ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Grindr-deittipalvelu julkaisi emoji-paketin

Homomiehille suunnattu deittipalvelu Grindr julkaisi omat emojinsa - gaymojit - maaliskuun puolivälissä.

Kaikkiaan palvelu julkaisi 500 emojia. Ensimmäiset sata emojia ovat käyttäjille ilmaisia, mutta kaikki saa käyttöön maksamalla muutaman euron suuruisen lisämaksun. Emojit on suunnitellut Landis Smithers.

Osa emojeista viittaa samaa sukupuolta olevien välisiin suhteisiin ja samaa sukupuolta olevien perheisiin, mutta isossa osassa ovat erilaiset seksuaaliseen toimintaan ja seksuaalisiin mieltymyksiin ja fetisseihin viittaavat kuvat. Kliseinen munakoiso- ja persikkateema on myös laajasti huomioitu. Tarjolla on myös esimerkiksi erilaisia vartalotyyppejä sekä kasvojen ja rintakehän karvoitusta kuvaavia emojeita.

Emojivalikoimassa on myös kirjaimet D ja T, ja kirjaimet “DT” yhdessä ovat lyhenne käsitteestä “down to”, jota voi käyttää yhdessä esimerkiksi seksuaalista toimintaa kuvaavien emojien kanssa viittaamaan siihen, mihin kaikkeen on valmis. Nyt kirjaimet on kuitenkin julkaistu erillisinä, ja T-kirjainta tiedetään laajemmin käytetyn viittaamaan tiettyyn huumausaineeseen. Grindr-palvelua on varoitettu Metro UK -julkaisun mukaan siitä T-kirjaimella voidaan viitata huumeiden myyntiin tai sen käyttöön seksin yhteydessä. Asiasta kertoneen Metro UK:n mukaan “DT”-emoji julkaistaan seuraavan päivityksen yhteydessä ja T-kirjain on poistettu käytöstä. Joidenkin käsitysten mukaan T-kirjaimella voidaan viitata myös teehen ja top-mieltymykseen.


Grindr on keväällä 2009 avattu mobiilideittisovellus, joka on tarkoitettu homo- ja biseksuaalisille sekä bi-kokeilunhaluisille miehille.

Emojit ovat hymiöitä tai muita graafisia symboleja, joita sähköiseen viestiin liittämällä voi viestiä nopeasti esimerkiksi tunnetilastaan. Perinteisten suru- tai ilonaamaisten hymiöiden ja hämmentyneen tai pelokkaan ilmeen hymiön ohella tunnetilaansa voi emoji-maailmassa kuvata vaikkapa sydämen tai keskisormen kuvalla. Myös arkisille asioille on emoji-symboleita: talo, kala, auto tai kamera. Emoji-symbolien käyttö yleistyi ensi japanilaisessa sähköisessä viestittelyssä ja laajeni sieltä muualle. Joidenkin mukaan emojien lisääntyvä käyttö on paluuta kuvakirjoituksen aikaan.

Grindr-palvelun emojivalikoimaa.

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy