ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
Bear Park Cafe - Karhupuiston kioski/kahvila
Kesäkahvila on avoinna huhti-syyskuussa joka päivä. Säävaraus. Björnparkens sommarkafe är öppet varje dag från april till September. Bärenpark-Café ist von Aprill bis September geöffnet jeden Tag. Karupargi kohvik on avatud aprillist septembrini iga päev.

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.
Uutiset voit tilata myös RSS-syötteenä.

Helsingin Gayteatteri juhlistaa 10-vuotissyntymäpäiviään minifestarilla marraskuussa

Sami Mollgren • 25.09.2017 14:32 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Helsingin Gayteatteri (HGT) juhlistaa 10-vuotissyntymäpäiviään 22.-24.11.2017 Hesingissä Kanneltalossa järjestettävillä minifestarilla.

Kunakin festaripäivänä esitetään yksi HGT:n näytelmä. Esitykset ovat iltaisin kello 19 alkaen Kanneltalon teatterisalissa.

Samalla käynnistyy myös joulukuun puoliväliin asti auki oleva näyttely Suvaitsemattomuuden hautajaiset Kanneltalon galleriassa. Näyttely on auki 16. joulukuuta asti.

Helsingin Gayteatteri HGT ry -  Helsingfors Gayteater HGT rf - on ammattilaisvetoinen harrastajateatteri. Sen ensimmäinen esitys vuonna 2007 oli Pertti Kivirannan ohjaama Sopimus - HGT:lle varta vasten kirjoitettu yksinäytöksinen homohupaelma perustui Ralf Königin Kermaleivoksia -sarjakuvaan. Sen jälkeen Helsingin Gayteatteri on esittänyt vuosittain vähintään yhden näytelmän: Paljastuksia (2008, ohjaus Pertti Kiviranta), Kim Gustafsson: Olitko Sinä? -Homomman Suomen historia (2009, ohjaus Eero Enqvist), Brandon Thomas: Charleyn Täti (2010, Ohjaus ja sovitus Markku Arokanto), Pauli Löija: Viimeinen viilto (2011, ohjaus Minna Kivelä, dramatisointi Toni Ristava), Harvey Fierstein: Kun jonkun löytää (2012, ohjaus ja dramatisointi Matti Rasilainen, suomennos Ari Murto), Terrence McNally: Corpus Christi (2013, suomennos ja ohjaus Timo Rissanen), Sami Hilvo: Viinakortti (2013-2014, ohjaus Eero Enqvist, dramatisointi Ari Murto ja Sami Hilvo), Christopher Marlowe: Edward II (2014, ohjaus ja dramatisointi Matti Rasilainen), Paul Rudnick: Jeffrey (2014-2015, ohjaus Cris af Enehielm, suomennos Ari Murto), Homokansan lauluja – ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa (2015, ohjaus ja dramaturgia Janne Puustinen, tekstit ja tarinat työryhmä, sävellykset Pekka Saukkonen ja Salla Markkanen, sanoitukset Pekka Saukkonen, Salla Markkanen ja Venla Alvari, The Land of the Midnight Fun -homomusikaali (2016, ohjaus Cris af Enehielm, käsikirjoitus ja laulujen sanat: Ari Murto, musiikki Ari Leskelä, Salla Markkanen ja Anna Mari Kähärä, koreografia: Tuomo Railo, Pasidanssi ja Helsingin Gayteatteri: Menkka Haukka -performanssi (2016), Herkkupala-lyhytelokuva (2017, tuottanto Jean Mirri Pop Productions), Olitko Sinä? Homomman Suomen historia 2.0 (2017, ohjaus ja käsikirjoitus Kim Gustafsson, musiikki Salla Markkanen).


Helsingin Gayteatteri (HGT) juhlistaa 10-vuotissyntymäpäiviään 22.-24.11.2017 minifestareiden merkeissä

Kanneltalo sijaitsee osoitteessa Klaneettitie 5, Helsinki.

Keskiviikkona 22.11. esitetään Olitko sinä? Homomman Suomen historia 2.0 (kuva: HGT)
Torstaina 23.11. Homokansan lauluja - Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa (kuva: HGT)
Perjantaina 24.11. ohjelmassa Out ’n loud & HGT: The Land of the Midnight Fun -musikaalikonsertti (kuva: HGT)

» Jutun oma sivu
Saksan vaalit 2017: AfD:n suurvoitto, muullekin oppositiolle menestystä

vaeltaja2006 • 24.09.2017 21:59 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Ennuste sunnnuntai-iltana klo 21
Saksan vaalien tärkein tulos koko Euroopan kannalta on, että Angela Merkel jatkaa kanslerina. Merkelin pakolaispolitiikka aiheutti, että kristillisdemokraatit menettivät valtavasti kannatusta. Sen sijaan samaa sukupuolta olevien avioliittojen hyväksyminen tuskin vaikutti kristillisdemokraattien menestykseen mihinkään suuntaan. Se on ollutta ja mennyttä.

Toinen tärkeä tulos on, että äärioikeistolainen AfD nousi kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Poliittinen keskustelu parlamentissa saattaa myrkyttyä entisestään. Puolue on homo- ja transvastainen. Eniten kärsivät trans- ja queer-ihmiset, kun AfD on äänekkäästi tasa-arvoa, ihmisten itsemääräämisoikeutta ja valistustyötä (esim. koulujen seksuaaliopetusta) vastaan.

Sosialidemokraatit ovat viime vuodet olleet hallituksessa kristillisdemokraattien ”apupuolueena”. Nyt Martin Schulz, sosdemien puheenjohtaja ilmoitti, että puolue jää oppositioon.

Sosialidemokraattien tilalle hallitukseen tulevat luultavasti vihreät ja liberaalit (FDP). Vihreät ajavat voimakkaasti trans- ja muunsukupuolisten aseman parantamista. FDP olisi konservatiivisempi hallituskumppanina. Merkel ilmoittaa hallitusehdokkaat mahdollisesti jo sunnuntai-iltana tai maanantaina.

Vihreät ovat johdonmukaisesti ajaneet hlbtiq-myönteistä politiikkaa. Oli joitakin epäilyksiä, että hampurin mellakat menneenä kesänä olisivat heikentäneet vihreiden asemaa. Niin ei käynyt. Vuosikausia parlamentin hlbtiq-äänenä on ollut vihreiden Volker Beck. Hän kierteli lukuisissa ulkomaisssa pride-paraateissa ja häntä lyötiin tv-kameroiden edessä päin naamaa Moskovan pride-tapahtumassa. Volker Beckin tilalle on ilmeisesti tulossa uusi mies: Sven Lehman Kölnistä. Hän on 37-vuotias. Hänen sanotaan kuuluvan vihreiden vasempaan siipeen. Hänen kumppaninsa on Kölnin maapäivien vihreiden ryhmän puheenjohtaja Arndt klocke.

Volker Beck kertoi pari tuntia sitten twitterissä olevansa järkyttynyt vaalituloksesta. Hän tarkoitti tietenkin AfD:n reipasta vaalivoittoa. ”Eipä ole hyvä päivä maallemme ja demokratiallemme”.Berliinin Alexanderplatzilla on ollut käynnissä mielenosoitus AfD:n vaalivoittoa vastaan. Sateenkaarilippuja on nähty "runsaasti" väkijoukossa.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Puolensataa ev.lut-kirkon pappia ilmoittaa tunnuslauseenaan: "Te sanotte tahdon, me vihimme"

JuhaniV • 22.09.2017 16:50 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Helsingin Töölön kirkko. Kuva: Vaeltaja
Sateenkaaripapit-sivustolla useat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon papit ilmaisevat vihkivänsä avioliittoon, vihittävien sukupuolesta riippumatta. Perjantaina vihkimisiä suorittavat papit julkaisivat kasvokuvagallerian. Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Sateenkaaripapit -sivustolla on lueteltu 36 yksittäisen papin yhteystiedot ja lisäksi yhdessä Töölön seurakunnan papit. Perjantaina julkaistiin 51 papin kasvokuvagalleria.

Papit haluavat tämän ulostulon olevan viesti kaikille sateenkaari-ihmisille. Jos he haluavat liitolleen kirkollisen vihkimisen taikka siunauksen, luterilaisessa kirkossa on jo paljon pappeja, jotka ovat valmiit tällaisen kaikille kirkon jäsenille tarkoitetun toimituksen suorittamaan.

Helsingin Töölön seurakunnassa papit tekivät kollektiivisen päätöksen samaa sukupuolta olevien parien vihkimisistä. Samaisen seurakunnan seurakuntaneuvosto teki päätöksen tilojen olevan käytettävissä kaikkien parien vihkimiseen. Päätöksistä on jo kanneltu.

Lehtihaastattelussa pastori Ari Kotisaari ilmaisee julki tulleiden pappien haluavan tukea myös kirkon piispoja: ”Jotta he saisivat lisää painoa siihen vaakakuppiin, jossa lukee, että nyt on muutoksen aika. Heille tulee varmaan paljon painetta konservatiiviselta puolelta".

Muutamia kanteluita on tehty tuomiokapituleihin pappien vihittyä samaa sukupuolta olevia kirkolliseen avioliittoon. Pastori Kai Sadinmaasta Helsingin tuomiokapituliin tehdystä kantelusta tuli päätös, joka on muotoiltu "vakavaksi moitteeksi". Sen ei voida katsoa olevan juridinen päätös, vaan lähinnä läpsäys Sadinmaata näpeille. HS:n haastattelussa kirkkoherra Auvo Naukkarinen toteaa tuomiokapitulin päätöksen olevan "yhtä tyhjän kanssa".

Luterilaisen kirkon ylin päättävä elin, kirkolliskokous, on pattitilanteessa. Voimasuhteet ovat sellaiset, että minkäänlaista muutosta suuntaan taikka toiseen ei ole mahdollista saada samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä ja siunaamista koskevassa asiassa.

Sateenkaaripapit
sateenkaaripapit.wordpress.com

HS: Kymmenet papit julistavat kasvoillaan vihkivänsä homoja, lesboja ja muunsukupuolisia, Helsingistä mukana kokonainen seurakunta – ´Tämä on eräänlainen kaapistatulo´
www.hs.fi

(Tätä uutista kirjoitettaessa Hesari ei ollut pistänyt edellä mainittua uutistaan maksumuurin taakse.)


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Lakivaliokunta päätti puoltavasta mietinnöstä Äitiyslaki-kansalaisaloitteelle

Sami Mollgren • 22.09.2017 09:58 • päivitetty: 22.09.2017 10:59 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Eduskunnan lakivaliokunta päätti perjantaina 22.9. pidetyssä kokouksessaan tehdä puoltavan mietinnön Äitiyslaki-kansalaisaloitteesta. Valiokunta oli yksimielinen siitä, että aloitteesta tehdää mietintö. Puoltavan mietinnön kannalla oli 14, hylkäävää mietintöä kannatti kolme.

Asia etenee mietinnön valmistuttua eduskunnan käsiteltäväksi ja lopulta kansanedustajien äänestettäväksi. Valiokunnan mukaan mietintö pyritään saamaan valmiiksi syyskauden 2017 loppuun mennessä tai viimeistään kevätkaudella 2018.

Asiasta kertoi Twitterissä ensin lakivaliokunnan jäsen, kansanedustaja Tiina Elovaara (sin).

Hylkäävän mietinnön laatimista halusivat Keskustan Eeva-Maria Maijala ja Niilo Keränen sekä hylkäävää mietintöä esittänyt Kristillisdemokraattien Antero Laukkanen.

Puoltavan mietinnön laatimista esitti Sanna Marin (sdp) ja sitä tuki Eva Biaudet (rkp).

Äitiyslaki-kansalaisaloite

Kansalaisaloite äitiyslaiksi luovutettiin eduskunnan puhemiehelle 9. syyskuuta 2016. Kansalaisaloite äitiyslaiksi oli kerännyt toukokuussa vaaditun määrän kannatusilmoituksia. Elokuussa Väestörekisterikeskus vahvisti hyväksyttyjen kannatusilmoitusten määräksi 55 707 kappaletta.

Aloitetta koskevassa lähetekeskustelussa eduskunnassa syyskuun 2016 lopussa käytettiin kiivaita puheenvuoroja.

Lakivaliokunta järjesti 16.2. julkisen kuulemisen kansalaisaloitteesta äitiyslaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi. Aloitteeseen liittyvät asiantuntijakuulemiset käynnistyivät 20. huhtikuuta. Kevään aikana lakivaliokunta kuuli kymmeniä tahoja asiantuntijoina. Esimerkiksi kaikki merkittävät lapsijärjestöt pitivät äitiyslain säätämistä tarpeellisena.

Tavoitteena parantaa lapsen juridista asemaa

Lain tavoitteena on parantaa lapsen juridista asemaa toiseen tosiasialliseen vanhempaan nähden. Äitiyslaki mahdollistaisi, että naisparille hedelmöityshoidoilla syntyvän lapsen juridinen suhde molempiin vanhempiinsa voitaisiin vahvistaa tunnustamalla lapsi neuvolassa, ilman tarvetta perheen sisäiseen adoptioon.

Esitys äitiyslaista vastaa sisällöltään vuoden 2017 alussa voimaan tullutta isyyslakia, ja alun perin äitiyslakikin oli suunniteltu astumaan voimaan yhtä aikaa isyyslain uudistuksen kanssa.

Päivitys klo 10.59: Lisätty vastustavaa mietintöä halunneiden tiedot sekä puoltavaa mietintöä esittäneen ja tukeneen nimet.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Avioliittonuivaa ex-pm Abbottia lyötiin Australiassa

jnsto • 22.09.2017 01:15 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Australian yes-kampanja tuomitsi heti entisen pääministerin häirinnän. - Hongkongissa kuvattu Australian television aamun uutinen 22.9.17
Australian aiempaa pääministeriä Tony Abbottia lyötiin kadulla Horbartissa, Tasmaniassa torstai-iltana. Abbottia lähestyneellä miehellä oli rinnassaan "Yes"-nappi. Abbott oli menossa Australian liberaalipuolueen tilaisuuteen. Hän sai vain lieviä vammoja. Australiassa liberaalit ovat käytännössä konservatiivipuolue.

Australiassa on meneillään avioliittolakiin liittyvä kannatusselvitys.

Poliisi kertoi tutkinnan kohteena olevan "59-vuotias mies NSW stä".

Abbott kadulla hetkeä ennen hyökkästä. Turvakamerakuvaa AuBC- television aamuohjelmassa 22.9.17

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Ranskan oikeisto-populistinen Front National kitisee liitoksissaan - homot johdossa aiheuttavat paineita

Ranskalaisen Front National -puolueen johtaja Marine Le Pen otti varapuheenjohtaja Florian Philippotilta pois kaikki tehtävät. Tänään avoimesti homo Philippot ilmoitti jättävänsä puolueen johtamiseen liittyvien riitojen vuoksi. Philippot on vastannut mm. puolueen strategiasta ja viestinnästä. Asiasta kertoi tv-kanava France2.

Aikaisemmin Philippot oli Marine Le Penin läheinen yhteistyökumppani. Eilen Le Pen kertoi, että Philippot jää puolueen varapuheenjohtajaksi, mutta ilman tehtäviä. Philippot on 35-vuotias. Hän ei halua toimettomaksi varapuheenjohtajaksi, ja tänään hän siis kertoi erostaan.

Front National -puolueessa on ollut valtataistelua ennenkin. Kesäkuussa, ennen Ranskan presidentinvaaleja, Philippot perusti puolueen sisään yhdistyksen ”Les patriotes”. Se olisi ollut puolueen sisäinen keskustelufoorumi, ja olisi tarjonnut areenan puolueen kriitikoille. Tiistaina Le Pen vaati, että Philippot´n on luovuttava Les patriotes -ryhmän johtamisesta. Le Pen yritti Philippot´n erottamisella vaimentaa kritiikkiä, jonka mukaan puolueessa homoilla on liian suuri valta.

yle.fi

Florian Philippot paljastettiin homoksi eli ”outattiin” vastoin hänen omaa tahtoaan joulukuussa 2014. Juorulehti ”Closer” julkisti hänen Wienin lomamatkakuviaan, joissa oli myös hänen ystävänsä. Hän nosti oikeusjutun ja sai 20 000 euron vahingonkorvauksen. Puolueen sisällä Philippot`n homoseksuaalisuus oli ”julkinen salaisuus”. Hänen lomaseuransa kasvoja ei näytetty, mutta kerrotaan, että ystävä on journalisti, joka taistelee homojen ja lesbojen oikeuksien puolesta.

”Closer” on ”bulevardilehti”, joka keskittyy julkkisjuoruihin, tunteenomaisiin juttuihin aidosta elämästä, muotiin, lifestyleen ja tv:hen. Lehden käyttämät paparazzit kuvaavat kauko-objektiiveilla mm. kuninkaallisia loma-asunnoillaan jopa kilometrin päästä.

Front National -puolueessa on myös Steeve Briois merkittävässä asemassa ja hänkin on avoimesti homo. Myös entinen puoluesihteeri on Marine Le Penin lähiystävä ja hän toimi kevään 2017 vaalitaistelun aikana Le Penin sijaisena. Hän on Hénin-Beaumontin kaupungin pormestari ja meppi europarlamentissa.

Myös ns. homoliike on sekaantunut Front National -puolueeseen. Vuonna 2014 Marine Le Pen kertoi, että GayLib-liikkeen perustajasta Sebastien Chenusta tulee Front National -puolueen palkkaama ”kultturineuvonantaja”. Tieto aiheutti kuohuntaa Front National -puolueessa. Chenua ei palkattukaan puolueeseen, vaan hän toimi ”vapaaehtoisena”.

Vaikka Front National vastustaa homojen avioliitto-oikeutta ja on muutenkin homovastainen, puolue vetää puoleensa joitakin homoja. Puolue on tukenut homovastaisia mielenosoituksia ja puolueen johtohahmot ovat lausuneet hyvin kielteisiä asioita homoista. Jotkut puolueen sisällä sanovat, että Le Pen on ”homoikoni”. Jotkut homot ja lesbot kannattavat Front Nationalia puolueen muslimivastaisen politiikan takia.Taustaa Front National -puolueesta

Front National -puolue saavutti vuoden 2014 EU-vaaleissa jättivoiton. Puolueesta tuli Ranskan suurin. Puolue taistelee ”ranskalaisen identiteetin” säilyttämisen puolesta. Tunnuksena on: ranskalaiset ensin. Uhkakuvana nähdään monikulttuurinen Ranska. Kulttuurien sekoittuminen nähdään ei-toivottuna. Myös yhteiskunnan sisältä tulee uhkia, erityisesti vaarana ovat tasa-arvon ja monikulttuurisuuden kannattajat. Front Nationalin mukaan rappio uhkaa koko Eurooppaa ja sen aiheuttaa islam, arabimaat, Aasian ja afrikan väestöräjähdys ja siirtolaislaumat.

Front National on ajanut tiukan järjestyksen linjaa. Burkan käyttökielto ja kaduilla rukoilemisen kielto tulivat voimaan 2011, kun Marine Le Penin isä johti puoluetta. Marine Le Penin noustua puolueen johtoon, puolue pyrki pehmentämään vaatimuksiaan ja tekemään puolueesta hovikelpoisemman.

Viime vuosina erityisesti nuoret, alle 30-vuotiaat ovat mielellään äänestäneet Front Nationalia, samoin osa ns. työväestöstä. Seksuaalivähemmistöjen kiinnostusta puoluetta kohtaan lisää se, että puolueessa on toiminut ja toimii avoimesti homoja, mutta perusarvoiltaan puolue on homovastainen.

Vuoden 2017 presidentinvaaleissa Marine Le Pen kärsi kirvelevän tappion.

(lähteenä käytetty mm. verraten uutta kirjaa: Jouko Jokisalo: Euroopan radikaali oikeisto, Into, 2016 ja homolehtien Ranskaa koskevia uutisia).


» Jutun oma sivu
Ruotsalainen muotimerkki esittelee syysmallistoaan – kuvissa afro-amerikkalainen homoperhe

vaeltaja2006 • 20.09.2017 11:20 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Instagram-kuva vuodelta 2015
Ruotsalainen muotimerkki Acne Studios esittelee syysmallistoaan kuvin, joissa on afro-amerikkalainen homopari Kordale Lewis ja Kaleb Anthony lapsineen.

Miespari tuli tunnetuksi jo tammikuussa 2014 Instagram-kuvan takia. Vanhemmat kampasivat tyttäriensä tukat kouluunlähtövalmiuteen. Kuva herätti sekä myönteistä että kielteistä huomiota. Perheen isät saivat kuvan takia erilaisia mainostöitä.

Kesällä 2017 tarjottiin mainostyötä Acne Studios -nimisestä ruotsalaisfirmasta. Oli löydetty ”moderni perhe”. Nyt on julkaistu ensimmäiset kuvat sateenkaariperheestä. Kuvassa ovat Kordale ja Kaleb ja tyttäret Desmiray ja Maliyah sekä pojat Kordale junior ja kahdeksankuukautinen Kaleb junior. Paikkana on newyorkilainen hotellihuone.

Kampanjaan kuuluu firman kotisivulla oleva vanhempien haastattelu. Siinä he kertovat kokemuksistaan homovanhempina, lapsistaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan. Haastattelusta käy ilmi, että sateenkaariperhe on ensi sijassa perhe kaikkine iloineen ja murheineen.

Kampanjan taustaa ja kuvia voi katsoa tältä sivulta

www.acnestudios.com


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Hlbtiq-liike Ruotsissa vetoaa: ”Olemme hyökkäyksen kohteena – tarvitsemme apua vapautemme puolustamiseen”

vaeltaja2006 • 19.09.2017 09:22 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Tukholman vanhankaupungin kapein kuja
Joukko ruotsalaisen hlbtiq- ja pride-liikkeen edustajia julkaisi viime torstaina kannanoton jossa pyydettiin apua saavutettujen oikeuksien puolustamiseen. Viikonloppuna uusnatsit hyökkäsivät kolmella paikkakunnalla pride-juhlijoiden kimppuun.

”Vi är under attack” (meitä vastaan hyökätään) sanovat hlbtiq-liikkeen johtohahmot. Pride-tapahtumia järjestetään noin 70 paikkakunnalla ympäri Ruotsia. Pridet vaaativat vuosi vuodelta tehokkaampaa poliisin suojaa.

Kannanotossa muistutetaan, että se, miten maassa kohdellaan hlbtiq-ihmisiä, vammaisia, juutalaisia, muslimeja ja muita vähemmistöjä, kertoo, kuinka hyvin maa puolustaa demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

Pride on juhlahetki, johon kaikki ovat olleet tervetulleita. Se on traditio, joka alkoi New Yorkin Stonewallista vuonna 1969, ja ensi kertaa prideä vietettiin Örebrossa vuonna 1971. Siitä, miten pitkälle Ruotsissa on päästy, ollaan ylpeitä. Nyt halutaan, että tätä traditiota, pridea voidaan viettää ilman ääriokeiston, äärivasemmiston tai jonkin uskonnollisen fundamentalismin uhkaa.

Hlbtiq-ihmiset ovat pitkään saaneet taistella yksin vapautensa puolesta, mutta nyt tarvitaan muidenkin apua puolustautumiseen. Jotain on tapahtunut ja uhkat hlbtiq-ihmisiä ja prideä vastaan ovat lisääntyneet.

Vihamielisyys näkyy esim. viesteissä, joita ääriryhmät liimailevat laitekaappeihin ja lyhtypylväisiin. Pride-tilaisuuksissa on nähty ääriryhmien väkeä lippujensa alla jakamassa lentolehtisiään, ja poliisi on ollut voimaton tekemään mitään. Monet hlbtiq-ihmiset pelkäävät näitä ääriryhmiin kuuluvia ja palaavat mieluimmin takaisin kaappiin, pois näkyvistä.

On natsistista homovihaa, mutta on myös homovihaa, jota uskonnolliset fundamentalistit tuntevat. Myös tässä asiassa Ruotsin on asetuttava puolustamaan hlbtiq-ihmisiä. Samaan aikaan kuitenkin valtio vähentää määrärahoja esim. Venhälsanille (aidsin vastainen työ) ja hlbtiq-ihmisten suoja-asumiseen. Transihmisten laillisen suojan rakentamisessa edelleen hidastellaan.

Nyt tarvitaan valtion eri tasoilla selkeää kannanottoa siitä, että hlbtiq-oikeudet ovat ihmisoikeuksia, ja Ruotsin on puolustettava näitä oikeuksia. Niitä oikeuksia, jotka on saavutettu, on puolustettava.

Allekirjoittajina on homo- ja lesbojärjestö RFSL:n johtoa ja eri puolueiden hlbtiq-ryhmien puheenjohtajia ja tiedottajia. (Edellä olevassa tekstissä kirjettä on referoitu vapaasti, ei sanatarkasti).

qx.se

Loppukesän aikana ääriryhmien hyökkäyksiä on ollut Tukholman ja Malmön priden lisäksi toissa viikolla Kalmarin, Karlstadin ja Helsingborgin pridetapahtumissa. Näiden hyökkäysten taustalla on lehtitietojen mukaan Pohjoismainen vastarintaliike. Elokuun lopulla sabotoitiin Falunin sateenkaariportaita.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Saksan parlamenttivaalit 2017: Maahanmuuttaja- ja homovastainen AfD-puolue ei olekaan homojen suuressa suosiossa

vaeltaja2006 • 19.09.2017 07:29 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Saksassa on parlamenttivaalit ensi viikonvaihteessa 24.9.2017. Merkelille kanslerina on luvassa selkeä jatkoaika. Edes homoavioliitoista ei enää tarvitse väitellä. Jos hlbtiq-väki yksin päättäisi parlamentin koostumuksen, se näyttäisi aivan toisenlaiselta.

Wienin ja Giessenin yliopistot julkaisivat maanantai-iltana, 19.9.2017 tutkimuksen, josta käy ilmi, mitä puolueita homot, lesbot ja transihmiset todennäköisesti äänestävät parlamenttiin. Kolmasosa äänestäisi vihreitä. Yliopistot tekivät tutkimuksen yhdessä homo- ja lesbojärjestö LSVD:n kanssa. Online-kyselyyn vastasi noin 7 000 henkilöä, joista 5 300 Saksan passin omistavaa otettiin mukaan tutkimuksen otantaan.

Murskavoitto tulisi vihreille (die Grünen) 29%:n osuudella. Toisena olisi vasemmistopuolue Linke 23%:lla. Sosialidemokraatit saisivat 21% ja vapaat demokraatit (”liberaalit” FDP) 9,5%. Merkelin puolue kristillisdemokraateille tulisi vain 7% äänistä. Tyrmäävin olisi maahanmuutto- ja homovastaisen puolueen Vaihtoehto Saksalle (AfD) tulos: vain 2,7%.

Kun tutkimus eilen illalla esiteltiin Berliinissä, homo- ja lesbojärjestön LSVD:n edustaja oli helpottunut AfD:n epäsuosiosta. Homo-, bi-, lesbo- ja transäänestäjät ”eivät mene lankaan”, vaikka AfD:n pääehdokas Alice Weidel on lesbo. Äänestäjät näkevät hyvin AfD:n syrjivän ja homofobisen politiikan.
Tämä yliopistojen suorittama tutkimus eroaa tuloksiltaan olennaisesti siitä, miten deittisivusto PlanetRomeossa vierailevat vastasivat puoluekyselyyn muutamaa viikkoa aikaisemmin. PlanetRomeon asiakkaista 22% valitsi kristillisdemokraatit ja 12% Vaihtoehto Saksalle eli AfD:n

PlanetRomeossa vierailevat käytännössä vain miehet, jotka etsivät samansukupuolista seuraa. Heidän äänestyskäyttäytymisensä on yliopistojen tutkimuksen mukaan erilaista kuin lesbojen. Homot suosivat kristillisdemokraatteja, liberaaleja ja AfD:tä. Miesten keskuudessa AfD on kolme kertaa suositumpi kuin lesbojen joukossa. Yliopistojen tutkimuksen mukaan lesbot suosivat erityisesti vihreitä.
Hlbtiq-ihmisille on tärkeää, että puolue selkeästi on solidaarinen hlbtiq-ihmisiä kohtaan. Sosialidemokraatteja, vihreitä ja vasemmistopuoluetta kannattavat ovat löytäneet puolueidensa vaaliohjelmista syrjinnän ja homofobian vastustamisen. Kristillisdemokraattien äänestäjät pitävät tärkeinä maahanmuuttopolitiikkaa, rikollisuuden käsittelyä ja koulutuspolitiikkaa. AfD:n kannattajat nostavat esiin rikollisuuden, maahanmuuttopolitiikan ja eurokriisin.

Saksassa on yli 61 miljoonaa äänioikeutettua. Yliopistojen tutkimuksessa arvioidaan, että heistä 6,2 miljoonaa kuuluu johonkin hlbtiqixxx-vähemmistöryhmään. Tutkimukseen vastaajat saatiin nettisivujen, mm. Facebookin ja twitterin kautta. He määrittelivät itsensä näin: homoja 54%, lesboja 19%, biseksuaaleja 12%, panseksuaaleja 3%, aseksuaaleja 1%, queer alle 1% ja muita 0,5%. Näiden pienimpien ryhmien osalta tutkimuksen tuloksia voi katsoa LSVD:n sivun grafiikoista

www.lsvd-blog.de


Tutkimusyhteenvedosta ei ainakaan ensi lukemalta löytynyt tietoa vastaajien ikäjakautumasta. Pelkästään netissä tehtävä kysely saattaa olla jonkin verran "vinoutunut", koska netin innokkaimmat käyttäjät ovat usein aika nuoria.

Homot ja lesbot äänestävät eri tavalla.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Marko Hamilo väittää, että homojen ja lesbojen kanssa tehtiin yhteiskuntasopimus 1990-luvulla: eivät keikuta vanhoja instituutioita

vaeltaja2006 • 18.09.2017 14:39 • 18 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Toimittaja ja tietokirjailija Marko Hamilo oli vieraana Roman Schatzin keskusteluohjelmassa Radio Yle1:ssä. Puhuttiin sananvapaudesta. Hamilo pitää yhtenä pahimmista sananvapausongelmista homosaatiota. Siitä ei saa puhua.

Hamilolle ns. ”valtamedia” on vastenmielistä. Ne ihmiset, jotka luovat maailmankuvansa pelkästään Ylen uutisten tai Hesarin mukaan, saavat kapeimman kuvan maailmasta. Nuoret, joilla on aikaa netin käyttöön, saavat monipuolisemman kuvan.

Hamilon mukaan valtamedia jättää käsittelemättä kolme tabu-aihetta. Niissä vain tietyt näkökulmat sallitaan. Yksi on maahanmuutto, toinen Euroopan unioini ja kolmas on homosaatio, seta-agenda, sateenkaariasiat. Näistä saa olla vain yhtä mieltä. Jos näistä on eri mieltä, on ihmisvastainen tai populisti. Lisäksi Trumpista ja Venäjästä vain yksi mielipide on sallittu. Ihmiset ovat puolesta tai vastaan. Polarisaatio on raju. Keskellä ei ole tilaa ihmisille, jotka olisivat jossain asiassa yhtä mieltä ja toisessa asiassa toista mieltä. Jos on asioista eri mieltä, joutuu hyvin herkästi huonoon valoon. Ilmiantajat sosiaalisessa mediassa nopeasti paljastavat ”väärät” mielipiteet.

Hamilon mukaan eniten kuraa niskaan tulee maahanmuuttoasioista, mutta myös seta-agenda aiheuttaa nopeasti kielteisiä reaktioita. Hamilo sanoo, että osa homoista ja transsukupuolisista alkaa olla kyllästyneitä siihen.

Ohjelman juontaja Roman Schatz kyseli, miksi homoista ja lesboista pitäisi päästä eroon. Heitä on aina ollut ja jos he ovat avioliitossa, tuskin kukaan kadulla sitä huomaa. Hamilo nostaa esiin kysymymyksen islamilaisista maista tulevista pakolaisista ja homoista. Homot ovat valitsemassa puolensa. Olisiko homojen oltava suvaitsevaisia myös niitä kohtaan, jotka eivät suvaitse homoja. Puna-vihreään ajattelutapaan kuuluu, että suvaitaan sekä homoja vihaavaa islamiin uskovaa että homoja. Saksassa on alkanut näkyä, että homo- ja pakolaisvihamielinen AfD-puolue saa paljon kannatusta homobaareissa. Homot taitavat pelätä muslimeja enemmän kuin AfD:tä. Roman Schatz muistuttaa, että homoja on Saksassa jokaisessa puolueessa.

Hamilon mukaan asiat menivät hyvin 1990-luvun lopulla. Homot hyväksyttiin sellaisella yhteiskuntasopimuksella, että enemmistö ei puutu siihen, mitä homojen makuuhuoneissa tehdään mutta homot eivät myöskään saa puuttua enemmistön vanhoihin instituutioihin. Nyt alkaa monia homojen oikeuksia puolustaneita kyrsiä se, että homot ”tulevat iholle” ja esittelevät omaa homouttaan ja pridea julkisesti. Sopimus oli, että homot saavat makuuhuoneessa olla mitä ovat, mutta nyt ollaankin koko ajan valittamassa syrjinnästä ja koko ajan ollaan praidaamassa kaduilla törkeällä ja epäsiveellisellä tavalla, jota ei heteroille sallittaisi.

Roman Schatz muistuttaa, että ”me heterot” emme huomaa omaa praidaamistamme pilluralleissa ja tv-mainoksissa. Ja homoista ja lesboista hän sanoo, että jos takana olisi tuhansia vuosia täydellistä piilossa oloa ja sitten tulisi vapautus, kyllä silloin tekisi mieli hieman bailata. Roman Schatz soisi seksuaalivähemmistöille että ”pitäkää nyt hauskaa ja olkaa vähän rivoja, kun teillä on ollut niin vaikeaa ja 70-lukuun saakka lailla kiellettyä”.


Aito avioliitto -ryhmän agendaa

Toimittaja ja kirjailija Marko Hamilo on ollut muutaman muun kanssa kirjoittamassa kirjaa suvaitsevaistosta ja arvokonservatiiveista (Mitä mieltä Suomessa saa olla, 2015). Kirja on kova hyökkäys liberaalivasemmistolaista eliittiä vastaan. Kirjassa on 50 sivua perinteisen perheen puolustusta.

Itse hän julistautuu entiseksi homorummuttajaksi (s. 191). Hän opiskeli 80-90-luvuilla psykologiaa ja toimi ainejärjestön puheenjohtajana. Hän muistaa, kuinka keskustelutilaisuudessa Olli Stålström oli väittelemässä psykoanalyysiä puolustaneen Risto Vuorisen kanssa. Siihen aikaan Hamilo oli liberaali ja puolusti homoja psykoanalyysin kannattajia vastaan. Samoihin aikoihin tutkintovaatimuksista poistettiin Achte et al. kirja Psykiatria, koska se uuden tietämyksen mukaan oli epätieteellinen.

Hamilo kertoo kirjassaan, miten 1990-luvulla homoliike voimistui ja tuli aggressiviisemmaksi. Otettiin mm. käyttöön homofobia-käsite. Samoihin aikoihin alettiin vaatia parisuhdelakia, siis käytännössä rekisteröityä parisuhdetta.

Hamilo kertoo kirjassa, ettei hänen asenteensa homoja kohtaan ole muuttunut, mutta homot ja lesbot ovat jo käytännössä saaneet kaikki ne oikeudet, jotka liberaalin näkemyksen mukaan heille kuuluvat (!). Nyt on tapahtumassa sama kuin feministien liikkeessä: kun kaikki on saavutettu, ei pannakaan pillejä pussiin, vaan vaaditaan yhä enemmän – muka ihmisoikeuksien nimissä.

Tästä eteenpäin Hamilon perustelut ovat lähellä ”aito avioliitto” -ryhmän perusteluja. Uusia arvoja aletaan juurruttaa päiväkoteihin, syntyy kalteva pinta ja avioliittoa levitetään yhä uudenlaisiin pari- ja kolmiosuhteisiin, sukupuolen hämärtäminen, trans- ja queer-ideologia, jne.


Yhteiskuntasopimusta ei ole

Mitään homoille ja lesboille tarjottua yhteiskuntasopimusta tai ”rauhansopimusta” ei tietenkään ole olemassa. Kuka sen olisi voinut tehdä homojen ja lesbojen nimissä. Pikku ryhmät psykologian ainejärjestössä Komleksissa ehkä ovat sellaista voineet pohdiskella.


Roman Schatzin radio-ohjelma maanantaina 18.9.2017

areena.yle.fiMarko Hamilon esittely kirjan kannessa

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
RSS
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki

Viimeksi kommentoidut

»»»»»»»»»»»»»»» RSS-syöte viimeksi kommentoiduista jutuista
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy