ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  Barefoot Wine
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
Kulmakahvio
www.seksipertti.fi
Palveluoppaassa mukana
City-Klinikka
Plastiikkakirurginen klinikka keskellä Helsinkiä.Täyteaine ja muut pistoshoidot, kasvojen alueen operaatiot, rasvaimu BodyTite menetelmällä ja intiimikirurgiaa sekä miehille että naisille.Turvallisesti ja luotettavasti.Varaa aika ilmaiseen konsultaatioon!

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.
Uutiset voit tilata myös RSS-syötteenä.

Tasa-arvoisen avioliittolain vastustaminen kristillisdemokraattien kärkihankkeita

Sami Mollgren • 09.02.2016 19:37 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Yle kartoitti eduskuntapuolueiden "kärkihankkeita". Turvapaikkakysymys ja työmarkkinasopu nousivat esiin kaikissa puolueissa, mutta KD nosti esiin avioliittolain liitännäislakeihin puuttumisen ja tasa-arvoista avioliittoa vastustavan kansalaisaloitteen.

KD haluaa avioliitolain uudistuksen ns. liitännäislait, kuten adoptiolain, vielä arvioitavaksi. KD:n piiristä vaaditaan, että lapsilla olisi ensisijaisesti oikeus äitiin ja isään.

- Pyrimme suojelemaan perinteistä miehen ja naisen välistä avioliittoa sen hajottamiselta, sanoo Ylelle kristillisdemokraattien Peter Östman.

Avioliittolain uudistus ei kuitenkaan muuta lasten ja vanhempien juridisia suhteita, koska avioliittolailla säädetään vain kahden aikuisten välistä suhdetta. Lakiuudistuksen astuttua voimaan 1.3.2017 myös samaa sukupuolta olevat parit voivat hakea adoptiota pariskuntana.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Helsingin Gayteatterin "Homokansan lauluja" uusintana yleisön toiveesta

Sami Mollgren • 09.02.2016 18:50 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Helsingin Gayteatterin Homokansan lauluja - Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa saa toisen ensi-iltansa keskiviikkona 24.2. (kuva: HGT)

Helsingin Gayteatterin syksyn 2015 tuotanto Homokansan lauluja - Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa nousee lavalle uudelleen helmikuun 2016 lopulla.

Kaikkiaan Helsingin Aleksis Kiven katu 22:ssa sijaitsevassa Valtimonteatterissa nähdään viisi näytöstä. Uusintakierroksen ensi-ilta on keskiviikkona 24.2. ja muut esitykset torstaina 25.2. klo 19, perjantaina 26.2. klo 19 sekä sunnuntaina 28.2. klo 17 ja 20.

- Kallion kirkon pihalla seisoo kaksi naista valkoisissaan. Harjutorin saunassa heitetään löylyä. Paloasemalla palomiehet ovat tauolla. Hiki virtaa. Puhelin tärisee. Hampaat lyövät loukkua. Toisella linjalla on outoa porukkaa jonossa.

- Helsingin Gayteatteri ( HGT ) läväyttää uudessa tuotannossaan pöytään kalliolaiset ihmiset, ilmiöt ja intohimot kaikessa rikkaudessaan. Kallion kortteleissa surraan ja iloitaan, etsitään ja löydetään, rakastetaan ja erotaan. Esitys on kokoelma uutta musiikkia, draamaa ja lyriikkaa tiiviinä, viihdyttävänä pakettina - mustaa huumoria unohtamatta.

Ohjaus ja dramaturgia: Janne Puustinen
Tekstit ja tarinat: työryhmä.
Sävellykset: Pekka Saukkonen ja Salla Markkanen
Sanoitukset: Pekka Saukkonen, Salla Markkanen ja Venla Alvari

Vuonna 2006 aloittanut Helsingin Gay-teatteri on 35 jäsenen vahvuinen harrastajateatteri. Se toimii Helsingin Gayteatteri HGT ry - Helsingfors Gayteater HGT rf -yhdistyksen puitteissa. HGT kertoo missiokseen tuoda esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää koskettavia aiheita ja homotaiteilijoiden teoksia näyttämötaiteen keinoin. Teatteri tuottaa vuosittain kaksi näytelmää ja ohjelmallisia Kultuurikaappi-iltamia.

(kuva: HGT)

» Jutun oma sivu
Rovaniemen Arctic Pride kasvaa koko viikon kulttuuritapahtumaksi

Sami Mollgren • 09.02.2016 18:33 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Arctic Pride järjestetään Rovaniemellä 22.-28. helmikuuta.

Suomen pohjoisin pride-tapahtuma, Arctic Pride järjestetään Rovaniemellä 22.-28. helmikuuta. Arctic Pride toteutetaan tänä vuonna neljättä kertaa. Samaan aikaan Rovaniemellä järjestetään nyt myös Arctic Design Week.

Viikolla ohjelmistossa nähdään muun muassa Suvi Westin ohjaama dokumentti Sparrooabbán (Minä ja pikkusiskoni), transihmisten asemaa käsittelevä seminaari ja moninaisuudesta kertova satutunti. Perjantaina 26.2. avataan Queer - Vinoja kuvia taidenäyttely, ajetaan mikroautoilla jäällä ja nautitaan stand up komiikasta Jamie MacDonaldin ja Joel Hermannin tähdittämänä.

Lauantaina 27.2. järjestään pride-kulkue, ja sen jälkeen ulkorieha. Riehaa vietetään Ounasvaaran hiihtokeskuksessa. Karhumiehet pääsevät Kemijoen rannassa sijaitsevaan arktiseen rantasaunaan. Pääjuhlaa vietetään Alvar Aallon suunnittelemassa Lappia-talossa ja sitä tähdittävät drag-artisti Jukka K, burlesque-ryhmä Midnight Sun Burlesque, oululainen artisti Nelli Milan sekä kansainväliset DJ:t Aamyko Iddiols (Lontoo) ja Tatu V (Madrid).

Sunnuntain Kirjakahvilassa kuullaan Matti Kaarlejärven runonlausuntaa Edit Södergranin ja Timo K. Mukan teksteihin pohjautuvista teoksista. Rovaniemen Seurakunta järjestää Sateenkaarihartauden ja lappilaisia makuja pääsee maistelemaan brunssille.

Arctic Pride -tapahtuman yhteydessä huipentuu myös kolmen maan koulutushanke Chasing the Rainbow.

Helmikuun 19. päivään asti etsitään myös vuoden lappilaista tasa-arvotekoa. Kyse on Rovaniemen seta ry:n järjestämästä kilpailusta, jonka tavoitteena on nostaa esiin yhdenvertaisuutta edistäviä tekoja, ihmisiä ja tahoja. Kilpailun tavoitteena on edistää seksuaalista- ja sukupuolista tasa-arvoa ja ihmisten hyvinvointia.

Arctic Pride -tapahtuman järjestää Rovaniemen Seta ry. Vuonna 2015 viikonlopun mittainen tapahtumakokonaisuus keräsi 1 500 kävijää. Tänä vuonna tapahtumia on pitkin viikkoa ja kävijöitä odotetaan yli 2 000.

Nelli Milan
Aamyko Iddiols
Tatu V

» Jutun oma sivu
Linz saa pariskunnat liikennevaloihinsa takaisin

Sami Mollgren • 09.02.2016 06:59 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Uutistoimisto Reutersin raportoima Wienin liikennevalokampanja sai keväällä innostuneen vastaanoton sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Twitterissä (kuvakaappaus Twitteristä)
Itävaltalaisen Linzin kaupungin valtuusto päätti perjantaina, että joulukuussa poistetut miespareja, naispareja ja heteropareja kuvaavat jalankulkijoiden liikennevalot palaavat katukuvaan.

Itävallan vapauspuoluetta (FPÖ) edustava kaupungin liikenneasioista vastaava paikallispoliitikko Markus Hein poistatti pariskunnat liikennevaloista joulukuussa. Hän perusteli poistoa sillä, että liikennevalojen tehtävä on ohjata liikennettä, eikä ohjata ihmisiä elämään elämäänsä tietyllä tavalla. Hänen mielestään homojen oikeudet ovat edenneet kylliksi. Hein sanoi tuolloin olleensa liikennevalojen hahmojen vaihtamista vastaan jo alkuaan.

Jupakka synnytti kaupunginvaltuustossa mittelön FPÖ:n ja muiden ryhmien välille. Muut ryhmät halusivat pitää valot merkkinä suvaitsevaisuudesta.

Hein ilmoitti sietävänsä kaupunginvaltuuston tekemää päätöstä siihen asti, kun hänen tekemäänsä valitukseen tulee päätös.

Linzin liikennevalojen kuvitus toteutettiin lahjoitusvaroin. Wien oli ottanut vastaavanlaiset kuvat jalankulkijoiden liikennevaloihin keväällä 2015 järjestetyn Eurovision laulukilpailun alla. Vastaavanlainen projekti toteutettiin myös Salzburgin kaupungissa.

Ylä-Itävallassa Tonavan varrella sijaitseva noin 200 000 asukkaan Linz on Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki.


» Jutun oma sivu
Saara Aalto on vuoden homo - #gaygaala

Sami Mollgren • 05.02.2016 22:37 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Helsingin Savoy-teatterissa perjantaina järjestetyssä QX Gay Gaalassa palkittiin sateenkaarikulttuuria edistäneitä henkilöitä ja tahoja, jotka ovat puheillaan tai teoillaan edistäneet hlbti-vähemmistöjen asemaa vuoden 2015 aikana.

Tunnustuksia jaettiin 13 sarjassa. Lisäksi kunniapalkinnolla palkittiin Setan Yhdenvertainen vanhuus -projekti.

VUODEN HOMO: Saara Aalto

VUODEN HETERO: Ville Niinistö

VUODEN HLBTI-YRITTÄJÄ: Jenni Ahtiainen

VUODEN DRAG: NikoLa

VUODEN KOTIMAINEN ARTISTI: Antti Tuisku

VUODEN KOTIMAINEN BIISI: Antti Tuisku - Peto on irti

VUODEN TV-TÄHTI: Pirjo Heikkilä

VUODEN KEEP UP THE GOOD WORK: Finlayson

PALKINTO HOMOKULTTUURIN EDISTÄMISESTÄ: Gay kuoro Out’n Loud

VUODEN SHOW, KONSERTTI: Jari Sillanpään 50-vuotisjuhlakonsertti

Myös illanviettopaikkoja ja kahviloita palkittiin: Tampereen Mixei, Helsingin Kalliossa sijaitseva Bear Park Cafe sekä Helsingin dtm.

Tapahtuman juonsi Miitta Sorvalin luoma hahmo Tellervo von Appelgren. Esiintymässä nähtiin Saara Aalto ja Laura Voutilainen. Gaalan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastasi Jukka Kuronen.

QX Gay Gaalan tuottaa ruotsalainen QX Förlag Ab, joka on järjestänyt QX Gay Gaalan Ruotsissa jo 17:nä vuonna. Suomessa tapahtuma järjestettiin nyt kolmannen kerran.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Helsinkiläinen yökerho Hercules julkisti uuden sijaintinsa

Sami Mollgren • 05.02.2016 16:20 • 16 kommenttia. UUTISET: PÄÄKAUPUNKISEUTU JA UUSIMAA • KOTIMAA

Hercules sijaitsi Lönnrotinkadulla 15 vuoden ajan.
Helsingin Lönnrotinkadun varrella sijainneista vanhoista tiloistaan tammikuun alussa lähtemään joutunut 15 vuotta toiminut yökerho Hercules on nyt julkistanut uuden sijaintinsa Facebookissa, jossa sen sivulle on päivitetty uusi osoite.

Ravintolan uusi osoite on jo aiemman arvelun mukaisesti Etu-Töölössä Pohjoisella Rautatiekadulla numerossa 21 B. Tuleviksi aukioloajoiksi on mainittu 14-04 päivittäin. Ravintolan on luvattu aukeavan helmikuussa, mutta remontin jatkuvan vielä muutaman viikon.

KY:n talossa ovat aiemmin toimineet esimerkiksi yökerhot KY-Exit ja Venue.

Vuonna 2000 avattua Hercules-yökerhoa pyörittävä Moek Trading Oy omistaa myös Helsingin Mannerheimintiellä sijaitsevan vuonna 1998 avatun Mann's Street -ravintolan. Omistajakaksikon ensimmäinen ravintolayritys Cafè Escale avasi Kansakoulukadulla vuonna 1994 ja toimi vuoteen 2001 asti.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Seta haluaa Suomeen hlbti-toimintaohjelman

Sami Mollgren • 05.02.2016 10:40 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Seta osallistui useiden muiden toimijoiden tavoin oikeusministeriön torstaina järjestämään seminaari- ja kuulemistilaisuuteen, jossa käsiteltiin kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman valmistelua. Järjestön pääsihteeri Kerttu Tarjamo esitti omassa puheenvuorossaan, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuskysymykset tarvitsevat oman toimintaohjelman.

- Seta haluaa, että osana kansallista ihmisoikeustoimintaohjelmaa hallitus määrittelee sekä konkreettiset toimenpiteet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvoinnin ja yhdenvertaisen kohtelun edistämiseksi kaikilla hallinnonaloilla että lhbti-asioiden koordinaatiovastuun valtioneuvostossa ja valtionhallinnon sisällä, Tarjamo sanoi.

Setan mukaan valtioneuvoston ihmisoikeusselonteossa (2014) seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeudet on määritelty yhdeksi aiemmin katveeseen jääneeksi alueeksi, jonka kehittämiseen tulee satsata esimerkiksi laatimalla erillinen toimintaohjelma ja ratkaisemalla aihepiirin koordinaatio valtionhallinnossa.

- Valtioneuvoston toiminta lhbti-asioissa on tällä hetkellä hajanaista. Koordinaatio puuttuu, ja asiaan erikoistuneita viranhaltijoita on vain muutamia. Lhbti-ihmisten oikeuksien kehittämiseen liittyvät hankkeet ovat toistuvasti päätyneet poliittisen kiistelyn kohteeksi, konkreettisia esimerkkejä tällä hetkellä ovat translaki sekä äitiyslaki.

Setan mukaan toimintaohjelma linjaisi selvästi yhdessä asiakirjassa mitä hallitus aikoo kaudellaan tehdä, samalla tulisi osoittaa toimintaan myös vastuulliset toimijat ja resurssit.

Aito avioliitto ry myös paikalla tilaisuudessa - vaati tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista

Samaa sukupuolta olevien parien yhdenvertaisuutta vastustava Aito avioliitto ry piti myös tilaisuudessa puheenvuoron. Yhdistys kertoi ottavansa kantaa miehen ja naisen välisen avioliiton sekä lasten perusoikeuksien puolesta. Yhdistys kertoi olevansa huolissaan lasten oikeuksien murenemisesta ja siitä, että vielä voimassa oleva naisen ja miehen välinen avioliittolaki tulkitaan syrjiväksi ja ihmisoikeuksien vastaiseksi.

Yhdistyksen mukaan "nykyinen avioliittolaki on ihmisoikeuksien mukainen", mutta 1.3.2017 voimaan tuleva uudistus "loukkaa lapsen ihmisoikeuksia". Yhdistys haluaa, että "eduskunta kumoaa uuden avioliittolain".

Aito avioliitto ry myös kritisoi ihmisoikeus-termin käyttämistä avioliittolain uudistuksen perusteluna. Yhdistys katsoo, että samaa sukupuolta olevien avioliitto ei olisi sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeusasia - sekoittaen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt keskenään. Lisäksi Aito avioliitto ry ei kannanotossaan tuo esiin sitä, että avioliittolailla ei säädetä aikuisten ja lasten välisiä perhesuhteita, vaan yksinomaan kahden aikuisen välistä suhdetta.


» Jutun oma sivu
Aito avioliitto ry:n kansalaisaloitteen kannatusilmoitukset on tarkistettu, hylättyjä verraten vähän

vaeltaja2006 • 04.02.2016 14:17 • päivitetty: 04.02.2016 15:00 • 20 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Aito avioliitto ry:n aktiivit keräsivät kannatuslomakkeita mm. erilaisten uskonnollisten kesätapahtumien yhteydessä. Tässä kuvassa vietetään heinäkuun 2015 lopussa Johanneksen kirkossa hengellisiä päiviä. Kirkon edessä kannatusilmoitusten kerääjä.
Aito avioliitto ry:n kansalaisaloitteen kannatusilmoitukset on tarkistettu. Tarkistusta hidasti se, että huomattava osa kannatusilmoituksista (68 897 kpl) oli paperilomakkeille tehtyjä. Niitä oli kerätty mm. erilaisten uskonnollisten kesätapahtumien liepeillä ja yhdistyksen infoteltoilla. Kaikki sähköisesti jätetyt kannatusilmoitukset hyväksyttiin, mutta paperisista ilmoituksista hylättiin tilastollisen käsittelyn perusteella 1315 kpl erilaisten puutteiden takia. Oli esim. kaksoiskappaleita eli samalta henkilöltä paperinen ja sähköinen kannatusilmoitus. Lomakkeista löytyi muitakin puutteita, mm. puuttui päivämäärä tai ilmoituksen tekijä ei ollut Suomen kansalainen. Kuitenkin kaiken kaikkiaan hylättyjen määrä oli aika pieni, alle 2%.

Hyväksytyiksi tuli 106 195 kannatusilmoitusta. Hyväksytty tulos ylittää siis 50 000 kannatusilmoituksen rajan ja kansalaisaloite pääsee eduskunnan käsittelyyn.

Väestörekisterikeskuksesta Pauli Pekkanen kertoo, että käytännössä paperiset kannatusilmoitukset tarkistetaan tilastollisella otantamenetelmällä. Tässä tapauksessa kannatuslomakkeita käytiin läpi 792 kappaletta, ja niistä laskettiin tilastollisesti virheellisten kokonaismäärä.


Aito avioliitto ry laati kevättalvella viime vuonna kansalaisaloitteen, joka tähtäsi siihen, että eduskunnan joulukuussa 2014 tekemät avioliittolain muutokset kumotaan ja pitäydytään vanhassa avioliittolaissa, jossa avioliiton voivat solmia vain mies ja nainen. Kansalaisaloitetta perusteltiin erityisesti sillä, että nyt halutaan turvata lasten asema. Kansalaisaloite nousi median otsikoihin vasta, kun kannattajamäärä ylitti 50 000. Aito avioliitto ry syytti mediaa puolueellisuudesta, koska edellisenä vuonna kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliitosta nousi otsikoihin jo ensimmäisenä päivänä, Silloinhan kannatusilmoituksia jätettiin ensimmäisenä päivänä yli 100 000.

Mediahuomiota kesällä 2015 sai infoteltta Lasipalatsin vierellä. Siellä järjestettiin vastamielenilmauksia. Mm. Lasipalatsin ikkunoista liputettiin sateenkaarilipuilla, järjestettiin suutelutempauksia ja yksi henkilö teki telttaa vastaan iskun jollain väriaineeella.


Viime aikoina Aito Avioliitto ry. on verkkosivullaan suunnannut huomiota mm. koulujen "sukupuolen moninaisuutta" koskevaan opetukseen ja ns. "gender-ideologiaa" vastaan. Tällä tarkoitetaan, että sukupuolen käsitettä ei saisi laajentaa. Poika on kasvatettava mieheksi ja tyttö naiseksi. Transihmisille riittää varsin vähän ymmärrystä.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
D&G paikkailee imagoaan - julkisti perheiden moninaisuutta kuvaavan malliston

Sami Mollgren • 04.02.2016 12:10 UUTISET: YLEISET • EU

Stefano Gabbana on julkaissut kuvia suunnittelemistaan tuotteista Instagram-tilillään.
Italialainen muotitalo Dolce & Gabbana on julkistanut perheiden moninaisuutta kuvaavan malliston. Samaa sukupuolta olevien parejen kuvittamat T-paidat, käsilaukut ja kauluspaidat on suunnitellut Stefano Gabbana.

Asiasta kertoo Suomessa MTV.

Julkaistu mallisto ei kuitenkaan ole kuitenkaan herättänyt yleisön suurempaa mielenkiintoa. Tuotteiden kuvia on ollut esillä Gabbanan Instagram-tilillä. Mallisto on koettu suppeaksi. Lisäksi arvioiden mukaan D&G:n yritys kiillottaa kilpeään on auttamattoman myöhässä.

Keväällä 2015 D&G-tuotemerkin perustaneet Domenico Dolce ja Stefano Gabbana esittivät julkisuudessa kielteisiä käsityksiään samaa sukupuolta olevien parien vanhemmuutta ja keinohedelmöitystä kohtaan.

- Vastustamme homoadoptioita. Vain perinteinen perhe on perhe. Ei kemiallisia jälkeläisiä tai vuokrakohtuja: elämällä on luonnolliset polut. On olemassa asioita, joita ei voi muuttaa, sanoi kaksikko lehdelle.

Elton John, Ricky Martin ja joukko muita julkisuuden henkilöitä käynnistivät boikottikampanjan D&G-tuotemerkkiä kohtaan. Käynnistyneessä sanasodassa Gabbana kuittasi Elton Johnille pitävänsä ylimielisenä sitä, ettei suvaitse toisin ajattelevia. Lopulta D&G-parivaljakko yritti hillitä syntynyttä kohua sanomalla, ettei heidän tarkoituksena ollut tuomita muiden tekemiä valintoja, vaan käsitellä asiaa henkilökohtaisista lähtökohdista.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️#dgfamily 🌏🌍🌎

Kuva, jonka stefanogabbana (@stefanogabbana) julkaisiDolce ja Gabbana myivät vuonna perustamansa yrityksen luxemburgilaiselle Gado Srl. -holding-yhtiölle vuonna 2004. Vuonna 2013 kaksikko tuomittiin yrityskauppaan liittyvästä veronkierrosta 20 kuukaudeksi vankeuteen ja maksamaan 10 miljoonaa euroa sakkoja.» Jutun oma sivu
RSS
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2016 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy