ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  Barefoot Wine
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
Kulmakahvio
www.miestenkesken.fi
Palveluoppaassa mukana
Proud Optiikka
Proud Optiikka on yksityinen ja palveleva optikkoliike Helsingin Ullanlinnassa. Laadukkaiden tuotemerkkien lisäksi saat meiltä aina yksilöllistä ja asiantuntevaa palvelua. Kehysmallistostamme löytyvät mm. merkit Tom Ford, Saint Laurent Paris.

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.
Uutiset voit tilata myös RSS-syötteenä.

Sateenkaariturismi tuo rahaa Espanjaan

Sami Mollgren • 01.09.2015 20:55 UUTISET: VAPAALLA • EU

La Rambla, Barcelona
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat turistit toivat noin 6,8 miljardia dollaria (runsas 6 miljardia euroa) Espanjan talouteen, kertoo LGBT Capitalin raportin mukaan, kertoo Bloomberg.

Suomessa asiasta kertoi ensin Talouselämä.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvat turistit käyttävät Espanjassa miltei kolmanneksen enemmän rahaa keskivertoturisteihin verrattuna. Espanjan työpaikoista 12 prosenttia liittyy turismiin.

Aiemmin sateenkaarivähemmistöihin kuuluvien ykkösmatkakohde Euroopassa oli Ranska, jolle saman LGBT Capitalin raportin raportin mukaan hltbi-vähemmistöihin kuuluvat toivat noin 6,6 miljardia dollaria (59 miljardia euroa).

Maailman johtava sateenkaariturismin kohdemaa on Yhdysvallat, jolle kertyy 21,5 miljardin dollarin (19,2 miljardia euroa) tulot hlbti-turisteista.

Espanja on esimerkki maasta, jossa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien asemaan on kiinnitetty huomiota. Espanja mm. salli samaa sukupuolta olevien avioliitot kolmantena maana Euroopassa vuonna 2005.

Keväällä 2014 kansainvälinen homojen ja lesbojen matkailuliitto valitsi Espanjan pääkaupungin Madridin maailman homoturismin pääkaupungiksi. Madrid valittiin sen tarjoamien kulttuurikokemusten ja sateenkaariväestön tukemisen perusteella. Myös Madridin pride-tapahtuman merkitys mainittiin perusteluissa. Tuolloin Madridin kanssa kilpasilla olivat esimeriksi Tukholma ja Cannes.» Jutun oma sivu
Australia: Sateenkaariperheistä kertova elokuva kiellettiin Uuden Etelä-Walesin kouluissa

Sami Mollgren • 28.08.2015 10:45 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Uuden Etelä-Walesin osavaltio Australiassa kielsi kouluja esittämästä oppitunnilla samaa sukupuolta olevien vanhempien lapsista kertovaa Gayby Baby -nimistä dokumenttielokuvaa.

Asiasta kertoo Suomessa Yle.

Elokuvassa kerrotaan neljästä lapsesta, joilla on samaa sukupuolta olevat vanhemmat. Elokuvan tarkoitus on kertoa perheiden monimuotoisuudesta.

Elokuva oli tarkoitus esittää suvaitsevaisuuden puolesta perjantaina järjestettävänä Wear it Purple Day -teemapäivänä noin kymmenissä kouluissa eri puolilla Australiaa, joista noin 20 Uudessa Etelä-Walesissa,

Kiellosta päätti osavaltion opetusministeri Andrew Piccoli ja kiellon kannalla on myös osavaltion pääministeri Mike Baird.

- Ymmärrän, että tarkoitus on tarjota esimerkki suvaitsevaisuudesta, ja tuen sitä täysin. Pitääkö se tarjota koulutuntien aikana? Minusta ei, sanoo Baird.

- Minusta suvaitsevaisuus on hyvä asia, mutta minusta sen ympärillä on oltava joitain rajoja. Tällaista voi tarjota, mutta koulutuntien ulkopuolella.

Tukea kiellolle on tullut myös kristillisdemokraattiselta parlamenttiryhmältä, jonka johtaja Fred Nile katsoo kyseessä olevan propagandaelokuvan, joka edistää homoseksuaalista elämäntyyliä tai samaa sukupuolta olevien suhteita, ja lähettää kielteisen viestin nuorille. Hän väittää elokuvan esittämisen hämmentävän lasten enemmistöä.

Kiellon taustalla kerrotaan olevan vanhemmilta tulleet vaatimukset.

Suvaitsevaisuuden puolesta toteutettavan teemapäivän taustalla oleva Katherine Hudson kommentoi Sydney Morning Herald -lehdessä, että kielto olisi ymmärrettävä, jos elokuvassa olisi "irvokkaita seksikohtauksia tai väkivaltaa".

- Mutta kyse on elokuvasta perheistä. Jopa konservatiivisille tällainen olisi helppoa nieltävää, Hudson muistuttaa.

Tehdyn ratkaisun nuorille lähettämästä kielteisestä viestistä on myös oltu huolissaan.

Uuden Etelä-Walesin ratkaisua on kritisoinut myös Victorian osavaltion pääministeri Daniel Andrews.

Australian kaakkoisosassa sijaitsevan Uusi Etelä-Walesin pääkaupunki Sydney on väkiluvultaan Australian suurin kaupunki. Myös Australian pääkaupunkiterritorio sijaitsee osavaltion sisällä, mutta se ei hallinnollisesti kuulu Uuteen Etelä-Walesiin.

Australiassa on pitkään käyty keskustelua avioliiton sallimisesta myös samaa sukupuolta oleville pareille ja viime aikoina vaatimukset hyväksyä tasa-arvoinen avioliittolainsäädäntö ovat voimistuneet läpi puoluekentän. Maassa on osoitettu mieltä homoavioliittojen puolesta aiemminkin kuluvana vuonna. Myös joukko yrityksiä on liittynyt tasa-arvoisen avioliittolain tukijoihin: yrityket ovat julkaisseet lehdissä tasa-arvoista avioliittoa vaativia mainoksia. Puolueista avioliittolain uudistusta vastustaa etenkin pääministeri Tony Abbottin johtama liberaalipuolue.

Samaa sukupuolta olevat parit voivat rekisteröidä parisuhteensa joissain Australian osavaltioissa.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Venetsian pormestari nyt pride-kulkueen kimpussa

Sami Mollgren • 27.08.2015 09:21 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Venetsia rantabulevardia
Venetsian pormestari sanoi La Repubblica -lehdessä, ettei hänen hallitsemassaan Venetsiassa nähdä pride-kulkuetta, jollaiset hänen mukaansa ovat "farssi" ja "äärimmäistä kitschiä".

Suomessa asiasta kertoo Yle.

Kesäkuussa pormestariksi valittu keskustaoikeistolainen liikemies Luigi Brugnaro ehti jo aiemmin pistää pannaan homoteeman sisältävät lastenkirjat kouluista ja kirjastoista. Päätöksellä hän sai aikaan vastaliikkeen ja suututti esimerkiksi Elton Johnin.

Venetsiassa järjestetettiin pride-tapahtuma vuonna 2014 ja se olisi jälleen määrä järjestää vuonna 2016. Vuonna 2015 pride järjestettiin samoin Veneton alueella sijaitsevassa Veronassa. Viime vuosiin asti Italiassa on järjestetty vuosittain kiertävästi eri kaupungeissa pride-tapahtuma, mutta aivan viime vuosina tapahtumia on järjestetty vuosittain useissa kaupungeissa.

Hlbti-järjestöt ovat kritisoineet pormestarin lausuntoja. Esimerkiksi Arcigay -järjestön puheenjohtaja Flavio Romani totesi, että pormestari on muuttumassa pakkomielteiseksi asian suhteen. Hän muistuttaa Venetsian olevan kansainvälinen kaupunki, jossa monet kulttuurit ja uskonnot kohtaavat. Gay Centerin tiedottaja Fabrizio Marrazzo sanoi, ettei pormestarin yritystä häätää homoja Venetsiasta voi hyväksyä.

Italiassa hallitus yrittää sorvata parisuhdelakia samaa sukupuolta oleville pareille. Toistaiseksi Italian lainsäädäntö ei tunnusta samaa sukupuolta olevien parisuhteita. Parisuhdelakiluonnos on jumissa Italian senaatissa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut Italiaan viitaten, että myös samaa sukupuolta olevilla pareilla on oikeus valtion tarjoamaan suojaan.

Joissain suurissa kaupuneissa pormestarit ovat Italian lakia uhmaten hyväksyneet kaupungissaan rekisteröitäväksi ulkomailla solmittuja samaa sukupuolta olevien välisiä avioliittoja.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
RSS
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2015 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy