ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukanaHuoneistoremontit, kylpyhuone- ja saunaremontit, laatoitustyöt. Ammattitaitoinen henkilökuntamme suorittaa kaikki kodin pienet ja isot remontit etukäteen sovitun aikataulun mukaisesti. Kauttamme myös lvis-palvelut! Tilaa ilmainen arviointi!

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.
Uutiset voit tilata myös RSS-syötteenä.

Berliinissä ranskalainen homo imaami pitää perjantairukouksen

Viime viikkoina kohua aiheuttaneessa liberaalissa Ibn-Rushd-Goethe -moskeijassa Berliinissä saarnaa tänään Pariisista tullut homo imaami Ludovic-Mohamed Zahed . Hän puhuu islamista ja homoseksuaalisuudesta. Hän kuvaa itseään ranskalaiseksi muslimiksi, joka on homo ja feministi. Hänen tavoitteenaan on, että näistä asioista voidaan puhua avoimesti.

Zahed avasi viisi vuotta sitten Pariisiin liberaalin moskeijan, johon myös homot ja lesbot olivat tervetulleita ja naiset ja miehet voivat tulla samaan saliin. Zahed itse on kotoisin Marokosta ja hän on naimisissa miehen kanssa. Hän kiertelee maailmalla esitelmöimässä liberaalista ajattelutavastaan, ja hän on usein noussut uutisotsikoihin. Vuonna 2014 hän oli Tukholman Pridessä vihkimässä homo- ja lesbopareja yhdessä kristillisten pappien kanssa.

Kesäkuussa Berliiniin avattiin uusi liberaali Ibn-Rushd-Goethe -moskeija ranskalaisen moskeijan malliin. Moskeijan perustaja sai kuitenkin heti tappouhkauksia ja hän on poliisin erityissuojeluksessa.

Saksan moskeijoissa suhtautuminen homoihin on ollut hyvin ristiriitaista. Jotkut moskeijat ovat avanneet oviaan homoille ja lesboille avointen ovien päivinä. Viime vuonna Hampurissa muslimien keskusjärjestö halusi tukea ihmisten omaa päätöstä omasta elämäntavastaan ja ilmoitti osallistuvansa Hampurin CSD-paraatiin. Samanaikaisesti joissakin moskeijoissa ympäri maata käy imaameja, jotka saarnaavat hyvin perinteisesti ja ovat homovihamielisiä.


» Jutun oma sivu
Finlandization-tapahtuma jälleen Helsingissä

Tänä viikonloppuna, 28.-30. heinäkuuta 2017, vietetään jälleen nahka- ja fetissiväen perinteistä Finlandization-tapahtumaa, nyt 31. kerran. Ennakkotietona on, että Mister Leather Belgium ja Mister Rubber Italy saapuvat Helsinkiin.

Perjantaina 28.7. pidetään Get Together -party klo 19-22 Bulevardin Roomissa, osoite Bulevardi 26. Tilaisuus on vapaamuotoinen ja sisäänpääsy on maksuton.

Lauantaina 29.7. on Finlandizationin pääjuhla Kaapelitehtaalla, Pannuhallissa, Tallberginkatu 1 alkaen klo 21. Sisäänpääsy on klo 21-22 jäsenille 15 euroa, ei-jäsenille 20 euroa. Klo 22 jälkeen sisäänpääsy 20 euroa/25 euroa. Pääjuhla on vain miehille ja sisäänpääsyn edellytyksenä on MSC Finlandin pukukoodin mukainen pukeutuminen.

Sunnuntaina 30.7. on Bulevardin Roomissa "fetissibrunssi", klo 12-15. Lippuja saa etukäteen perjantain ja lauantain tilaisuuksissa, hinta 20 euroa.


Finlandizationin järjestää MSC Finland, suomalainen nahka- ja fetissijärjestö. MSC oli Setan jäsenjärjestö 1990-luvulla. Nykyään se on mukana eurooppalaisessa nahka- ja fetissikerhojen kattojärjestössä, ECMC:ssä. Pohjoismaisilla nahka- ja fetissikerhoilla on oma kattojärjestö. Lähes jokaisella eurooppalaisella kerholla on oma vuotuinen päätapahtuma, ja esim. Keski-Euroopassa runsaasti vieraillaan "veljeskerhojen" tapahtumissa.. Samoin eri kerhojen valitsemat mister-tittelien haltijat vierailevat eri kerhojen tilaisuuksissa.

Näitä kesätapahtumia on järjestetty 1980-luvulta alkaen. Viime vuonna oli erityisen suuri Finlandization-tapahtuma, kun samaan aikaan vietettiin järjestön 40-vuotisjuhlaa ja Finlandizationin 30-vuotisjuhlaa. Kaikki nämä juhlat järjestetään vapaaehtoisvoimin.


» Jutun oma sivu
Dome Karukoski Attituden haastattelussa: Tom of Finland -elokuva vaikka piraattilevityksenä Venäjälle

Sami Mollgren • 27.07.2017 10:50 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU

Ohjaaja Dome Karukoski Tom of Finland -elokuvan lehdistönäytöksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä tammikuussa 2017. Tom of Finland -elokuva julkaistaan Isossa-Britanniassa elokuussa 2017. (kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva)
Brittiläinen Attitude-julkaisu on haastatellut taiteilijan Touko Laaksosen elämästä kertovan Tom of Finland -elokuvan ohjaajaa Dome Karukoskea.

Julkaisu olettaa, että Venäjällä elokuva saa tiukan luokituksen maassa voimassa olevan ns. homopropagandan kieltävän lainsäädännön perusteella. Karukoski nostaa haastattelussa esiin elokuvan poliittisen merkityksen ja ilmaisee, että elokuva on saatava nähtäville myös Venäjällä, tarvittaessa vaikka piraattiversiota levittämällä.

Karukoski kertoo, että filmiprojektin käynnistyessä vuonna 2011 hänellä ei ollut ajatusta siitä, miten tärkeäksi elokuva muodostuisi. Pian työn alettua alkoi Venäjältä kuulua huolestuttavia tietoja siitä, miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin suhtaudutaan ja miten heitä kohdellaan.

- On surullista, että filmintekoa aloittessamme meillä ei ollut kerrottavana poliittista tarinaa. Vuonna 2011 kerroimme vain tarinaa Tom of Finlandista, mutta vuonna 2017 se on poliittinen elokuva, kertoo Karukoski Attitudelle.

Joidenkin kriittisten huomioiden mukaan Laaksonen ei kuitenkaan ollut hlbti-poliittisesti aktiivinen, vaan paremminkin hän elämässään mukautui olemassaoleviin mahdollisuuksiin, ja Laaksosen töihin liitettiin poliittinen merkitys paljon myöhemmin.

Tom of Finland -elokuva julkaistaan Isossa-Britanniassa 11. elokuuta. Suomessa elokuva sai ensi-iltansa helmikuun lopulla.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Trump: Transihmiset eivät voi palvella Yhdysvaltain asevoimissa

Sami Mollgren • 26.07.2017 20:23 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

USA:n presidentti Donald Trump ilmoitti Twitterissä, etteivät transsukupuoliset voi palvella maan asevoimissa.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti Twitterissä keskiviikkona, että transsukupuoliset henkilöt eivät voi palvella maan asevoimissa. Trump perusteli asiaa lääketieteellisillä kustannuksilla ja häiriöillä.

"Kuultuani kenraaleitani ja sotilasasiantuntijoitani kanssa, saatan tiedoksenne, että Yhdysvaltain hallitus ei hyväksky tai salli transsukupuolisten henkilöiden palvelemvan missään asemassa Yhdysvaltain asevoimissa. Asevoimiemme on keskityttävä päättäviseen ja ylivoimaiseen voittoon, eikä sitä voi rasittaa suunnattomilla lääketieteellisillä kustannuksilla ja häiriöillä, joita transsukupuoliset henkilöt asevoimissa palvellessaan edellyttäisivät. Kiitos", kirjoitti Trump kolmen Twitter-viestin mittaisessa ilmoituksessaan.

Edellinen presidentti Barack Obama ajoi kaudellaan transsukupuolisten henkilöiden palveluskiellon kumoamista, ja kesäkuussa 2016 Yhdysvaltain silloinen puolustusministeri Ashton Carter vahvistikin, että transsukupuoliset henkilöt saavat oikeuden palvella maan asevoimissa. Tuolloin astui välittömästi voimaan sääntö, että transsukupuolisuus ei ole enää palveluksesta erottamisen peruste, eli transsukupuoliset henkilöt saivat mahdollisuuden olla avoimia sukupuoli-identiteetistään.

Pentagonin aiemman suunnitelman mukaan uusi käytäntö oli tarkoitus tuoda kokonaisuudessaan käytäntöön heinäkuun 2017 alkuun mennessä. Kesäkuussa 2017 Yhdysvaltojen vallanvaihdon jälkeen virkaansa astunut puolustusministeri James Mattis kuitenkin ilmoitti, että käytännön toimeenpanoa tullaan siirtämään.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdevertaisuutta edistävät järjestöt ovat kritisoineet nyt annettua ilmoitusta. Esimerkiksi Yhdysvaltain kansalaisvapausliitto kutsui päätöstä törkeäksi ja epätoivoisesti. Järjestö kertoo etsivänsä keinoja päätöksen torjumiseksi.

CNN kertoo, että arvio transsukupuolisten aiheuttamista kuluista on 2,4-8,4 miljoonaa dollaria, joka olisi 0,004-0,017 prosenttia noin 50 miljardin dollarin terveydenhuoltobudjetista.

Avoimesti homoseksuaalien palveluskielto päättyi vuonna 2011

Avoimesti homoseksuaalisten henkilöiden palveluksen kieltäneen Yhdysvaltain armeijan DADT-käytännön päättynyt laki astui voimaan 20. syyskuuta 2011.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Ministeri: Translain etenemättömyys hallitusyhteistyön hintana - uudistukselle kansainvälisiä paineita

Sami Mollgren • 25.07.2017 21:50 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) kertoo STT:lle pitävänsä uuden translainsäädännön etenemättömyyttä harmillisena, mutta hän antaa samalla ymmärtää, että joillekin hallitusyhteistyön sujumisen kynnyskysymyksenä on se, että hallitus ei edistä translakiuudistusta. Keskustan ja kokoomuksen kanssa hallituksessa istuvan perussuomalaisista irronneen ryhmittymän tiedetään vastustavan translain uudistusta.

Suomi on Pohjoismaista nykyään ainoa, jossa transihmiseltä vaaditaan steriliteettiä, mikäli tämä haluaa saada vahvistetuksi sukupuolensa.

Useat kansainväliset toimijat ovat todenneet Suomen translainsäädännön ja erityisesti sen sukupuolen vahvistamiseen liittyvän lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen olevan ihmisen perusoikeuksien vastainen. Viimeisimpänä kesällä 2017 EU-komissio totesi Suomen nykyisen translainsäädännön rikkovan ihmisten perusoikeuksia. Keväällä 2017 YK:ssa ihmisoikeustilanteen arvioinnissa Suomi sai suosituksen korjata sukupuolivähemmistöjen asemaa. Myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut, että steriliteetin vaatimus sukupuolen korjauksen ehtona on ihmisoikeussopimuksen vastainen.

Suomessa sekä tasa-arvovaltuutettu että yhdenvertaisuusvaltuutettu ovat todenneet steriliteettivaatimuksen rikkovan transsukupuolisten henkilön oikeutta tasa-arvoon, henkilökohtaiseen koskemattomuuteen sekä yksityis- ja perhe-elämään.

Setan puheenjohtaja Viima Lampinen sanoo, että Transsukupuolisten ja muunsukupuolisten keskuudessa on paljon pahoinvointia, joka tulee tästä rakenteellisesta sorrosta, jota Suomen valtio harjoittaa esimerkiksi vaatimalla pakkosterilisaatiota transihmisiltä.

Translain uudistamista varten olemassa valmis esitys

Sosiaali- ja terveysministeriö on jo valmistellut esityksen translaiksi edellisellä vaalikaudella, mutta tuolloin hallituksessa mukana olleet kristillisdemokraatit eivät hyväksyneet esityksen antamista eduskunnalle, eikä nykyhallituskaan ole translakiuudistusta edistänyt.

Eduskunnassa yli 80 kansanedustajaa pyrkii saamaan esityksen uudesta translaista syksyksi valiokunnan käsittelyyn.

Myös Äitiyslakia koskeva kansalaisaloite jumissa hallitusyhteistyön sujumisen vuoksi?

Kansalaisaloite äitiyslaista on jumiutunut valiokuntaan ainakin kesän yli. Lakivaliokunta kuuli asiassa keväällä asiantuntijoita ja valiokunnan oli tarkoitus päättää viivästysten jälkeen asian jatkokäsittelystä 13. kesäkuuta järjestettävässä istunnossa, mutta useita päiviä ennen kyseistä kokousta asia oli kadonnut esityslistalta. Asian poistuminen sattuu ajallisesti yksiin perussuomalaiset jakaneeseen puheenjohtajavalintaan ja siitä syntyneeseen hallituskriisin uhkaan.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Hivpointin johtaja patistaa Venäjältä sitoutumista HIV:n torjuntaan

jnsto • 25.07.2017 19:45 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Suomalaisen Hivpointin toiminnanjohtaja Jukka Keronen valittaa poliittisen sitoutumisen puutetta HIV-torjuntaan Venäjällä. Tilanne rajan takana oli esillä Kerosen haastattelussa Ylen Ajantasassa 25.6.17. Venäjällä kuoli viime vuonna runsaat 30 000 HIV-infektion seurauksiin, ilmenee tuoreesta UNAids-raportista.

Keronen arveli synkästi asenteen muuttumiselle olevan edellytyksiä, kun virusepidemia on Venäjällä nousemassa valtaväestöön. -Tämä ehkä saattaa vaikuttaa poliitikkojen haluun toimia, Keronen pohti. - Venäjällä tulisi ottaa tilanne vakavasti. Siellä on pitkään ajateltu HIV:n liittyvän marginaalissa eläviin eli huumeiden käyttäjiin sekä homo- ja bi-miehiin, joiden ihmisoikeustilanne Venäjällä on heikko.

- Venäjällä miljoona sairastunutta tietää tilanteensa, mutta maassa on arviolta puoli miljoonaa infektoitunutta, joilla ei ole tietoa tartunnastaan, Keronen taustoitti.

Afrikassa maanosan itäiset ja eteläiset maat ovat järjestelmällisesti toteuttaneet torjuntaa. Tartunnat ovat vähentyneet kolmanneksella, joissakin enemmän.

Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä,Itä-Euroopassa ja Keski-Aasiassa AIDS-kuolemat ovat lisääntyneet neljäkymmentä, jopa viisikymmentä prosenttia. - Tässä ollaan poliittisen sitoutumisen kysymyksessä. Itäisen Euroopan osalta suuri naapurimme on keskeinen tekijä, Keronen totesi.

Koko maailman tasolla yli puolet sairastuneista pääsee hoitoon. - Mutta kääntöpuolena on se, että saman verran ei ole lääkehoidon piirissä. Vaikka AIDSiin kuolleisuus on puolittunut, silti noin miljoona ihmistä kuolee tautiin, Keronen sanoi.

Suomessa viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut vuosittain 150-190 uutta tartuntaa. Keronen totesi kantasuomalaisten HIV-sairastuvuuden hieman laskeneen, mutta kokonaistilannetta on tasapainottanut maahanmuutto.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Bolshoi-johtaja kiisti Savonlinnassa homouden olleen Nurejev-tuotannon siirtosyy

jnsto • 25.07.2017 18:29 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Tugan Sokhiev. Kuva: Savonlinnan oopperajuhlat.
Venäläisen Bolshoi-teatterin johto sanoo Nurejev-baletin siirron johtuneen taiteellisista syistä. Musiikillinen johtaja Tugan Sokhiev selitti Yleisradion haastattelussa Savonlinnassa 25.7., että Nurejev-tuotannon koreografia "ei ollut aivan valmis". Yleisradion toimittaja Jussi Mankkinen viittasi haastattelun taustoituksessa homouden olevan vaikea aihe Venäjällä ja joidenkin lähteiden mukaan tämä oli siirtämisen syy.
"Kun Bolshoi on niin kuuluisia, meidän täytyy pitää yllä standardia ja tiettyä tasoa", Sokhiev totesi.

Moskovan Bolshoi-teatteri toi Savonlinnan vuoden 2017 oopperajuhlille Tšaikovskin teoksia, oopperan Jolanta ja Jevgeni Oneginin konserttiversiona.

Rudolf Nurejev (1938-1993) oli neuvostoliittolainen balettitanssija ja koreografi. Hän loikkasi vuonna 1961 Ranskaan Kirovin baletin ollessa palaamassa vierailulta. Hän esiintyi entisessä kotimaassaan vasta 1989 poliittisen ilmaston muututtua. Nurejev kuoli 1993 HIV-infektion seurauksiin.

Mihail Gorbatšovin kutsusta. Nurejev jatkoi tanssijanuraansa lännessä muun muassa Pariisissa ja Yhdysvalloissa.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Uinnin MM-kisat: Ari-Pekka Liukkonen karsiutui, Tom Daley voitti kultaa kerroshypyissä

vaeltaja2006 • 25.07.2017 15:07 • 1 kommentti. UUTISET: URHEILU

Englantilainen Tom Daley voitti kerroshypyt lauantaina.
Tiistaiaamuna Ari-Pekka Liukkonen karsiutui 50 metrin alkuerissä. Vaikka hän voitti oman eränsä, aika ei riittänyt jatkoon.

Tom Daleylle kultaa kerroshypyissä lauantaina

Avoimesti homo englantilainen uimahyppääjä Tom Daley voitti lauantaina kultaa Budapestissa 10 metrin kerroshypyissä. Hän tuli kaapista syksyllä 2013. Viime vuonna häenllä oli epäonnea olympialaisissa, joten nyt hän sai hyvityksen.

Aikaisemmin hän on saanut kultamitalllin vuonna 2009, vasta 15-vuotiaana. Hän oli kaikkien aikojen nuorin kultamitallisti. Hänen elämänkumppaninsa on Dustin Lance Black. Toukokuussa 2017 he kertoivat menneensä naimisiin. Dustin Lance Black on mukana Budapestissa seuraamassa kisoja.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Iso-Britannia lyhentää miesten välisen seksin karenssiajan verenluovutuksessa kolmeen kuukauteen

Sami Mollgren • 24.07.2017 17:34 • 2 kommenttia. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • EU
Miesten välinen seksi johtaa vuoden 2018 alusta lähtien kolmen kuukauden verenluovutuskieltoon Isossa-Britanniassa. Tähän asti karenssi on ollut vuoden mittainen.

Sunnuntaina veren, kudosten ja elinten turvallisuutta käsittelevän neuvoa-antava komitean (SaBTO) antaman suosituksen taustaksi kerrotaan aihepiiriin liittyvistä lääketieteellisistä edistysaskelista ja testien kehittymisestä.

Osassa Isoa-Britanniaa miesten välinen seksi lakkasi olemasta pysyvä este verenluovutukselle vuonna 2011 ja vuonna 2016 vuoden karenssi tuli voimaan koko maassa, kun käytäntö tuli voimaan Pohjois-Irlannissa.

Myös Suomi lopetti elinikäisen verenluovutuskiellon miesten välistä seksiä harrastaneilta vuonna 2014. Homosuhteesta johtuva karenssi on kuitenkin vuoden mittainen, myös pysyvässä parisuhteessa eläville. Pysyvässä heterosuhteessa ja naisten välisessä suhteessa seksuaaliseen kanssakäymiseen liittyvää karenssia ei ole, ja uuden kumppaninkin kohdalla karenssi on vain neljä kuukautta. Karenssin pituudessa homosuhteet rinnastuvat suomalaiskäytännössä sukupuolisuhteeseen prostituoidun kanssa.

Monissa maailman maissa homo- ja bimiehiltä verenluovutus on kielletty tai säännöt ovat miesten välistä seksiä harrastaneille tiukemmat kuin heteroseksiä harrastaneille. Verenluovutusesteen olemassaoloa on perusteltu HI-viruksen tartuntariskin vähentämisellä. Aiempaa miesten väliseen seksiin liittyvää täyskieltoa ja nykyistä pitkää karenssia perustellaan sillä, että HI-viruksen arvioidaan olevan yleisempi homoilla kuin heteroilla. Kiellon taustalla on 1980-luvun alussa alkanut aids-epidemia. Ranska kielsi ensimmäisenä miesten välistä seksiä harrastaneilta verenluovutuksen vuonna 1983. Alkuaikana esimerkiksi taudin leviämisestä ei tiedetty paljon, ja tauti yhdistettiin erityisesti homomiehiin.

Nykyään moni asiantuntija katsoo, että verenluovutuksen yhteydessä on olennaisempaa selvittää seksuaalisen suuntautuneisuuden asemesta mahdollista riskikäyttäytymistä.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Uinnin MM-kisat: Ari-Pekka Liukkonen aloittaa urakkansa tiistaina

vaeltaja2006 • 24.07.2017 13:50 • 2 kommenttia. UUTISET: URHEILU
Uinnin MM-kisat Budapestissa ovat nyt siinä vaiheessa, että ensimmäiset suomalaisuimarit ovat jo päässeet altaaseen. Maanantaiaamun alkuerissä suomalaismenestys oli heikko. Liukkonen aloittaa tiistaiaamuna, 25. heinäkuuta 2017.

Maanantaiaamuna alkuerissä karsiutuivat Jenna Laukkanen, Matias Koski ja Mimosa Jallow. Kyseessä olivat kuitenkin näiden uimareiden ”sivumatkat”, joten ei syytä huoleen. Tiistaiaamuna 50 metrin alkuerissä on Ari-Pekka Liukkonen. Hän on maailmantilastoissa viidennnellä sijalla. Yle Areenan lähetys alkaa klo 10.25. Jos hän pääsee välieriin, lähetys alkaa Areenassa klo 18.25 ja TV2:ssa klo 19.

Kommelluksiakin kisoissa on ollut. Synkronihyppykisassa eilen yksi kilpailija putosi laudalta jo ennen hyppyään. Suoritus löytyy varmaan pian youtubesta.


Unkarin sisäpoliitiikkaa MM-kisojen siimeksessä

Uinnin MM-kisat oli alunperin tarkoitus järjestää Mexicossa, mutta maassa rahat loppuivat ja Unkari sai kisat itselleen. Ennen kisoja on paljon kirjoitettu mm. rakennustöiden budjetista. Se on kymmenkertaistunut ja oppositio epäilee, että rahat ovat valuneet hallitusta lähellä olevien bisnesmiesten taskuihin. Uimala on Tonavan rannassa ja ainakin kilpailijat ovat kehuneet rakennusta ja järjestelyjä. Altaassa on tasalattia ja se antaa kaikille samat mahdollisuudet menestyä siitä riippumatta onko pitkä- vai lyhytkoipinen. Uinti on Unkarissa yksi kansallisista lajeista ja uimala on tarpeellinen. Kansainvälinen menestys on tähän saakka ollut erinomainen. Erityisesti vesipallo on meikäläisen jääkiekon kaltainen kansallislaji. Rion kisoissa unkarilaisuimareille tuli seitsemän mitallia.

Unkarilaisten nuorten uimareiden kehitys- ja harjoitusohjelmat ovat viime vuosina nousseet julkisuuteen tehtyjen paljastusten kautta. Valmennusmenetelmät ovat olleet sadistisen kovia. Niistä kertoi suomeksi Itävallassa asuva bloggaaja Sentrooppa-Santra puoli vuotta sitten.

sentrooppasantra.wordpress.com

Ennen MM-kisoja Unkarissa oli hallituksen vetämä mainoskampanja (häväistyskampanja) miljardööri George Sorosia vastaan. Viime aikoina pääministeri ja jotkut muut ministerit ovat vuoronperään haukkuneet Sorosin (viimeksi eilen). Soros on unkarilaissyntyinen, mutta tehnyt elämäntyönsä ja rahan hankintansa Amerikassa. Hänen säätiönsä on avustanut monen maan demokratialiikkeitä. Mm. Budapestin Pride varmaan on saanut apurahoja Sorosin säätiöltä. Soros myös perusti Budapestiin amerikkalaisen yliopiston, jonka toiminnan Unkarin hallitus on nyt estänyt. Asia on menossa EU-tuomioistuimeen. Kansalaisjärjestöjen saamat ulkomaiset avustukset ovat ärsyttäneet maan hallitusta. Uuden lain mukaan järjestöt joutuvat rekisteröitymään, jos ne saavat ulkomaista rahaa yli tietyn rajan. Se muistuttaa venäläistä ”ulkomaiset agentit” -järjestelmää.

Ympäri maata on ollut Sorosin vastaisia mainostauluja, mutta nyt, juuri ennen kisoja kampanja on keskeytetty. Ilmeisesti ei haluttu näyttää maailmalle, mitä Unkarissa tapahtuu. Tätä on verrattu vuoden 1936 Berliinin olympialaisiin, jolloin keskeytettiin juutalaisvainot olympialaisten ajaksi. Myös Soros on juutalaissyntyinen.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Berliinin Pride - CSD Berlin - keräsi satoja tuhansia osallistujia

Sami Mollgren • 24.07.2017 09:10 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • EU

CSD Berlin 2017 (kuva: Fabrizio Bensch / Reuters / Lehtikuva)

Berliinissä lauantaina 22. heinäkuuta järjestettyyn pride-tapahtumaan osallistui noin puoli miljoonaa ihmistä. Joidenkin arvioiden mukaan ilottelussa olisi tavalla tai toisella ollut mukana lähes miljoona henkeä.

Puolenpäivän jälkeen lauantaina Kurfürstendammin ja Joachimsthaler Straßen kulmasta liikkeelle lähtenyt kulkue suuntasi Wittenbergplatzin, Nollendorfplatzin, Lützowplatzin ja Siegessäulen kautta Brandenburgin portille.

Kesän 2017 sadekuurojen kastelemassa tapahtumassa iloittiin erityisesti parlamentin vasta hyväksymästä ja liittopresidentin juuri kulkuepäivän alla torstaina allekirjoittamasta avioliittolain muutoksesta, esimerkiksi hääteema oli kulkueväen sonnustautumisessa esillä. Avioliittolain uudistuksen astuttua voimaan 1. lokakuuta voivat myös samaa sukupuolta olevat parit solmia avioliiton. Uudistuksen vastustajat pyrkivät saamaan asian perustuslakituomioistuimen punnittavaksi vetoamalla perustuslaissa mainittuun perheen nauttimaan erityissuojeluun - jonka toisaalta katsotaan koskettavan muitakin kuin ns. perinteisiä perheitä.

Tapahtuman teemana oli Mehr von uns - jede Stimme gegen Rechts.

Berliinin ensimmäinen CSD-tapahtuma järjestettiin kesäkuun 1979 lopussa, ja se on kasvanut yhdeksi Euroopan suurimmista pride-tapahtumista.

Berliinissä ja muuallakin Saksassa pride-kulkueita kutsutaan yleisesti nimellä Christropher Street Day (CSD), New Yorkin kesän 1969 tapahtumien muistoksi, kun Christopher Streetillä sijainneen Stonewall inn -baarin asiakkaat kyllästyivät jatkuviin ratsioihin. Tapahtumista katsotaan alkaneen nykymuotoisen pride-liikkeen.

kuva: Johannes Eisele / AFP / Lehtikuva
Rajut sade- ja ukkoskuurot eivät latistaneet tapahtuman tunnelmaa (kuva: Gregor Fischer / DPA / Lehtikuva)
kuva: Fabrizio Bensch / Reuters / Lehtikuva
kuva: John Macdougall / AFP / Lehtikuva

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Entinen ”International Mr. Leather” kuvernööriehdokkaaksi Texasissa


Misterin \"kukittaminen\" vuonna 2009, kuva youtube-vidoesta
Jeffrey Payne voitti tittelin "International Mr. Leather" vuonna 2009. Perjantaina hän ilmoittautui mukaan Texasin kuvernöörikisaan vuonna 2018. Hän omistaa gay-baarin ja aikoo kisata homofobista republikaaniehdokasta vastaan.

Nykyinen republikaaninen kuvernööri Abbot on saanut viime kuukausina aikaan monia homo- ja transvihamielisiä lakeja. Tuorein laki on kesäkuulta: adoptioita välittävät agentuurit voivat torjua sellaiset adoptiota hakevat, jotka uskonnollisin perustein ovat sopimattomia. Uuden lain mukaan nuoria homoja ja lesboja voidaan ohjata eheytymiskursseille oppimaan heterona elämistä. Transihmisten on käytettävä sitä julkista vessaa, joka vastaa heidän biologista sukupuoltaan.

Entinen International Mr. Leather ilmoitti perjantaina kampanjansa avauksessa, että republikaanien ylivaltaa vastaan on aloitettava taistelu. Tarvitaan kuvernööri, joka ei ole pelkkä byrokraattinen uraohjus, vaan jolla on laaja näkemys elämästä.

Entinen International Mr. Leather eli Jeffrey Payne omistaa Dallasissa Eagle-nimisen gay-fetissibaarin. Hän aikoo rahoittaa kampanjansa itse. Hän elää avioliitossa pitkäaikaisen kumppaninsa kanssa. Lokakuulle hän suunnittelee bussikiertuetta osavaltion eri osiin tullakseen tutuksi valitsijoille.

Jeffrey Paynen ehdokkuus ei ole ollenkaan itsestään selvä. Ensin hänet on nimitettävä demokraattien ehdokkaaksi. Demokraatit ovat jo etsimässä muita nimekkäitä ehdokkaita. Jos hänet valittaisiin ehdokkaaksi, hänen on saatava kansan kannatus. Viimeksi demokraatti oli kuvernöörin virassa 26 vuotta sitten» Jutun oma sivu
Saksan avioliittolaki: Liittopresidentti allekirjoitti lain

vaeltaja2006 • 21.07.2017 13:08 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Liittopresidentin virkapalatsi
Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier allekirjoitti perjantaina 21.7.2017 lain, joka mahdollistaa samaa sukupuolta olevien avioliiton. Edelleen on avoinna, valittaako Baijerin osavaltio laista perustuslakituomioistuimeen.

Allekirjoittamisesta kertoi tv:n uutiskatsaus Tagesschau. Presidentinkanslia on vahvistanut asian. Laki julkistetaan virallisessa lehdessä maanantaina. Laki astuu voimaan lokakuun alussa 2017. Laki hyväksyttiin parlamentissa kesäkuun 30. päivänä 2017 ja parlamentin ”toinen kamari” eli liittoneuvosto hyväksyi sen heinäkuun 7. päivänä 2017.


Tehdäänkö valitus Karlsruhen perustuslakituomioistuimeen?


Ainoa, joka pystyy valittamaan laista, on Baijerin osavaltio. Siellä hallitsevat kristillisdemokraatit ja valittamisesta voitaisiin päättää absoluuttisella äänten enemmistöllä. Lain vastustajien mielestä uusi avioliittokäsite on vastoin perustuslain 6. pykälää, jossa sanotaan, että avioliitto ja perhe nauttivat valtion erityistä suojelua. Vastustajat tulkitsevat, että se merkitsee samalla avioliittokieltoa samaa sukupuolta oleville pareille.

Krisitllisdemokraattien suunnasta on vaadittu, että liittopresidentti ei kiirehdi lain vahvistamista, vaan odottaa. Hän voisi itsekin tarkistaa laillisuuden perustuslakituomioistuimesta.

Vihreiden homokansanedustaja Volker Beck reagoi hurraamalla lain allekirjoittamista. Se on sopiva lahja Berliinin huomiselle CSD-paraatille.

Huomisen paraatin tunnelmaan lain allekirjoittaminen varmaan vaikuttaa. Suora lähetys paraatista on lauantaina klo 13-15 katsottavissa rbb:n mediathekissa mediathek.rbb-online.de


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
RSS
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy