ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
Decoart sisustustaulut
Decoart on käsintehtyihin sisustustauluihin erikoistunut myymälä ja nettikauppa. Paljon kokoja, värejä ja aiheita, enimmäkseen abstraktia käyttötaidetta. Öljyväritöitä alkaen 60 e. Tervetuloa katsomaan sopivia vaihtoehtoja satojen taulujen valikoimasta!

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.
Uutiset voit tilata myös RSS-syötteenä.

Berliini: Homomies lastentarhan työntekijänä ”piilevä” vaara

vaeltaja2006 • 28.03.2017 10:51 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Homomies palkattiin Berliinin Reinickendorfin kaupuginosassa työntekijäksi lastentarhaan. Lastentarhassa on pääasiassa muslimiperheiden lapsia. Syntyi protestiaalto. Vanhemmat eivät halua homon olevan tekemisissä heidän lapsensa kanssa.

Tagesspiegel-lehti kuvaili eilen, miten kiistan kohteeksi joutunut 36-vuotias homomies Christian Berger (nimi muutettu) huolehtii lapsista mm. hiekkalaatikolla ja liukuradalla. Hän kertoo, että lapset ovat ottaneet hänet hyvin vastaan ja melkein kiistelevät siitä, kuka saa pitää häntä kädestä, kun ollaan liikkeellä.

Kaikenlainen fyysinen kosketus on osoittautunut nyt kiistan aiheeksi. Lasten vanhemmat nousivat barrikaadeille ja olivat aloittamassa nimien keruuta. He ovat taustaltaan muslimeja ja näkevät uudessa lastentarhan kaitsijassa vaaran lapsilleen.

Christian Berger kertoi työpaikkahaastattelussa olevansa homo. Lastentarhan johtaja kertoi uudesta työntekijästä vanhempien illassa. Pelkästään miehen tuleminen osaksi työryhmää aiheutti muslimivanhemmissa vastarintaa. Mies ei saa kosketella heidän lapsiaan. Sitten johtaja kertoi vielä, että mies on homo. Vaikeudet melkein räjähtivät käsiin. Vanhemmat ovat lähtöisin arabimaista, Venäjältä, Turkista ja Romaniasta. Berger sanoo, että monille vanhemmille homo on automaattisesti lasten hyväksikäyttäjä.

Jyrkimmin suhtautneet vanhemmat ovat jo vetäneet lapsensa pois lastentarhasta. Nyt painostetaan myös lastentarhan johtajaa. Hän oli palkannut Bergerin, koska tämä oli tehnyt hyvän vaikutelman eikä kenenkään homoseksuaalisuus kiiinnosta Saksassa työnhaussa. Syrjintä olisi lainvastaista.

Berger tietää, että nyt liikutaan hyvin kapealla pinnalla.Hän näki jo edellisessä työpaikassaan, miten jotkut vanhemmat heijastivat omaa ahdistustaan häneen. Yhdellä vanhemmista oli omassa lapsuudessaan väärinkäyttöä ja hän pelkäsi oman lapsensa puolesta. Kuitenkin lastentarhassa normaaliin elämään kuuluu kylpeminen, vessassa käynti ja lasten koskettaminen.

Venäläisiä näkemyksiä edustava saksankielinen Sputniknews epäilee, että kyseessä on lastentarhan johdon provokaatio muslimivanhempia vastaan.”Kivikautiset asenteet” tuttuja myös länsimaissa 1900-luvun lopulla

Muslimiperheiden asenteita voi kauhistella ”kivikautisina”. Kuitenkin on hyvä muistaa, että lähes kaikkialla Euroopassa vielä 1980-luvulla suhtauduttiin hyvin epäillen mm. homo-opettajiin. Saksassa homopykälät poistettiin laista vasta 1994 ja Suomessa kehotuskielto poistui 1998. Venäjällä homoseksuaalisuus on suuri tabu, josta puhuminen on lähes kokonaan estetty. Afganistanissa, Marokossa, Egyptissä, Syyriassa tai Bangladesissa homoseksuaalisuudesta seuraa vankeusrangaistus ja Iranissa, Jemenissä tai Sudanissa kuolemanrangaistus.

www.tagesspiegel.de

Mutta omankin maan kanta-asukkaat voivat olla tiukkalinjaisia. Läntisessä Saksassa (mm. Stuttgartissa) on vuosia käyty kiistaa siitä, että kouluihin ei saa tuoda seksuaaliopetusta. Transihmisten erilaisuutta ei haluta hyväksyä. Suomessakin keskustelu tytöistä ja pojista on päätynyt yhden puolueen kuntavaaliohjelmaan saakka: kouluihin ei haluta yhteisvessoja vaan tyttöjen ja poikien vessat erikseen. Ja sukupuolia on kaksi. Meilläkin on omat ennakkoluulopesäkkeet.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Tom of Finland skeittilautoihin

Sami Mollgren • 28.03.2017 09:55 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

(kuva: Happy Hour Skateboards)

Rullalautatarvikkeita ja vaatteita tuottava suomalaisyritys aloittaa yhteistyön Tom of Finland foundationin kanssa. Happy Hour Skateboards tuo huhtikuussa myyntiin ToF-kuvastolla varustettuja tuotteita.

Yritys kertoo tiedotteessaan, että Happy Hour Skateboardsin uusissa dekeissä nähdään Tom of Finlandin eli Touko Laaksosen alkuperäiset kuvitukset.

- Tom of Finland Foundationin kanssa tehdyllä yhteistyömallistolla Happy Hour Skateboards haluaa kunnioittaa Suomen kansainvälisesti tunnetuinta taiteilijaa ja olla osaltaan edistämässä suvaitsevaisuutta skeittialalla, kerrotaan tiedotteessa.

Happy Hour Skateboards X Tom of Finland -mallisto sisältää kolme erilaista Tom of Finland -aiheista skeittidekkiä sekä limited edition -vaatemalliston, johon kuuluu t-paitoja, huppareita ja kangaskasseja.

Kauppoihin yhteistyömallisto tulee lauantaina 8. huhtikuuta 2017.

Happy Hour Skateboards kertoo tiedotteessaan yhteistyön saaneen alkunsa, kun Happy Hourin perustaja Jarkko Poropudas tapasi Tom of Finland Foundationin puheenjohtajan Durk Dehnerin Mr. Leather Europe -kisoissa, jotka pidettiin Helsingissä viime elokuussa.

- Oluet juotuamme olimme molemmat sitä mieltä, että tämä pitää tehdä, Poropudas sanoo.

- Kun liikkuu maailmalla skeittipiireissä, huomaa, että Suomesta tunnetaan Arto Saari ja Tom of Finland. Tämä on meidän kunnianosoituksemme Suomen kansainvälisesti tunnetuimmalle taiteilijalle. Haluamme myös omalta osaltamme edistää paitsi seksuaalivähemmistöjen oikeuksia yleisemmin, myös skeittialan suvaitsevaisuutta, hän jatkaa.

Happy Hour Skateboards X Tom of Finland -mallisto pohjautuu Touko Laaksosen alkuperäisteoksiin "Day & Night" (1980) ja "Fuck The World" (1976).

Kaksiosainen "Day & Night" -teos esittää Tom of Finland -miestä päivä- ja yörooleissaan – päivällä kravatti kaulassa, yöllä mustassa nahassa. Se heijastaa monen skeittaajien elämää, jossa päivällä käydään töissä ja illalla skeitataan ja eletään muutenkin omannäköistä elämää.

Yritys toteaa tiedotteessaan yhteistyömalliston olevan kansainvälisestikin rohkea ja ajankohtainen hanke. Suvaitsevaisuus on skeittaajien keskuudessa nyt puhutumpi aihe kuin koskaan.

- Skeittaus on pitkään nähty maskuliinisena lajina, jossa seksuaalisuuden eri suuntauksille ei ole aina löytynyt sijaa. Laji on kuitenkin muutoksessa. Syyskuussa ensimmäinen amerikkalainen ammattilaisskeittaaja tuli kaapista. Skeittilegenda Brian Anderson paljasti Vice-tuotantoyhtiön dokumentissa, ettei hän uskaltanut vuosiin puhua seksuaalisesta suuntautumisestaan ammattiskeittauksen machokulttuurissa.

- Toivottavasti myös Suomessa kaikenikäiset skeittaajat uskaltavat olla juuri sellaisia kuin ovat, Poropudas lisää.

Tiedotteessa kerrotaan vuonna 2002 perustetun Happy Hour Skateboardsin olevan Suomen vanhimpia yhtäjaksoisesti toimineita skeittimerkkejä. Rullalautatarvikkeita ja vaatteita tuottava Happy Hour Skateboards on skeittaajavetoinen: sen omistaa pitkän linjan skeittaaja Jarkko Poropudas, tuotantoa sekä jakelua hoitaa Oki Kalaoja (Four Down Distribution) ja graafisesta ilmeesta vastaa Mikko Kempas. Happy Hourin tiimiin kuuluu 12 skeittaajaa Helsingistä Ouluun.

Viime vuosina Tom of Finland -kuvasto on esiintynyt esimerkiksi postimerkeissä, tekstiileissä, sammutuspeitteissä ja kahvipaketeissa.


(kuva: Happy Hour Skateboards)
(kuva: Happy Hour Skateboards)

» Jutun oma sivu
Ruotsi: korvauksia steriloiduille transsukupuolisille

Sami Mollgren • 26.03.2017 11:10 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Ruotsi aikoo maksaa korvauksia sterilisaatioon sukupuolen korjauksen yhteydessä pakotetuille transsukupuolisille henkilöille.

Vuosien 1972 ja 2013 välisenä aikana sterilointipakkoon joutui alistumaan noin 800 ihmistä. Dagens Nyheterin mukaan hallituksen esityksen mukainen korvaussumma olisi 225 000 kruunua (noin 24 000 euroa).

Joulukuussa 2012 oikeus päätti, että sterilointipakko oli ristiriidassa Ruotsin perustuslain ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen kanssa. Päätös lopetti vaatimuksen lisääntymiskyvyttömyydestä tammikuussa 2013.

Ruotsissa keskustellaan parhaillaan myös muutoksesta, jossa juridinen sukupuoli ja lääketieteellinen sukupuolen korjaaminen erotettaisiin toisistaan. Käytännössä se antaisi yksilölle oikeuden päättää itse juridisen sukupuolensa. Hallituksen suunnitelmista kertoi Aftonbladetin mukaan kulttuuri- ja demokratiaministeri Alice Bah Kuhnke.

Joukko transsukupuolisia henkilöitä on useamman vuoden ajan vaatinut valtiolta anteeksipyyntöä ja korvauksia. Tähän asti korvauksista on kieltäydytty.

Ruotsissa vuoteen 1975 asti noudatetun ns. rotuhygieniaohjelman perusteella erilaisista syistä pakkosteriloiduille noin 230 000 henkilölle maksettiin vuonna 1999 korvauksia. Myös Suomessa on ennen vuotta 1970 steriloitu ihmisiä vastaavanlaisen käytännön nimissä, mutta Suomessa ei ole päädytty korvauksiin.

Suomessa translain uudistus on jumissa

Nykyinen lainsäädäntö pakottaa sukupuoltaan korjaavan henkilön lisääntymiskyvyttömiksi, mutta Suomessakin on keskusteltu translain uudistamisesta. Pakkosterilointilaki on herättänyt ulkomaita myöten huomioita Suomen lainsäädännön syrjivyydestä. Esimerkiksi YK:n Kidutuksen vastainen komitea on kiinnittänyt huomiota Suomen lainsäädännön ongelmiin asiassa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on laatinut lakiesityksen translain kokonaisuudistuksesta, mutta edellisellä hallituksessa mukana olleet kristillisdemokraatit estivät esityksen tuomisen eduskunnan käsiteltäväksi, ja tällä hallituskaudella perussuomalaiset ovat olleet esityksen eduskuntakäsittelyn tulppana.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Muumimaiset hahmot Image-lehden kannessa Tom of Finlandin hengessä - Janssonin perikunta hermostui

Sami Mollgren • 26.03.2017 09:55 • 14 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Imagessa julkaistuissa piirroksissa muumien näköiset hahmot on puettu ToF -kuvaston henkisesti. Kuvitus liittyy Antti Holman artikkeliin, jossa käsitellään ToF-hahmojen muuttumista koko kansan maskotiksi, kuvitukseksi esimerkiksi pyyhkeisiin.
Image-lehden kansikuvassa on Tom of Finland -kuvaston mukaisiin asusteisiin sonnustautuneita muumeja muistuttavia hahmoja. Muumien luojan Tove Janssonin jälkeläiset suhtautuvat asiaan tekijänoikeusrikkomuksena.

Kansikuva liittyy lehden samassa numerossa julkaistuun Antti Holman kirjoitukseen. Holma käsittelee kirjoituksessaan yhtä seksuaalista alakulttuuria edustavan Tom of Finland -kuvaston päätymistä koko kansan maskotiksi. Otsikolla “Munavangin laulu” julkaistussa artikkelissa kysytään, että “miten ihmeessä Tom of Finlandin nahkaiset homosonnit löysivät patalappuihin ja lakanoihin painettuna tiensä ihan tavallisten anoppien joululahjapaketteihin”. Holman pohtii artikkelissa myös miehisyyttä, seksuaalisuutta, seksuaaliseen suuntautuneisuuteen liittyviä arvohierarkioita, Tom of Finland -hypeä ja prosessia, jossa “Tom of Finlandindin piirtämä unelmamies Kake on muuttunut Muumipeikoksi”.

Kiistelyn kohteeksi joutuneet kuvat piirtänyt Sami Saramäki kertoo, että kansia on kolme erilaista. Kaikki kolme kuvaa nähdään jokaisessa lehdessä itse jutun yhteydessä. Imagen päätoimittaja Heikki Valkama puolestaan kertoo, että lehti on herättänyt kiinnostusta ulkomaita myöten.

Muumien tekijänoikeuksia hallitseva Moomin Characters vaatii muumi-kuvaston käyttämisestä luvan pyytämistä. Image ei kuitenkaan ollut kysynyt kysynyt yritykseltä lupaa Muumi-hahmojen käytöstä, koska se katsoo julkaistujen kuvien edustavan parodiaa ja kuvien julkaisun journalistista tekoa. Image-lehden Valkama kertoo, että Moomin Characters on lähestynyt lehteä korvausvaatimuskirjeellä.

Helsingin Sanomat kertoo, että Imagen Valkaman mukaan satiiria ei voisi tehdä esimerkiksi pääministeristä, jos lupia jouduttaisiin kyselemään etukäteen. Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström kuitenkin katsoo, ettei kyse ole satiirista. Hän myös muistuttaa, että pääministeri ei ole tavaramerkki, mutta muumi on. Lisäksi Imagen kannessa esiintyy suojattu Moomin-sana muodossa “Moomin of Finland”. Myöskään Kaj Stenvallin ankkamaalaukset eivät Kråkströmin mukaan rinnastu nahka-asuisiin muumeihin, sillä Stenvall ei ole käyttänyt Aku Ankan tavaramerkkiä. Kråkström sanoo lehdelle, että muumit hahmoina ja sanoina ovat Tove Janssonin luoma kokonaisteos, kun taas Stenvallin ankkahahmot geneerisiä ankkahahmoja.

Helsingin Sanomien mukaan Kråkströmiä ei häiritse muumien yhdistäminen Tom of Finlandiin. Hän myös toteaa Holman kirjoittaman artikkelin olevan kiinnostavan ja asianmukaisen.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Salatut elämät: Lari poistuu sarjasta

Sami Mollgren • 24.03.2017 06:18 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Lari-hahmon näyttelijä Ronny Roslöf 17 vuotta täyttäneen Salatut elämät -televisiosarjan tiedotustilaisuudessa Konalan studiolla Helsingissä 15. helmikuuta 2016. (kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva)
MTV:n Salatut elämät -sarjassa Lari Väänäsen hahmoa näytellyt Ronny Roslöf jättää sarjan. Larin hahmo oli mukana sarjassa runsaat viisi vuotta, ja hahmon tarina kertoi rakkaussuhteen kehittymisestä Eliakseen (Petteri Paavola).

MTV:n verkkosivuilla kerrotaan, että hahmon tarina on tullut päätökseensä traagisen menetyksen jälkeen. Lari joutui jättämään hyvästit elämänsä rakkaudelle, Eliakselle, kun tämä kuoli traagisesti auto-onnettomuudessa 2. marraskuuta 2016 esitetyssä jaksossa.

- Osasin kyllä aavistaa tämän tulevan, sillä Larin tarina on ollut monella tapaa riippuvainen Eliaksesta. Kun Elias poistui sarjasta syksyllä, oli luonnollista että myös Larin tarina hiipui, Roslöf sanoo MTV:lle.

Larin ja Eliaksen tarina on saanut huomiota Suomen ulkopuolellakin. Tarinan käänteistä käytiin keskustelua sosiaalisessa mediassa ja YouTubeen ladattiin klippejä #larias-kohtauksista, joita tekstitettiin monille kielille. Vastaavanlaisen ilmiön on synnyttänyt Norjan television Skam-sarja, jonka kolmannella tuotantokaudella seurattiin Isakin (Tarjei Sandvik Moe) kasvua ja tämän suhdetta Eveniin (Henrik Holm).

Vuosituhannen vaihteen aikoihin Salattujen elämien yksi alkuperäisistä hahmoista, Pete Latun näyttelemä Kalle Laitela, tuli kaapista ulos. Sarjaa onkin kehuttu siitä, että se on arkipäiväistänyt homoseksuaalisuutta. Toisaalta esimerkiksi Eliaksen kuoleman yhteydessä joissain kriittisissä kommenteissa esitettiin huomioita, että klassisesti tarinoiden homosuhteisiin ja homoihin ei voi kuulua kuin traaginen loppu.

Salatut elämät -sarja on pyörinyt ruudussa vuodesta 1999 lähtien.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Saksan hallituksen lakiesitys: vankilaan joutuneille homoille maksetaan vahingonkorvausta

vaeltaja2006 • 23.03.2017 08:38 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Rehabilitointiprosessi alkoi tällä kertaa tästä mietinnöstä keväällä 2016.
Saksassa on jo jonkin aikaa puhuttu siitä, että homolain eli pykälän 175 perusteella oikeudessa tuomittujen sekä vankilaan päätyneiden homojen maine palautetaan ja maksetaan vahingonkorvaus. Ainakin 64 000 miestä tuomittiin vuosina 1949-94. Homoudesta tuomittuja miehiä arvioidaan olevan elossa n. 5 000. Saksan halitus hyväksyi eilen lakiesityksen. Asia menee vielä parlamentin hyväksyttäväksi.

Henkilökohtaiset vahingonkorvaukset ovat pieniä. Oikeudessa tuomituille maksetaan 3 000 euroa ja 1 500 euroa jokaisesta alkavasta vankilavuodesta. Vahingonkorvaukseen oikeutetut joutuvat itse anomaan tuomion perumista ja vahingonkorvauksia. Tämä lakiesitys ei koske niitä, jotka on tuomittu raiskauksista tai alaikäisiin sekaantumisesta.

Lisäksi on jo maksettu kollektiivista vahingonkorvausta. Magnus Horschfeld -säätiö saa vuosittain 500 000 euroa toimintansa tueksi.

Tällä hetkellä Saksan sisäpoliittisessa myötätuulessa oleva europarlamentin entinen puheenjohtaja Martin Schulz kommentoi, että ”miehet, jotka rakastavat miehiä, pantiin maassamme vankilaan. Tähän mennessä kukaan ei ole maksanut minkäänlaista vahingonkorvausta. Kiitos, että muutat asian Heiko Maas”. Heiko Maas on sisäministeri, ja hän on hoitanut asiaa tehokkaasti menneenä vuonna.

Suomessakin on kyselty, pitäisikö vankilaan tuomittujen homomiesten maine palauttaa ja vankilatuomiot perua. Hallituksen suunnasta on tämänkaltaisiin asioihin vastattu, että tuomiot perustuvat sinä aikana vallinneisiin näkemyksiin ja lakeihin eikä niihin tule puuttua. Joitain anteeksipyyntöjä on julkisesti eistetty. Viime marraskuussa valtio pyysi anteeksi lastensuojelun sijaishuollossa kaltoinkohdelluilta lapsilta, siis huostaan otetuilta. Huonoa kohtelua oli lastenkodeissa, koulukodeissa ja perhesijoituksissa.

Valtiovallalta on vaadittu anteeksipyyntöä mm. vuoden 1918 terrorista ja kirkolta vuoden 1918 aikaisista asenteista. Arkkipiispa Mäkinen pyysi Porin Suomi-Areenalla kesällä 2014 anteeksi seksuaalivähemmistöiltä heidän huonoa kohteluaaan vuosikymmenien aikana. ”Minusta tässä on anteeksipyynnön paikka. Selittelemättä ja kiertelemättä”, arkkipiispa sanoi. Hän jatkoi: ”Se on julma osa suomalaista kertomusta, myös kirkon kertomusta”. Valtiovalta ei ole ottanut asiaan kantaa tai sanotaan, että anteeksipyyntö ei kuulu suomalaiseen järjestelmään.

Martin Schulz twiittasi. Martin Schulzilla on ilmeisesti mahdollisuudet seuraavaksi kansleriksi Merkelin jälkeen.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Elton Johnilla 70-vuotispäivät lauantaina 25.3.2017

vaeltaja2006 • 22.03.2017 11:26 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Elton John laulamassa prinsessa Dianan siunaustilaisuudessa, kuva Youtubesta
Elton Johnilla, brittiläisellä pop-muusikolla, on takanaan pitkä ura. Lauantaina hän täytti 70 vuotta. Vanhuuden kynnyksellä hän yhä rohkeasti ottaa kantaa homojen oikeuksien puolesta ja pitää yllä omaa tyyliään, jota toiset pitävät tyylittömyytenä: hänen suuret silmälasinsa, kimaltelevat pukunsa, sormukset, korut, timantit. Kerrotaan, että hänen XXL-aurinkolasikokoelmassaan on 250 000 aurinkolasia.

Kuningatar Elisabet II löi hänet ritariksi vuonna 1998 kunnianosoituksena hänen elämäntyöstään. Monet hänen laulunsa ovat maailmankuuluja, kuten „Your Song“, „Candle in the Wind“ tai „Crocodile Rock“. Hänen singlejään on myyty 100 miljoonaa kappaletta ja albumejaan 300 miljoonaa kappaletta. Hän on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä artisteja.

Yksi hänen nykyelämänsä tärkeimpiä asioita on perhe: puoliso David Furnish ja pojat. Avioliitto on ollut voimassa vuodesta 2014 alkaen. Sir John on pannut oman panoksensa taisteluun aidsia vastaan ja hän on vahvasti toiminut homoseksuaalien syrjintää vastaan.

Elton John on laulutaitoinen. Ääniala on useita oktaaveja. Taannoin leikkauksen jälkeen tosin yksi oktaavi katosi. Musiikkivideot ovat olleet Elton Johnille tärkeitä. Niissä hän pääsee esiintymään. Monia hänen lauluistaan on laulettu myös suomeksi. Menestyksekkäimpään piirrettyyn Disney-elokuvaan Leijonakuningas hän teki tunnuslaulun.

Ylen ohjelmistossa ei lauantaina näy mitään erityistä ohjelmakokonaisuutta Elton Johnille. Ylen Areenasta löytyy tällä hetkellä vain ruotsinkielisen Elton John -radiosarjan viimeiset ohjelmat

areena.yle.fi

Arte-kanavalla oli viime lauantain Abgedreht-kulttuuriohjelmassa 15 minuuttia Elton Johnista. Vaikka ei kieltä ymmärtäisi, näkyy, miten värikkäitä hänen esiintymisensä ja musiikkinsa on ollut. Ja muutkin tähdet harrastavat nykyään erikoisia aurinkolaseja.

arteptweb-a.akamaihd.net


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Katy Perry kamppaillut uskonsa ja seksuaalisen suuntautuneisuutensa aiheuttaman ristiriidan kanssa

Sami Mollgren • 21.03.2017 10:34 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT

Katy Perry HRC:n gaalatapahtuamssa lauantaina 18. maaliskuuta (kuva: Christopher Polk / AFP / Lehtikuva)
Menestynyt laulaja Katy Perry sanoo uskonnollisen taustansa ja myös samaa sukupuolta oleviin kohdistuvan kiinnostuksensa aiheuttamista ristiriidoista. Lauantai-iltana Perry vastaanotti National Equality Award -tunnustuksen Los Angelesissa järjestyssä Human Rights Campaign -järjestön gaalatilaisuudessa.

Perry piti yli kymmenen minuutin mittaisen kiitospuheen.

Perryn ensimmäinen pop-albumi One of the Boys ilmestyi vuonna 2008, ja sillä oli myös hänen läpimurtohittinsä I Kissed a Girl. Tuolloin Perry oli 23-vuotias. Hän arvioi omakohtaista kokemustaan liippaavan kappaleen käynnistäneen tärkeän keskustelun. Daily Mail -lehdelle hän toteaa tehneensä muutakin kuin vain suudelleen.

Perry kertoo tajunneensa jo nuorena kiinnostuvansa myös tytöistä. Yhdessä uskonnollisen taustan kanssa tuloksena oli kuitenkin ristiriita. Hän kertoo yrittäneensä rukoilla itsestään heteroa - ja hyväksyneensä seksuaalisen suuntautuneisuutensa ja identiteettinsä vasta aikuisella iällä.

Hän kertoo kuplansa puhjenneen kohdattuaan erilaisia ihmisiä ja ymmärtäneensä, ettei seksuaalisuus ole yhtä mustavalkoinen asia kuin hänen gaala-asunsa. Hän sanoo ymmärtäneensä, etteivät ne ihmiset, joita hänet oli opetettu pelkäämään, olleetkaan sellaisia kuin hän oli kuvitellut. Hän puhuu korvaamattomasta oppitunnista, vanhempien polusta poikkeavasta omasta polusta sekä siitä, että oma polku on tehnyt hänet sellaiseksi kuin hän on. Hän sanoo, ettei perhettään voi valita, mutta heimonsa voi.

- En voi enää vain istua hiljaa. Minun on puolustettava sitä, minkä tunnen oikeaksi: se on yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus kaikille. Piste, totesi Perry kiitospuheessaan.Vuonna 1984 syntynyt Katheryn Hudson kasvoi uskonnollisessa kodissa, perheen keskimmäisenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat kristittyjä pastoreita. Hän aloitti musiikkiuransa vuonna 2001 nimellä Katy Hudson, jolloin hän julkaisi gospel-albumin. Myöhemmin hän otti taiteilijanimekseen Katy Perry, koska hänen oma nimensä sekoitettiin näyttelijä Kate Hudsoniin.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Grindr-deittipalvelu julkaisi emoji-paketin

Homomiehille suunnattu deittipalvelu Grindr julkaisi omat emojinsa - gaymojit - maaliskuun puolivälissä.

Kaikkiaan palvelu julkaisi 500 emojia. Ensimmäiset sata emojia ovat käyttäjille ilmaisia, mutta kaikki saa käyttöön maksamalla muutaman euron suuruisen lisämaksun. Emojit on suunnitellut Landis Smithers.

Osa emojeista viittaa samaa sukupuolta olevien välisiin suhteisiin ja samaa sukupuolta olevien perheisiin, mutta isossa osassa ovat erilaiset seksuaaliseen toimintaan ja seksuaalisiin mieltymyksiin ja fetisseihin viittaavat kuvat. Kliseinen munakoiso- ja persikkateema on myös laajasti huomioitu. Tarjolla on myös esimerkiksi erilaisia vartalotyyppejä sekä kasvojen ja rintakehän karvoitusta kuvaavia emojeita.

Emojivalikoimassa on myös kirjaimet D ja T, ja kirjaimet “DT” yhdessä ovat lyhenne käsitteestä “down to”, jota voi käyttää yhdessä esimerkiksi seksuaalista toimintaa kuvaavien emojien kanssa viittaamaan siihen, mihin kaikkeen on valmis. Nyt kirjaimet on kuitenkin julkaistu erillisinä, ja T-kirjainta tiedetään laajemmin käytetyn viittaamaan tiettyyn huumausaineeseen. Grindr-palvelua on varoitettu Metro UK -julkaisun mukaan siitä T-kirjaimella voidaan viitata huumeiden myyntiin tai sen käyttöön seksin yhteydessä. Asiasta kertoneen Metro UK:n mukaan “DT”-emoji julkaistaan seuraavan päivityksen yhteydessä ja T-kirjain on poistettu käytöstä. Joidenkin käsitysten mukaan T-kirjaimella voidaan viitata myös teehen ja top-mieltymykseen.


Grindr on keväällä 2009 avattu mobiilideittisovellus, joka on tarkoitettu homo- ja biseksuaalisille sekä bi-kokeilunhaluisille miehille.

Emojit ovat hymiöitä tai muita graafisia symboleja, joita sähköiseen viestiin liittämällä voi viestiä nopeasti esimerkiksi tunnetilastaan. Perinteisten suru- tai ilonaamaisten hymiöiden ja hämmentyneen tai pelokkaan ilmeen hymiön ohella tunnetilaansa voi emoji-maailmassa kuvata vaikkapa sydämen tai keskisormen kuvalla. Myös arkisille asioille on emoji-symboleita: talo, kala, auto tai kamera. Emoji-symbolien käyttö yleistyi ensi japanilaisessa sähköisessä viestittelyssä ja laajeni sieltä muualle. Joidenkin mukaan emojien lisääntyvä käyttö on paluuta kuvakirjoituksen aikaan.

Grindr-palvelun emojivalikoimaa.

» Jutun oma sivu
RSS
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy