ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Brittihovin piirissä ensimmäinen julkinen samaa sukupuolta olevien välinen parisuhde

Sami Mollgren • 18.09.2016 22:12 UUTISET: YLEISET • EU
Britannian ylhäisaateliin kuuluva Lordi Ivar Mountbatten, 53, on kertonut elävänsä parisuhteessa miehen kanssa. Mountbatten kertoi parisuhteesta The Mail on Sunday -lehden haastattelussa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Britannian kuningashuoneen liepeiltä kerrotaan julkisesti samaa sukupuolta olevan parin seurustelusta.

Haastattelussa mukana oli myös Mountbattenin kumppani James Coyle, 54. Pariskunta tapasi keväällä Sveitsissä.

Aiemmin Mountbatten oli naimisissa Penelope Thompsonin kanssa, ja parilla on kolme tytärtä. Mountbatten kertoo haastattelussa kertoneensa ex-vaimollensa biseksuaalisuudestaan jo avioitumisen aikaan. Pari erosi 17 vuoden mittaisesta avioliitosta vuonna 2011.

Mountbatten kertoi haastattelussa opettelevansa elämään kaapin ulkopuolella, eikä vielä tunne oloaan uudessa tilanteessa täysin luontevaksi. Hän kuitenkin kertoo olevansa paljon entistä onnellisempi. Haastattelussa hän kertoo syitä suuntautuneisuutensa salaamiselle.

- Mountbattenin sukuun kuuluminen ei koskaan ollut ongelma, mutta se sukupolvi on, johon synnyin. Kun kasvoin, asia tunnettiin "rakkautena joka ei tohdi sanoa nimeään". On hämmästyttävää, miten pitkälle olemme tulleet hyväksynnän suhteen.

Haastattelun mukaan nykyinen ja entinen kumppani ovat hyvissä väleissä keskenään. He käyvät yhdessä joogaamassa.

Vuonna 2011 laaditussa luettelossa Mountbatten oli Britannian kruununperimysjärjestyksessä 643:s. Mountbatten on kuningatar Elisabeth II:n puolison, prinssi Philipin serkunpoika. Lisäksi hän on sukua suoraan alenevassa polvessa kuningatar Victorialle (1819-1901), Venäjän keisarinna Katariina Suurelle (1729–1796) ja Aleksandr Puškinille (1799–1837). Kuningatar Victorian kautta hän on sukua myös Elisabeth II:lle. Mountbatten on myös kruununperimysjärjestyksessä yhdeksäntenä olevan prinssi Edwardin vanhimman lapsen kummisetä.

***

Keväällä 2013 prinssi Harry vitsaili saattavansa kokeilla suhdetta homomiehen kanssa, mikäli suhteet naisten kanssa eivät ota tuulta alleen.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy