ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Arctic Priden tapahtumissa yli 1 700 osallistujaa

29.02.2016 21:43 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Arctic Pride -tapahtuman tuottaja Mari Mäki (kuva: Mikko Kivinen)
Sunnuntaina päättynyt Rovaniemen Arctic Pride 2016 -viikko sujui hyvin, kertoo Ranneliike.netin haastattelema tapahtuman tuottaja Mari Mäki. Hänen mukaansa uusista ohjelmanumeroista ja kokeiluista on tullut myönteisiä yllätyksiä.

- Laajensimme tapahtuman ensimmäistä kertaa koko viikon mittaiseksi. Meillä oli heti maanantaina yli 160 ihmistä katsomassa dokumenttielokuvaa Wiljamilla, joka tehtiin yhteistyössä Rovaniemen Cineman kanssa. Se oli erinomainen startti, sanoo Mäki.

Neljättä kertaa järjestetyn priden eri tapahtumien osallistujamäärä oli runsas 1 700.

Myös Rovaniemen kaupunki on ollut mukana tapahtumissa. Mäen mukaan kaupungin ja priden järjestäjän välinen yhteistyö on toiminut mukavasti. Erityisesti nuorisotoimi on yhä aloitteellisempi sen miettimisessä, että miten voisivat olla mukana tukemassa. Nuorisotoimi on oma-aloitteisesti järjestämässä tapahtumiakin. Mäki toivoo kaupungin muiltakin instansseilta samanlaista aloitteisuutta.

Pride-tapahtumien julkisuudella pyritään vaikuttamaan tärkeäksi katsottuihin asioihin. Rovaniemen Seta jakoi pride-tapahtuman yhteydessä Lappilainen tasa-arvoteko -tunnustuksen rehtori Heikki Ervastille ja harjoittelukoulun terveydenhoitajalle, jotka ovat tehneet ruohonjuuritason työtä ja osanneet huomioida lasten moninaisuutta arjessa.

Mäen mielestä onkin kiinnitettävä huomiota moninaisuuteen ja lasten erilaisiin ominaisuuksiin suhtautumiseen koulumaailmassa, jossa kerrallaan on kokonainen ikäluokka. Hän pitää tärkeänä nuorten, lasten tai vanhustenkin parissa toimivien kouluttamista, jotta näiden kanssa työtä tekevät osaisivat huomioida ihmisten moninaisuuden, ja osaisivat olla sensitiivisiä asian suhteen.

Valtakunnallisen Setan hallituksessakin vaikuttava Mäki on ollut mukana toteuttamassa kaikkia neljää tähänastista Arctic Pride -tapahtumaa. Hän katsoo Setan hallituksessa toimimisen ja tapahtuman tuottamisen tukevan toisiaan. Hallitustyöskentelyssä on hyödyllistä, kun taustalla on kontakti ruohonjuuritason toimintaan.

Pride-tapahtumien toteuttajia hän evästää neuvolla verkostoitumisesta. Laajan ja monipuolisen yhteistyöverkoston luomisella tapahtumien toteuttaminen helpottuu. Esimerkiksi Rovaniemellä on mukana monenlaisia yhteistyökumppaneita, yrityksiä, kansalaisjärjestöjä ja poliittisia nuorisojärjestöjä laidasta laitaan. Se mahdollistaa tapahtuman monipuolisuuden, ja auttaa saamaan asioita aikaiseksi, kun kaikkea ei tarvitse tehdä itse.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy