ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


dtm
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.seksipertti.fi
Palveluoppaassa mukana
Hyötypyörä
Hyötypyörä on 2007 perustettu kuormapyörällä toimiva lähettipalvelu. Kuljetamme kaikki lähetykset 0 - 50kg Helsingin kantakaupungissa hintaan 7,70 € (sis. alv 22%). Arvomme ovat ekologisuus, hyvä ekonomia ja luotettavuus. Tutustu palveluumme sivuillamme!

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.
Uutiset voit tilata myös RSS-syötteenä.

Itävallassa uusitaan presidentinvaali

vaeltaja2006 • 03.12.2016 18:22 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Wieniläiskahvila
Itävallassa pidetään sunnuntaina 4.12.2016 presidentinvaalien uusintakierros. Viime kevään vaalitulos, jossa entinen vihreiden johtaja Alexander Van der Bellen voitti niukasti, kumottiin vaalitoimituksen virheiden vuoksi. Sunnuntain vaaleilla on vaikutusta hlbti-ihmisten kohtelulle.

Suuri itävaltalainen homojärjestö HOSI (Homosexuellen Initiative) suosittelee äänen antamista Van der Bellenille. HOSIn mukaan jokainen ääni on nyt tärkeä. HOSI Linzin tiedottaja sanoo, että Van der Bellen edistää vähemmistöystävällistä politiikkaa. Huomisissa vaaleissa luodaan poliittista suuntaa pitkälle tulevaisuuteen. Van der Bellen haluaa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt tunnustetaan normaaleina eikä heitä pakoteta yhteiskunnassa sivustakatsojan rooliin.

Kyseessä on kahden ehdokkaan kamppailu, ns. ”Stichwahl”. Van der Belleniä vastassa on populistisen Vapauspuolueen eli FPÖ:n ehdokas Norbert Hofer. Hän torjuu ajatuksen seksuaalivähemmistöjen tasa-arvosta. Hän sanoi pari päivää sitten ”Cafe Puls” -tv-ohjelmassa, ettei hän ole ”homoavioliiton ystävä”. Avioliitto on luotu lasten tekoa varten. Avioliitto suojelee lasta. Lapset tarvitsevat heteroparin kasvattajakseen. Norbert Hofer hyväksyy rekisteröidyn parisuhteen, vaikka hänen puolueensa FPÖ sen torjuu. ORF:n vaalikeskustelussa Norbert Hofer hyökkäsi homo- ja lesboparien adoptio-oikeutta vastaan. Maan perustuslakituomioistuin on tehnyt päätöksen homo- ja lesboparien adoptio-oikeudesta, mutta Hofer uhkaa viedä asian parlamentin arvioitavaksi.


HOSI Linzin mukaan Hoferin voitosta voi olla seurauksena, että itävaltalaisessa yhteiskunnassa leviää suvaitsematon ilmapiiri, jossa esim. rekisteröidyssä parisuhteessa olevien asema voi heikentyä. On vain vähän aikaa siitä, kun rekisteröityjä parisuhteita on voinut mennä solmimaan maistraattiin. Aikaisemmin se oli virkamiestyötä ilman seremenioita.


Itävallassa liittopresidentti on tärkeä sovittelija puolueiden välillä erityisesti, kun on kyse yhteiskunnan perusarvoista kuten vapaudesta, ihmisarvosta ja solidaarisuudesta. Esim. nyt vielä toimessa olevan presidentin Heinz Fischerin uskotaan vaikutusvallallaan rauhoittaneen joissain osissa maata ilmennyttä vihamielisyyttä romaneja kohtaan.


Muotitaiteilija on saanut kokea vihamielisen ilmapiirin


Nuori muotitaiteilija, Karl Michael, on saanut kokea Norbert Hoferin kannattajien vihaa. Hän itse on avoimesti kertonut olevansa homo ja kannattavansa Van der Belleniä. Karl Michaelilla on oma muotiliike Mariahilfer Straßen lähellä ja hän on ollut jo mukana Wienin muotiviikolla. Hän teki puolitoista mimuuttia kestävän videon ja jakoi sitä facebookissa. Hän kehottaa äänestäjiä antamaan äänensä ihmisyyden puolesta, vihaa vastaan.Norbert Hoferin fanit, FPÖ-puolueen kannattajat ja jopa saksalaisen populistipuolueen AfP:n kannattajat ovat hyökänneet Karl Michaelia vastaan. Vihamiehiä ärsyttää mm. hänen kuvauksensa suunnittelemistaan vaatteista: ”fashion for him, her or whatever you want to be, because unisex is the gender of tolerance“.

Videon kommenteissa ehdotetaan, että hänet pitäisi polttaa, yms. Myös FPÖ-puolueen viralliset sivut Kitzbühelissä ovat ottaneet videon sivuilleen ja pilkanneet sitä avoimesti. Vihapostaukset ovat säikäyttäneet Karl Michaelin, mutta hän ei halua poistaa videotaan. Kurier-lehdelle hän sanoo, että video saa olla pakallaan vaalipäivään saakka. Sieltä kommenteista ihmiset saavat katsoa, millaista törkytekstiä vihaajat sinne liittävät. Ehkä se panee jotkut miettimään asiaa tarkemmin.

kurier.at


» Jutun oma sivu
Sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee keskiviikkona toista liitännäislakipakettia

Sami Mollgren • 03.12.2016 12:42 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan on määrä keskiviikkona 7. joulukuuta pidettävässä kokouksessaan käsitellä avioliittolain uudistukseen liittyvää toista ns. liitännäislakipakettia.

Kokouksessa esitellään mietintöluonnos hallituksen esityksestä eduskunnalle laeiksi sairausvakuutuslain ja elatustukilain 6 ja 8 §:n muuttamisesta sekä eräiksi muiksi avioliittolain muutokseen liittyviksi laeiksi, ja sen jälkeen asiasta käydään yleiskeskustelu.

Hallituksen esityksestä käytiin eduskunnassa lähetekeskustelu 8. marraskuuta.

Esitys ei kuitenkaan sisällä yksin lastaan hoitavien isien ja miesparien ottamista perhevapaiden piiriin. Lakipaketin aiemmassa valmistelutyössä asia oli esillä, mutta lopullisesta esityksestä se jätettiin pois. Lähetekeskustelussa vihreiden Krista Mikkonen muistutti esityksestä pois jätetyistä pykälistä ja vaati epäkohtaan puuttumista.

Kiireelliseksi merkitty muutospaketti on tarkoitus saada hyväksytyksi eduskunnassa siten, että muutokset voivat tulla voimaan maaliskuun 2017 alusta, samalla kuin tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan. Liitännäislakipaketeista ensimmäinen hyväksyttiin eduskunnassa helmikuussa.


» Jutun oma sivu
Valta vaihtuu Gambiassa - homovihamielinen Yahya Jammeh joutuu väistymään

Sami Mollgren • 02.12.2016 20:59 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Gambiassa oppositiojohtaja Adama Barrow on voittanut vaalit. Maata 22 vuotta hallinnut homovihamielisistä lausunnoistakin tunnettu Yahya Jammeh joutuu väistymään.

Presidentiksi nouseva Adama sai 263 515 ääntä (45,5 prosenttia) Jammehin 212 099 ääntä (36,7 prosenttia) vastaan, kertoi perjantaina vaalilautakuntaa johtava Alieu Momarr Njai maan pääkaupungissa Banjulissa. Vaalilautakunnan ja paikallisten viestimien mukaan Jammeh on tyytynyt tulokseen.

Nyt 51-vuotias Jammeh on pitänyt Gambiassa valtaa vuoden 1994 sotilasvallankaappauksesta lähtien. Sen jälkeen hänet on valittu presidentiksi vaaleilla, mutta niitä on pidetty vilpillisinä. Jammeh oli ehdolla nyt viidettä kertaa. Hän oli valtaan noustessaan 29-vuotias luutnantti.

Hlbti-aktivistit ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä vallanvaihtoon.

Jammeh on tunnettu homovihamielisistä lausunnoistaan. Keväällä 2015 hän sanoi viiltävänsä omin käsin maansa homoseksuaaleilta kurkut auki. Jo vuonna 2008 Jammeh sanoi aikovansa leikata pään poikki kaikilta homoseksuaaleilta, jotka eivät lähde pois Gambiasta. Tuolloin Jammeh ajoi maahan lakia, jolla homoseksuaalisista suhteista voitaisiin langettaa kuolemantuomio. Samoihin aikoihin Jammeh myös kertoi löytäneensä adsiin parannuskeinon, joka perustuu mm. yrttilääkkeisiin ja Koraanin säkeisiin.

Gambiassa homoseksuaalisuudesta on voinut syksystä 2014 lähtien saada elinkautisen vankeustuomion. Sitä ennen maksimirangaistus oli 14 vuoden vankeustuomio.

Nykyisin noin kahden miljoonan asukkaan Gambia itsenäistyi vuonna 1965 viimeisenä brittien siirtomaana Afrikassa. Noin 90 prosenttia maan asukkaista tunnustaa islaminuskoa.


» Jutun oma sivu
Porilaistubettaja esittää Turun Kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaalissa nuorta Touko Laaksosta

Sami Mollgren • 01.12.2016 08:20 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Tuure Boelius Youtube-videollaan (kuvakaappaus YouTubesta)
Porilainen Youtube-julkkis Tuure Boelius esittää vuodenvaihteen jälkeen kantaesityksensä saavassa Turun Kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaalissa nuorta Touko Laaksosta.

Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Musikaali kertoo kaarinalaisen opettajaperheen lahjakkaan, omalaatuisen pojan Touko Laaksosen (1920-1991) elämästä ja kasvamisesta kansainvälisesti tunnetuksi Tom of Finlandiksi. Turun kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaali saa kantaesityksensä tammikuussa 2017. Musikaali on osa virallista Suomi 100 -juhlavuotsiohjelmaa.

Boelius oli saanut roolin koelaulutilaisuuden kautta. Hänen ansioinaan olivat Satakunnan Kansan mukaan teatteri- ja tanssiharrastus. Boelius on esiintynyt lehden mukaan muun muassa Porin teatterissa Sound of Musicissa ja Housut pois -musikaalissa.

Lapsinäyttelijät eivät joudu esittämään mitään seksuaalisuuteen liittyviä asioita. Boelius esiintyy muutamassa kohtauksessa musikaalin alkupuolella, ja sen jälkeen lapsinäyttelijät lähtevät kotiin. Suositusikäraja on 16 vuotta.

Alkusyksystä Helsingin Sanomat kertoi, että lapsinäyttelijöiden haku musikaaliin johti Helsingin Sanomien mukaan huolestuneisiin yhteidenottoihin lapsiasiavaltuutetulle ja huolen ilmaisuihin musikaalin mahdollisesta lasten kasvua ja kehitystä vaarantavasta vaikutuksesta. Lapsiasiavaltuutettua vaadittiin puuttumaan asiaan.

Marraskuun alussa Boelius julkaisi Youtubessa videon, jossa tämä kertoi olevansa homo. Olen homo. -otsikoidulla videolla Boelius käsittelee tunteitaan ennen ja jälkeen sen, kun hän oli kertonut ystävilleen ja läheisilleen homoseksuaalisuudestaan. Seuraavana päivänä Boelius huomasi, että video on poistettu. Hän tiimeineen valitti asiasta, ja video palautettiin näkyville keskiviikkoiltana.

Nuoren Touko Laaksosen rooliin Boelius oli valittu jo ennen videon julkaisua.

Musikaalin lisäksi alkuvuodesta on tulossa myös Laaksosen elämästä kertova elokuva. Dome Karukosken ohjaaman Tom of Finland -nimisen elokuvan on määrä tulla ensi-iltaan 24. helmikuuta 2017.» Jutun oma sivu
Maailman aids-päivää vietetään 1. joulukuuta


Ripustamalla punaisen nauhan (Red Ribbon) rintapieleen voi vähentää hiviin ja aidsiin kohdistuvaa stigmaa, auttaa lisäämään tietoisuutta hivistä ja sen ehkäisemisestä sekä osoittaa myötätuntoa hiv-positiivisia ja aidsiin menehtyneitä kohtaan.
Joulukuun ensimmäisenä päivänä vietetään Maailman aids-päivää. Vuosittaisen teemapäivän tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta hivistä ja aidsista sekä kampanjoida hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyn ja hiv-positiivisten oikeuksien puolesta.

Suomessa järjestettävistä tapahtumista kerrotaan teemapäivän kotisivuilla sekä Facebook-sivuilla.

Maailman aids-päivää on järjestetty vuodesta 1988 lähtien ympäri maailmaa.


» Jutun oma sivu
Afrikan maiden ryhmä ei onnistunut lakkauttamaan YK:n hlbti-asiantuntijatehtävää

Sami Mollgren • 29.11.2016 07:50 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Afrikan maiden ryhmä epäonnistui pyrkimyksessään saada lakkautettua YK:n hlbti-vähemmistöjen kohtelua selvittävä erikoisasiantuntijatehtävä.

YK:n yleiskokokuksen sosiaalisista, humanitaarisista ja kulttuurisista kysymyksistä vastaava Kolmas komitea päätti hyväksyä Latinalaisen Amerikan ja Karibian maiden tekemän vastaehdotuksen äänin 94 puolesta, 3 vastaan ja 80 poissa. Päätöslauselma käsitellään vielä YK:n yleiskokouksessa.

Ihmisoikeusjärjestöt kiittelivät ratkaisua ja kutsuivat sitä ihmisoikeuksien voitoksi.

Syyskuussa YK:n ihmisoikeusneuvosto nimitti thaimaalaisen kansainvälisen lain professorin Vitit Muntarbhornin järjestön historian ensimmäiseksi asiantuntijaksi selvittämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvia loukkauksia maailmanlaajuisesti. Nimitys on kolmevuotinen.

Afrikan 54 maan ryhmittymä jätti kirjallisen vaatimuksen asiantuntijatehtävän laillisuuden selvittämisestä. Maaryhmää edustanut Botswanan lähettiläs Charles Ntwaagae sanoi järjestön yleiskokouksessa, ettei neuvoston tulisi tutkia seksuaalista suuntautumista ja sukupuoli-identiteettiä. Hänen mukaansa mainittuja asioita ei tulisi kytkeä kansainvälisiin ihmisoikeusmittareihin, eivätkä ne ole sellaisia. Asiantuntijatehtävän lakkauttamista vaatineet katsoivat tehtävän loukkaavan valtioiden itsemääräämisoikeutta.

YK:n jäsenmaissa hlbti-vähemmistöjen asema vaihtelee

Järjestön jäsenmaissa ja sen sisällä suhtautuminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin vaihtelee voimakkaasti. Lähes 40 valtiota tunnustaa samaa sukupuolta olevien parisuhteet ja monissa maissa transsukupuolisten asemaa on kohennettu viime vuosina merkittävästi.

Homoseksuaalisista suhteista rangaistaan yhä kuitenkin yli 70 valtiossa - lähes neljässä kymmenestä YK:n jäsenvaltiosta, ja joissain samaa sukupuolta olevien välisistä suhteista voidaan langettaa jopa kuolemantuomio. Joissain maissa rajoitetaan asiallisen tiedon välittämistä homoseksuaalisuudesta. Afrikassa 33 maassa homoseksuaaliset suhteet ovat lailla kiellettyjä.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Saara Aalto semifinaaliin Britannian X Factor -kilpailussa

Sami Mollgren • 28.11.2016 09:59 • 8 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Saara Aalto esiintyi kesällä Hangon Pride-tapahtumassa
Saara Aalto pääsi sunnuntaina Britannian X Factor -kilpailun neljän parhaan joukkoon ja eteni semifinaaliin. Kilpailutaipaleen alussa hän joutui pudotusuhan alle, mutta viimeisimmissä äänestyksissä hän on päässyt suoraan jatkoon.

Suomalaismedia on seurannut tarkasti yli 25-vuotiaissa kilpailevan Saara Aallon taivalta. Myös kansainvälinen hlbti-media on huomioinut Aallon menestyksen.

Keväällä 2015 Saara Aalto kertoi parisuhteestaan Meri Sopasen kanssa, tullen samalla kaapista. Viime elokuussa kahden vuoden seurustelun jälkeen Aalto kertoi Instagram-viestissä parin kihlautuneen.

Vuonna 1987 syntynyt Saara Aalto tuli Suomessa julkisuuteen vuonna 2007, kun tämä osallistui Talent Suomi -kilpailuun ja hän sijoittui kolmanneksi. 2011 Aalto osallistui Suomen euroviisukarsinnoissa ja sijoittui toiseksi. Kakkossijalle hän ylsi myös keväällä 2012 The Voice of Finland -kilpailussa. 11–vuotiaana kesällä 1998 Aalto voitti Kotkan meripäivien sävellyskilpailun ja samalla kappaleella hän voitti Kotkan Merilaulukilpailun.

Alkuvuodesta 2016 Aalto valittiin vuoden QX Gay Gaalassa Vuoden homoksi. Aalto esiintyi viime kesänä sekä Lahden että Hangon pride-tapahtumissa.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Seta valitsi uuden puheenjohtajiston viikonlopun edustajakokouksessa

Sami Mollgren • 27.11.2016 20:47 • 45 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Setan sateenvarjon alla toimivien yhdistysten edustajat päättivät Turussa järjestyks Setan edustajakokouksessa esimerkiksi järjestön puheenjohtajistosta.
Viikonloppuna 26.-27.11. Turun Harjattulassa järjestetty Setan edustajakokous valitsi uuden puheenjohtajiston. Edustajakokous vaati myös translain välitöntä uudistamista ja hlbti-pakolaisille turvallista oleskelua.

Edustajakokouksessa tervehdyksensä esitti perheministerin toimeen keväällä tarttuva keskustan Annika Saarikko, jonka Sateenkaariyhteisöt ry nimitti homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi keväällä 2015.

Setan uusi puheenjohtajisto

Setan puheenjohtajaksi kaudelle 2017-2018 valittiin Viima Lampinen. Hän on toiminut Setan toisena varapuheenjohtajana vuoden 2016 ajan. Lampinen kuuluu Lahden Setan perustajiin.

Järjestön varapuheenjohtajaksi kaudelle 2017-2018 valittiin Aleksi Koivisto ja vuodelle 2017 Milja Henttonen. Koivisto on varapuheenjohtajana myös Keskustan Opiskelijaliitossa.

Hallituksen muut uudet jäsenet ovat Emma Hotakainen, Krister Karttunen ja Maria Gustafsson. Hallituksessa jatkavat edelleen myös Mari Mäki, Emil Bulut, Henna Vidén ja Anssi Pirttijärvi.


Setan väistyvä puheenjohtaja Panu Mäenpää ei asettunut uudelleen ehdolle.

Edustajakokous vaati translain välitöntä uudistamista

Setan edustajakokous vaatii Suomen hallitusta ottamaan translain kokonaisuudistuksen välittömästi käsittelyyn. Järjestön mukaan voimassa oleva translaki rikkoo räikeästi ihmisoikeuksia ja sisältää loukkaavia ja virheellisiä käsitteitä, jotka tulee korjata. Nykyinen translaki on myös ristiriidassa perustuslain yhdenvertaisuusperiaatteen ja uuden tasa-arvolain kanssa.

Järjestö katsoo, että sukupuolen juridisen vahvistamisen tulee perustua henkilön omaan ilmoitukseen. Edustajakokous vaatii, että sukupuoleltaan moninaisia ihmisiä koskeva terveydenhuolto ja mahdolliset lääketieteelliset toimenpiteet erotetaan sukupuolen juridisesta vahvistamisesta.

Suomi on saanut huomautuksia laissa olevista ihmisoikeusloukkauksista mm. Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetulta sekä yhdenvertaisuus- että tasa-arvovaltuutettu sekä lukuisat ihmisoikeusjärjestöt ovat nostaneet asian esille. Suomen ihmisoikeustilannetta arvioidaan parhaillaan YK:n kidutuksen vastaisessa komiteassa. YK:n erityisraportoija on jo aiemmin todennut, että translakeihin sisältyvät vaatimukset pakollisista lääketieteellisistä toimenpiteistä ovat ihmisoikeusrikkomuksia.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat turvapaikanhakijat esillä

Setan edustajakokous vaatii, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville pakolaisille ja turvapaikanhakijoille taataan turvallinen oleskelu Suomessa sekä asiallinen ja kunnioittava viranomaiskäsittely. Edustajakokouksen mukaan viranomaisilla on oltava riittävät tiedot seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta.

Seta painottaa, että viranomaisten tulee kaikessa toiminnassaan, ei pelkästään puuttua syrjintään ja häirintään, vaan pyrkiä aktiivisesti myös ennaltaehkäisemään sitä niin vastaanottokeskuksissa kuin koko yhteiskunnassa.

Aakkossoppa ja sukupuolipariteetti

Setan hallituksessa on ollut käytössä ns. sukupuolipariteetti, eli hallituksessa pitää olla sekä miehiä että naisia tietyssä suhteessa. Ennen äänestystä ehdokas ilmoittaa sukupuolensa; mies, nainen tai muu. Jos pariteetti ei toteudu muuten, niin äänestyksen tulosta muutetaan.

Jatkossa sukupuolipariteettia sovelletaan muodossa kolme naista ja kolme miestä, kun aiemmin se on ollut neljä naista ja neljä miestä. Sukupuolipariteetista luopumisestakin on keskusteltu, mutta toistaiseksi siitä ei ole haluttu luopua. Syksyllä 2015 ratkaisu luopumisesta jäi muutaman äänen päähän.

Jatkossa Seta käyttää viestinnässään, esimerkiksi sosiaalisen median tunnisteissa aiemman #lhbti asemesta kirjaimia #lhbtiq. Ranneliike.net käyttää Setan ratkaisusta riippumatta jatkossakin käyttötarkoituksen mukaan variaatioita kirjainlyhenteestä #hlbtiq.

Vuosittainen kokous päättää Setan kurssista

Vuosittain marras-joulukuun taitteessa järjestettävässä edustajakokouksessa valtaa käyttävät kattojärjestö Setan jäsenjärjestöjen edustajat. Aloiteoikeus on Setan jäsenjärjestöillä ja niiden jäsenillä.

Ihmisoikeusjärjestö Seta on perustettu vuonna 1974, ja sillä on runsaat 20 jäsenjärjestöä eri puolilla maata. Osa jäsenjärjestöistä on alueellisia ja osa tiettyyn aihepiiriin keskittyviä. Seta kertoo tavoitteekseen sen, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina osana suomalaista yhteiskuntaa - riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.


Setan puheenjohtajaksi nyt valittu Viima Lampinen Lahden pride-tapahtumassa kesällä 2016.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Lontoon sarjamurhaaja sai elinkautisen vankeusrangaistuksen

Sami Mollgren • 26.11.2016 12:14 • 5 kommenttia. UUTISET: YLEISET • EU

Stephen Port tuomittiin elinkautiseen vankeuteen (kuva: Reuters / Lehtikuva)
Lontoolainen 41-vuotias kokki Stephen Port sai perjantaina elinkautisen vakeustuomion neljän nuoren miehen raiskaamisesta ja murhaamisesta.

Neljä 21-25 -vuotiasta uhriaan hän tavoitti deittipalveluiden avulla, ja houkutteli nämä itäisen Lontoon Barkingissa sijaitsevaan asuntoonsa. Siellä hän laittoi uhriensa juomiin tappavan annoksen gammahydroksivoihappoa. Sen jälkeen hän raiskasi tajuttomat uhrinsa ja videoi tekonsa. Lopulta hän vei lopulta ruumiit ulos asuntonsa lähellä sijaitsevalle hautausmaalle.

Tuomioon johtaneet teot tapahtuivat kesäkuun 2014 ja syyskuun 2015 välillä. Neljän surmansa saaneen miehen lisäksi Port huumasi ja raiskasi seitsemän muuta miestä. He kuitenkin selvisivät hengissä.

Port oli myös yrittänyt lavastaa yhden tekemistään murhista itsemurhaksi. Samalla Port yritti vierittää syyn toisesta tekemästään murhasta tämän nimiin kirjoittamalla tekaistuun itsemurhaviestiin valheellisen tunnustuksen osallisuudesta siihen.

Lehtitietojen mukaan Portin tietokoneelta löytyi paljon väkivaltaista pornoa.

Poliisille kritiikkiä

Suur-Lontoon poliisin toimintaa tapausten tutkinnassa selvitetään. Poliisi on jo myöntänyt, että poliisilla on voinut olla mahdollisuuksia päästä murhaajan jäljille jo aiemmin.

Yhden uhrin ystävässä oli herännyt epäilyjä siitä, että kolme alueella sattunutta kuolemantapausta voisivat olla sidoksissa toisiinsa. Tämä oli ottanut yhteyttä Pink News -julkaisuun. Julkaisu oli ollut yhteydessä poliisiin, mutta poliisi oli kieltänyt tapausten mahdolliset yhteydet.

Pink Newsin päätoimittaja Benjamin Cohen kertoo, että poliisi myös kehotti julkaisua olemaan kirjoittamatta asiasta, ettei lietsottaisi pelkoa. Hän arvioi, että mikäli murhat olisivat sattuneet paremmalla alueella, uhrit olisivat olleet naisia ja tiedustelu olisi tullut arvovaltailta lehdeltä, olisi tapaukset käsitelty eri tavoin.

Myös homoaktivisti Peter Tatchell katsoo, että poliisi suhtautui välinpitämättömästi tapauksiin, ja että suhtautuminen olisi ollut toisenlaista, jos uhrit olisivat olleet ylempään yhteiskuntaluokkaan kuuluvia naisia. Nyt uhrit olivat pienituloisia työväenluokkaisia homomiehiä.

Tutkittavana on nyt Portin mahdollinen osallisuus 58 muuhun murhaan.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Transihminen ehdolla pormestarin virkaan Baijerissa

vaeltaja2006 • 26.11.2016 07:55 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Talvimaisemaa Zwieselissä. Kuva on kunnan kotisivulta.
Vajaan 10 000 asukkaan pikkukaupungissa Zwieselissä valitaan sunnuntaina uusi pormestari. Ehdolla on 50-vuotias Gloria Gray, joka suurkaupungeissa kierreltyään on palannut kotikonnuilleen hoitamaan vanhempiaan. Zwiesel sijaitsee Saksan kaakkoiskulmassa, lähellä Tsekin rajaa, Passaun kaupungin pohjoispuolella.

Gloria Grayn elämä lihakarjatilalla ei 1980-luvulla ollut helppoa. Hän koki olevansa erilainen poika ja se huomattiin myös laajemmin kylillä. Hän sai niskaansa kiviä ja ”homosika”-huuteluita. Jo 5-vuotiaana hän oli tajunnut, että hänen sisällään piilossa oli tyttö. Lahjaksi saamastaan Barbiesta hän sai mallin: tuollainen hänkin halusi olla.

18-vuotiaana hän pakeni Müncheniin ja 26-vuotiaana hän pääsi sukupuolen korjausprosessiin. Hän esiintyi varietee-ryhmissä ”seksipommina” Saksassa, Espanjassa ja Amerikassa. Hän näytteli myös yhdessä ”Marlene”-elokuvassa.

Kuusi vuotta sitten hän palasi lapsuuden kotiinsa, kun vanhemmat kaipasivat huolenpitoa. Nyt vanhemmat ovat jo kuolleet, mutta hän itse jäi kotiseudulleen. Vuonna 2010 hän perusti kulttuurikahvilan, jossa oli myös näyttämö. Tässä ”Cafe- Gloriassa” on pidetty monenlaisia kekkereitä, mm. lasten laskiaisjuhlia. Joitakin tunnettujakin tähtiä on käynyt esiintymässä. Kahvila on sulkeutunut, mutta Gloria Gray sanoo, että hän teki enemmän kulttuurin hyväksi kuin kaupunki.

Sunnuntaina on pormestarin vaali. Hänelle on kerätty 120 kannattajakorttia. Vastaehdokkaina ovat nykyinnen, puolueeton pormestari Franz Xaver Steininger ja CDUn ehdokas Elisabeth Pfeffer. Gloria Gray haluaisi saada paikkakunnalle lisää turismia ja pysäyttää pois päin suuntautuvan muuttoaallon.

Onko Glorialla mahdollisuuksia vaaleissa? Voi olla, koska ennenkin sillä seudulla on äänestetty ennakkoluulottomasti. Vuonna 2010 naapurikuntaan valittiin pormestariksi nuori, kristitty homomies Michael Adam. Hän on sosdem-puolueen miehiä.

Vaikka Gloriaa ei valittaisikaan. Süddeutsce Zeitungin mukaan hän aikoo jäädä paikkakunnalle. Ympärillä on metsää ja raitista ilmaa ja Bayerische Wald, laaja luontoalue. ”Bayerische Waldista on tullut minun pesäni ja tänne jään”, hän sanoo.

Lähteet: www.sueddeutsche.de ja ggg.at
www.gloriagray.com

Cafe Gloria lopetti vuonna 2013
www.pnp.de


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
RSS
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2016 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy