ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Italian parisuhdelain vastustajat puuhaavat kansanäänestystä lain kumoamiseksi

Sami Mollgren • 12.05.2016 21:36 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Rooman keskeltä Vatikaanista johdettu katolinen kirkko ei sulata samaa sukupuolta olevien parisuhteita, eikä etenkään niiden virallista tunnustamista.
Italiassa joukko katolista kirkkoa lähellä olevia konservatiivisia poliitikkoja on ilmoittanut suunnittelevansa kansanäänestyksen järjestämistä keskiviikkona hyväksytyn Civili Unioni -parisudelain kumoamiseksi.

Varsinainen projekti kansanäänestämisen järjestämiseksi on määrä aloittaa heti, kun presidentti on kuukauden kuluessa vahvistanut lain.

Italiassa kansanäänestyksen järjestämiseksi jostain asiasta on kerättävä 500 000 allekirjoitusta, jotka oikeuden on todennettava. Tämän jälkeen perustuslakituomioistuimen on hyväksyttävä äänestettävä kysymys. Äänestyksen tulos on pätevä, mikäli yli puolet äänioikeutetuista osallistuu äänestykseen. Muussa tapauksessa äänestystulos hylätään.

Kansanäänestyshankkeen menestykseen nyt säädetyn lain kumoamisessa ei uskota. Mahdollista äänestystä ei todennäköisesti ole edes mahdollista järjestää ennen kuin ensimmäiset parisuhteet odotusten mukaan syksyllä ehditään rekisteröimään.

Parisuhdelain vastustajat tulevat Italian entisen pääministerin Silvio Berlusconin Forza Italia -puolueesta, oikeistopopulistisesta Pohjoisen liitosta ja eräistä muista poliittisista ryhmittymistä.

Pohjoisen Liiton puheenjohtaja Matteo Salvini on kehottanut puolueensa hallitsemien kaupunkien valtuustoja olemaan noudattamatta uutta lakia.

Yksi äänekkäistä parisuhdelain vastustajista on ollut katolinen kirkko. Lain hyväksymisen jälkeen kirkon piiristä on kuulunut hyvin karvaita kommentteja.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Taas yksi lisätodiste kuinka uskonnot ovat pahuuden pesiä.
  Antero (ei rekisteröitynyt) • 12.05.2016 21:45
umpi-kristillinen lähimmäisenrakkaudettomuus taas älämölöi Italiassakin.

On tuo koko piru tuokin uskonto.

katolinen kirkko, vatikanistan, on miestenkesken umpimielinen leegio, joka syrjii naisia, kiusaa lapsia ja harjoittaa homorakkauden vihaamista,

vatikaani on Euroopan ainoa valtio, jossa naisilla ei ole äänioikeutta eikä ehdokasoikeutta, koska tuon uskontovaltion uskomuksessa kuulemma jessukka valitsi vain miehiä seuraajakseen ja määräsi naiset palvomaan miehiä kuin jumalia ... tai sitten vain henkisesti heikot miehet satuilivat tuonkin uskomuksen :D

katolisen kirkon pedofilia on Euroopassakin joka maassa ongelma,
catholic sexual abuse cases in Europe: en.wikipedia.org

katoliselle kirkollehan ei tunnu kelpaavan mikään tervehenkinen ja vastuullinen.

Kommenttia muokattu: 13.05.2016 klo 23:57
  human • 13.05.2016 23:47
vatikaani heitti fasisti-kortinkin peliin, syytteli Italian siviililiittoja ja parisuhderekisteröintilakia fasismiksi - vaikka fasistithan (franco, hitler) tunnetusti olivat katolilaisia (eikä se mussolinikaan mikään ateisti ollut).

www.pinknews.co.uk
  human • 14.05.2016 02:18
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy