Aito Avioliitto -yhdistys jäi ilman kutsua oikeusministeriön kuulemistilaisuuteen (juttukommentit)

Kutsumatta jättäminen on AA-seurakunnalle tietenkin aika ikävä takaisku. Heitä ei siis noteerattu asianosaiseksi sanomaan mitään jo hyväksytyn tasa-arvoisen avioliittolain toimeenpanoon liittyvistä yksityiskohdista.

Minusta menettely tuntuu selvältä signaalilta siitä, ettei heillä tule olemaan jatkossakaan juuri mitään merkitystä viranomaisten ja poliittisten päättäjien katsannossa.
Olishan se erikoista että lakia kaatavan järjestön mielipiteitä kysyttäisiin. Toisaalta, mielenkiintoista on että heidän aloitteeseen pyydetään taatusti seksuaalivähemmistöjen lausuntoja..
Niksu, ihmettelisin, jos tämä aloite lähtisi lakivaliokunnan mietintökierrokselle ylipäätään. Lausunnot taholta jos toiseltakin saatiin jo tasa-arvoisen avioliittolain käsittelyprosessin aikana.
Tyypillistä Aito avioliittolaisten toimintaa, että ottivat kantaa vaikka sitä ei kysyttykään. Harrastavat melko härskejä keinoja omaa agendaa ajaessaan.
  • 5 / 16
  • Jorma Hentilä
  • 9.9.2015 23:16
AitoA-liike on julkaissut lausuntonsa nettisivullaan. Ydin on vaatimuksessa, ettei valmisteltuja lainmuutoksia vietäisi eduskunnassa läpi ennen AitoA:n kansalaisaloitteen käsittelyä. Lykättäisiin siis odottamaan sitä, että kansalaisaloite hylätään.

Porukka aloiitti tänään kierroksen Helsingin lähiöissä ja tulee loppukuusta keskustaan.
  • 6 / 16
  • Dragon-85
  • 10.9.2015 0:34
On ihan tavan mukaista lausua, vaikkei kysyttäisikään. Sipilän hallituksen tyyliin nyt on ylipäänsä kuulunut olla kysymättä lausuntoja, joten (tähän kysymykseen erityisesti puuttumatta, kyseessä kuitenkin teknillisluontoinen asia) on vain hyvä, että eri tahot lähettävät lausuntojaan myös pyytämättä. Kyllä kansalaisyhteiskuntaa on lainvalmistelussa kuultava., vaikkei se nykyhallituksen agendaan kuulukaan.
  • 8 / 16
  • Minna Bi
  • 10.9.2015 10:56
Jamppa kirjoitti " Niksu, ihmettelisin, jos tämä aloite lähtisi lakivaliokunnan mietintökierrokselle ylipäätään.Lausunnot taholta jos toiseltakin saatiin jo tasa-arvoisen avioliittolain käsittelyprosessin aikana."

Juuri näin. Yhtään uutta argumenttia AA-sakki ei ole onnistunut keksimään sitten viime syksyn, joten miksi asialla kannattaisi vaivata eduskuntaa. Jäljellä on enää kiihkouskovaisten mielipaha, kun he menettävät lain suojan syrjiä seksuaalivähemmistöjä. En siis ihmettele miksi ks. vihajärjestöä ei pyydetty oikeusministeriön kuulemistilaisuuteen.
Jorma Hentilä: "Porukka [AA-seurakunta] aloiitti tänään kierroksen Helsingin lähiöissä ja tulee loppukuusta keskustaan."

Jälleen kerran kummastelen ja hämmästelen sitä, että miksi tuo porukka ei homojen syrjimisen sijaan ole tukemassa olemassa olevia avioliittoja, miettimässä keinoja avioerojen vähentämiseksi ja auttamassa ihmisiä, joiden liitot ovat hajonneet. Sellaisella toiminnalla ei ole heille näköjään mitään kiinnostusta taikka arvoa. Se siitä kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta.
Eniten ihmetyttää, miksi erinäisiltä uskonnollisilta yhdyskunnilta kysytään yhtään mitään lausuntoa tai mielipidettä maalliseen lainsäädäntöön liittyen. Tasa-arvoisella avioliittolailla turvataan parien yhtäläiset juridiset oikeudet, kirkot ja lahkot voivat toki jatkaa änkyröintiään niin halutessaan, mutta sen ei pitäisi olla mitenkään tekemisissä valtion lainsäätämisen kanssa.
Ainakin teoriassa Suomessa (luterilainen ja ortodoksinen) kirkko ja valtio ovat toisistaan erillään, lahkoista nyt puhumattakaan. Miten ihmeessä silti aina kinutaan mielipidettä, miksei Kittilän pursiseuralta tai Lauttasaaren alakoulun vanhempainyhdistykseltä?
Jorma Hentilä kirjoitti: "Ydin on vaatimuksessa, ettei valmisteltuja lainmuutoksia vietäisi eduskunnassa läpi ennen AitoA:n kansalaisaloitteen käsittelyä. "
Tuokin on Aito avioliitto ry:ltä silkkaa kiusantekoa, samaa on toitottanut Päivi Räsänen kommenteissaan.
Siltikin Aito avioliitto ry väittää, ettei heillä ole mitään tekemistä uskonnon tai uskovaisten kanssa. Silkkaa puppua.

Blaine kirjoitti: "Eniten ihmetyttää, miksi erinäisiltä uskonnollisilta yhdyskunnilta kysytään yhtään mitään lausuntoa tai mielipidettä maalliseen lainsäädäntöön liittyen. "

Olen samaa mieltä, kyseessähän on siviilivihkiminen, johon kirkolla ei ole osuutta eikä arpaa. Kirkko tehkööt omat linjaukset niin kuin haluaa.
Koko Aito avioliitto -seurakunnan aloite on lopultakin ihmetyttävä, koska on oletettavaa, että nämä samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustavat eivät ole solmimassa liittoa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa; lakiuudistus ei siis kosketa heidän elämäänsä mitenkään.
Koittakaa ymmärtää noita AA:laisia. He ovat olleet koko elämänsä systemaattisen aivopesun kohteena, siinä hämärtyy todellisuus. Moni homojen oikeuksia ponnekkaasi vastustava on myös kaappihomo, jollaiseksi epäilen esim. Kd:n puoluesihteerin olevan, oma sisäinen kamppailu siitä, kun näkee onnellisia homipariskuntia on varmasti raastava.
http://youtu.be/_PfOjy-ipdg
Onhan se tietysti kornia käsitellä lainsäädännön muutosesityksiä silloin, kun muutokset kumoavan esityksen tiedetään olevan tulossa.

Mitäpä muuta kantaa tuohon sitten olisi Setakaan voinut ottaa? Että "nyt äkkiä on nuijittava nämä päätökset läpi ennenkuin tulossa oleva esitys sotkee kaiken"?

No joo, sama revitellä tästäkin suunnasta, pelkkää sisällötöntä vahingoniloa kuten itse artikkelikin asiasta.
Ei siinä mitään kornia ole. Juna kulkee, kuten junan kulkea kuuluu. Niin tämä täkäläinen systeemi toimii.
Olisi aika outoa demokratiaa sellainen, että eduskunnassa kerran tehty päätös pantaisiin jäihin sen vuoksi, että joku jossain kenties saattaa sen kyseenalaistaa.
Kaiken lisäksi tasa-arvoisen avioliittolain kumoavan esityksen taival on vielä pahasti kesken ja sen tulo eduskuntaan riippuu vielä monesta seikasta. Myös kannattajaluvut (jotka TODENNÄKÖISESTI riittävät) perustuvat toistaiseksi pelkkiin kuulopuheisiin.