ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Egyptiläiskylpylän "homoirstailun" paljastaja joutuu itse vankilaan

Sami Mollgren • 26.11.2015 20:59 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Ramseksen patsas Rautatieaseman aukiolla Kairossa (kuva: Vaeltaja2006)
Joulukuussa 2014 kairolaiskylpylää koskevan paljastusjutun tehnyt tv-kasvo Mona al-Iraqi on saanut puolen vuoden mittauisen vankeustuomion herjauksesta. Hänet tuomittiin kylpylävieraina olleisiin kohdistuneesta herjauksesta.

AFP:n välittämästä uutisesta kertoo Suomessa ensin Yle.

Mona al-Iraqi sanoi kertoneensa paikasta poliisille ja paljastaneensa "perverssien helvetin keskellä Kairoa", ja hänen tv-ryhmänsä videoi pidätykset. Paljastus johti kymmenien miesten pidätykseen kylpylässä. Myös paikan omistaja ja työntekijät pidätettiin. Kaikki pidätetyt 26 miestä vapautettiin lopulta noin kuukautta myöhemmin tuomarin todettua miehet syyttömiksi.

Osa pidätetyistä haastoi kohupaljastuksen tehneen tv-kasvon oikeuteen.

Homoseksuaalisuutta tai homoseksuaalisia suhteita ei ole sinänsä kielletty Egyptin lainsäädännössä, mutta maan lainsäädäntö mahdollistaa rangaistukset monien muiden moraalisäännösten perusteella. Käytännössä viranomaiset pyrkivät hajottamaan homoyhteisön. Viranomaiset järjestävät esimerkiksi ratsioita tilaisuuksiin, joissa homojen arvellaan kokoontuvan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tästä tv-journalisti Mona Iraqistahan on tämmöistäkin uutista, eli Usa:n korkeimman oikeuden avioliitto-yhdenvertaisuus -päätöksen jälkeen hän twiittasi tukevansa sitä.
Ja sai Egyptin koptikirkon vihat päälleen ja koptikirkko julisti että homot pitää parantaa ja että kristinusko vapauttaa homot "homoudesta".
Egyptin islamilainen uskonjohto ei ottanut kantaa.

thecairopost.youm7.com

Kommenttia muokattu: 27.11.2015 klo 01:40
  human • 27.11.2015 01:38
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy