ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Italian presidentti vahvisti parisuhdelain

Sami Mollgren • 21.05.2016 13:03 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Italian presidentti Sergio Mattarella allekirjoitti perjantaina parisuhdelain. Parlamentti hyväksyi lain 11. toukokuuta, ja senaatti oli hyväksynyt sen helmikuussa. Uuden lain mukaisen parisuhteiden rekisteröinnin odotetaan käynnistyvän syksyllä.

Lain myötä Italia tunnustaa ensi kerran virallisesti samaa sukupuolta olevien parisuhteet, ja laki tuo turvan myös samaa sukupuolta oleville pareille moniin elämäntilanteisiin. Civili Unioni -instituutio antaa mahdollisuuden samaan sukunimeen, perintöoikeuden ja tunnustaa parin osapuolet toistensa lähiomaisiksi.

Uutta lakia on kuitenkin kritisoitu puutteelliseksi ja riittämättömäksi. Lain vastustajat onnistuivat poistamaan joitain suunniteltuja pykäliä. Laki ei esimerkiksi salli samaa sukupuolta olevien vanhempien perheille edes rajoitettua adoptio-oikeutta.

Etenkin katolis-konservatiivit ovat vastustaneet lakia vielä lain hyväksymisen jälkeen. Vahva katolinen kirkko on vastustanut näkyvästi parisuhdelain säätämistä. Italiassa joukko katolista kirkkoa lähellä olevia konservatiivisia poliitikkoja on ilmoittanut suunnittelevansa kansanäänestyksen järjestämistä parisudelain kumoamiseksi, mutta kaatamishankkeen menestymiseen ei uskota yleisesti.

Italia on ollut vanhan Länsi-Euroopan suurista maista viimeinen, jossa samaa sukupuolta olevien parisuhteilla ei ole ollut minkäänlaista valtion tunnustusta.

Laki koskee sekä samaa että eri sukupuolta olevia pareja. Eri sukupuolta olevat parit voivat solmia myös avioliiton.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Pressan sukunimi on Mattarelli
  ö (ei rekisteröitynyt) • 21.05.2016 23:15
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy