opetukset kustantamaan - sateenkaariväelle siitä pakollisesta almujen antamisesta ei vain erityisemmin kiitosta heru.

Kommenttia muokattu: 01.02.2012 klo 03:00
  human • 01.02.2012 02:59
Kuopion piispanvaalin toiselle kierrokselle selvisivät siis kaikista vanhoillisimmat ehdokkaat eli Ruokanen ja Jolkkonen. Valittiinpa kumpi tahansa, muutos on tulossa.

Homovastaiset ja kaikin puolin menneisyyttä haikailevat iloitsevat siitä, että nyt päästään jälleen taaksepäin. Eläkkeelle jäävän piispa Riekkisen inhimillisyys ja yhdenvertaisuuden kannattaminen on saanut aikaan pahaa verta äärikristittyjen keskuudessa.

Seurakuntalainen-lehden artikkelissa äärivanhoilliset tuovat julki ilonsa siitä, että nyt päästään vihdoin taaksepäin, ja vanhoilliset pääsevät tuomaan käsityksensä julki myös seurakuntatasolla.
Homoja tuomitsevien raamatunlauseiden viljely lisääntyy Kuopion hiippakunnassa.

Seurakuntalainen: Kuopion hiippakunta on avautumassa konservatiiveille

www.seurakuntalainen.fi
  hks • 03.02.2012 00:58
Syksyn 2009 kirkollisvaalit menivät Kuopion hiippakunnan alueella avarakatseisemman väen kannalta huonosti. Konservatiivit onnistuivat vahvistamaan asemiaan seurakuntaneuvostoissa, josta suoraan seurasi vanhoillisten vahvempi vaikutus piispanvaalissa. Maallikkovallitsijat valitaan juuri seurakuntaneuvostoissa.

Kuopion hiippakunta saa iältään nuoren, 41-vuotiaan piispan, sillä arvelen, että pääosa Marjasen, Häkkisen ja Kainulaisen valitsijoista valitsee pienemmän pahan, Jolkkosen. Jos näin käy, Ruokaselle tämä oli viimeinen ponnistus päästä piispaksi.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 03.02.2012 15:48
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy