ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Helsingin Vinokino käynnistyy keskiviikkona 16.11.

Sami Mollgren • 15.11.2016 18:26 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino käynnistyy Helsingissä 16. marraskuuta. Tapahtuma on viisipäiväinen 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Vinokinon tarjontaan kuuluu sekä pitkiä että lyhyitä fiktio- ja dokumenttielokuvia. Elokuvanäytösten lisäksi sekä perjantaina että lauantaina järjestetään bileet.

Järjestäjien mukaan juhlavuoden kunniaksi ohjelmistossa on muutama merkkiteos homo- ja lesboelokuvan historiasta. Ohjelmaan kuuluu aito homoelokuvan klassikko saksalaisen mestariohjaajan Rainer Werner Fassbinderin viimeiseksi teokseksi jäänyt Querelle.

- Toinen erityistapaus on Jamie Babbitin ohjaama kulttielokuva But I'm a Cheerleader. Ohjelmistossa on myös toinen Jamie Babbitin elokuva, nimittäin viime vuonna julkaistu komedia Addicted to Fresno. Molempien Babbitin elokuvien pääosassa on Orange Is the New Black -tähti Natasha Lyonne. Juhlavuosi huomioidaan myös lyhytelokuvissa. 25 vuotta Vinokinoa -lyhytelokuvakooste koostuu Vinokinossa aiemmin näytetyistä elokuvista festivaalin koko historian ajalta, aivan tapahtuman alkuhetkistä nykyisyyteen asti.

Ohjelmistoon kuuluvat myös esimerkiksi viime vuonna Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon Kultaisen leijonan saanut From Afar, Teddy-palkittu The Way He Looks, kenialaisten HLBTI-ihmisten tositarinoihin perustuva moninkertaisesti palkittu Stories of Our Lives ja viime vuoden hienoimpiin amerikkalaisiin indie-elokuviin lukeutuva Tangerine, jonka toinen päänäyttelijä Mya Taylor voitti ensimmäisenä transsukupuolisena Independent Spirit -palkinnon.

Syksyn 2016 Vinokinossa näkyvyyttä saavat festivaalin järjestäjien mukaan erityisesti sellaiset vähemmistöt, joiden edustajia näkee harvoin valtavirran elokuvissa. Transsukupuolisia henkilöitä ja hahmoja on useassa ohjelmiston elokuvassa. Festivaalin yhteydessä saa ensi-iltansa myös Niko Kostetin ohjaama dokumentti Jeanne d'Trans, jossa äänen saavat sukupuoleltaan moninaiset ihmiset. Lisäksi esiin nousee vielä näkymättömämpi vähemmistö – vammaiset. Dokumentti Yes We Fuck käsittelee vammaisten ihmisten seksuaalisuutta. Myös The Way He Looks on tarina näkövammaisen pojan seksuaalisesta heräämisestä.

Lisäksi ohjelmistossa on Desire Will Set You Free, Women Who Kill, In the Turn, kaksi ulkomaisten lyhytelokuvien koostetta ja kotimaisten tekijöiden lyhytelokuvien kooste.

Turun Vinokino järjestettiin lokakuun lopussa ja Tampereella Vinokino-elokuvia nähtiin lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna ja Oulussa sitä seuraavana viikonloppuna.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kovin on lesbopainotteista ohjelmisto, ennen oli edes jotenkuten tasapuolista. Harvoista miesten filmeistä "The way he looks" Vinokino esitti kesällä Prideissa, ja nyt sitten taas! "Querelle" on puolestaan valmistunut jo 1982, moneen kertaan nähty. Ei jonkun vanhan helmen esittämisessä sinänsä mitään pahaa ole, jos olisi riittävästi uudempaakin, mutta kun ei ole. Sitten nuo lyhärit. Ennen olivat erikseen miesten lyhärit, ns. "Mieskoosteet", ja ne olivat suosittuja, muistan loppuunmyytyjä näytöksiä. Nyt ovat sitten lesbo- ja gaylyhärit samassa näytöksessä, ja tästä gaymiehet eivät pidä, ja näyttävät äänestäneen jaloillaan jo vuosia. Jos jotakin gaymiestä kiinnostavat lesbolyhärit, eikö hän voi mennää näihin näytöksiin? Vinokino on siis unohtanut gaymiehet. Löytyisikö Hesasta porukkaa, joka pistäisi pystyyn omat gayelokuvafestrit?
  Entinen vinokinostelija (ei rekisteröitynyt) • 20.11.2016 13:37
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy