ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Indonesia: Ratsia saunaan, 58 pidätettiin

Sami Mollgren • 09.10.2017 12:02 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Indonesian pääkaupungissa Jakartassa poliisi teki ratsian saunaan ja kuntosalille, ja pidätti 58 miestä. Perjantainen ratsia tehtiin, koska viranomaiset olivat saaneet vihjeen prostituution harjoittamisesta kyseisessä rakennuksessa.

Indonesialaismiesten lisäksi pidätetyksi joutui neljä Kiinasta kotoisin olevia miehiä sekä miehet Thaimaasta ja Hollannista. Pidätetyistä seitsemän kuului henkilökuntaan.

Kuusi pidätetyistä miehistä saattaa Jakartan poliisin mukaan saada syytteet pornografian vastaisten lakien perusteella, ja vankeustuomion pituus voi olla ylimmillään kuusi vuotta. Muiden mahdollisesta syyteuhasta ei ole tietoa. Ulkomaalaisia kohtaan ei tietojen mukaan ole luvassa syytteitä.

Ihmisoikeustoimijat ovat olleet pitkään huolissaan asenteiden kehityksestä Indonesiassa. Väkivalta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia kohtaan on lisääntynyt.

Myös viranomaiset ovat puuttuneet vähemmistön vapauksiin. Esimerkiksi miespari joutui pidätetyksi, koska he olivat julkaisseet Facebookissa kuvan suutelusta. Opetuksesta vastaava ministeri puolestaan on vaatinut, että avoimesti homot opiskelijat olisi suljettava pois yliopistojen kampuksilta.

Maassa on estetty kymmenien hlbti-teemaisten verkkosivujen ja vähemmistöjen suosimien deittisovellusten käyttö, esimerkkeinä Grindr, Blued ja BoyAhoy. Joidenkin tietojen mukaan jopa 80 seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattun verkkosivuston ja sovelluksen käyttö on estetty. Myös homoteemaiset emojit ovat joutuneet sensuuritoimien kohteeksi. Rajoituksia perustellaan "poikkeavuuden propagoimisen" kitkemisellä.

Homoseksuaaliset suhteet eivät ole Acehin itsehallintoaluetta lukuunottamatta Indonesiassa laittomia, mutta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät asiat ovat pääosin maltillista islamintulkintaa noudattavan kansan keskuudessa vaikea kysymys. Esimerkiksi televisiokanavien sateenkaarivähemmistöihin kuuluvia esiintyjiä on suvaittu. Indonesian presidentti esitti vuoden 2016 lopulla poliisia suojelemaan hlbti-vähemmistöihin kuuluvia lisääntyneeltä väkivallalta.

Saarivaltio Indonesia on asukasluvultaan (234 miljoonaa) maailman neljänneksi suurin valtio ja suurin muslimienemmistöinen maa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy