ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


dtm
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.seksipertti.fi
Palveluoppaassa mukanaHuoneistoremontit, kylpyhuone- ja saunaremontit, laatoitustyöt. Ammattitaitoinen henkilökuntamme suorittaa kaikki kodin pienet ja isot remontit etukäteen sovitun aikataulun mukaisesti. Kauttamme myös lvis-palvelut! Tilaa ilmainen arviointi!

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.
Uutiset voit tilata myös RSS-syötteenä.

Tornio saa priden kesällä 2017

Sami Mollgren • 26.07.2016 18:20 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Meri-Lapissa on määrä järjestää pride keväällä 2017, kertoo Pohjolan Sanomat. Lehden haastattelema Mr. Gay Finland -voittaja Marko Fali on mukana Tornion tapahtuman järjestämisessä.

Tornio muodostaa Ruotsin puolella sijaitsevan Haaparannan kanssa "kaksoiskaupungin".

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asioita ajava kansalais- ja ihmisoikeusjärjestö Meri-Lapin Seta ry on perustettu tasa-arvon päivänä 19.3. vuonna 2012, ja se on ollut valtakunnallisen Setan jäsenjärjestö vuodesta 2015.

Pohjolan Sanomien haastattelema Tornion naapurikaupungista Kemistä syntyjään oleva Fali kertoo, että Mr. Gay Finland -kilpailun voiton myötä hänellä on mahdollisuus vaikuttaa julkisuudessa hänelle tärkeiden sateenkaariperheisiin ja hlbti-vähemmistöihin kuuluvien ikäihmisiin liittyvien asioiden käsittelyyn.


» Jutun oma sivu
Milo Yiannopoulosin pyytäminen puhujaksi Tukholman prideen aiheutti kiistan

Sami Mollgren • 24.07.2016 15:26 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • EU

Milo Yiannopoulos pitämässä lehdistötilaisuutta terrorihyökkäyksen kohteeksi joutuneen Pulse-yökerhon ulkopuolella Orlandossa 15. kesäkuuta. (kuva: Drew Angerer / AFP / Lehtikuva)
Trans-vähemmistöä loukkaavia ja muita poliittisesti epäkorrekteina pidettyjä mielipiteitä esittänyt Milo Yiannopoulos pyydettiin Tukholman prideen puhujaksi. Kutsu aiheutti hermostumista Ruotsin hlbti-aktivisteissa. Esimerkiksi ruotsin merkittävimmän hlbti-järjestön RFSL:n piirissä kutsua pidettiin kauheana.

Kyseenalaisena pidettyjä näkyemyksiä esittänyt 32-vuotias kreikkalais-brittiläinen toimittaja Yiannopoulos on avoimesti homoseksuaali, konservatiivi, katolinen ja esimerkiksi ilmoittanutunut kannattavansa republikaanien Donald Trumpin valintaa USA:n presidentiksi. Hän on kritisoinut muun muassa feministejä ja muslimeja. Hän on myös viitannut transsukupuolisuuteen mielenterveydellisenä sairautena.

Yiannopoulosin kutsui Tukholman prideen ruotsalainen maltillisen kokoomuspuolueen piirissä toimiva hlbti-järjestö Öppna Moderatenra. Järjestön tavoitteena oli synnyttää keskustelua eri mieltä olevien välille ja lisätä eri näkökulmien sietokykyä.

- On kauheaa että Öppna Moderater kutsuu hänet. On hyvin vaikea tukea henkilöä, joka niin aktiivisesti ja selkeästi ilmaisee transfobiaa ja islamofobiaa ja levittää vahvaa vihapuhetta, sanoi RFSL:n puheenjohtaja Frida Sandegård.

Syntyneen kohun jälkeen kutsu peruutettiin.

Tukholman pride-tapahtuma käynnistyy maanantaina 25. heinäkuuta. Lauantaina 30. heinäkuuta Tukholmassa järjestetään massiivisen kokoinen pride-kulkue. Kulkueen ja viihteellisen ohjelman lisäksi tapahtuma sisältää myös vakavampaa ohjelmaa, kuten erilaisia keskustelutilaisuuksia.

Yiannopoulos on kutsunsa peruuntumisesta huolimatta tulossa Ruotsiin. Hän aikoo osallistua Tukholman seudulla maahanmuuttajavaltaisella alueella järjestettävään Järva Pride -kulkueeseen. Vuonna 2015 ensimmäistä kertaa järjestettyyn Järva pride -tapahtumaan osallistui noin 20 henkeä. Tapahtumaa on pidetty rasistisena, sillä arvostelijoiden mukaan siinä hlbti-vähemmistöt on asetettu vastakkain maahanmuuttajavähemmistön kanssa. Järva Priden taustalla on Jan Sjunnesson, entinen kansalliskonservatiivisen Sverigedemokraterna -puolueen Samtiden-julkaisun päätoimittaja.

Yiannopoulos on suljettu ulos Twitter-palvelusta, jossa hänet tunnettiin nimimerkillä Nero. Seuraajia hänellä oli yli 338 000. Jo ennen keskiviikkona tapahtunutta pysyvää ulossulkemista Twitteristä Yiannopoulos oli useita kertoja bannattuna. Palvelu perustelee ratkaisuaan käyttöehtojen rikkomisella. Yiannopoulos puolestaan on sanonut hänen poistamisensa palvelusta olevan Twitterin loppu, sillä Twitter ei hänen mukaansa kunnioita sananvapautta.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
IL: Tasa-arvoista avioliittolakia vastustanut Hannu Takkula nyt: "Pääasia, että saa elämässään rakastaa"

Sami Mollgren • 24.07.2016 11:57 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Europarlamentaarikko Hannu Takkula keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Jyväskylässä lauantaina 23. huhtikuuta 2016 (kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen )
Näkyvästi yhdenvertaista avioliittolakia vastustanut EU-parlamentissa istuva Hannu Takkula (kesk) kertoo Iltalehdessä oman avioeronsa ja Brysselissä tapahtuneen terrori-iskun miltei omalle kohdalle osumisen saaneen miettimään asiaa laajasti.

Iltalehdessä kerrotaan Takkulan elävän "elämäsä ensimmäistä sinkkukesäänsä 33 avioliittovuoden jälkeen". Haastattelussa käsitellään niin Takkulan työtä, vapaa-aikaa kuin yksityiselämääkin. Esillä ovat avioeron taustat, lapsenlapset, nykyinen rivitalonpätkä Oulussa, tulevaisuuden suunnitelmat ja itsetutkiskelu loppuelämästään, jonka Takkula kertoo käynnistyneen avioeronsa myötä.

"Aito avioliitto" -aloitteen tukijasta asiaa laajasti miettiväksi

Takkula nähtiin Aito avioliitto ry:n verkkosivuilla esillä henkilönä "tukemassa avioliiton säilyttämistä miehen ja naisen välisenä liittona" - käytännössä vastustamassa tasa-arvoista avioliittolakia. Nyt Takkula kuitenkin pohtii, olisiko sittenkin ihmisen oma asia, ketä rakastaa ja kenen kanssa menee avioliittoon tämän ihmisen lyhyen elämän aikana?

- Pääasia, että saa elämässään rakastaa, sanoo Takkula Iltalehden haastattelussa.

Takkula pohtii elämän haurautta ja kertoo lehdelle poistuneensa vain 15 minuuttia ennen terrori-iskua brysseliläiselle metroasemalle viime keväänä. Iskussa kuoli 20 ja 130 loukkaantui.

Yli 20 vuoden poliitikkoura

53-vuotiaan lestadiolaistaustainen Takkula on kasvatustiedeiten maisteri ja Euroopan parlamentin jäsen. Euroopan parlamentissa kulttuuri- ja koulutusvaliokunnan jäsen ja ALDE-ryhmän koordinaattori, lisäksi hän kertoo Uuden Suomen blogeissa työhönsä kuuluvan jäsenyyden Australian ja Uuden-Seelannin sekä Israelin suhteista vastaavissa valtuuskunnissa sekä Teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan varajäsenyyden.

Takkula oli Lapin vaalipiirin kansanedustajana vuosina 1995-2004 ja sen jälkeen EU-parlamenttiedustaja. Vuonna 2014 Takkula putosi EU-parlamentista, mutta nousi lopulta mepiksi takaisin varasijalta.

Vuonna 2006 Takkula johti presidentinvaalissa Bjarne Kalliksen (kd) kansalaisvaltuuskuntaa. Tuolloin Takkula kritisoi keskustan linjaa liian liberaaliksi ja vaati "eettisten ja kristillisten arvojen" palauttamista puolueen toimintaan.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Tampere Pride 2016 kulkueessa lähes kaksisataa ihmistä

Camille • 23.07.2016 20:30 UUTISET: PRIDE

Lähes kaksisataa ihmistä marssi Tampere Priden kulkueessa sateenkaarilippujen ja pienten plakaattien värittämänä. (Kuva: Mikko Kivinen)

Lauantaina 23.7. järjestetyssä Tampere pride -tapahtuman kulkueessa oli edellisvuotta enemmän väkeä. Lähes kaksisataa ihmistä marssi kulkueessa sateenkaarilippujen ja pienten plakaattien värittämänä.

Kulkue lähti liikkeelle klo 13.00 Tullikamarin aukiolta ja kulki Hämeenkatua pitkin Koskipuistoon. Puistossa vuorossa oli puisto-piknikin muotoinen puistojuhla.

Illalla pride-tapahtuman merkeissä juhlittiin Mixeissä järjestetyissä päätösbileissä. Yo-talolla järjestettiin lisäksi leimarit.

Tampere Pride -tapahtuman järjestää Tampere Pride ry. Tapahtuman ja yhdistyksen tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistökulttuuria, sateekaarivähemmistöjen yhteiskunnallista tasavertaisuutta sekä moninaisuutta.

Kesäkuun alussa järjestetyn Pirkanmaan Pride -tapahtuman järjesti Pirkanmaan Seta ry.

KATSO KUVAGALLERIA JUTUN OMALTA SIVULTA


» Jutun oma sivu
Berliinin CSD-paraati Münchenin verilöylyn varjossa

vaeltaja2006 • 23.07.2016 17:41 • 5 kommenttia. UUTISET: PRIDE
Berliinin CSD-paraati alkoi samaan aikaan, kun poliisi piti tiedotustilaisuutta Münchenin veriteoista. Paraatin radioselostuksessa muisteltiin Saksan pahamaineista homolakia, jonka seurauksena 50 000 miestä tuomittiin vuosina 1945-1969 vankeuteen.

Rbb:n radiolähetyksessä haastateltiin yhtä miestä, peitenimeltään Heinz Schmitz. Hän eli nuoruuttaan Freiburgissa. Hän oli 17-vuotias 1960-luvun alussa, kun siveyspoliisi oli oven takana. Heinz vietiin poliisilaitokselle. Siitä käynnistyi painajaismainen prosessi. Otettiin sormenjälkiä ja kuvia. Kuulusteluissa painostettiin koko ajan: "Jos et kerro, ilmoitamme työpaikkaasi ja menetät työharjoittelupaikan". Se oli järkyttävää ujolle, pelokkaalle nuorelle. Hän myönsi poliisille olleensa kontaktissa 4-5 mieheen. Vuoden 1962 alussa oikeus tuomitsi hänet kahdeksi vuodeksi vankeuteen, ehdollisena, mutta kolmena viikonloppuna hänen oli oltava arestissa yksityissellissä - yksityissellissä tartuntavaaran vuoksi. Perjantaina töiden jälkeen hän lähti poliisiasemalle arestiin. Toisena viikonloppuna hän sai lukemisiksi Valittuja Paloja, kolmantena viikonloppuna hänet pantiin poliisiasemalla "näyttelykierrokselle", että kaikki tietäisivät, miltä pykälän 175 "rikkojasika" näyttää. Heinz Schmitzistä oli tullut pykälän 175 rikkoja, perverssi, "takatuuppari". Koko ehdollisaikansa hän joutui välttelemään homopiireissä liikkumista, ettei vankeutta olisi pantu toimeen. Tapahtumasarjalla oli valtavat vaikutukset nuoren ihmisen elämään.

Pari vuotta sitten Süddeutsche Zeitung tutki tällaisia tapauksia. Lehdessä oli useita haastatteluja sen ajan kokeneilta. Sama henkilö, Heinz, kertoi lisää. Hän kävi päivittäin ulkoiluttamassa koiraa, ja hän oli saanut selville, missä miehiä liikkui. Siellä hän tutustui mm. yli kaksikymppiseen sisustussuunnittelijaan. Oma äiti sai selville asioiden luonteen ja teki huolestuneena ilmoituksen nuorisoviranomaisille. Hän pyysi apua ja tukea. Poliisi kiinnostui asiasta. Poliisin luo hän sai useita kutsuja, ja poliisi yritti selvittää kaikki kontaktit. Se oli aikaa, jolloin kuka tahansa voi ilmiantaa toisen. Tuhannet miehet ilmiannettiin, kun heidän luonaan kävi miesvieraita. Varsinainen tuomio tuli elokuvateatterikäynnistä. Toinen mies oli hyväillyt hänen reittään. Oli myös pari käsikontaktia. Myöhemmin hän meni naimisiin, mutta vähitellen avioliitto alkoi ajautua karille. Esim. omalle veljelleen hän ei koskaan puhunut kokemastaan nöyryytyksestä.

www.sueddeutsche.de


Wolfenbüttelissä asuva Helmut Kramer on 84-vuotias. Hän kertoo olleensa oikeudessa tuomarina, kun nuoren sotilaan tapaus tuli valituksena hänen eteensä. Sotilas oli saanut vuoden tuomion, mutta sitä ei pystynyt kokonaan pyyhkimään pois, joten Kramer lyhensi tuomion puoleen vuoteen. Jos hän olisi nollannut tuomion, tapaus olisi mennyt ylempään oikeusasteeseen, ja sieltä olisi tullut kovempi tuomio.


Saksan homoja koskeva rikospykälä oli peräisin jo 1800-luvulta, mutta sitä kovennettiin natsiaikana. Kovennettu laki jäi voimaan Saksan Liittotasavaltaan. Laki koski vain miehiä. Vuonna 1957 perustuslakituomioistuin totesi, että miehen sukuelin on toiminnaltaan sellainen, että se on pakottavan tunkeutuva ja vaativa, naisen elin on antautuva (miehellä "drängende und fordernde" naisella "zur Hingabe bereite"). On perusteltua rangaista vain miehiä.

Oli paljon miehiä, jotka menettivät työpaikkansa ja opiskelupaikkansa ja muuttuivat halveksituiksi. Jotkut tekivät itsemurhan. Mielenkiintoista on, että DDR:ssä homoja kohdeltiin paljon lievemmin.

Nyt pohditaan, tulisiko kaikki tuomiot peruuttaa ja maksaa elossa oleville korvaus kärsimyksistä. Toukokuussa 2016 julkistettiin mietintö, joka suosittelee vanhojen tuomioiden kumoamista. Mietinnössä müncheniläinen valtio-oikeuden asiantuntija Martin Burgi suosittelee kollektiivista maineen palauttamista kaikille tuomion saaneille. Vahingonkorvaukset tulisi järjestää perustettavan säätiön kautta.

Syrjinnän vastaisen viraston johtaja piti mietinnön lopputulosta merkittävänä. Myös oikeusministeri Heiko Maas (SPD) myöntää, että valtio on aiheuttanut tuhansien ihmisten elämään vakavia vaurioita. Ministerin mukaan lakipykälä oli alusta alkaen perustuslain vastainen. Vanhat tuomiot ovat epäoikeudenmukaisia ja loukkaavat ihmisarvoa.

Heinäkuun alussa 2016 Tagesspiegel-lehti kertoi, että aikataulu lakimuutoksille on vielä auki, mutta on todennäköistä, että vanhat tuomiot perutaan.

Radiohaastattelussa tänään Heinz Schmitz sanoi, että hän on joutunut niin paljon kärsimään, salailemaan ja pelkäämään esim. sensaatiojuttuja, että mikään ei hyvitä hänen katkeria kokemuksiaan.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Republikaanien puoluekokouksessa esillä myös hlbti-aihepiiri

Sami Mollgren • 22.07.2016 11:54 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
PayPal-verkkomaksupalvelun perustajiin kuuluva Peter Thiel on ensimmäinen omaan homoseksuaalisuuteensa viitannut republikaanien puoluekokouksen puhuja.

- Jokainen amerikkalainen on ominaisuuksiltaan ainutkertainen. Minä olen ylpeästi homo. Minä olen ylpeästi republikaani. Mutta ennen kaikkea, olen ylpeästi amerikkalainen, sanoi Thiel.

Esimerkiksi keväällä 2013 Out-lehden äänestyksessä Peter Thiel nostettiin viihdemaailman seitsemänneksi vaikutusvaltaisimmaksi sateenkaari-ihmiseksi.

Thielin huomioita kiitettiin aplodein, ja NBC kuvaa sitä hätkähdyttäväksi käänteeksi, sillä puolue oli hetkeä aikaisemmin hyväksynyt homokielteisenä tunnetun Indianan kuvernöörin Mike Pencen varapresidenttiyden, mikäli republikaanien presidenttiehdokkaaksi samoin puoluekokouksessa hyväksytty Donald Trump voittaa syksyn vaalit.

Varapresidenttiehdokas Pence suhtautuu kielteisesti samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuteen ja transihmisten oikeuteen valita itselleen sopiva WC. Hän myös hyväksyy "eheytysterapiat" ja on allekirjoitti Indianan kuvernöörinä osavaltion "uskonnonvapauslain", joka salli esimerkiksi hlbti-vähemmistöjen syrjinnän uskonnollisin perustein. Sittemmin lakia on tarkennettu.

Republikaanien puoluekokouksessa hlbti-vähemmistöjä käsittelevät puheenvuorot ovat olleet harvassa.

Trumpin asenteita hlbti-vähemmistöjä kohtaan ei ole pidetty erityisen lämpiminiä. Trump kuitenkin viittasi odotetussa linjapuheessaan myös seksuaalivähemmistöihin. Hän sanoi suojelevansa homoja ja lesboja väkivallalta, mikäli tulee valituksi presidentiksi. Yleisesti Trumpin linjapuheen kantoja pidettiin odotettuina; asiat on kuultu jo aiemmin. Noin tunnin kestäneessä puheessa Trump kertoi ratkaisujaan siihen, miten USA:sta tulisi jälleen mahtava ja turvallinen. Trump myös suomi maan nykyhallintoa ja osansa sai myös todennäköinen vastaehdokas, demokraattien Hillary Clinton.

Myös republikaanien esivaalissa toiseksi tullut Ted Cruz viittasi puheessaan hlbti-vähemmistöihin. Hänen mukaansa maan perustuslaki turvaa niden vähemmistöjen oikeuden elää omatuntonsa mukaisesti. Cruz on aiemmin tuonut esiin nuivan suhtautumisensa hlbti-vähemmistöjen aseman parantamiseen.

Avoimesti hlbti-vähemmistöihin kuuluvia puhujia on ollut hlbti-viittauksiakin vähemmän.

Puoluekokouksen historiassa edellisen kerran avoimesti homoseksuaalinen henkilö puhui lavalla edellisen kerran vuonna 2000, jolloin puheenvuoron käytti Jim Kolbe. Hän ei käsitellyt puheessaan hlbti-vähemmistöön liittyviä kysymyksiä, mutta Teksasin valitsijamiehet nousivat hänen puheensa aikana rukoilemaan seisaalleen, protestoidakseen. Kolben puhe oli lisäksi sijoitettu vähäpätöisempään ajankohtaan. Ensimmäisen puoluekokouksessa esiintynyt avoimesti homoseksuaalinen puhuja oli Sam Fong, joka puhui lyhyesti puoluekokoukselle vuonna 1996.

USA:n presidentin vaali syksyllä 2016

Yhdysvaltain 58. presidentinvaali käydään 8. marraskuuta 2016, jolloin äänestäjät valitsevat valitsijamiehet. Valitsijamiehet valitsevat uuden presidentin ja varapresidentin 17. joulukuuta. Uusi presidentti astuu virkaansa 20. tammikuuta 2017. Republikaanien presidenttiehdokas on Donald Trump. Hänen vastaehdokkaakseen demokraatit oletettavasti valitsevat puolueen esivaalin voittaneen Hillary Clintonin pian koittavassa puoluekokouksessaan. Libertaaripuolueen presidenttiehdokas on Gary Johnson.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Miehille palveluja tarjoavat miesprostituoidut Clevelandissa tekevät tiliä republikaanien puoluekokouksen ansiosta

Sami Mollgren • 22.07.2016 01:44 UUTISET: YLEISET • ULKOMAAT
Miehille palveluaan tarjoavat miesprostituoidut kertovat tehneensä tiliä Yhdysvaltojen Ohion osavaltion Clevelandissa, jossa on parhaillaan menossa USA:n republikaanien puoluekokous.

Asiasta kertoo New York Post.

Tavalliseeen verrattuna moninkertaisten tulojen taustalla on julkaisun kanssa yhteydessä olleiden miesprostituoitujen mukaan nimenomaan puoluekokoukseen osallistuvat miehet - joista valtaosa on 40-50-vuotiaita avioituneita valkoihoisia.

Eräs julkaisun kanssa yhteydessä ollut prostituoitu kertoo, että useimmat asiakkaat ovat ensimmäistä kertaa miehen kanssa seksuaalisessa kanssakäymisessä ja jännittyneitä, mutta sitten rentouduttuaan nauttivat olostaan.

USA:ssa republikaaneihin kuuluvat suhtautuvat julkisuudessa miesten väliseen seksuaaliseen kanssakäymiseen selvästi kielteisemmin kuin demokraatteihin kuuluvat. Viime vuosina joukko miesten välisiä seksuaalisuhteita ja samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastaan julkisuudessa puhuneita republikaaneja on jäänyt kiinni miestenvälisistä seksuaalisuhteista.

New York Post -julkaisun mukaan naispuolisten prostituoitujen kohdalla kauppa ei Clevelandissa ole käynyt tavanomaista vilkkaammin.

Rupert Murdochin News Corporationiin kuuluva New York Post tunnetaan konservatiivisesta linjastaan.

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi syksyn vaaleihin nimetty Donald Trump ottaa puoluekokouksessa presidenttiehdokkuuden virallisesti vastaan varhain aamulla 22.7. Suomen aikaa. Trumpin odotetaan puheessaan tuovan esille linjavetojaan.


» Jutun oma sivu
Jerusalemissa pride-kulkuessa torstaina 25 000 osallistujaa

Sami Mollgren • 22.07.2016 00:46 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Jerusalemin pride-kulkueeseen osallistui ennätykselliset 25 000 henkeä. Tapahtuma jatkui illan hämärryttyä. (kuva: Gali Tibbon / AFP / Lehtikuva)
Israelin Jerusalemissa järjestettiin torstai-iltaapäivänä järjestyksessään viidestoista Pride-kulkue. Kulkueeseen osallistui Times of Israel -julkaisun mukaan 25 000 henkeä.

Poliisi otti kiinni 30 tapahtumaa häiritsemään pyrkinyttä henkilöä. Kahdella heistä oli hallussaan veitsi.

Tapahtumaan liittyivät vahvat turvatoimet ja poliisivartio, sillä tapahtumaa varjosti viime kesänä tapahtunut veriteko: tuolloin ultaortodoksijuutalainen mies puukotti kuutta, joista 16-vuotaista tyttöä kuolettavasti. Pride-tapahtuman järjestäjät olivat pyytäneet tuomaan kukkia paikalle, jossa Shira Banki joutui puukotuksen uhriksi. Puukotuksen tehnyt Yishai Schlissel on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hänet oli tuomittu vankilaan jo vuonna 2005 tekemistään puukotuksista pridessa.

Jerusalemin pormestari Nir Barket ilmoitti aiemmin viikolla, ettei aio osallistua kulkueeseen. Barket kuitenkin ilmaisi tukensa hlbti-vähemmistöjen kulkueelle, mutta hänen mielestään se ei ole paras polku suvaitsevisuuteen. Hän myös poistatti sateenkaariliput Jerusalemin Suuren synagogan edustalta kaupungin päärabbin pyynnöstä.

Barkat kävi tunteja ennen pride-kulkuetta yhdessä alueen poliisikomentajan kanssa vuosi sitten surmatun Shira Bankin muistopaikalla.

Kulkueen reitti välttää valtaosin ultaortodoksien alueella, mutta uskonnolliset ryhmät ovat kuitenkin protestoineet kulkueen järjestämistä.

Israelin pääkaupunkia Jerusalemia pidetään konservatiivisena kaupunkina. Sekä juutalaiset, kristityt että muslimit pitävät kaupunkia pyhänä. Israelissa hlbti-vähemmistöt ovat vahvemmin näkyvillä Tel Avivissa.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Tampere Pridessa juhlitaan viikonloppuna moninaisuutta

Sami Mollgren • 22.07.2016 00:10 • 5 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Tampere Pride -kulttuuritapahtuma ja sateenkaarifestivaali järjestetään 22.-23. heinäkuuta. Sekä perjantai- että lauantai-iltana järjestetään bileet. Lauantaina alkuiltapäivästä tapahtuma jalkautuu kaupungille pride-kulkueen ja puistopiknikin voimin.

- Prideilla juhlitaan sitä, että meitä on monenlaisia ja kaikki saavat olla oma itsensä, muistutetaan tapahtuman Facebook-sivulla

Perjantaibileiden pitopaikka on Aussiebar.

Lauantaina 23.7. pride-kulkueen järjestäytyminen alkaa pakkahuoneen aukiolla kello 12.30. Sieltä kulkue lähtee kello 13 määränpäänään Koskipuisto, jossa puolestaan alkaa lauantain vietto puisto-piknikin merkeissä.

Tampere Priden päätösbileet käynnistyvät lauantaina kello 21 Nightclub Mixeissä. Lauantaina juhlitaan hlbti-teemalla myös Tampereen YO-talolla järjestettävissä Pirkanmaan Setan järjestämissä Leimareissa.

Tampere Pride -tapahtuman järjestää Tampere Pride ry.

Kesäkuun alussa järjestetyn Pirkanmaan Pride -tapahtuman järjesti Pirkanmaan Seta ry.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Helsingin Gayteatteri palkittiin Harrastajateatterikesä-tapahtumassa

Sami Mollgren • 21.07.2016 10:29 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Helsingin Gayteatterin Homokansan lauluja - Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa palkittiin. (kuva: HGT)

Helsingin Gayteatterin (HGT) Homokansan lauluja – ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa on palkittu 15.-17.7. järjestetyssä Harrastajateatterikesä-tapahtumassa Jyväskylässä.

Raadin perustelussa Homokansan lauluja -esityksen todetaan olevan vastaansanomaton esitys, joka sieppaa katsojan syliinsä näyttelijäntyön vilpittömyydellä, avoimuudella, vahvalla läsnäololla sekä saumattomasti dramaturgiseen kokonaisuuteen istuvalla musiikilla. Häpeämättömästi ja liikaa alleviivaamatta esitys on yhteiskunnallista teatteria, joka on rohkeasti omalla asiallaan huumoria ja itseironiaa unohtamatta.

Homokansan lauluja - Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa oli teatterin syksyn 2015 tuotanto. Näytelmää esitettiin sen saaman suosion ansiosta myös keväällä 2016.

HGT:n esityksen saaman 250 kannustusapurahan lisäksi palkittiin myös ulvilalaisen Teatteriyhdistys Ulpu ry:n Top Secret 250 eurolla ja helsinkiläisen Ilves-Teatterin Paratiisi 500 eurolla.

Jyväskylässä heinäkuun puolivälissä järjestetyn Harrastajateatterikesä-festivaalin ohjelmistoon kuului parinkymmenen hakijan joukosta valitut kuusi esitystä.

- Yleisö löysi Harrastajateatterikesään loistavasti. Kuudesta esityksestä neljä myytin loppuun ja täyttöasteeksi saatiin kokonaisuudessaan 90 %. Keskustelutilaisuuksista erityisesti Jälkilöylyt keräsivät paljon kiinnostuneita kuulijoita jakamaan kokemuksia ja keskustelemaan esitysten esiin nostamista ajatuksista yhdessä valitsijan kanssa. Jälkilöylyt koettiin sekä yleisöä että tekijöitä palvelevaksi ja kiinnostavaksi formaatiksi, summataan Harrastajateatterikesä-tapahtuman päätöstiedotteessa.

Harrastajateatterikesä-festivaali järjestettiin nyt 42. kerran. Alkuaan se järjestettiin Seinäjoella. Tänä vuonna festivaali pidettiin Jyväskylässä, samaan aikaan perinteisen Jyväskylän Kesä -kulttuuritapahtuman kanssa.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Emeritus-piispa Riekkinen ei vaikene tasa-arvosta

jnsto • 20.07.2016 15:47 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Riekkinen oli Kuopion ohella ulkosuomalaistyön piispa. Tehtävä vei maailmalla yhteisöihin, joissa muuttovuosilta jäänyt asennemaailma vaati vielä enemmän ymmärtämystä kuin yleensä Suomessa. Kuva seurakunnan lounaspöydästä Vancouverin seudulla 2010.
Kuopion hiippakunnan emerituspiispa Wille Riekkinen toivoo, ettei kirkko enää pitäisi kiinni dogmaattisista asenteistaan seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Riekkistä haastateltiin Savon Sanomissa. Hän täyttää 70 vuotta 21.7.16

– Jos kaksi ihmistä pyytää siunaamaan liittonsa, ei kirkon tule pitäytyä vanhoissa avioliittokäsityksissään. Luomiskertomuksessakin puhuttiin vain kahdesta sukupuolesta, ei avioliiton perustamisesta, Riekkinen sanoi.

– Ensi vuosi on uskonpuhdistuksen 500-vuotismerkkivuosi. Viimeistään silloin kirkolliskokouksen tulisi linjata, että myös homoseksuaalit on lupa vihkiä kirkossa, Riekkinen huomautti.

Torstaina 21.7. Riekkinen täyttää 70 vuotta. Varsinainen syntymäpäivä on perhepiirissä, mutta keskiviikkoillaksi 20.7 kl 18 on ilmoitettu syntymäpäiväkonsertti ja kahvit Kallaveden kirkolla.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Pylvänäinen ei ollut ensi kertaa asialla tasa-arvon puolesta

jnsto • 20.07.2016 14:44 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Helsinki Pride -paraati järjestettiin lauantaina 2. heinäkuuta. Kulkueessa oli mukana myös ylikersantti Juho Pylvänäinen.
”Syrjinnän mahdollistavat ne ihmiset, jotka katsovat sivulle", sanoo Pride-esiintymisellään julkisuuteen noussut ylikersantti Juho Pylvänäinen. HS:n Nyt-liitteen haastattelussa hän kertoi olleensa joskus itse katsomassa vierestä, kun toista on kiusattu.

Pride-esiintyminen ei ollut Pylvänäiselle ensimmäinen julkinen ele tasa-arvon puolesta. Kesällä 2015 Pylvänäinen lisäsi Facebookiin itsestään kuvan kukkamekossa tukeakseen 4-vuotiasta Lenni -poikaa, jota aikuiset olivat pilkanneet, kun tämä tykkäsi pukeutua mekkoon.

Lennistä tuli yksi kesän 2015 puhuttavimmista tapauksista, ja "Minäkin olen Lenni" -niminen tapahtuma keräsi tuhansia innostuneita Facebookissa.

Pylvänäinen ei osaa tarkkaan määritellä, milloin ja miksi hänestä on tullut ”kantaaottava feministi-ihminen”, kuten hän HS:n mukaan itse kuvailee. Taustalla on kuitenkin jo kouluaikaiset kokemukset, jolloin massasta poikkeavalla Pylvänäisellä ei ollut aina kovin helppoa.

Viime vuosina Pylvänäinen on kuitenkin kiinnostunut erityisen paljon tasa-arvoon ja syrjintään liittyvistä teemoista, mihin ovat vaikuttaneet muun muassa keskustelut tuttujen kanssa.

Pylvänäinen aloitti varusmiespalveluksen vuonna 2005.

Päätöksestä mennä sitten työsuhteeseen puolustusvoimiin Pylvänäinen kertoi HS:n Juuso Määttäselle, ettei hänellä ei ollut mitään"intohimoisia kokemuksia maanpuolustuksesta", mutta hän viihtyi varusmiespalveluksessa. Hän kertoi viettäneensä silloin paljon aikaa "yhden puolustusvoimissa töissä olevan ja yhden kadettikoulussa olevan kaverin kanssa.” Nyt vuosia puolustusvoimien palveluksessa on kertynyt siis jo kymmenkunta.

Sen enempää viime vuoden Lenni-kohu kuin tämän vuoden Pride-kohukaan eivät olleet pitkän ajan suunnitelmien tuloksia, vaan ne saivat alkunsa hetken mielijohteesta.

HS:n haastattelu tarjoaa Emilia Kangasluoman ottamia luonteikkaita kuvia Pylvänäisestä.


» Jutun oma sivu
RSS
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2016 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy