ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

IS: Viranomaiset epäilevät eduskuntatalolla itseään puukottaneiden olevan veljeksiä

Sami Mollgren • 09.11.2017 09:54 • 3 kommenttia. UUTISET: YLEISET • KOTIMAA
Ilta-Sanomat kertoo viranomaisten epäilevän, että eduskuntatalolla itseään puukottaneet venäläiset eivät ole homopari, vaan veljeksiä. Suomen maahanmuuttoviranomaiset vetoavat Venäjältä saatuun tietoon.

Alkuaan miehet eivät halunneet esiintyä julkisuudessa koko nimellään, mutta nyt he kertovat koko nimensä kokonaan, heidän käyttämässään muodossa: Aleksandr Sergejevitsh Temnov, 19, ja Nikita Vladimirovitsh Shulga, 21. Miehet kertovat, että heillä ei ole asiassa enää menetettävää.

Lehden katsomakseen saamista Suomen maahanmuuttoviranomaisten dokumenteista selviää, ettei miesten tarinaa pidetä miltään osin uskottavana. Lehti kertoo miesten oikeiden nimien selvinneen suomalaisviranomaisille yhteistyössä Venäjän viranomaisten kanssa - samoin se, että kyseessä olisivat veljekset Aleksandr, 19, ja Aleksei, 21. Molemmilla olisi oikeasti sama isännimi ja sukunimi.

Miesten mukaan he eivät ole salailleet Suomen viranomaisilta sitä, että he olivat käyttäneet Venäjällä väärää henkilöllisyyttä ja jättäneet venäläiset passinsa maastoon Venäjän puolelle.

Ilta-Sanomat kertoo miesten nostavan esiin erinäköisyytensä; ihonvärin, ruumiinrakenteen, silmien ja kallon muodot. Maahanmuuttovirasto ei kuitenkaan ole tehnyt dna-testiä asian varmistamiseksi. Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo toteaa lehdelle, että laki ei edellytä dna-testien tekemistä, mutta turvapaikanhakijalla tai -hakijoilla itsellään on oikeus teettää dna-testi, joka voidaan liittää hakemukseen.

Miehet hämmästelevät Suomen viranomaisten luottamusta sen maan viranomaisiin, jonka maan viranomaisia turvapaikanhakijat pakenevat.

Asian alkuaan esiin tuonut Ilta-Sanomat kertoo jatkavansa tapauksen selvittelyä.

Syyskuun lopussa Ilta-Sanomat kertoi, että itseään eduskuntatalon edustalla puukottaneet miehet ovat venäläinen homopari, jolta oli evätty turvapaikka Suomessa. Lehti kertoi, että miehet halusivat teollaan tuoda esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistön huonon tilanteen Venäjällä. Ilta-Sanomien mukaan miehet olivat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen niin kutsutussa nopeutetussa menettelyssä ja käännytys Venäjälle uhattiin panna toimeen pikavauhdilla.

Ilta-Sanomat on kysynyt tapauksen selvittämisessä apua esimerkiksi Fontanka-uutissivustolta, jonka tutkimuksissa on selvinnyt, että miesten esittämissä asiakirjoissa, kuten sairaalan todistuksessa, irtisanomiskirjeessä ja poliisipöytäkirjassa on sellaisia virheitä ja muotoiluja, jotka voivat viitata väärennykseen. Lehti kertoo, että Venäjällä adoptiovelikin voi saada saman isännimen vaikka hänen biologinen isänsä olisi eri.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eikö kenellekään ole tullut mieleen, että molemmat tarinat voi olla totta: ovat homopari ja veljeksiä (adoptio tai oikeita). Tuskin se olisi ensimmäinen kerta maailman historiassa. Ja sellaisten kohtalo Venäjällä on aika varmasti hiuskarvan varassa....
Jos tämä skenaario olisi totta, olisi mielenkiintoista nähdä maahanmuuttoviraston linjaus: saisiko vainottu homopari turvapaikan vaikka insesti Suomessakin on laitonta.
   (ei rekisteröitynyt) • 09.11.2017 12:46
Suomessa itseään puukottaneet miehet kertovat nimikseen Aleksandr Temnov ja Nikita Shulga - ja he kertovat olevansa homopari.

Nyt Ilta-Sanomat kertoo, että Natalja Kartashovalla on kaksi poikaa, Aleksei Olegovitsh Kartashov, 22, ja Aleksandr Olegovitsh Kartashov, 18, jotka ovat syntyneet Vladivostokissa ja asuneet Pietarissa. Näiksi pojiksi Venäjän viranomaiset sekä venäläisviranomaisia uskovat suomalaiset viranomaiset arvelevat Helsingissä itseään puukottaneita miehiä. Kartashova kuitenkin kertoo, että poikansa ovat Venäjällä, mutta heiltä varastettiin passit viime maaliskuussa. Ja sen jälkeen turavallisuusviranomaiset ovat kuulustelleet heitä kaikkia kolmea. ( www.is.fi )

Jo aiemmin lehti oli kertonut, että turvapaikkaa hakenutta kaksikkoa syytetään väärien henkilötietojen antamisesta: Venäjän mukaan he ovat Aleksei ja Aleksandr Kartashov ( www.is.fi ). Tuomio asiasta on tulossa Etelä-Karjalan käräjäoikeudelta 15. marraskuuta. Suomen viranomaisten käsitys perustuu yksinomaan Venäjän viranomaisten antamaan lausuntoon. Miehet ovat itse pyytäneet, että heille tehtäisiin dna-testi veljessuhteen poissulkemiseksi, mutta sitä ei ole tehty. Ilta-Sanomat puolestaan kertoo tavanneensa turvapaikkaa hakeneiden ystäviä Pietarissa, jotka tukevat heidän kertomustaan ja ilmaisemiaan henkilöllisyyksiä.

Vähän haiskahtaa siltä, että Suomen viranomaiset luottavat kritiikittä venäläisviranomaisten antamiin tietoihin. Vaan onko venäläisviranomaisiin luottaminen?

Venäjällä taas ei ole tarvetta oikoa suomalaisten käsitystä, vaikka Venäjällä olisikin valjennut asioiden todellinen laita. Suomeen tulleet halutaan takaisin, esimerkiksi rangaistavaksi - koska ovat saattaneet Venäjän rajavalvonnan ja viranomaisten toiminnan huonoon valoon.
  smo • 12.11.2017 14:43
Eduskunnan edessä itseään puukottaneet turvapaikanhakijat saivat ehdollista vankeutta ( www.is.fi ). Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehet muun muassa väärän henkilötiedon antamisesta. Miehet eivät kuitenkaan ole myöntäneet antaneensa vääriä henkilötietoja. Kaksikko on kertonut olevansa homopari. Venäjän turvallisuuspalvelun antaman ilmoituksen mukaan miesten henkilöllisyys on tunnistettu heidän Venäjän puolelle metsään jättämistään passeista, ja Suomessa viranomaiset luottavat venäläisviranomaisten antamaan tietoon. Miehet kertovat tulleensa Suomen rajan läheisyyteen Venäjältä ostamillaan väärennetyillä passeilla sen jälkeen, kun Venäjän viranomaiset olivat takavarikoineet heidän oikeat passinsa.
  smo • 16.11.2017 10:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy