ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Joukko aktivisteja uhmasi Trans Pride -marssin kieltoa Istanbulissa

Sami Mollgren • 03.07.2017 07:56 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Aktivistit marssivat kohti Taksim-aukiota, Trans Pride -marssin kieltoa uhmaten. (kuva: Huseyin Aldemir / Reuters / Lehtikuva)
Turkissa Istanbulissa joukko hlbti-aktivisteja uhmasi sunnuntaina Trans Pride -marssin kieltoa. Joitain kymmeniä aktivisteja marssi kohti Taksim-aukiota, mutta poliisi keskeytti matkan ja pidätti seitsemän aktivistia pidätettiin. Heidät vapautettiin myöhemmin.

Taksim-aukio oli osittain suljettu sunnuntaina. Paikalla partioivat turvallisuusviranomaiset ja raskaat vesitykein varustetu ajoneuvot.

Viikkoa aiemmin Istanbulissa polisi ampui pride-marssin järjestämistä yrittänyttä noin neljääkymmentä aktivistia kumiluodeilla ja pidätti neljä aktivistia.

Viranomaiset olivat kieltäneet Istanbulin pride-kulkueen ja Trans Pride -tapahtuman marssin sillä perusteella, että kulkueet vaarantaisivat turistien turvallisuutta ja yleistä järjestystä. Viranomaisten mukaan Taksim-aukio ei ole sopiva paikka marssille.

Istanbulin pride-tapahtuma oli vuosikymmenen alkupuolella kasvanut usean kymmenen tuhannen osallistujan suuruiseksi hlbti-vähemmistöille parempaa asemaa vaativaksi tapahtumaksi. Vuonna 2015 poliisi yllättäen hyökkäsi järjestäytyvän pride-kulkueen kimppuun yllättäen kyynelkaasulla ja kumiluodeilla, ja sen jälkeen Istanbulin Taksim-aukiolla on kielletty mielenosoituskokoontumiset.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Suomen turkkilaisia tuli myös mukaan Helsinki Prideen, osoittamaan mieltä Istanbulin tapahtumista. Juteltiin että on se uskonnolliselta Erdoganilta outoa kun ei hyödynnä mahdolllisuutta Ylpeillä Pohjoismaille siitä että Turkki poisti samasukupuolisten rakastelun tuomiolait jo 75 - 113 vuotta ennen Pohjoismaita.
  human • 04.07.2017 10:31
Jos kerta Taxim-aukiolla mielenosoitukset on kielletty, miksi pride-väki ei kokoonnu muualla? Sadat tuhannet oppositiopuolueen kannattajat kokoontuivat osoittamaan mieltään Maltepen aukiolle eilen, joten paikkoja löytyy vähän syrjemmältä. Vai onko tarkoitus vain saada huomioita kiellon rikkomisesta ja poliisien luotisateesta? Tietysti kaupungin keskustassa pitäisi pride-marssin saada kulkea, mutta kieltoa lähtee uhmaamaan vain kourallinen ihmisiä, jolloin suurin osa jää ilman mitään positiivista juhlaa. Varsinkin homoutensa kanssa vielä arkailevat saattaisivat saada tarvitsemaansa kannustusta näkemällä kymmenet tuhannet ihmiset sateenkaaren väreissä marssilla, vaikka jossain esikaupungissa. Osallistujia olisi varmasti enemmän kuin muutama kymmenen.

Kommenttia muokattu: 10.07.2017 klo 11:54
  pekka.punavuori • 10.07.2017 11:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy