ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Australian Pelastusarmeijan edustaja: homot pitää tappaa

JuhaniV • 03.07.2012 05:40 • päivitetty: 03.07.2012 13:19 • 5 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Victorian territorion Pelastusarmeijan tiedottaja Pete Dillon
Australian Itäisen Territorion Pelastusarmeija on antanut julkilausuman, jossa sanoudutaan irti heidän yhden jäsenensä julkisuudessa esittämistä kannanotoista.

- Pelastusarmeijan jäsenet eivät ajattele, eivätkä koskaan hyväksy näkemystä, että homoseksuaalisen käyttäytymisen seurauksena olisi minkäänlaista fyysistä rangaistusta. Pelastusarmeijan käsikirjassa ei todeta, että homoseksuaalit pitäisi tappaa, vaan tosiasiassa kehottaa kaikkia pelastusarmeijalaisia toimimaan hyväksyvästi, rakkaudella ja kunnioituksella kaikkia ihmisiä kohtaan.

- Pelastusarmeija opettaa, että jokaisella ihmisellä on suuri arvo ja jokainen elämä on lahja Jumalalta, jota pitää kunnioittaa, tukea ja suojella.

Pelastusarmeija pyytää vilpittömästi anteeksi HLBT-yhteisön jäseniltä ja muilta ihmisiltä, joita virheellisen tiedon saattaminen julkisuuteen radiohaastattelussa on loukannut.

03.07.2012 05:40
Australian Victorian territorion Pelastusarmeijan tiedottajan Pete Dillonin mukaan ei-selibaatit homot pitää tappaa, kuten heidän käsikirjassaan mainitaan.

Pelastusarmeijan tiedottajaa Peter Dillonia haastateltiin äskettäin radiossa järjestön suhtautumisesta homoihin. Lontoon päämajassa laaditussa käsikirjassa siteerataan Raamatun kohtaa, jossa ei-selibaatissa elävät homot pitää tappaa. Haastattelussa tiedottajalta kysyttiin toistuvasti, että ollaanko Pelastusarmeijassa todella tätä mieltä. Dillon myönsi pitäytyvänsä käsikirjan kantaan.

Pelastusarmeija saa toiminnalleen julkista tukea. Nyt Australiassa keskustellaan siitä, tulisiko yhteiskunnan tuki lakkauttaa tälle järjestölle.

*************

Noin vuosi sitten ranneliike.netissä käsiteltiin Pelastusarmeijan suhdetta homoihin. Uutisen lopussa todetaan seuraavasti:

- Ranneliikkeessä Pelastusarmeijan suhtautumista on käsitelty vain keskusteluissa. Opillisesti Pelastusarmeijan suhtautuminen on kielteistä. Kuitenkaan ei ole mitään yksilöityä tietoa siitä, että Suomessa jotain homoseksuaalista ihmistä olisi syrjitty tai erotettu. Se tiedetään, että Pelastusarmeijassa on palvellut HLBTI-ihmisiä.

Uutista kommentoi Captain Tero Suomen Pelastusarmeijasta. Mielenkiintoista kommentissa on se, että siinä myönnetään Pelastusarmeijan syrjivän (avoimesti?) homoja. Heitä ei hyväksytä jäseniksi.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kannattaisi ehkä sitten myös lukea se Australian Pelastusarmeijan vastaus tuohon haastatteluun, nimittäin siitä käy ilmi, että tuo kyseinen mielipide on yksilön oma mielipide, ei Armeijan.

salvos.org.au
  Joopas (ei rekisteröitynyt) • 03.07.2012 11:41
Mahtaako kyseinen yksilö mielipiteineen, joita hän on esittänyt Pelastusarmeijan nimissä, kuitenkin edelleen toimia tiedottajan tehtävässä kuten mitään ei olisi tapahtunut?
Jos näin on, hän tuntuisi olevan väärässä paikassa ja väärässä seurassa, tai sitten kyseessä on erittäin kaksinaamaisesti toimiva kuppikunta.
  Public eye • 03.07.2012 13:04
Kiitos nimimerkille Joopas Australian Pelastusarmeijan tiedotteen vinkkaamisesta meille.
  JuhaniV • 03.07.2012 13:20
Jälleen osoitus kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta. Ai niin ja eipäs unohdeta viidettä käskyä.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 03.07.2012 17:31
Jälleen osoitus siitä, että idiootteja mahtuu mukaan joka junaan.
  JuhaniV • 03.07.2012 17:38
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy