ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


lepakkolaakso.net
kimmoliisa.net

Kulmakahvio
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.miestenkesken.fi
Palveluoppaassa mukana
Proud Optiikka
Proud Optiikka on yksityinen ja kotimainen optikkoliike Helsingin Töölössä. Laadukkaiden tuotemerkkien lisäksi saat meiltä aina yksilöllistä ja asiantuntevaa palvelua. Kehysmallistostamme löytyvät mm. merkit Tom Ford, Yves Saint Laurent, DSQUARED2 ym.

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Setan Mäenpää toivoo diakonian rajattoman asenteen leviävän kaikkeen evl-kirkon toimintaan

jnsto • 03.03.2015 08:52 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää korostaa kirkolliskokouksen oikeutta päättää, mutta toteaa sen heijastavan pienen aktiivisen äänestäjäkunnan mielipidettä. Mäenpää kommentoi tuoreeltaan Yleisradion selvitystä kirkolliskokouksen asennetilanteesta.

Mäenpää huomautti, että esimerkiksi diakoniatoiminnassa kirkko palvelee kaikkia eikä edes kysy, onko jäsen vai ei. Setan puheenjohtaja toivoi tämän asenteen leviävän kirkon kaikkeen toimintaan. – Yhdenvertaisuuden tulisi toteutua kaikilla kirkon tasoilla.

Mäenpää kuvasi kirkossa takerrutun avioliittokysymykseen. – Tämä on luu, johon on tartuttu. Mäenpäätä haastateltiin Ylen Ykkösaamussa 3.3.15.

Puheenjohtaja toivoi, että kun kirkossa joskus lopulta saadaan aikaan ratkaisu kaikkien avioliittoon aikovien jäsentensä vihkimisestä, poikkeuslupia kieltäytymisestä vakaumuksellisella perusteella ei annettaisi. Tässä Mäenpää vertasi tilanteeseen naispappeuden toteutumisessa.


» Jutun oma sivu
Kirkolliskokousedustajien asennemaailma ei lupaa pikaista muutosta avioliittoasiassa- Yle selvitti

jnsto • 03.03.2015 07:59 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Enemmistö nykyisen kirkolliskokouksen jäsenistä haluaa kirkkonsa edelleen vihkivän vain erisukupuolisia pareja. Yle kysyi kirkolliskokouksen edustajilta, tulisiko samaa sukupuolta olevien avioliitot hyväksyä, vai tulisiko avioliittokäsitys säilyttää ennallaan. Kysymykseen vastasi 84 kirkolliskokouksen 96 edustajasta.

39 vastaajaa säilyttäisi avioliittokäsityksen ennallaan. 10 vastaajaa luopuisi vihkimisoikeudesta kokonaan, mutta siunaisi vain miehen ja naisen väliset avioliitot.
17 vastaajaa ei luopuisi vihkimisoikeudesta, mutta hyväksyisi samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Mahdolliset muutokset jäävät vuonna 2016 valittavan kirkolliskokouksen vastuulle. Syksyn 2014 kirkollisvaalien tuloksen perusteella uusi kirkolliskokous on todennäköisesti nykyistä vanhoillisempi.


» Jutun oma sivu
Viron vaalit: sukupuolineutraalin parisuhdelain läpivienyt hallituskoalitio menetti enemmistönsä

Sami Mollgren • 02.03.2015 09:50 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Viron sunnuntaisissa parlamenttivaaleissa Reformipuolueen ja Sosiaalidemokraattien hallituskoalitio menetti enemmistönsä. Aiemman neljän parlamenttipuolueen lisäksi vaaleissa meni läpi kaksi ryhmittymää.

Reformipuolueen ja Sosiaalidemokraattien muododostama hallitus vei syksyllä 2014 läpi lain sukupuolineutraalista parisuhdelaista. Presidentin jo allekirjoittaman lain on määrä tulla voimaan vuoden 2016 alussa. Sitä ennen riigikogun eli Viron 101-jäsenisen parlamentin on hyväksyttävä uuteen parisuhdelakiin sidoksissa olevaa lainsäädäntöä.

Pääministeripuolueena pitkään toiminut markkinaliberaalinen Reformipuolue menetti kolme paikkaa. Se on edelleen suurin puolue 30 edustajapaikallaan. Reformipuolue ajaa vankimmin virolaista tasaveromallia ja yritystoimintaa suosivaa verotusta. Toinen hallituspuolue Sosiaalidemokraatit menetti neljä paikkaa. Sosiaalidemokraateilla on jatkossa riigikogussa 15 paikkaa.

Suurin menettäjä oli kuitenkin konservatiivinen Isänmaan ja Res Publican liitto IRL. Sen paikkaluku putosi 23:sta 14:ään. Vastaavasti konservatiivinen "perinteisistä perhervoista" äänekkäästi puhunut Konservatiivinen kansanpuolue EKRE nousi parlementtiin ja sai seitsemän paikkaa. Kummatkin ryhmät ovat suhtautuneet kielteisesti esimerkiksi sukupuolineutraaliin parisuhdelakiin.

Edgar Savisaaren johtama Keskustapuolue kiri yhden paikan ja sai 27 paikkaa. Arvioiden mukaan yksikään muu puolue ei halua tehdä yhteistyötä populistisena ja Moskova-myönteisenä pidetyn Keskustapuolueen kanssa. Venäjänkielisen väestön erityisesti suosima Keskustapuolue ei kannata hlbti-vähemmistöjen asemaa kohentavia lainsäädäntöhankkeita.

Jo illalla ääntenlaskennan ollessa vielä kesken, pohdittiin tulevan hallituksen kokoonpanoa. Suurimpana puolueena pysyneen Reformipuolueen puheenjohtajan Taavi Rõivasin odotetaan saavan presidentiltä tehtävän muodostaa uusi hallitus. Rõivas sanoi jo illalla yhteistyön sujuneen hyvin Sosiaalidemokraattien kanssa. Yöllä Rõivas nähtiin keskustelemassa Sosiaalidemokraattien ja uutena parlamenttiin kahdeksalla paikalla nousseen Vapaapuolueen edustajan kanssa.

Se, miten Vapaapuolueen oletettu liittyminen hallituskokoonpanoon vaikuttaa parisuhdelakiin liittyvien lakimuutosten läpiviemiseen, on vielä hämärän peitossa. Vapaapuolueen taustalla on mm. joukko konservatiivisen IRL:n entisiä vaikuttajia, mutta toisin kuin sukupuolineutraaliin avioliittolakiin kielteisesti suhtautuva IRL, on Vapaapuolue linjannut parisuhdelakiin liittyvät asiat "omantunnonkysymyksiksi".

Äänestysprosentti 63,7 oli niukasti korkeampi kuin edellisvaaleissa. Viron vaaleissa saattoi äänestää myös sähköisesti internetin välityksellä.

Vaalikampanjoinnissa merkittäviä aiheita olivat verotus - keskustelu tasaveron ja progression välillä sekä puolustuspolitiikka. Puhuttanut on myös nuorten työikäisten lähtö parempien ansioiden perään esimerkiksi Suomeen. Hlbti-aihepiiri sukupuolineutraali parisuhdelainsäädäntö mukaanlukien eivät olleet merkittävässä roolissa.


» Jutun oma sivu
Pietari: Suutelevan naisparin selfie, Vitali Milonov, ratsia lesbobaariin ja kuulustelut

Sami Mollgren • 28.02.2015 11:14 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Poliisi on ratsannut pietarilaisen lesboille suunnatun Infinity-niminen yökerhon. Ratsialla oletetaan olevan yhteys tapaukseen, jossa naisparin lentokoneessa tammikuun lopussa ottama kuva suudelmastaan levisi nopeasti netissä. Kuvan saama suuri huomio selittyy sillä, että naisten takana näkyy nuokkumassa pietarilaispoliitikko Vitali Milonov. Hänet tunnetaan Venäjän ns. homopropagandalakien isänä.

Moskovan ja Pietarin välisellä lennolla naiset osoittivat suudelmallaan ja kuvan lähettämisellä Instagramiin mieltään Milonovia vastaan. Milonov ei ilahtunut tempauksesta, vaan sanoi "elukoiden" loukanneen matkustajia kauhealla tempullaan ja uhkasi "usuttaa kasakat" heidän kimppuunsa.

- Voin kutsua kasakat... he ovat jo matkalla ruoskineen ja soihtuineen. Karkotamme kaikki perverssit Pietarista, suunnitteli Milonov.

Кто там на заднем фоне??? МИЛОНОВ! а нам похер! Мы летим в любимый клуб "Инфинити"

Kuva, jonka моябесконечность (@infinitykseniya) julkaisiHelmikuun lopulla syyttäjänviraston tutkijoita saapui suuteluselfiessä esiintyneen Kseniyan osittain omistamalle Infinity-yökerholle. Ruotsin televisio SVT:lle hän kertoo, että tutkijat käyttäytyivät asiallisesti. He eivät löytäneet mitään rikollista.

Daily Mailin mukaan tutkijoita kiinnosti baarissa mahdollisesti olevat alaikäiset asiakkaat ja siellä mahdollisesti tapahtuva huumeiden myynti. SVT:n mukaan tutkijoita kiinnostaa myös baarin toiminta sosiaalisessa mediassa: onko baarin ryhmässä alaikäisiä jäseniä.

Kseniya kertoo myös SVT:lle, että hänet ja klubin muut omistajat on haastettu kuulusteluihin. Kuulustelujen jälkeen hän on ladannut Instagramiin uuden selfien, jossa pari poseeraa syyttäjänviraston edessä.

новое вынужденное селфи. готовы к обороне. #антигомофобия

Kuva, jonka моябесконечность (@infinitykseniya) julkaisiValtapuolue Yhtenäistä Venäjää edustava pietarilaispoliitikko Vitali Milonov on ottanut ärhäkästi kantaa kaikenlaisiin tapauksiin ja ilmiöihin, jotka hänen mielestään uhkaavat ns. perinteisiä perheihanteita ja arvoja. Milonov on esimerkiksi vaatinut aborttien kieltämistä ja evoluutiteorian opettamisen kouluissa. Hän on vaatinut Venäjän irtautumista Eurovision laulukilpailusta, koska se on hänen mielestä sodomian näyttämö. Milonov on myös huomioinut Suomessa hyväksytyn tasa-arvoisen avioliittolain: häpeällisen ja kauhean lain hän uskoo olevan Brysselin painostuksen tulosta.


» Jutun oma sivu
Ruotsi ja Britannia Spartacus-matkaoppaan vertailun kärjessä - Suomi paransi sijoitustaan

Sami Mollgren • 27.02.2015 23:15 • 5 kommenttia. UUTISET: VAPAALLA

Homoille suunnattua Spartacus-matkaopasta on julkaistu vuodesta 1970 lukien.
Spartacus julkaisi helmikuun lopussa vuosittaisen katsauksensa eri maiden paremmuudesta homomiehen näkökulmasta. The Spartacus International Gay Travel Index 2015 -vertailun kärkipaikalle on Ruotsin rinnalle noussut Iso-Britannia. Kummallakin on yhdeksän pisteettä.

Aiempina vuosina vertailussa olivat mukana vain itsenäiset valtiot. Vuonna 2014 niitä oli 138. Nyt vertailussa on mukana myös erilaisia itsehallintoalueita: kohteita on kaikkiaan 194. Ohessa esitellään myös parinkymmenen sellaisen alueen tilannetta, joista ei ole saatavilla tietoja kaikista pisteytykseen vaikuttavista asioista. Lisäksi USA:n osavaltioista on oma vertailunsa.

Maiden järjestys määräytyy sen mukaan, miten maan lainsäädäntö ja yhteiskunnallinen ilmapiiri suhtautuu seksuaaliseen moninaisuuteen.

Vertailussa jaetulla kolmannella sijalla ovat kahdeksan pistettä saaneet Alankomaat, Belgia, Kanada, Tanska, Ranska ja sille kuuluva Réunion. Yhdeksännellä sijalla ovat seitsemän pistettä saaneet Islanti, Norja, Espanja, Suomi ja Luxemburg. Kuuden pisteen maita ovat Uruguay, Saksa, Ranskan Polynesia ja samoin Ranskalle kuuluva Uusi Kaledonia. Viiden pisteen maita ovat Sveitsi, Brasilia sekä Ranskalle kuuluvat Guadeloupe ja Martinique. Kaikkiaan 17 maata tai aluetta sai neljä pistettä: esimerkiksi Australia, Itävalta, Uusi-Seelanti, Portugal, Tsekki, Viro, Irlanti, Slovenia, Etelä-Afrikka ja Israel.

Peränpitäjinä vertailussa ovat 14 miinuspistettä saanut Somalia ja sen kannoilla Iran, Arabiemiraatit, Saudi-Arabia, Jemen, Venäjä, Jamaica, Afganistan, Libya, Guyana, Kamerun ja Algeria.

Yhdysvallat sai kokonaisuutena yhden pisteen, ollen jaetulla 43. sijalla. Osavaltioista Kalifornia, Massachusetts ja New York olivat kärjessä kahdeksalla pisteellä ja häntäpäässä oli Alabama, joka sai kolme miinuspistettä.

Sijoituksen taustalla on neljäntoista pisteytettävää asiaa. Sijoitusta listalla nostavat syrjintäsuojalait, parisuhdelainsäädännön tasa-arvoisuus, adoptio, sateenkaarivähemmistölle suunnattu markkinointi ja yhtenevät suojaikärajat heterosuhteisiin nähden. Sijoitusta taas heikentävät uskonnollisuuden vaikutus, hiv-statukseen liittyvät matkailurajoitukset, seksuaalivähemmistöjä sortavat lakipykälät, homoseksuaalisuuden määrittely laittomaksi, pride-kiellot ja yleinen vihamielisyys. Näiden lisäksi homoseksuaalisuuden vuoksi annetut syytteet, murhat ja kuolemantuomiot alentavat sijoitusta listalla.

Yksinomaan transsukupuolisuuteen liittyviä asioita ei ole pisteytyskriteereinä. Näkökulma arvioitaviin asioihin on nimenomaan homomiehen.

Suomi matkalla listalla ylöspäin

Suomen sijoituksen nousun taustalla ovat syrjintäsuojan paraneminen ja sukupuolineutraalin avioliittolainsäädännön hyväksyminen - vaikka avioliittolain uudistus astuukin voimaan vasta vuonna 2017. Toisaalta avioliittolain uudistuksen myötä tulevaa yhdenvertaista oikeutta hakea adoptiota pariskuntana ei ole huomioitu pisteytyksessä. Suomen sijoitusta heikentää adoptiokysymyksen lisäksi se, että Suomessa ns. "pinkin rahan" markkinat ovat vähäiset.

Vertailusta paljastuu muitakin yksittäisiä epätarkkuuksia: esimerkiksi Uusi-Seelanti on saanut vain parisuhdelain arvosta pisteitä, vaikka maassa hyväksyttiin samaa sukupuolta olevien avioliitot jo vuonna 2013. Samoin maan nykyinen adoptiokäytäntö on jäänyt päivittämättä.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Kesän 2015 Helsinki Priden valmistelu käynnissä

Sami Mollgren • 27.02.2015 21:50 • 3 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Helsinki Pride 2014:n puistojuhla järjestettiin Koffin puistossa. Tunnelma oli tiivis - monien mielestä liiankin. Vuoden 2015 puistojuhla on määrä järjestää väljemmässä Kaivopuistossa.
Helsingissä juhannuksen jälkeisellä viikolla 22.-28.6. järjestettävän Helsinki Pride 2015 -tapahtuman suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Tapahtuman järjestävän HeSeta ry:n pride-organisaation suunnitelmien mukaan tapahtumasta on tulossa aiempaa monipuolisempi.

Helsinki Pride on viime vuosina kasvanut voimakkaasti: kun vuosituhannen alussa osallistujamäärää laskettiin sadoissa, osallistui kesän 2014 tapahtuman pride-kulkueeseen 20 000 ihmistä ja koko pride-viikon tapahtumiin 40 000 ihmistä. Erityisesti avioliittolakikeskustelun on arvioitu houkuttaneen ihmisiä liikkeelle, ottamaan kantaa yhdenvertaisuuden puolesta. Priden järjestäjät kuvaavatkin Helsinki Pridea Suomen värikkäimmäksi ja suurimmaksi ihmisoikeustapahtumaviikoksi.

Helsinki Priden teema vuonna 2015 on hyvinvointi.

- Sitä käsitellään Pride-viikolla laajalti sekä yhteiskunnan että yksilön tasolla. Paneudumime niin fyysiseen kuin henkiseen hyvinvointiin. Paneeleja ja luentosarjoja keventävät tänä vuonna liikuntatuokiot. Nuorten Pride pohtii vastikään tutkittua, huolestuttavaa yhteiskunnallista epäkohtaa: "Mitä kuuluu sateenkaarinuorille Suomessa?" -tutkimuksen mukaan lhbtiq-nuorten keskuudessa kannetaan edelleen enemmän huolta omasta hyvinvoinnista kuin muiden nuorten keskuudessa. Ongelmia aiheuttavat yhteiskunnan sukupuolta ja seksuaalista suuntautumista koskevat normatiiviset käsitykset, kertoi Helsinki Priden tuottaja Aleksi Saikkonen joulukuussa julkaistussa blogissa.

Helmikuun lopussa HeSetan pride-työryhmä avasi tarkemmin tulevan kesän pride-teemoja. Esimerkiksi transsukupuolisuuteen liittyvät aiheet on määrä nostaa esiin. Aihepiiri on ollut läsnä joka vuosi, mutta erityisesti translain etenemisen hitauden vuoksi trans-teeman erityinen korostaminen on järjestäjien mukaan tarpeen. Huolta herättää esimerkiksi Suomessa edelleen voimassaoleva sterilisaatiopakko juridisen sukupuolen vaihtamisen edellytyksenä, kuten myös sukupuolen itsemäärittelyoikeuden puute.

Pride-viikko huipentuu lauantaina 27.6. järjestettävään perinteiseen kulkueeseen. Kulkue käynnistyy aiempien vuosien tapaan Senaatintorilta, ja sen määränpäänä on Kaivopuisto, jossa järjestetään myös pride-tapahtuman puistojuhla.

Jo ennen kesän pride-viikkoa on luvassa pride-ennakkobileitä.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
USA: Erikoislähettiläs hlbti-vähemmistöjen tueksi

Sami Mollgren • 25.02.2015 21:10 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvallat on nimennyt maailmanlaajuisesti toimivan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeusia edistävän erikoislähettilään.

Diplomaatti Randy Berryn tehtävään nimennyt ulkoministeri John Kerry sanoi nimeämistilaisuudessa, että hlbti-vähemmistöjen ihmisoikeuksien puolustaminen ja edistäminen ovat Yhdysvaltain diplomatian ydintä.

Avoimesti homo Randy Berry on toiminut Yhdysvaltojen pääkonsulina Amsterdamissa. Hän on myös toiminut Bangladeshissa, Egyptissä, Ugandassa, Etelä-Afrikassa ja Washington DC:ssä.

Barack Obaman presidenttikaudella USA on ottanut hlbti-vähemmistöjen aseman kohentamisen yhdeksi ulkopolitiikkansa keskeiseksi tavoitteeksi.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Sateenkaaripelipaidat liigajäillä

Ossi Halme • 25.02.2015 14:40 UUTISET: URHEILU • EU

Örebron sateenkaaripelipaita
Örebro HK on pelannut ”Pride-otteluksi” nimetyn ottelun Frölunda Indians –joukkuetta vastaan Ruotsin jääkiekon pääsarjassa. Teemaan sopivasti joukkueen pelipaidat olivat saaneet sateenkaaren värit. Vaikka pari pykälää alemmalla sarjatasolla pelaava Kiruna IF otti sateenkaaripaidat koko kaudeksi käyttöön, on Örebro ensimmäinen pääsarjatason joukkue, joka pelaa kyseisessä väriyhdistelmässä.

Jo etukäteen oli kerrottu, että kyseessä ei ole mikään julkisuustemppu. Seura oli tiedotteessaan mm. viitannut kaikkien ihmisten tasavertaisiin oikeuksiin sekä siihen, että Örebro HK haluaa omalta osaltaan olla niitä toteuttamassa, ja tämä on sille hyvä lähtökohta. Teemaottelulla oli myös kaupallista menestystä: rajattuna eränä tehtyjä pelipaitojen fanipainoksia ja huiveja on mennyt kaupaksi hyvin.

Ainakaan paidat eivät menoa haitanneet, sillä Örebro voitti ottelun lopulta maalein 4-2.


Tämä ei jää tähän – Pelaajat marssimaan Prideen

Pride-ottelussa seksuaalivähemmistöjen oikeudet olivat muutenkin esillä, kuin pelipaitojen muodossa. Hallilla mm. jaettiin tietoa ihmisten yhdenvertaisuudesta. Seuran edustajan mukaan tätä pidetään kulmakivenä tai lähtölaukauksena tulevalle toiminnalle. Myös lupauksia kiekkotähtien osallistumisesta Pride-marssille on saatu.
Liigapelaajien svengaus Village Peoplen tahtiin

Ottelun jälkeen joukkueen jäseniä luisteli jäälle huudattamaan yleisöä. Ensin saapui maalivahti Július Hudáček, ja pienen tauon jälkeen vielä viisi kenttäpelaajaa saapui riemuitsevan yleisön eteen. Enteen tulevasta antoi mm. se, että eräällä pelaajalla oli päässään intiaanipäähine, toisella taas cowboyhattu. Eikä aikaakaan, kun hallin äänentoisto alkoi soittaa Village People –yhtyeen klassikkoa ”YMCA”, jonka tahdissa pelaajat jammailivat ennen poistumistaan pukukoppiin.Trivia 1
Örebron suomalainen Marko Anttila on ensimmäinen suomalainen pääsarjatason jääkiekkoilija, joka luistelee jäälle sateenkaaripaidassa.Trivia 2
Örebron vastustajajoukkue Frölunda Indiansin kapteeni on New York Rangersin ykkösmaalivahti, gay-ikoni Henrik Lundqvistin kaksoisveli Joel Lundqvist.Toimittajan kommentti

Liigaottelussa asiatietoa, yhteiskunnallista vastuunkantoa, karnevaalitunnelmaa ja huipputason urheilua? Only in Sweden, voisi joku sanoa, vaikka hieman hillitympänä versiona vastaava on nähty myös Pohjois-Amerikassa. Erityisen ruotsalaista tästä tekee kuitenkin se, että koko halli on menossa täysillä mukana, kaikilla on kivaa, kukaan ei mökötä, eikä ketään suljeta yhteisön ulkopuolelle. Tämä on yksi pieni esimerkki siitä, miten vahva ruotsalainen urheilu on. Jos asiaa haluaisi ajatella kyynisesti, niin sekin onnistuu. Nimittäin sponsoroinnissa ns. eettinen sponsorointi on Ruotsissa jo melko vakiintunutta. Epäeettinen toiminta vie rahaa, eettinen ja vastuullinen taas tuo rahaa. Niin yksinkertaista se on.

Ruotsalainen joukkueurheilu, myös jääkiekko, on dynaaminen rakennelma. Hulluimpaankin ulkopuolisen esittämään ideaan annetaan vähintään kohtelias vastaus, että asiaa selvitetään. Toteuttamiskelpoisia ideoita taas toteutetaan, vaikka niillä ei kassakone kilisisikään.

Ruotsalaisjoukkueiden hurmoksellisen hyvähenkistä, leppoisaa ja iloista kohtaamista seuratessa tuntuu käsittämättömältä, että vain jokunen sata kilometriä idempänä vastaava pääsarjataso sekoilee valokuvaajille langetettujen porttikieltojen kanssa (koska kuvaja ei jakanut työnsä tuloksia ilmaiseksi), vältellään yhteiskuntavastuun kantamista ja tilataan lähestulkoon keskiaikaisia blogitekstejä, joita vielä jälkikäteen puolustellaan.

Heja Sverige!Kuvalähde: Örebro HK


» Jutun oma sivu
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2015 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot