ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Aito Avioliitto -yhdistys jäi ilman kutsua oikeusministeriön kuulemistilaisuuteen

JuhaniV • 09.09.2015 19:55 • 16 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Aito Avioliitto -seurakunnan teltta Helsingin rautatieaseman kupeessa
Hallituksen esitysluonnokseen tasa-arvoisesta avioliittolaista käytyyn kuulemistilaisuuteen ei kutsuttu Aito Avioliitto -yhdistystä. Yhdistys lähetti kuitenkin kirjallisen kannanoton, vaikka sellaista heiltä ei oltu pyydetty.

Oikeusministeriö kutsui kuultavaksi joukon ministeriöiden, muiden viranomaisten ja uskonnollisten yhteisöjen edustajia. Kutsun saivat myös Sateenkaariperheet ry, Seta ry ja Suomen asianajajaliitto.

Kutsutut saivat kertoa kuulemisessa kantansa hallituksen esitysluonnokseen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Muilla tahoilla oli myös mahdollisuus toimittaa kannanottonsa kirjallisena.

***

Aikanaan parisuhdelakia valmisteltaessa järjestettiin myös kuulemistilaisuus. Silloin aktiivisesti homojen oikeuksia vastustanut Aslan ry lähetti eduskunnan lakivaliokunnalle pyytämättä laajan kirjallisen "manifestin" siitä, minkä vuoksi homoille ei missään tapauksessa olisi pitänyt antaa oikeutta rekisteröidä parisuhteitaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kutsumatta jättäminen on AA-seurakunnalle tietenkin aika ikävä takaisku. Heitä ei siis noteerattu asianosaiseksi sanomaan mitään jo hyväksytyn tasa-arvoisen avioliittolain toimeenpanoon liittyvistä yksityiskohdista.

Minusta menettely tuntuu selvältä signaalilta siitä, ettei heillä tule olemaan jatkossakaan juuri mitään merkitystä viranomaisten ja poliittisten päättäjien katsannossa.
  JuhaniV • 09.09.2015 20:29
Olishan se erikoista että lakia kaatavan järjestön mielipiteitä kysyttäisiin. Toisaalta, mielenkiintoista on että heidän aloitteeseen pyydetään taatusti seksuaalivähemmistöjen lausuntoja..
  Niksu • 09.09.2015 21:16
Niksu, ihmettelisin, jos tämä aloite lähtisi lakivaliokunnan mietintökierrokselle ylipäätään. Lausunnot taholta jos toiseltakin saatiin jo tasa-arvoisen avioliittolain käsittelyprosessin aikana.
  JAMPPA • 09.09.2015 21:35
Tyypillistä Aito avioliittolaisten toimintaa, että ottivat kantaa vaikka sitä ei kysyttykään. Harrastavat melko härskejä keinoja omaa agendaa ajaessaan.
  Micsu (ei rekisteröitynyt) • 09.09.2015 21:42
AitoA-liike on julkaissut lausuntonsa nettisivullaan. Ydin on vaatimuksessa, ettei valmisteltuja lainmuutoksia vietäisi eduskunnassa läpi ennen AitoA:n kansalaisaloitteen käsittelyä. Lykättäisiin siis odottamaan sitä, että kansalaisaloite hylätään.

Porukka aloiitti tänään kierroksen Helsingin lähiöissä ja tulee loppukuusta keskustaan.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 09.09.2015 23:16
On ihan tavan mukaista lausua, vaikkei kysyttäisikään. Sipilän hallituksen tyyliin nyt on ylipäänsä kuulunut olla kysymättä lausuntoja, joten (tähän kysymykseen erityisesti puuttumatta, kyseessä kuitenkin teknillisluontoinen asia) on vain hyvä, että eri tahot lähettävät lausuntojaan myös pyytämättä. Kyllä kansalaisyhteiskuntaa on lainvalmistelussa kuultava., vaikkei se nykyhallituksen agendaan kuulukaan.
  Dragon-85 • 10.09.2015 00:34
Senkin kunniaksi
  human • 10.09.2015 02:20
Jamppa kirjoitti " Niksu, ihmettelisin, jos tämä aloite lähtisi lakivaliokunnan mietintökierrokselle ylipäätään.Lausunnot taholta jos toiseltakin saatiin jo tasa-arvoisen avioliittolain käsittelyprosessin aikana."

Juuri näin. Yhtään uutta argumenttia AA-sakki ei ole onnistunut keksimään sitten viime syksyn, joten miksi asialla kannattaisi vaivata eduskuntaa. Jäljellä on enää kiihkouskovaisten mielipaha, kun he menettävät lain suojan syrjiä seksuaalivähemmistöjä. En siis ihmettele miksi ks. vihajärjestöä ei pyydetty oikeusministeriön kuulemistilaisuuteen.
  Minna Bi (ei rekisteröitynyt) • 10.09.2015 10:56
Jorma Hentilä: "Porukka [AA-seurakunta] aloiitti tänään kierroksen Helsingin lähiöissä ja tulee loppukuusta keskustaan."

Jälleen kerran kummastelen ja hämmästelen sitä, että miksi tuo porukka ei homojen syrjimisen sijaan ole tukemassa olemassa olevia avioliittoja, miettimässä keinoja avioerojen vähentämiseksi ja auttamassa ihmisiä, joiden liitot ovat hajonneet. Sellaisella toiminnalla ei ole heille näköjään mitään kiinnostusta taikka arvoa. Se siitä kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta.
  JuhaniV • 10.09.2015 11:16
Eniten ihmetyttää, miksi erinäisiltä uskonnollisilta yhdyskunnilta kysytään yhtään mitään lausuntoa tai mielipidettä maalliseen lainsäädäntöön liittyen. Tasa-arvoisella avioliittolailla turvataan parien yhtäläiset juridiset oikeudet, kirkot ja lahkot voivat toki jatkaa änkyröintiään niin halutessaan, mutta sen ei pitäisi olla mitenkään tekemisissä valtion lainsäätämisen kanssa.
Ainakin teoriassa Suomessa (luterilainen ja ortodoksinen) kirkko ja valtio ovat toisistaan erillään, lahkoista nyt puhumattakaan. Miten ihmeessä silti aina kinutaan mielipidettä, miksei Kittilän pursiseuralta tai Lauttasaaren alakoulun vanhempainyhdistykseltä?
  Blaine (ei rekisteröitynyt) • 10.09.2015 11:52
Jorma Hentilä kirjoitti: "Ydin on vaatimuksessa, ettei valmisteltuja lainmuutoksia vietäisi eduskunnassa läpi ennen AitoA:n kansalaisaloitteen käsittelyä. "
Tuokin on Aito avioliitto ry:ltä silkkaa kiusantekoa, samaa on toitottanut Päivi Räsänen kommenteissaan.
Siltikin Aito avioliitto ry väittää, ettei heillä ole mitään tekemistä uskonnon tai uskovaisten kanssa. Silkkaa puppua.

Blaine kirjoitti: "Eniten ihmetyttää, miksi erinäisiltä uskonnollisilta yhdyskunnilta kysytään yhtään mitään lausuntoa tai mielipidettä maalliseen lainsäädäntöön liittyen. "

Olen samaa mieltä, kyseessähän on siviilivihkiminen, johon kirkolla ei ole osuutta eikä arpaa. Kirkko tehkööt omat linjaukset niin kuin haluaa.
  Micsu (ei rekisteröitynyt) • 10.09.2015 22:06
Koko Aito avioliitto -seurakunnan aloite on lopultakin ihmetyttävä, koska on oletettavaa, että nämä samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustavat eivät ole solmimassa liittoa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa; lakiuudistus ei siis kosketa heidän elämäänsä mitenkään.
  smo • 11.09.2015 07:04
Koittakaa ymmärtää noita AA:laisia. He ovat olleet koko elämänsä systemaattisen aivopesun kohteena, siinä hämärtyy todellisuus. Moni homojen oikeuksia ponnekkaasi vastustava on myös kaappihomo, jollaiseksi epäilen esim. Kd:n puoluesihteerin olevan, oma sisäinen kamppailu siitä, kun näkee onnellisia homipariskuntia on varmasti raastava.
  Kaisa (ei rekisteröitynyt) • 11.09.2015 13:53
Onhan se tietysti kornia käsitellä lainsäädännön muutosesityksiä silloin, kun muutokset kumoavan esityksen tiedetään olevan tulossa.

Mitäpä muuta kantaa tuohon sitten olisi Setakaan voinut ottaa? Että "nyt äkkiä on nuijittava nämä päätökset läpi ennenkuin tulossa oleva esitys sotkee kaiken"?

No joo, sama revitellä tästäkin suunnasta, pelkkää sisällötöntä vahingoniloa kuten itse artikkelikin asiasta.
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 14.09.2015 19:40
Ei siinä mitään kornia ole. Juna kulkee, kuten junan kulkea kuuluu. Niin tämä täkäläinen systeemi toimii.
  smo • 14.09.2015 19:43
Olisi aika outoa demokratiaa sellainen, että eduskunnassa kerran tehty päätös pantaisiin jäihin sen vuoksi, että joku jossain kenties saattaa sen kyseenalaistaa.
Kaiken lisäksi tasa-arvoisen avioliittolain kumoavan esityksen taival on vielä pahasti kesken ja sen tulo eduskuntaan riippuu vielä monesta seikasta. Myös kannattajaluvut (jotka TODENNÄKÖISESTI riittävät) perustuvat toistaiseksi pelkkiin kuulopuheisiin.
  Public eye • 15.09.2015 10:13
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy