ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Turkin Istanbulissa poliisi ampui kumiluodeilla pride-marssia yrittäneitä aktivisteja

Sami Mollgren • 25.06.2017 19:38 • 3 kommenttia. UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Mellakkapoliisi esti väkivalloin hlbti-aktivisteja kokoontumasta pride-paraatia varten (kuva: Murad Sezer / Reuters / Lehtikuva)
Turkin poliisi käytti kumiluoteja estääkseen noin 40:ää aktivistia kokoontumasta Taksim-aukiolla pride-marssia varten. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, jonka mukaan neljä aktivistia on myös pidätetty.

Viranomaiset olivat kieltäneet Istanbulin pride-kulkueen sillä perusteella, että kulkue vaarantaisi turistien turvallisuutta ja yleistä järjestystä.

Vuoteen 2014 asti Istanbulin pride-tapahtuma oli yksi alueen suurimmista. Vuosittainen tapahtuma oli kasvanut suureksi, ja vuonna 2014 paraatiin osallistui kymmeniä tuhansia ihmisiä. Vuonna 2015 poliisi kuitenkin hyökkäsi järjestäytyvän pride-kulkueen kimppuun yllättäen kyynelkaasulla ja kumiluodeilla. Vuonna 2016 priden ajankohta osui keskelle ramadan-kuukautta. Myös tuolloin poliisi hajotti pride-kulkueen kieltoa uhmaavia kyynelkaasulla ja kumiluoteja ampumalla. Tänä vuonna pride-kulkueen ajankohta oli sama kuin islamilaisen ramadan-kuukauden päättymisen juhla.

Istanbulin pride-viikko käynnistyi maanantaina 19. kesäkuuta ja nyt sunnuntaina 25. kesäkuuta sen huipennuksen oli tarkoitus olla kello 17 käynnistyväksi aiottu pride-kulkue.

Istanbulin pride-viikko viettää 25. vuosipäiväänsä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Erdogan se kopioi ortodoksi-kristillisen Kremlin käytäntöjä, vaikka Turkki voisi sen sijaan olla ylpeä edistyksellisyydestään, sillä Turkkihan on ollut Pohjoismaitakin paljon edistyksellisempi homorakkauden kriminialisoinnin poistamisessa jo 1858 (kun Tanska kykeni samaan vasta 1933, Ruotsi 1944 ja Suomi vasta 1971 - 113 vuotta Turkkia myöhemmin).

Istanbulissahan ortodoksi-kirkon pääjehuli, ekumeeninen patriarkka bartolomeos I on ollut myös Prdiejä vastaan ja varmasti kiittäen ylistää nyt Erdogania.

Kommenttia muokattu: 25.06.2017 klo 21:58
  human • 25.06.2017 21:44
Hurja miten nopeasti asiat voivat muuttua ja kuinka nopeasti kymmenien tuhansien osallistujien tapahtumia voi kuihtua muutamien kymmenten tapahtumaksi.
  Emma (ei rekisteröitynyt) • 26.06.2017 09:41
Mitä tarkoittaa "Prdiejä" Human? Toinen kirjoittelee taas puutaheinää uskomus-kiimoissaan siellä niin että oikeinkirjoituskin unohtuu :D
  Zephyr • 26.06.2017 15:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy