ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


lepakkolaakso.net
kimmoliisa.net

Kulmakahvio
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.miestenkesken.fi
Palveluoppaassa mukana
City-Klinikka
Plastiikkakirurginen klinikka keskellä Helsinkiä.Täyteaine ja muut pistoshoidot, kasvojen alueen operaatiot, rasvaimu BodyTite menetelmällä ja intiimikirurgiaa sekä miehille että naisille.Turvallisesti ja luotettavasti.Varaa aika ilmaiseen konsultaatioon!

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.
Uutiset voit tilata myös RSS-syötteenä.

"Puolueessa näin on sovittu". - Mika Raatikainen perustelee "punaisen painamista"

jnsto • 27.07.2014 12:58 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Tuore perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen korostaa oikeudenmukaisuutta, mutta samalla kuvaa keskustelua avioliittoyhdenvertaisuudesta lapselliseksi. Helsingin Sanomien haastattelussa (27.7.14, sivu A17) Raatikainen sanoo perussuomalaisuuden tarkoittavan hänelle "isänmaallisuutta, oikeudenmukaisuutta ja rehtiyttä". Avioliittotasa-arvo ei kuitenkaan ilmeisesti mahdu Raatikaisen oikeudenmukaisuuskäsitteen rajoihin.

Raatikainen toistaa aiemminkin sanomansa siitä, että tasa-arvoinen avioliitto ei aiheena häntä oikeastaan kiinnosta, koska asia ei ole hänelle tärkeä. - Mutta jos on pakko valita, niin painan kyllä punaista, hän kertoo ja viittaa myös siihen, että "näin on puolueessa sovittu".

Reetta Heiskasen haastattelussa Raatikainen kuvaa keskustelua tasa-arvoisesta avioliittolaista lapselliseksi.
- Esityslistalla on on paljon tärkempiäkin asioita ja Suomella suurempiakin ongelmia. - En ymmärrä, miksi homot haluavat nimenomaan avioliittoon. Hehän voisivat keksiä vaikka jonkin uuden nimityksen käyttöönsä, Raatikainen sanoo.

52-vuotias rikoskomisario nousi eduskuntaan Jussi Halla-ahon seuraajana. Hän on Helsingin Kontulasta.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
TS: Lastenohjelman tekijät kertovat kohdanneensa seksuaalista syrjintää Pikku Kakkosessa

Sami Mollgren • 27.07.2014 11:30 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Mimi ja Kuku (kuva: www.mimijakuku.fi / kuvaaja: Annamaria Palsi-Ikonen)
Aiemmin Yle TV2:n Pikku Kakkosessa esiintyneet ja nykyään FOX-kanavan lastenohjelmaa juontavat säveltäjä Majka "Mimi" Nurminen ja näyttelijä Anna "Kuku" Kulmala kertovat lauantaina Turun Sanomisse kokeneensa Pikku Kakkosessa työskennellessään kiusaamista homoseksuaalisuuden vuoksi yksittäisten ihmisten taholta.

- Homoseksuaalisuus oli siellä punainen vaate. Meille ilmoitettiin ihan suoraan, että olemme mielisairaita. Näimme kuvauksissa itsemme teleprompterista. Kyyneleet eivät näy teeveessä. Se kokemus oli rankka. Oli ihan rikki revitty olo, kertoo Nurminen lauantain Turun Sanomissa.

Pari tiedotti heinäkuun puolivälissä rekisteröineensä parisuhteensa.

Turun Sanomien mukaan Ylen lasten- ja nuorten ohjelmien päällikkö Teija Rantala ei niele väitteitä syrjinnästä, vaan pitää niitä tyrmistyttävinä ja törkeinä. Rantala sanoo Turun Sanomille, että lastenohjelmien tuotannossa ei missään tapauksessa kiusata ketään seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Hänen mukaansa toimituksessa on töissä monenlaisesti suuntautuneita henkilöitä, ja heitä kaikkia kohdellaan tasavertaisesti. Hän sanoo yhteistyön päättyneen Mimin ja Kukun kanssa muista syistä.

Rantala pitää väitteitä loanheittona ja toteaa Turun Sanomille pitävänsä niitä hyvin loukkaavana lastenohjelmien työntekijöitä kohtaan.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Kysely ruotsinkielisestä hlbti-neuvontapalvelusta auki viimeisiä päiviä

Sami Mollgren • 27.07.2014 10:10 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • KOTIMAA

Sinuiksi-palvelu käynnistyi keväällä 2014. Nyt kartoitetaan tarvetta ruotsinkieliselle palvelulle.
Ruotsinkielisen neuvontapalvelun tarvetta seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvissä kysymyksissä selvitetään. Kartoitus on auki 28. heinäkuuta asti.

Suomenkielinen Sinuiksi-palvelu avattiin toukokuussa. Se palvelee puhelimitse päivystysaikoina sekä vastaa verkon tai sähköpostin kautta tulleisiin kysymyksiin.

Pirkanmaan Seta ry on saanut kolmivuotisen RAY-rahoituksen valtakunnallisen tuki- ja neuvontapalvelun toteutukseen. Sinuiksi-palvelun ammattilaisilta kuka tahansa voi kysyä seksuaalisesta suuntautumisesta (mm. a, bi, homo, lesbo, pan) ja sukupuoli-identiteetistä (mm. inter, muunsukupuolinen, trans, transgender, transvestiitti, queer) luottamuksellisesti, luotettavasti ja anonyymisti. Asia voi askarruttaa joko omakohtaisesti tai esimerkiksi perheen jäsenen tai läheisen kokemusten kautta.
» Jutun oma sivu
Pietarsaaren Jeppis Pride -tapahtuman lauantainen kulkue keräsi väkeä yli odotusten

Sami Mollgren • 26.07.2014 19:32 • 6 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Pietarsaaressa järjestetty Jeppis Pride -tapahtuma huipentui lauantaina paraatiin, joka kulki kaupungin läpi.

Väkeä osallistui paljon järjestäjien ennakko-odotuksia enemmän. Järjestäjät odottivat paraatiin muutamaa sataa ihmistä, mutta lopullinen osallistujamäärä ylitti arvion moninkertaisesti: osallistujamääräksi on arvioitu noin 2 000.

Pietarsaaren paraati sujui ilman häiriöitä. Esimerkiksi paikallisten medioiden mielipidepalstoilla on ollut kielteisiä kirjoituksia tapahtumaa kohtaan. Tapahtuman järjestäjistä arvellaan, että kielteinen kirjoittelu on voinut innostaa joitakin osallistumaan tapahtumaan.


Jeppis Pride! -video Youtubessa

Heinäkuun 25. - 26. järjestetty tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan 20 000 asukkaan Pietarsaaressa. Edellisen kerran Pohjanmaalla on järjestetty pride-tapahtuma vuonna 2003, tuolloin Vaasassa.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Vasemmistoliiton uusi kansanedustaja Katja Hänninen kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia

vaeltaja2006 • 25.07.2014 11:36 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Ministeri ja kansanedustaja Merja Kyllönen (vas) siirtyi europarlamenttiin, ja hänen tilalleen eduskuntaan tulee Katja Hänninen Raahesta. Hänninen on viiden lapsen äiti ja kirkkovaltuutettu. Helsingin Sanomien haastattelussa tänään Hänninen kertoo pohtineensa paljon suomalaisten perhekäsityksiä. Hän on päätynyt siihen, että "elämme kovin monenlaisten perheiden todellisuudessa." Hännisen mukaan tasa-arvoinen avioliittolaki on ihmisoikeuskysymys. Hän ihmettelee, missä äänensävyssä edelleen keskustellaan homoseksuaalisuudesta.

Kevään eurovaaleissa EU-parlamenttiin valittiin Suomesta viisi kansanedustajaa. Näiden tilalle tulevat varamiehet ja -naiset. Kun on tutkittu uusien kansanedustajien vaalikonevastauksia, uskotaan, että tasa-arvoisen avioliittolain kannatus eduskunnassa vähenee. Myös Katja Hännisen vastaus arvioitiin epävarmaksi tasa-arvoiseen avioliittolakiin sisältyvän täyden adoptio-oikeuden suhteen.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Pietarilainen Coming Out -järjestö velvoitettiin rekisteröitymään ulkomaiseksi agentiksi

vaeltaja2006 • 23.07.2014 13:52 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Oikeus määräsi maanantaina pietarilaisen Coming Out -järjestön rekisteröitymään ulkomaiseksi agentiksi. Järjestön toiminta vaikeutuu oleellisesti. Järjestö on vuodesta 2008 alkaen jakanut hlbti-ihmisille tietoa ja neuvontaa.

Laki, jonka pohjalta päätös tethiin, on vuodelta 2012. Sillä lailla tehokkaasti vaiennetaan nyky-hallitukselle kriittiset järjestöt. Coming Out joutuu miettimään toiminnan lopettamista kokonaan. Toinen mahdollisuus on kieltäytyä rekisteröitymisestä, mutta se voi johtaa byrokratian vastaiskuun ja jopa vankeustuomioihin.

Coming out ja filmifestivaali Side by Side määriteltiin jo viime kesänä oikeudessa ulkomaisiksi agenteiksi ja niille määrättiin sakkotuomiot. Valitustuomioistuimessa Side by Side todettiin syylliseksi, ja se joutui muuttamaan organisaatiomuotoaan, mutta menetti samalla omaisuutensa. Coming Out pelastui silloin, koska syytekirjelmässä oli muotovirhe. Asia palasi alempaan oikeuteen, josta nyt saatiin päätös.

Oikeudenkäynti noudatti täysin syytekirjelmän muotoja. Todettiin mm., että Coming Out -järjestön esitteet seksuaalisesta suuntautumisesta loukkaavat traditionaalisia seksuaalimuotoja noudattavien oikeuksia. Esitteitä pideettiin myös propagandana eli jokainen, joka lukee cominout-esitteitä, voi innostua ja alkaa levittää uutta oppia seksuaalisten perversioiden puolesta.

Nyt päätöksestä taas valitetaan, mutta se tie on lyhyt. Sen jälkeen on rekisteröidyttävä oikeusministeriön rekisteriin. Sinne on tällä viikolla juuri kirjattu viisi järjestöä ulkomaisina agenteina, mm. Memorial.

Elokuun alussa toiminta lopetetaan aluksi kolmen viikon ajaksi. Myös psykologista neuvontaa antavat asemat suljetaan.


Lauantain pride-kokoontuminen kielletty

Ensi lauantaiksi suunniteltu pride-tapahtuma on kielletty. Järjestäjät ehdottivat monia paikkoja kaupungilla, mutta ne kaikki kiellettiin. Viranomaiset tarjosivat paikaksi kaupungin rajalla olevaa aluetta tai ruohopäällysteistä jätealuetta. Pride-protestin pitäisi olla lauantaina iltapäivällä Mars-kentällä, jossa toimii HydePark -tyylinen puhujasysteemi. Siellä kokoontumisiin ei periaatteessa tarvita mitään lupia.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Saksan liittohallitus: nykytiedon valossa sateenkaariperhe yhtä hyvä lapsen kasvuympäristö kuin heteroperhe

vaeltaja2006 • 23.07.2014 12:53 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Saksan Vihreät teki hallitukselle kirjallisen kysymyksen sateenkaariperheiden lasten kasvuolosuhteista. Hallitus vastasi: ei ole tutkimustietoa siitä, että sateenkaariperheiden lapsille olisi haittaa perheympäristöstään.

Vihreiden ns. Kleine Anfrage, kirjallinen kysymys, sisältää 33 osakysymystä. Osakysymyksessä 16 kysytään: Onko liittohallituksella tietoa empiirisistä, tieteellisistä tutkimuksista, jotka osoittavat, että samaa sukupuolta olevien pariskuntien perheissä kasvaminen olisi haitallista lapselle? Jos on tutkimustietoa, niin mitä?

Liittohallituksen vastauksessa todetaan melko lyhyesti, että tällaisista empiirisistä tieteellisistä tutkimuksista ei ole tietoa. Rheinland-Pfalzin osavaltiossa on 2013 suoritettu online-kysely hlbti-ihmisten elämäntilanteesta. Painopisteenä olivat perhe ja lapset. Tuloksia juuri arvioidaan ja tutkimus valmistuu 2014 syksyllä.

Muut osakysymykset käsittelevät asian eri puolia, mm. keinohedelmöitystä, tilannetta eri osavaltioissa, yms.

katja-doerner.deSiitä huolimatta, että sateenkaariperheiden elämäntilannetta pidetään sopivana lapsille, liittohallitus ei ole halukas parantamaan näiden perheiden asemaa lainsäädännössä. Käytännössä parannukset ovat tulleet viime aikoina perustuslakituomioistuimen päätösten kautta. Saksassa yksittäinen henkilö voi adoptoida lapsen, ja oikeuden päätöksellä tämän henkilön puoliso voi myöhemmin adoptoida lapsen niin, että lapselle tulee kaksi samaa sukupuolta olevaa vanhempaa. Vuodelta 2009 on oikeusministeriön selvitys, jossa suositeltiin adoption hyväksymistä. Nyt liittohallituksen vastauksessa selvitystä pidetään edelleen asianmukaisena ja ajankohtaisena.


Kristillisdemokraatit eli CDU on hallituksessa johdonmukaisesti estänyt lainsäädännön parannukset hlbti-ihmisten osalta.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Eurodamin homoristeily jälleen Itämerellä, Pietari jätetty pois risteilyohjelmasta

vaeltaja2006 • 22.07.2014 08:27 • 1 kommentti. UUTISET: PÄÄKAUPUNKISEUTU JA UUSIMAA

Eurodam länsisatamassa kesällä 2012.
Eurodam-risteilijä lähti sunnuntaina Kööpenhaminasta Itämeren risteilylle. Laivalla on n. 2000 homoa. Lauantaina 26.7.2014 ollaan Helsingissä, ja se näkyy katukuvassa. Laiva saapuu Länsisatamaan lauantaiaamuna klo 7 ja aamupäivän aikana homoturistivirta valtaa eteläisen Helsingin. Laiva jatkaa matkaa klo 17, suuntana Tukholma.

Pietari on jätetty pois risteilyohjelmasta ilmeisesti Venäjän homovihamielisen lainsäädännön vuoksi. Pietarin tilalla on käynti Oslossa. Huomenna keskiviikkona ollaan Saksan Warnemündessä, ja sieltä on bussikuljetukset Berliinin kiertoajelulle. Tallinnan käynti on perjantaina.


Samaan aikaan Välimerellä risteilee lesbojen laiva Alcazar, joka pistäytyi Helsingissä kesällä 2012.

Lesbot risteilevät Azamaralla Välimerellä. Azamara pistäytyi Helsingissä kesällä 2012.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
RSS
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2014 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot