Pam Ann Tour 2014 Scandinavia
ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


lepakkolaakso.net
kimmoliisa.net

Kulmakahvio
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.miestenkesken.fi
Palveluoppaassa mukana
Pieni Taivas Tilitoimisto
Tilitoimisto niin pienille kuin keskisuurillekin yrityksille.

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Uutiset viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.
Uutiset voit tilata myös RSS-syötteenä.

Turku Pride 20. syyskuuta - kulkue, puistojuhla ja bileitä

Sami Mollgren • 21.08.2014 16:20 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Turussa lauantaina 20.9. järjestettävä pride-päivä käynnistyy kulkueella kello 14. Kulkueen jälkeen käynnistyy puistojuhla, jossa esiintyy esimerkiksi Samuli Putro. Illan ohjelmassa on kolmet iltabileet, jossa esiintyy esimerkiksi rääväsuinen rap-artisti Mercedes Bentso. Tapahtuman järjestäjät lupaavat tiedotteessaan myös oheisohjelmaa.

Tapahtuman kummeina ovat esimerkiksi ministeri Ville Niinistö sekä PMMP:n Mira Luoti.

- Mahtavaa toimia kerrankin yhdessä sateenkaarilipun alla, iloitsee Turku Priden koordinaattori Roosa Laaksonen.

Turku Priden järjestää suuri joukko toimijoita, poliittisista puolueista yliopiston ainejärjestöihin ja yksittäisiin aktivisteihin.

Turku Priden järjestäjät muistuttavat, että Helsinki Pride -tapahtuman kulkue keräsi mukaansa 20 000 osanottajaa, ja ettei Turussakaan niellä sitä, että lakivaliokunta äänesti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan, tai että translain uudistustyöryhä keskeytti toimintansa keväällä - vaikka Suomen nykyinen translaki rikkoo ihmisoikeuksia ja uudistuksella on kiire.

- Haluamme osoittaa, että myös tässä kaupungissa halutaan aidosti edistyksellistä politiikkaa, eikä jumittamista keskiaikaisiin, sortaviin normeihin, toteaa Laaksonen.


Turun syksyyn kuuluu myös Turun seudun Seta ry:n järjestämä Vinokino 2014 -hlbti-elokuvafestivaali 24.–26. lokakuuta.
» Jutun oma sivu
Ohjaajan mukaan Arnold Schwarzeneggerin näyttelemä hahmo on homo

Sami Mollgren • 21.08.2014 08:40 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
The Expendables 3 -elokuvan ohjaaja vahvistaa sosiaalisen median spekulaatiot ja kertoo, että Arnold Schwarzeneggerin ja Jet Lin roolihahmoilla on romanttinen suhde toisiinsa.

Asiasta kertoi Suomessa ensin dome.fi -sivusto.

Arnold Schwarzenegger näyttelee elokuvassa Trench Mauseria, ex-taistelijaa ja palkkasoturiryhmän johtajan Sylvester Stallonen esittämän Barney Rossin entistä kilpakumppania. Jet Li esittää eläköitynyttä palkkasoturia, lähitaistelueksperttiä Yin Yangia.

Grantland.com -nettisivusto kysyi haastattelussa ohjaaja Patrick Hughesilta, että onko loppukohtauksessa läheisissä väleissä nähtävien miesten välillä läheisempi suhde.

- Uskon näin olevan, Hughes totesi.

Ohjaaja kertoo uskovansa, että he ovat jopa pariskunta.

Kohtauksessa ryhmä iloitsee tehtävänsä päätökseen saattamisesta, Mauser ja Yang painautuvat toisiaan vasten ja Ross kehottaa heitä hankkimaan huoneen. Mauser sanoo, ettei sellaista tarvita ja Yang arvelee Rossin olevan kateellinen.

Asiaa on käsitelty jo aiemmin sosiaalisessa mediassa, mutta haastattelun myötä elokuvan taustavoimista on tullut vahvistus arveluille juonen yksityiskohdasta. Toistaiseksi käsikirjoittajat Creighton Rothenberger ja Katrin Benedikt eivät kuitenkaan ole kommentoineet asiaa.

Dome.fi -sivuston mukaan The Expendables 3 nousi avausviikonloppunaan USA:n elokuvalistalla sijalle neljä. Sivustolla spekuloidaan, säikäyttääkö Hughesin kommentti lajityypin perinteiset fanit vai onko homoteemasta mahdollisesti apua lipunmyynnissä.

Schwarzeneggerin toimiessa Kalifornian osavaltion kuvernöörinä käytiin Prop 8 -kiistaa. Osavaltion perustuslakiin lisättiin kansanäänestyksen jälkeen pykälä, joka rajasi osavaltiossa avioliiton vain eri sukupuolta oleville pareille. Muutos kumottiin kesällä 2010. Schwarzenegger on todennut, ettei vastusta samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta, mutta henkilökohtaisesti hän katsoo avioliiton olevan vain miehen ja naisen välinen. Kuvernöörinä ollessaan hän myös vihki samaa sukupuolta olevia pareja.

Vuonna 2011 Schwarzenegger kerti äitinsä vieneen pojan aikanaan perhelääkärille, koska arveli tätä homoksi. Syynä arveluihin oli se, että nuori "Iso-Arska" teippaili huoneensa seinälle öljyttyjen kehonrakentajamiesten kuvia, kun muut samanikäiset olivat mieltyneet seksikkäisten naisten kuviin.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Mr Gay World -kilpailu käydään Roomassa elokuun viimeisellä viikolla

Kaikkiaan 32 ehdokasta eri puolilta maailmaa osallistuu Roomassa 24. - 31. elokuuta järjestettävään Mr Gay World -kilpailuun.

Viikon mittainen kilpailu koostuu luiuisista osakoitoksista, joista saatujen tulosten perusteella kilpailijat laitetaan paremmuusjärjestykseen. Tällaisia osakilpailuja ovat esimerkiksi kirjallinen testi, kuvaussessio, urheiluhaaste, uimapukukierros, taidehaaste ja "työhaastattelu" seitsemän tuomarin edessä. Lisäksi yleisö pääsee äänestämään verkossa mieleisiään kandidaatteja.

Kilpailijoiden on määrä saapua Roomaan sunnuntaina 24. elokuuta. Varsinaisen kilpailuohjelman lisäksi viikon aikana kilpailijat pääsevät esimerkiksi tutustumaan Roomaan ja myös rentoutumaan. Finaali-ilta on lauantaina 30. elokuuta.

Vuonna 2014 mukana olevat maat ovat Australia, Belgia, Bulgaria, Costa Rica, Espanja, Etelä-Afrikka, Filippiinit, Hong Kong, Indonesia, Intia, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kambodža, Kamerun, Kanada, Kypros, Meksiko, Namibia, Pakistan, Pohjois-Irlanti, Ranska, Saksa, Suomi, Syyria, Tšekki, Tanska, USA, Uusi-Seelanti ja Venezuela.

Suomea Roomassa edustaa 29-vuotias helsinkiläinen Peter Lindèn‏. Hänet valittiin järjestyksessään viidenneksi Mr. Gay Finlandiksi kesäkuussa.Vuosina 2013 ja 2012 voiton vei Uusi-Seelanti, vuosina 2011 ja 2010 Etelä-Afrikka sekä vuonna 2009 Irlanti. Aiemmin tapahtuma on järjestetty Antwerpenissä (Belgia), Johannesburgissa (Etelä-Afrikka), Manilassa (Filippiinit), Oslossa (Norja) ja Whistlerissä (Kanada).Järjestyksessään viidenneksi Mr. Gay Finlandiksi valittiin kesäkuussa 29-vuotias Peter Linden‏. Hän edustaa Suomea Roomassa Mr Gay World -kilpailussa. (kuva: Leo Koivistoinen)

» Jutun oma sivu
Kuuban parlamentissa ensimmäistä kertaa erimielisyyttä

vaeltaja2006 • 20.08.2014 07:58 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kuuban parlamentti on koolla hyväksymässä hallituksen esittämiä lakeja. Hallituksen esitys työsuojelusta synnytti ensi kertaa keskustelua, kun Mariela Castro äänesti lakiesitystä vastaan. Siitä puuuttuvat maininnat hlbt-ihmisten suojasta.

Mariela Castro on presidentti Raoul Castron tytär. Hän toimii valtiollisen seksuaalivalistuskeskuksen johtajana. Viime vuosina hän on vahvasti ottanut kantaa hlbti-ihmisten oikeuksien puolesta, ja hän on ollut järjestämässä mielenosoituksia homofobiaa vastaan. Mariela Castro vieraili Suomessa toukokuussa 2010.

ranneliike.net

Kuuban parlamentissa on 612 kansanedustajaa, ja uutistoimisto AP:n mukaan tämä oli ensimmmäinen kerta, kun jossain äänestyksessä käytettiin EI-nappia. 52-vuotias Mariela Castro kertoi, että hän toivoo parlamenttiin lisää keskustelua, jotta aito demokratia toteutuisi. Politiikan asiantuntijat maailmalla sanovat, että tämä tapaus saattaa rohkaista myös muissa asioissa olemaan eri mieltä ns. virallisen linjan kanssa. Kuitenkin pitää muistaa, että Mariela Castro on tavallinen kansanedustaja, eikä hänellä ole erityisoikeuksia, vaikka onkin entisen hallitsijan, Fidel Castron sukulainen.

Kun Fidel Castro tuli valtaan 1959, kommunistit nopeasti aloittivat homojen ja lesbojen vainot. Homous nähtiin kapitalismiin kuuluvana ilmiönä. Monet kuolivat internointileireissä. Homoseksuaalisuus laillistettiin 1979, mutta sen jälkeen homoja ja lesboja rangaistiin epäsosiaalisesta käyttäytymisestä. Vuonna 2010 Castro pyysi anteeksi homojen kohtelua. Nykytilanteesta on vaikea saada luotettavaa tietoa, kun maassa ei ole lehdistön vapautta. Tulee kuitenkin tietoja, joiden mukaan poliisi yksittäistapauksissa saattaa käyttäytyä hyökkäävästi homoja kohtaan.

(lähde: queer.de)


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Berliinin uinnin EM-kisojen aikataulut

vaeltaja2006 • 19.08.2014 11:11 • 1 kommentti. UUTISET: URHEILU

Tämä erikoinen betonikansi peittää suorituspaikan.
Uinnin eurooppalainen eliitti on tällä viikolla kokoontunut Berliiniin EM-kisoihin. Suomalaisten joukkueessa on mukana Ari-Pekka Liukkonen. Kisat järjestetään Europa-Sportparkissa, Landsberger Allee -S-bahn-aseman vieressä, kolmisen kilometriä Alexanderplatzilta itä-koilliseen.

Liukkosen kilpailuaikataulu:

Keskivikkona 50m SU klo 11.30 (päivitys tulospalvelusta 20.8.2014: DNS did not start)

Torstaina 100m VU klo 10.47 (Liukkonen voitti oman alkueränsä! Aika ei kuitenkaan riitä välieriin)

Perjantaina 50m RU klo 11.24

Lauantaina 50m VU klo 10.40

Loppukilpailut iltaisin klo 19

Maanantain karsintaottelussa Eetu Karvonen ja Ari-Pekka Liukkonen karsiutuivat.
Kisat näkyvät suorana Areenassa.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Turku Pride etsii vapaaehtoisia

Sami Mollgren • 18.08.2014 09:59 UUTISET: LOUNAIS-SUOMI • KOTIMAA
20. syyskuuta järjestettävälle Turku Pride -tapahtumalle etsitään tekijöitä. Seuraava suunnittelukokous on luvassa 21. elokuuta ja Facebookissa on tapahtuman suunnittelua varten oma ryhmä.

- Turku Pride on satamakaupungin sateenkaarisyksyn startti, mielenosoitus ja tapaamispaikka. Pride-päivä sisältää piknikkiä, kulkuetta, musaa ja puheita - ja kolmet bileet, luvataan Turun pride-tapahtumaa järjestävästä ryhmästä.

- Seuraava kokous pidetään to 21.8. klo 17-19 Bar Suxesissa. Mukana tekemässä on jo iso poppoo ihmisiä aktiivisista kansalaisista yhdistysaktiiveihin ja politiikkakentän puuhaajiin, kerrotaan ryhmästä.

Turku Pridella on aluksi kolme työryhmää, joiden varaan valmistelut rakentuvat: mielenosoitus- ja puistotyöryhmä, biletyöryhmä ja tiedotusryhmä. Ryhmä kutsuu halukkaita mukaan seuraavaan kokoukseen tai ottamaan muuten yhteyttä ja kertomaan, millainen oma panos järjestelyissä voisi olla.

Ryhmä muistuttaa, että Helsinki Pride -tapahtuman kulkue keräsi mukaansa 20 000 osanottajaa, ja ettei Turussakaan niellä sitä, että lakivaliokunta äänesti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan, tai että translain uudistustyöryhä keskeytti toimintansa keväällä - vaikka Suomen nykyinen translaki rikkoo ihmisoikeuksia ja uudistuksella on kiire.
» Jutun oma sivu
Mäntymäki Pride nosti lipun ja arvosti Olli Stålströmiä

jnsto • 17.08.2014 12:33 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Urheilutapahtuman takia vilkkaalla Helsingin Olympiastadionin tienoolla liehui lauantaina 16.8 myös näyttävä sateenkaarilippu. Mäntymäki Pride oli koonnut alun toistasataa nauttimaan elokuisesta päivästä ja muistamaan paikan tapaamishistoriaakin, tosin ei aivan Mäntymäelle vaan viereiselle. Päivän teemaan liittyi myös kesäkuussa 70-vuoden ikään ehtineen Olli Stålströmin tapaamismahdollisuus Freedom-ravintolan yläkerrassa.

Mäntymäki Pride oli julkinen tapahtuma, mutta siitä oli nyt tiedotettu niukalti. Tämän vuoden Mäntymäki Pride oli alkukesästä vielä mm HS:n tapahtumalistalla, mutta sittemmin järjestäjien toivomuksesta sieltä poistettu.

Olli Stålström kertoi, ettei aio enää ehdolle syksyn kirkollisvaaleissa. Stålström on toiminut näkyvästi evl-kirkon Kallion seurakunnan neuvostossa. Hän oli myös Helsingin piispaksi nousseen Irja Askolan tukiryhmässä. Stålström kertoi nyt keskittyvänsä kirjoittamiseen ja on mm suomentamassa mielenterveysalan kirjallisuutta. Sivustolle finnqueer.net on tulossa myös Olli Stålströmin omaelämäkerrallista aineistoa.

Mäntymäen tienoon uusi ravintola ei ollut ainakaan lauantai-iltana 16.8 mikään hyvä keskustelupaikka. Musiikki soi lujaa ja joidenkin Stålströmia tapaamaan tulleiden toivomuksiin hieman hiljentää musiikkia yläkerrasta ei ravintola ollut voinut linjaansa vedoten mitenkään suostua.

Olli Stålström kuuluu yleismediassa toistuvaa julkisuutta saaneisiin HLBT-suomalaisiin. Muutama vuosi sitten Suomen Kuvalehti teki hänestä laajan haastattelun. Homokentän sisällä viestintä ei kuitenkaan ole aina ollut asiallista ja ongelmia oli jossain vaiheessa mm suhtautumistavassa joissakin tämän ranneliike.net -palvelun kirjoituksissa. - Nyt tuo vaihe on jo menneisyyttä, Stålström korosti. Hän sanoi arvostavansa etenkin kirjoittajanimimerkki Vaeltajan panosta tässä mediassa.Olli Stålströmin onnittelijoita oikealta Liisa Tuovinen, Leena Niinivaara, Hannele Pelkonen, Jukka Vesa ja Ulf Särs.
Alhaalla kuului stadionilta palaavien ohikulkijoiden kommenteissa myös tyyliä "ai noikin on täällä". Mäntymäki Priden järjestäjiin taholta Hale Määttänen, Heide Poikela sekä vain etunimellään esiintynyt Rian kertoivat, ettei mitään poleemisia häiriöitä ollut esiintynyt. Jokunen uskonnollishenkinen oli käynyt keskustelemassa. Kallioiselle mäelle kiipeäminen vaatii ehkä myös motivaatiota.
Olli Stålström sekä Axa Saha ja Irmeli Rantanen.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Venäjä: Uusnatsikiihottajalle viisi vuotta vankeutta

"Occupy Pedophilia" -liikkeen alullepanija Maxim Martsinkevich tuomittiin perjantaina viiden vuoden vankeusrangaistukseen kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Valtionsyyttäjä oli jo tiistaina oikeudenkäynnisssä vaatinut viiden vuoden tuomiota. Se on korkein rangaistus kiihottamisesta vihaan, vihamielisyyteen tai ihmisarvon loukkaamiseen. Tuomittu aikoo valittaa tuomiosta.

Sama mies tuomittiin jo 2007 yli kolmeksi vuodeksi vankeuteen vihan lietsomisesta. Viime vuosina hän on saanut kuuluisuutta, kun hänen mallinsa mukaan on perustettu homoja vainoavia ryhmiä Venäjällä ja nyt viimeksi muissa entisen itäblokin maissa. Nimellisesti ryhmät vainosivat pedofiilejä, mutta käytännössä homoja.

Kun syyte Martsinkevichiä vastaan nostettiin viime vuonna, hän katosi maan alle. Hänet löydettiin kansainvälisen etsintäkuulutuksen perusteella havanalaisesta hotellista tammikuun 17. päivänä.

Muitakin "Occupy Pedophilia" -ryhmien jäseniä vastaan on nostettu oikeudenkäyntejä. Kamensk-Uralskin kaupungissa tällä viikolla nostettiin pitkän tutkinnan jälkeen syyte paikallisen ryhmän yhdeksää miestä vastaan. Videoilla ryhmä hakkasi ja potki uhrejaan. Kotietsinnöissä löytyi erilaisia aseita.

Viime aikoina vain muutama occupy-ryhmä on toiminut aktiivisesti.


BBC:n dokumentissa 'Cold Fear: Gay Life in Russia' esiintynyt Dima Tsisevski, jota Pietarissa ammuttiin ilmakiväärillä silmään viime vuonna marraskuussa, on hakenut turvapaikkaa USAsta. Ampuminen sattui, kun uusnatsit hyökkäsivät pietarilaisen aids-järjestön tiloihin. Dima oleskelee jo USAssa. Siitä ei ole vielä tietoa, vaikeuttaako Ukrainan tilanne olekselua tai turvapaikan saantia.

Hlbti-aktivisteja on paennut mm. Espanjaan ja Ruotsiin. Viikko sitten venäläinen media kertoi moskovalaisesta transaktivistista, joka on kesäkuussa hakenut turvapaikkaa Suomesta. Venäläistietojen mukaan hän sai turvapaikan elokuun 7. päivänä.

Myös Saksaan on tullut hlbti-pakolaisia Venäjältä. Turvapaikkahakemuksia on käsittelyssä jo yli 20. Mukana on myös lesbopareja, joilla on lapsia.


Tunnelmia Saksasta pakolaisten leiriltä. Pavel Lebedev, joka ensin vieraili Kölnin CSD-tapahtumassa, on nyt leirillä Friedlandissa Göttingenin lähellä.


Viime viikon torstaina YK:n ihmisoikeuskomitea käsitteli Venäjän hlbti-ihmisten asemaa. Venäjän edustajalta kyseltiin erityisesti hlbti-ihmisiin kohdistuvasta väkivallasta ja poliisin toiminnasta tutkinnassa.


» Jutun oma sivu
Pietarsaaressa uhataan paikallislehteä tilaajaboikotilla

vaeltaja2006 • 14.08.2014 05:49 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Pietarsaaressa Jeppis-prideen osallistui arviolta 2500 ihmistä. Paikalla olleiden mukaan huomattava osa oli heteroja, jotka halusivat tukea prideä. Viikkojen ajan ennen prideä oli yleisönosastoissa käyty lokakampanjaa prideä vastaan, ja se ilmeisesti sai ihmiset liikkeelle. Kaupunginjohtajakin oli jo avajaispuheessaan korostanut, että Pietarsaari on avoin ja suvaitsevainen.

Ikävä kirjoittelu ei loppunut siihen. Sitä on yhä jatkettu ja panoksia on yritetty koventaa. Myrskyn silmään nousi paikallinen lehti Österbottens Tidning. Priden vastustajat käynnistivät kampanjan lehteä vastaan. Lehti oli heidän mukaansa liian pride-myönteinen. Äänekkäimpien mukaan lehdessä oli homopropagandaa. Tilauksia peruttiin niin, että elokuun 5. päivänä Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström nousi puolustamaan lehteä. Piispan mukaan ammattijärjestöt, puolueet ja kirkko kärsivät siitä, että yhteiskunta sirpaloituu. Hyvin herkästi ja rajusti aletaan vastustaa erilaisia yksittäisiä asioita. Ruotsalainen kansanpuolue on ollut puolue, johon ovat aikaisemmin mahtuneet liberaalit ja konservatiivit, mutta hajaannus alkaa vaikuttaa. Piispa puolustaa Österbottens Tidning -lehteä, jonka pitää tarjota tilaa kaikille näkemyksille ja poliittisille ideologioille. Olisi hyvä, että eri tavalla ajattelevatkin saisivat uudenlaisia näkökulmia monipuolisen lehden kautta.

Pietarsaaressa paikallinen kirkkoneuvosto ei suostunut sateenkaarimessun järjestämiseen kirkossa, vaan päädyttiin musiikkijumalanpalvelukseen pihamaalla. Paikallisilla kirkkoneuvostoilla on tällaisissa asioissa oikeus päättää puolesta tai vastaan. Ulkotapahtumaa pidettiin onnistuneena.

Bloggaaja ja aktiivinen keskustelija Kristian Nyman on ollut näkyvin priden vastustaja. Hän on kotoisin Pedersören kunnasta eli entisestä Pietarsaaren maalaiskunnasta. Hänen kritiikkinsä kohdistuu Österbottens Tidning -lehteen, koska lehti antoi hänen mukaansa liikaa tilaa ja huomiota pride-tapahtumalle. "Tämä meni nyt kuitenkin niin överiksi, että en muista kokeneeni mitään vastaavaa koskaan", Nyman kertoo YLEn uutisen mukaan. Kristian Nyman haluaa kansankokouksen, jossa laaditaan joukkoadressi lehden johdolle tai omistajalle tai päätetään suuremmalla joukolla tilausten lopettamisesta. Nymanin mukaan lehti aktiivisesti mainosti prideä. Lehdessä oli monta kolumnia, joissa ilmaistiin suvaitsemattomuutta priden vastustajia kohtaan. Nyman ei pidä itseään homojen vastustajana, mutta heitä suojellaan muulla tavoin kuin pridella. Nyman myöntää, että maakunnassa tarvitaan hyvä paikallislehti. Avoin kokous voisi luoda eri osapuolten välille linnarauhan - siis vihollisuudet lopetettaisiin toistaiseksi. Lehden edustajat voisivat olla mukana kokouksessa.

Österbottens Tidning -lehden päätoimittaja Margareta Björklund puolustaa lehden linjaa. Pride-uutisonnissa näkyy lehden yhteiskunnallinen ja journalistinen tehtävä. Pride on valtakunnallinen uutinen. Monenlaisen uhan alla oleva ryhmä sai äänensä kuuluviin ja syntyi keskustelua homojen oikeuksista yhteiskunnassa. Se vastaa täysin Österbottens Tidning -lehden linjaa, joka puolustaa myös ruotsinkielistä vähemmistöä ja on rasismia vastaan. Päätoimittajan mukaan lehdessä keskustelu on haluttu pitää vapaana, kunhan vain ei loukata yksittäistä henkilöä tai ryhmää. Pride-festivaali osoitti, että tasa-arvossa ja suvaitsevaisuudessa on edelleen puutteita, hän sanoo. Tilaajaboikottia hän valittelee, ja muistuttaa, että lähilehden on oltava kaikille alueen asukkaille. On siedettävä myös asioita, joista ei itse pidä.


Julkisen sanan neuvostosta valmisteleva sihteeri Nenne Hallman kertoo, että tilaajaboikotit eivät ole uusia asia. Tässä on huolestuttavaa se, että sananvapautta yritetään rajoittaa niin, että jokin ryhmä alkaa painostaa lehteä. Neuvosto tuomitsee päätoimittajan ja toimituksen painostuksen. Hallmanin mukaan Jeppis Pride täytti merkittävän tapahtuman kriteerit Keski-Pohjanmaalla. Hallman muistuttaa, että sanomalehdessä määräysvalta on toimituksella. Sitä ei saa luovuttaa ulkopuolisille.

Erityisen paljon pahennusta priden vastustajissa aiheutti Österbottens Tidning -lehden toimittajan facebook-kommentti. Hän ehdotti, että "jospa nyt vähän vainottaisiin kristittyjä ja ripustettaisiin sateenkaariväreissä olevia pyyhkeitä pyykkinarulle". Ja todellakin, monella pyykkinarulla oli vaatteita sateenkaaren väreissä. Myöhemmin sekä kirjoittaja että päätoimittaja pahoittelivat kirjoitusta. Tarkoitus ei ollut loukata kristittyjä, vaan kyseessä oli "ironia". Vanha, kulunut selitys.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
RSS
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2014 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot