ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


lepakkolaakso.net
kimmoliisa.net

Kulmakahvio
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.miestenkesken.fi
Palveluoppaassa mukana
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Valtak. vihreä nuorisojärjestö. Vihreys on ympäristön suojelemista, mutta yhtälailla demokratian, ihmisoikeuksien ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ajamista. ViNOssa toimii seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksiin keskittyvä sateenkaariverkosto.

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.
Uutiset voit tilata myös RSS-syötteenä.

Vasemmistoliiton uusi kansanedustaja Katja Hänninen kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia

vaeltaja2006 • 25.07.2014 11:36 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Ministeri ja kansanedustaja Merja Kyllönen (vas) siirtyi europarlamenttiin, ja hänen tilalleen eduskuntaan tulee Katja Hänninen Raahesta. Hänninen on viiden lapsen äiti ja kirkkovaltuutettu. Helsingin Sanomien haastattelussa tänään Hänninen kertoo pohtineensa paljon suomalaisten perhekäsityksiä. Hän on päätynyt siihen, että "elämme kovin monenlaisten perheiden todellisuudessa." Hännisen mukaan tasa-arvoinen avioliittolaki on ihmisoikeuskysymys. Hän ihmettelee, missä äänensävyssä edelleen keskustellaan homoseksuaalisuudesta.

Kevään eurovaaleissa EU-parlamenttiin valittiin Suomesta viisi kansanedustajaa. Näiden tilalle tulevat varamiehet ja -naiset. Kun on tutkittu uusien kansanedustajien vaalikonevastauksia, uskotaan, että tasa-arvoisen avioliittolain kannatus eduskunnassa vähenee. Myös Katja Hännisen vastaus arvioitiin epävarmaksi tasa-arvoiseen avioliittolakiin sisältyvän täyden adoptio-oikeuden suhteen.
» Jutun oma sivu
Pietarilainen Coming Out -järjestö velvoitettiin rekisteröitymään ulkomaiseksi agentiksi

vaeltaja2006 • 23.07.2014 13:52 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Oikeus määräsi maanantaina pietarilaisen Coming Out -järjestön rekisteröitymään ulkomaiseksi agentiksi. Järjestön toiminta vaikeutuu oleellisesti. Järjestö on vuodesta 2008 alkaen jakanut hlbti-ihmisille tietoa ja neuvontaa.

Laki, jonka pohjalta päätös tethiin, on vuodelta 2012. Sillä lailla tehokkaasti vaiennetaan nyky-hallitukselle kriittiset järjestöt. Coming Out joutuu miettimään toiminnan lopettamista kokonaan. Toinen mahdollisuus on kieltäytyä rekisteröitymisestä, mutta se voi johtaa byrokratian vastaiskuun ja jopa vankeustuomioihin.

Coming out ja filmifestivaali Side by Side määriteltiin jo viime kesänä oikeudessa ulkomaisiksi agenteiksi ja niille määrättiin sakkotuomiot. Valitustuomioistuimessa Side by Side todettiin syylliseksi, ja se joutui muuttamaan organisaatiomuotoaan, mutta menetti samalla omaisuutensa. Coming Out pelastui silloin, koska syytekirjelmässä oli muotovirhe. Asia palasi alempaan oikeuteen, josta nyt saatiin päätös.

Oikeudenkäynti noudatti täysin syytekirjelmän muotoja. Todettiin mm., että Coming Out -järjestön esitteet seksuaalisesta suuntautumisesta loukkaavat traditionaalisia seksuaalimuotoja noudattavien oikeuksia. Esitteitä pideettiin myös propagandana eli jokainen, joka lukee cominout-esitteitä, voi innostua ja alkaa levittää uutta oppia seksuaalisten perversioiden puolesta.

Nyt päätöksestä taas valitetaan, mutta se tie on lyhyt. Sen jälkeen on rekisteröidyttävä oikeusministeriön rekisteriin. Sinne on tällä viikolla juuri kirjattu viisi järjestöä ulkomaisina agenteina, mm. Memorial.

Elokuun alussa toiminta lopetetaan aluksi kolmen viikon ajaksi. Myös psykologista neuvontaa antavat asemat suljetaan.


Lauantain pride-kokoontuminen kielletty

Ensi lauantaiksi suunniteltu pride-tapahtuma on kielletty. Järjestäjät ehdottivat monia paikkoja kaupungilla, mutta ne kaikki kiellettiin. Viranomaiset tarjosivat paikaksi kaupungin rajalla olevaa aluetta tai ruohopäällysteistä jätealuetta. Pride-protestin pitäisi olla lauantaina iltapäivällä Mars-kentällä, jossa toimii HydePark -tyylinen puhujasysteemi. Siellä kokoontumisiin ei periaatteessa tarvita mitään lupia.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Saksan liittohallitus: nykytiedon valossa sateenkaariperhe yhtä hyvä lapsen kasvuympäristö kuin heteroperhe

vaeltaja2006 • 23.07.2014 12:53 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Saksan Vihreät teki hallitukselle kirjallisen kysymyksen sateenkaariperheiden lasten kasvuolosuhteista. Hallitus vastasi: ei ole tutkimustietoa siitä, että sateenkaariperheiden lapsille olisi haittaa perheympäristöstään.

Vihreiden ns. Kleine Anfrage, kirjallinen kysymys, sisältää 33 osakysymystä. Osakysymyksessä 16 kysytään: Onko liittohallituksella tietoa empiirisistä, tieteellisistä tutkimuksista, jotka osoittavat, että samaa sukupuolta olevien pariskuntien perheissä kasvaminen olisi haitallista lapselle? Jos on tutkimustietoa, niin mitä?

Liittohallituksen vastauksessa todetaan melko lyhyesti, että tällaisista empiirisistä tieteellisistä tutkimuksista ei ole tietoa. Rheinland-Pfalzin osavaltiossa on 2013 suoritettu online-kysely hlbti-ihmisten elämäntilanteesta. Painopisteenä olivat perhe ja lapset. Tuloksia juuri arvioidaan ja tutkimus valmistuu 2014 syksyllä.

Muut osakysymykset käsittelevät asian eri puolia, mm. keinohedelmöitystä, tilannetta eri osavaltioissa, yms.

katja-doerner.deSiitä huolimatta, että sateenkaariperheiden elämäntilannetta pidetään sopivana lapsille, liittohallitus ei ole halukas parantamaan näiden perheiden asemaa lainsäädännössä. Käytännössä parannukset ovat tulleet viime aikoina perustuslakituomioistuimen päätösten kautta. Saksassa yksittäinen henkilö voi adoptoida lapsen, ja oikeuden päätöksellä tämän henkilön puoliso voi myöhemmin adoptoida lapsen niin, että lapselle tulee kaksi samaa sukupuolta olevaa vanhempaa. Vuodelta 2009 on oikeusministeriön selvitys, jossa suositeltiin adoption hyväksymistä. Nyt liittohallituksen vastauksessa selvitystä pidetään edelleen asianmukaisena ja ajankohtaisena.


Kristillisdemokraatit eli CDU on hallituksessa johdonmukaisesti estänyt lainsäädännön parannukset hlbti-ihmisten osalta.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Eurodamin homoristeily jälleen Itämerellä, Pietari jätetty pois risteilyohjelmasta

vaeltaja2006 • 22.07.2014 08:27 • 1 kommentti. UUTISET: PÄÄKAUPUNKISEUTU JA UUSIMAA

Eurodam länsisatamassa kesällä 2012.
Eurodam-risteilijä lähti sunnuntaina Kööpenhaminasta Itämeren risteilylle. Laivalla on n. 2000 homoa. Lauantaina 26.7.2014 ollaan Helsingissä, ja se näkyy katukuvassa. Laiva saapuu Länsisatamaan lauantaiaamuna klo 7 ja aamupäivän aikana homoturistivirta valtaa eteläisen Helsingin. Laiva jatkaa matkaa klo 17, suuntana Tukholma.

Pietari on jätetty pois risteilyohjelmasta ilmeisesti Venäjän homovihamielisen lainsäädännön vuoksi. Pietarin tilalla on käynti Oslossa. Huomenna keskiviikkona ollaan Saksan Warnemündessä, ja sieltä on bussikuljetukset Berliinin kiertoajelulle. Tallinnan käynti on perjantaina.


Samaan aikaan Välimerellä risteilee lesbojen laiva Alcazar, joka pistäytyi Helsingissä kesällä 2012.

Lesbot risteilevät Azamaralla Välimerellä. Azamara pistäytyi Helsingissä kesällä 2012.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Maailman aids-konferenssi alkoi: AIDSia vastaan 90-90-90-strategialla

Sunnuntaina alkoi 20. maailman aids-konferenssi Melbournessa. Paikalla on 12 000 tutkijaa, asinatuntijaa ja aktivistia. Lentoturman uhreja oli kuusi, ja heidän muistokseen pidettiin hiljainen hetki. Kokous kestää perjantiahin saakka, ja sinä aikana esitellään uudet lääkekokeilut, rokotetutkimukset ja HIViin ja AIDSiin liittyviä arjen kokemuksia.

YK:n Unaids-järjestön toiminnanjohtaja Michel Sidibé esitteli kokouksen aluksi tulevan strategian vuoteen 2020 saakka: 90-90-90. Ainakin 90% HIV-tartunnoista pitää löytää, 90% infektoituneista tulee saada lääkehoidon piiriin ja 90%:lla viruksen taso pitää saada niin alas, että virusta ei enää pystytä havaitsemaan. Vuoteen 2030 pitäisi viruksen eteneminen saada loppumaan kokonaan.

Tällä hetkellä arvioidaan maailmassa olevan yli 50 miljoonaa viruksen kantajaa ja yli puolet heistä ei tiedä tartunnastaan. Tilannetta huonontaa joidenkin maiden syrjivä lainsäädäntö. Tällaista on ainakin Venäjällä, Intiassa ja Afrikassa. Lainsäädännöllä marginalisoidaan yhteiskunnan haavoittuvin väestönosa. Haavoittuvimpia ryhmiä maailmalla ovat huumeiden käyttäjät, seksityöläiset ja miesten välistä seksiä harjoittavat.


Taistelu aids-virusta vastaan on vaikeaa. Sen osoittaa ns. Mississippi-vauva. Häntä hoidettiin heti syntyän jälkeen aids-lääkkeillä ja virus näytti hävinneen. Nyt se on kuitenkin neljän vuoden jälkeen tullut uudestaan esiin. Se on ollut suuri pettymys tutkijoille. Lapselle on aloitettu uudelleen viruslääkitys ja hän voi hyvin.


» Jutun oma sivu
Sydney Morning Herald: 108 aids-delegaattia kuoli onnettomuudessa

vaeltaja2006 • 18.07.2014 10:11 • päivitetty: 20.07.2014 18:31 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Sydney Morning Herald kertoo, että 108 aids-konferenssin delegaattia kuoli lentokoneen alasampumisessa. Uhrien joukossa on lääketieteen tutkijoita, terveysalan ammattilaisia ja aids-aktivisteja. Uhrien joukossa oli International AIDS Societyn entinen puheenjohtaja hollantilainen Joep Lange.

AIDS-konferenssin järjestäjät eivät ole antaneet tarkkoja tietoja uhriluvusta, joten Sydney Morning heraldin tietoihin on vielä suhtauduttava varovaisesti.

www.smh.com.au


Päivitys klo 12:


Kuolleiden joukossa oli kansainvälisesti tunnettu aids-tutkija Joep Lange. Hän johti kansainvälistä aids-järjestöä vuosina 2002-2004. Järjestö pitää vuosittain kansainvälisen aids-konferenssin. Lange oli myös alan tieteellisen lehden Antiviral Therapy päätoimittaja ja julkaisi lehdessä yli 350 tutkimusraporttia. Vuosina 1992-95 hän johti WHOn aids-työtä. Joep Langen vaimo oli myös koneessa. Heiltä jäi viisi tytärtä.

On tullut myös tieto siitä, että WHO:n tiedottaja Glenn Raymond Thomas oli koneessa, samoin hollantilainen aids-aktivisti Pim de Kuijer STOPAIDS-järjestöstä. Koneessa oli muitakin aids-aktivisteja, ainakin Jacqueline van Tongeren (AMC) ja Lucie van Mens (Female Health Company). Hollantilainen aids-tukikeskus menetti onnettomuudessa monta työntekijää.

Suomen HIV-tukikeskuksesta ei tänä vuonna osallistuta kansainväliseen aids-konferenssiin. Tukikeskuksen toiminnanjohtaja Jukka Keronen kertoi järkytyksestään ja osanotostaan, kun tiedot Ukrainan katastrofista alkoivat tulla julkisuuteen. Hän ei tiennyt, onko Suomesta lähtenyt tutkijoita tai viranomaisia konferenssiin, mutta Ukrainan onnettomuuskoneessa ei suomalaisia tiettävästi ollut.


Päivitys 20.7.2014

Aids-konferenssin järjestäjät kertoivat pari päivää sitten, että alasammutussa lentokoneessa oli vain kuusi aids-konferenssiin matkalla ollutta.


» Jutun oma sivu
Ahvenanmaan ensimmäinen pride-paraati oli menestys

vaeltaja2006 • 20.07.2014 15:21 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Paljon odotettua enemmän väkeä osallistui Ahvenanmaan ensimmäiseen pride-paraatiin lauantaina. Kulkueessa oli arviolta yli tuhat ihmistä. Priden järjestäjä Tage Lindfors kertoi medialle, että on vaikea hillitä liikutuksen kyyneleitä. Liikkeelle lähdettiin länsisataman Viking-terminaalista ja kulkue eteni läpi keskustan torille - pride-torille. Osanottajia saapui laivoilla ainakin Turusta, Tukholmasta ja Kapellskäristä.

Pride-juhlinta alkoi jo keskiviikkona. Ohjelmassa on ollut seminaareja, keskusteluita, juhlintaa ja sateenkaarimessu. Priden viimeinen päivä on tänään sunnuntaina.

Nya Åland -lehti juhlisti prideä etusivun sateenkaarivärityksellä.


» Jutun oma sivu
Lastenohjelman juontajat rekisteröivät parisuhteensa

Sami Mollgren • 19.07.2014 10:10 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Mimi ja Kuku (kuva: www.mimijakuku.fi / kuvaaja: Annamaria Palsi-Ikonen)
Aiemmin Yle TV2:n Pikku Kakkosessa esiintyneet ja nykyään FOX-kanavan lastenohjelmaa juontavat säveltäjä Majka "Mimi" Nurminen ja näyttelijä Anna "Kuku" Kulmala tiedottivat perjantaina rekisteröineensä parisuhteensa.

Asiasta kertoi ensin Yle.

Pari kertoi asiasta sähköpostitse lähetetyssä tiedotteessa. Viesti oli otsikoitu "Tasa-arvoista avioliittolakia odotellessa:-)". Tiedotteen lähettämiseen päädyttiin, koska pari haluaa samalla edistää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja tasa-arvoisen avioliittolain toteutumista.

Pari meni naimisiin Tampereen Särkänniemessä. Takana on yhteistä elämää 14, ja pariskunta kertoo pitäneensä suhteensa salassa. Nurminen toteaa piilottelun kestäneen kauan.

- Haluamme osaltamme olla mukana edistämässä etenkin nuorten homoseksuaalien hyvinvointia ja luottamusta siihen, että ihan omana itsenään on kaikkein parasta ja onnellisinta elää, Nurminen ja Kulmala kertovat.

- Uskokaa siihen, että elämä kantaa, kommentoi Majka Nurminen Ylelle.

Ylen mukaan naiset kertovat palautteen ulostulosta olleen pääosin myönteistä. Silti tieto parisuhteen rekisteröimisestä ja samalla tapahtunut julkinen kaapistatulo on herättänyt kipakkaa keskustelua sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä vastustavien Facebook-sivulla. Eräs kommentoija pahoittelee sitä, että ovat vieneet lapsia Mimin ja Kukun esityksiin. Toinen pitää tapausta ällöttävänä ja edesvastuuttomana.

Mimi ja Kuku ovat esiintyneet parivaljakkona vuodesta 2003, alkuun Pikku Kakkosessa ja syksystä 2013 lukien FOX-kanavalla.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Pam Ann palaa Suomeen - Plane Filthy kiertue lupaa räävittömämpää menoa kuin koskaan

Camille • 18.07.2014 17:06 • 4 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Pam Ann (aka Caroline Reid) vierailee Helsingissä, Savoy Teatterissa 23. lokakuuta 2014.
Erityisesti homoyleisön suosiossa oleva lentoemäntien, stuerttien ja lentomatkustamisen maailmaa säälimättömästi pilkkaava lentoemäntä Pam Ann, alias Caroline Reid, palaa Suomeen uudella Plane Filthy 2014 Euroopan kiertueellaan. Kultti-ilmiöksi asti kehittynyt stand-up tähti esiintyy Helsingin Savoy teatterissa torstaina 23. lokakuuta 2014 klo 20.00.

Pam Ann on australialaisen stand-up komediennen, Caroline Reidin lentoemäntä alter-ego. Nimi Pam Ann viittaa Pan Amiin, lentoyhtiöön, joka edusti suihkukoneajalla lentoyhtiöiden parasta luokkaa - kunnes teki konkurssin 1991.

Reidin stand-up esitykset keskittyvät lentomatkustamisen ja tunnettujen lentoyhtiöiden erikoisuuksiin. Pam Annin show'ssa keskitytään repimään räävitöntä huumoria kaikista lentomatkustamisen stereotypioista palvelun laadusta lentoturvallisuuteen tai vaikkapa lentohenkilökunnan seksuaaliseen suuntautumiseen. Erityistä suosiota Pam Ann onkin kerännyt maailmanlaajuisesti homoyhteisön joukossa vahvalla camp-henkisyydellään.

Pam Annia on verrattu moniin tunnettuihin camp-henkisiin stand-up koomikoihin kuten Dame Edna Everageen ja Kathy Griffiniin. Pam Annin kuuluisimpiin faneihin kuuluvat muun muassa privaattiesityksiä yksityislentokoneeseensa varannut Elton John sekä Madonna, joka on kuvaillut Pam Annia "julman hauskaksi".

Edellisen kerran stand-up tähti vieraili suomessa 23. marraskuuta 2012. Tuolloin hän esiintyi niin ikään täydelle salille Savoy teatterissa. Pam Annin show't ovat ronskin tyylinsä vuoksi K18.

Ranneliike.net seuraa Pam Annia kesän ja syksyn aikana ennen tämän lokakuun show'ta.


Esimerkkejä Pam Annin esityksistä:

Pam Ann: easyJet, Air France & British AirwaysAustralia News: Pam Ann's Plane FilthyPam Ann - ABC Spoof [HD]

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Maailman johtavia aids-tutkijoita Ukrainassa alasammutussa koneessa

vaeltaja2006 • 18.07.2014 02:36 • päivitetty: 18.07.2014 02:55 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Yöllä levisi uutinen, jonka mukaan Ukrainassa alaammutussa koneessa olisi ollut matkustajina maailman johtavia aidstutkijoita. He olisivat olleet matkalla Australiaan aids-konfernssiin. Kansainvälinen aids-konferenssi alkaa ensi viikolla Melbournessa. Konferenssin järjestäjät eivät vielä yöllä osanneet sanoa asiasta mitään varmaa.

Päivitys klo 02.50:


Englantilaisen Dailymailin mukaan monissa twiittauksissa yöllä on kerrottu, että koneessa oli aids-konferenssin delegaatioita. Amerikkalainen akateemikko ja aids-aktivisti Gregg Gonsalves twiittasi yöllä: "Lots of AIDS researchers, activists, officials on downed Malaysia Airlines flight to Melbourne for Intl AIDS Conference".

On jo kerrottu nimiä. Englantilaisista Stopaids-aktivisteista kerrotaan, että he eivät olleet koneessa.

www.dailymail.co.ukSTOPAIDS @STOPAIDS

Our thoughts are with all friends and family of those lost in #MH17 - especially allies travelling to #AIDS2014. So deeply sad.
Expand

55m
STOPAIDS @STOPAIDS

.@markgettleson This is a terrible tragedy. @stopaids staff are ok. Our thoughts are with dutch colleagues & others who may be affected.


» Jutun oma sivu
RSS
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2014 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot