Kuopion piispanvaalissa konservatiiviehdokkaat jatkoon (juttukommentit)

  • 2 / 6
  • - Jukka -
  • 31.1.2012 20:51
Sikäli jos hiippakuntadekkarin työ alkaa tuntua tukalalta, niin voihan se Sakari Häkkinen perustaa sinne Kuopioon vaikkapa ihan oman erillisen jumalanpalvelusyhteisönsä sateenkaariväkeä varten ja ryhtyä siihen vetäjäksi.
Ruokasta ja Jolkkosta yhdistää neitseestäsyntyminen. Ei siksi, että he väittäisivät syntyneensä neitseestä, vaan siksi, että heidän mielestään jokaisen on pakko uskoa, että joskus kauan sitten niin on käynyt.
Neitseestäsyntymiseen uskominen on kuulemma kristinuskon kulmakivi. Jos ei siihen usko, ei Ruokasen mielestä voi olla kristitty. ”Kysymys on uskomme keskeisimmästä mysteeristä, jonka tunnustaminen ja uskominen tekee henkilöstä kristityn”, sanoo Ruokanen. Jolkkonen on samaa mieltä.

Ruokasen käsityksiä: ”Pelastus ei ole jotain näennäistä dokeettista symboliikkaa, vaan aineellis-hengellinen realiteetti. Meidän ja koko luomakunnan toivo on siinä, että Pyhästä Hengestä siinnyt ja Neitsyt Mariasta syntynyt Kristus Jeesus on tosi Jumala ja tosi ihminen, jossa Kolmiyhteisen Jumalan katoamaton elämä ja meidän luotuisuutemme yhdistyvät. Juuri tässä on ikuisen elämän ja autuuden toivo! Muuten uskomme on unikuva ilman perustaa.”

Jos ei usko neitseestäsyntymiseen, niin ”Jumalan Pojan ihmiseksi eli lihaan tuleminen, inkarnaatio, on näennäinen, ihmisyys ja jumaluus eivät olemuksellisesti, reaalis-onttisesti yhdisty Jeesuksessa Kristuksessa”.

Tällaisia tärkeitä asioita tohtori ja professori Ruokanen ja tohtori Jolkkonen pähkäilevät päivät päästään, ja tätä kristilliset lehdet ovat jauhaneet kuukausitolkulla. Sorrettuihin ja vainottuihin vähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeudet ja ihmisarvo eivät ole olleet tapetilla.
Joo, en halua minnekään ikuiseen elämään taivaaseen - siellähän saattaisi olla vain ikäviä uskovaisia ikuisesti seurana. En niin kylmään paikkaan halua, etenkään näillä pakkasilla :P

Jos noista Ruokasen ja Jolkkosen jorinoista pitää jotain ajatella, niin lähinnä tulee tuosta neitseellisesti synnyttelystä mieleen se, että aviottomien yksinhuoltaja-naisten täytynee olla heille erityisen mieleen.

Muuten tuo teologia onkin sitten sellaista "tiedettä", että oksat pois.
Kaikkihan veronmaksajat, uskossa olosta riippumatta, joutuvat nuo teologisten tiedekuntien "tiede"opetukset kustantamaan - sateenkaariväelle siitä pakollisesta almujen antamisesta ei vain erityisemmin kiitosta heru.

Kommenttia muokattu: 01.02.2012 klo 03:00
Kuopion piispanvaalin toiselle kierrokselle selvisivät siis kaikista vanhoillisimmat ehdokkaat eli Ruokanen ja Jolkkonen. Valittiinpa kumpi tahansa, muutos on tulossa.

Homovastaiset ja kaikin puolin menneisyyttä haikailevat iloitsevat siitä, että nyt päästään jälleen taaksepäin. Eläkkeelle jäävän piispa Riekkisen inhimillisyys ja yhdenvertaisuuden kannattaminen on saanut aikaan pahaa verta äärikristittyjen keskuudessa.

Seurakuntalainen-lehden artikkelissa äärivanhoilliset tuovat julki ilonsa siitä, että nyt päästään vihdoin taaksepäin, ja vanhoilliset pääsevät tuomaan käsityksensä julki myös seurakuntatasolla.
Homoja tuomitsevien raamatunlauseiden viljely lisääntyy Kuopion hiippakunnassa.

Seurakuntalainen: Kuopion hiippakunta on avautumassa konservatiiveille

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/2168/kuopion_hiippakunta_on_avautumassa_konservatiiveille
  • 6 / 6
  • Jorma Hentilä
  • 3.2.2012 15:48
Syksyn 2009 kirkollisvaalit menivät Kuopion hiippakunnan alueella avarakatseisemman väen kannalta huonosti. Konservatiivit onnistuivat vahvistamaan asemiaan seurakuntaneuvostoissa, josta suoraan seurasi vanhoillisten vahvempi vaikutus piispanvaalissa. Maallikkovallitsijat valitaan juuri seurakuntaneuvostoissa.

Kuopion hiippakunta saa iältään nuoren, 41-vuotiaan piispan, sillä arvelen, että pääosa Marjasen, Häkkisen ja Kainulaisen valitsijoista valitsee pienemmän pahan, Jolkkosen. Jos näin käy, Ruokaselle tämä oli viimeinen ponnistus päästä piispaksi.