ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kangasniemi Pride vetää väkeä ja joutunut uskonnollismielisen paikallispoliitikon häiriköimäksi

jnsto • 26.06.2015 12:28 • 13 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Talvella KD-puolueen jäsenyydestä vapautettu aktivisti on säilyttänyt medianäkyvyytensä Keski-Suomessa. Kuva KSML:n sivulta.
Kangasniemellä, Keski-Suomessa, lauantaina 27.6.15 järjestettävään ihmisoikeustapahtumaan Kangasniemi Prideen on menossa marssijoita Helsinkiä ja pääkaupunkiseutua myöten.

Tapahtumavastaava Tarja Pölkki on ilmoittanut poliisille, että tapahtumanjärjestäjät varautuvat noin 120 hengen osallistujamäärään. Tulijoita on Kangasniemen ja lähialueiden lisäksi ainakin Helsingistä, Vantaalta, Heinolasta ja Lahdesta, Pölkki kertoi sanomalehti Keskisuomalaiselle.

Kangasniemen tapahtuma on joutunut maakunnassa uskontopohjaisen vastustuksen kohteeksi. Kristillisdemokraateista viime tammikuussa homokommenttiensa takia erotettu Juhani Starczewski kirjoitti Kangasniemi Priden FB-seinälle viime aikojen voimakkaista myrskyistä. KSML-lehden mukaan Starczewski todennäköisesti tarkoittaa, että lauantaina järjestettävällä Pride-tapahtumalla olisi jotain tekemistä näiden luonnonilmiöiden kanssa. Starczewski on myös jakanut tapahtuman seinälle erilaisia linkkejä, muun muassa videoita siitä, mitä vaikutuksia "homoliittolailla" on ollut Amerikassa. Järjestäjät ovat poistaneet kirjoituksia.

Starczewski oli viime tammikuussa laajasti julkisuudessa, kun hän vihjasi nettikeskustelussa eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd.) vaimon sairastumisen saattaneen johtua "Jumalan vihasta", joka puolestaan johtui Heinäluoman homomyönteisestä kannanotosta.

Kangasniemi Pride -marssi lähtee liikkelle Kangasniemen Keskusparkista lauantaina kello 13 ja etenee pitkin Keskustietä, Asematietä, Joutsantietä ja Otto Mannisen tietä. Kulkueen jälkeen Anni Swanin puistossa ja Pirtin perinnepuistossa pidetään vapaamuotoinen piknik. Se ei ole Kangasniemi Priden järjestämä.

Sanomalehti Keskisuomalainen on verkkosivuillaan seurannut näkyvästi Kangasniemi Pridea. Kuva KSML:n verkkosivulta perjantaina 26.6.15.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
En tahdo mitenkään pelotella, mutta lienee vain ajan kysymys, milloin tämä vastarinta radikalisoituu.

Esimerkiksi tuleva kansalaisaloite ja liitännäislakien käsittely ovat todennäköisesti jo sellaisia asioita, että keinot kovenevat puolin ja toisin. Asiathan ovat edenneet rauhanomaisesti lähinnä siksi, että nopeasti läpi runnottuna (Cameron) vastapuoli ei ehtinyt käytännössä organisoitua.

Mielenkiinnolla odotan myös, millaista viestiä kesäjuhlilta lähetetään asian tiimoilta. Uskon, että linjat selkenevät ja kansalaisaloite kerää allekirjoituksia paljon. Kysehän on ennen kaikkea linjanvedosta, jossa tulisi löytää yhteinen tie, tai lähteä omalle tielleen.

Kaikenkaikkiaan on tietysti surullista, että tällaisella teemalla on onnistuttu luomaan täydellinen umpikuja koko maan arvokeskustelussa. Kahtiajako on käsittämättömän jyrkkä, sisältäen nuoret vastaan vanhat, kaupungit vastaan maaseutu, liberaalit vastaan konservatiivit, valtamediat vastaan kansan mielipide. Tuskin tämä edes voisi enää purkautua ilman selkeitä konflikteja, edes asianmukaisen valtiojohdon alaisuudessa.
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 26.06.2015 16:11
Tietysti on surullista, että tässä asiassa on vastakkainasettelua.

Se, että jotkut "ei tykkää" (tai salonkikelpoisemmin ilmaistuna "on vastoin arvomaailmaansa"), on kuitenkin huono perustelu olla viemättä yhdenvertaisuutta eteenpäin. Jos ei yhdenvertaisuutta viedä eteenpäin joidenkin vastustuksesta huolimatta, päädytään tilanteeseen, että eriarvoistavat käytännöt jäävät purkamatta.

Olisi aika turha odottaa vaikkapa hlbti-vähemmistöihin kuuluvilta osallistumista täysin rinnoin näihin isänmaan pelastamistalkoisiin, jos em. vähemmistöihin kuuluvien yhdenvertaisemman aseman puolesta ei samalla tehdä työtä - vaan sen sijaan pyrittäisiin ylläpitämään eriarvoistavia käytäntöjä näitä kohtaan.
  smo • 26.06.2015 16:45
Minulle ei oikein avautunut tuo nimimerkit "tjas" visio "keinot kovenevat puolin ja toisin".

En voi tulkita sitä muuksi kuin uhkaukseksi alakynteen jääneen ja yleistä kannatustaan vuosi vuodelta menettävän, kultaiseen (omasta mielestään) menneisyyteen haikalievan porukan ryhtymisestä väkivallantekoihin, ellei heidän vaatimuksiinsa suostuta. Toiselta puolelta tällaisia toimia ei ole ollut aikaisemmin odotettavissa eikä ole jatkossakaan, vaan asioita on ajettu aina valistuksen, laillisten mielenilmausten ja demokraattisen päätöksenteon kautta.

Onko kyseessä osa taktiikkaa, jolla "tjas" ja hänen edustamansa epätasa-arvoa kannattava joukko pyrkii herättämään ihmisten mielissä epävarmuutta ja ehdoin tahdoin lietsomaan levottomuuksia?
  Public eye • 26.06.2015 18:24
Lopulta tjas ja muut saman viha-agendan edustajat päätyvät aina vihjailemaan väkivallalla, kun omat "argumentit" loppuvat.
  Huoh (ei rekisteröitynyt) • 26.06.2015 19:04
Siitä näkökulmasta, että teitä vastustavia ihmisiä ja ryhmittymiä vastaan hyökätään muun muassa kaikilla sosiaalisen vaikuttamisen tasoilla, en kyllä puhuisi uhkailusta tässä yhteydessä mitään.

Aito Avioliitto -sivustolta löytyy Setan Twitter-tililtä kuvakaappaus siitä mitä tapahtuu, ellei Heureka sanoudu irti yhdistyksen tavoitteista.

Kovenevilla otteilla tarkoitan ainoastaan niin sanottua suoraa toimintaa, johon yleensä päädytään kun muut konstit eivät enää tuota tulosta ja asia on riittävän tärkeä joillekin ihmisille. Suomessa tätä keinoa on käytetty lähinnä aktivistien toimesta, kun minkkejä on vapautettu luontoon ja Perussuomalaisten puoluetoimiston ikkunoita on rikottu.

Luulisin kyllä, että kykyä vastaavaan löytyy myös toiselta puolen. Ja ehkä tämän todella pitääkin radikalisoitua, se saattaa johtaa myös johonkin vielä parempaan kuin nykyinen 5-4.
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 26.06.2015 22:50
Kerropa "tjas" tarkemmin, keitä ovat nuo "teitä vastustavat" ja keitä ja mitä nuo tarkalleen ottaen vastustavat. Tämä alkaa käydä kiinnostavaksi. Mielenkiintoni heräsi. Haluan kuulla lisää!
  smo • 26.06.2015 22:59
Nyt sitten aletaan pelottelemaan homoväkivallalla, kun muut aivopierut on kierrätetty jo kyllin monta kertaa.

Sitäpaitsi merkitsevä ero homojen oikeuksia vastustavien- ja kannattajien välillä on se, että ensin mainittu ryhmä pienenee pienenemistään yleisen asenneilmapiirin muuttuessa suvaitsemaisemmaksi ja marginalisoituu äärimmäisen pieneksi ja yleisesti halveksituksi joukoksi, kuten on käynyt esim. rasisteille ja muille sovinisteille.
  Anakonda (ei rekisteröitynyt) • 27.06.2015 00:09
Olisi "smo" paljon mukavampi keskustella, jos ihan vain lopettaisit tuon ylimielisen pelleilyn. Ei toki ole pakko, käy tämä näinkin niin kauan kuin sitä nyt jaksaa vaivautua.
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 27.06.2015 00:46
Keskustella? Sinulle "tjas" keskustelu näyttää olevan lähinnä epämääräisten syytösten esittämistä. Tähän kuuluu esimerkiksi määrittelemättömän "te"-subjektin jatkuva käyttäminen ja yhtä määrittelemätön "vastustava" osapuoli. Miten tuollaiseen oikeasti pitäisi suhtautua?

Niin... ja hyvin olet kumminkin jaksanut toistaiseksi vaivautua. Suorastaan intohimoisesti. Taatulla tyylilläsi "tjas" suollat jälleen myös höpöjä. Setan Twitter-tililtä ei ole Heurekaa ohjeistettu mainitsemallasi tavalla. Yksityishenkilö voi toki itsenään omassa ajattelussaan omilla kanavillaan (ei siis millään tavoin Setan kanavia käyttäen) esittää ajatuksiaan, eikä esimerkiksi boikotin esiinnostaminen toimintakeinoksi eriarvoisuutta tukevia kohtaan ole mitenkään kyseenalaista.
  smo • 27.06.2015 07:01
Eli käytännössä voimakeinojen käytön esiin nostaminen lapsen oikeuksien tullessa poljetuksi on täysin hyväksyttävää, kun uskoo asiaansa riittävän paljon.

Huomaatko, nyt kun pyysin myös tuolla USA-päätöstä koskevassa kommenttiketjussa sinulta vastausta/kantaa sisarusavioliittojen kieltämisen perusteisiin, että mitä tämä loogisuus ja 5 % todella tarkoittavat.

Nämä teidän mielikuvamanipulaationne tuntuvat joskus olevan yhtä pelkkäää loogista virhettä. Tässäkään kohden et nähnyt kahta askelta eteenpäin kun oikeudenjakajana linjasit omaan henkilökohtaiseen uskoon oikeudesta perustuvan uhkailun sallituksi.
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 27.06.2015 13:09
Kangasniemen Pride
sujui häiriöittä. Kulkueeseen osallistui parisataa henkilöä. Priden teemana oli hyvinvointi, ja järjestäjät korostivat mm. seuraavia asioita
-Pride on ilon, yhdenvertaisuuden ja yhdenvertaisen rakkauden juhla. Mutta paljon on vielä tehtävää, sillä ihmisoikeudet eivät toteudu kaikilta osin.
- Jokaisen kuntapäättäjän ja -toimijan ja terveydenhuollon henkilöstön tulee tarkastella toimintaansa yhdenvertaisuuden näkökulmasta.
- Jokaisen kuntalaisen on saatava palvelua ilman pelkoa siitä, että tulee jotenkin kiusatuksi tai joutuu negatiivisten asenteiden tai epäluulojen kohteeksi.
- Myös jokaisen sateenkaarilapsen ja hänen perheensä täytyy saada tuntea itsensä yhdenvertaiseksi niin koulussa kuin päiväkodissa.

Artikkeli ja viisi kuvaa
www.iltalehti.fi

Paikallislehden uutinen
www.lansi-savo.fi
  Havainnoija • 27.06.2015 15:08
Kummasti kiinnostaa tjasia nämä homosivut, ihan jokaiseen keskusteluun täytyy heti ensimmäisenä päästä kertomaan oma ahdasmielinen näkemyksensä. Samaa sakkia tuon kaapissa olevan kangasniemeläispoliitikon kanssa..? Sanalla sanoen, voisi ylläpito hieman rajoittaa näitä tjaseja, EAHta ja muita änkyröitä, keskustelu polkee joka topikissa paikoillaan samoissa vanhoissa urissa heidän takiaan. Minkä heidän sananvapaudeSsaan menettäisimme, saisimme tilalle keskustelun elävöitymisen ja etenemisen mielenkiintoisempaan suuntaan. How about?
  Rekisterissä auto, vene ja koi (ei rekisteröitynyt) • 27.06.2015 21:40
Nimimerkki "tjas", tarkennatko mitä tarkoitat "voimakeinoilla"?
  smo • 27.06.2015 22:30
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy