ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  Barefoot Wine
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
Kulmakahvio
www.miestenkesken.fi
Palveluoppaassa mukana
RK Teknik
Rakennustekniset kokonaisuudet lattiasta kattoon. Luomme Sateenkaaren löysin Rantein. Erittäin trendikäs rakennusalan yritys pääkaupunkiseudulla. Käy sivuillamme ja tiedät mistä ja mitä.

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Eisenstein in Guanajuato -elokuva teattereihin Suomessa

Sami Mollgren • 02.09.2015 14:10 • 1 kommentti. VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Peter Greenawayn ohjaama elokuva Eisenstein in Guanajuato tulee Suomessa elokuvateattereihin perjantaina 4.9.2015. Se oli mahdollista nähdä Espoo Ciné -elokuvafestivaalilla elokuun lopussa. Maailmanensi-iltansa elokuva sai Berliinissä vuoden 2015 alussa.

Eisenstein in Guanajuato -elokuvan virallinen trailer
from B-Plan Distribution on Vimeo.

- Peter Greenawayn ohjaama elokuva on kunnianosoitus neuvostoliittolaiselle ohjaaja Sergei Eisensteinille. Elokuvassa Eisenstein matkaa vuonna 1931 Meksikoon kuvaamaan uutta elokuvaansa. Kotimaansa painostama Eisenstein tutustuu Meksikon Guanajuatossa täysin uuteen kulttuuriin ja sen tapaan käsitellä kuolemaa, ja alkaa pian nähdä kotimaansa ja Stalinin hallinnon uudessa valossa. Kaiken lisäksi hän rakastuu paikalliseen oppaaseensa, naimisissa olevaan mieheen. He viettävät yhdessä kymmenen nautinnollista päivää, joiden aikana ristiriitaisten ja tukahdutettujen tunteiden kanssa painiskeleva Eisenstein menettää neitsyytensä ja kokee elämänsä tärkeimmän heräämisen.

Pääosin Meksikossa, mutta osittain Suomessakin kuvatun elokuvan pääosassa nähdään suomalainen Elmer Bäck. Sivuosissa nähdään myös Luis Alberti, Jakob Öhrman, Maya Zapata ja Rasmus Slätis.

Sergei Eisenstein (1898–1948) ohjasi Panssarilaiva Potemkinin. Hän on monien muidenkin klassikoksi muodostuneiden filmien ohjaaja, käsikirjoittaja ja leikkaaja. Hänen ansioinaan pidetään elokuvakerronnan kehittämistä.

Suomen kuvalehti kertoo, että Venäjällä Eisenstein in Guanajuato on saanut osakseen viileän vastaanoton. Lehden mukaan elokuvaa ei levitetä Venäjällä, vaikka Greenawayn Kokki, varas, vaimo ja rakastaja vuodelta 1988 olikin erittäin suosittu. Greenawayn mukaan kukaan ei halua elokuvan levittämiseen liittyvää riskiä osakseen elokuvan homoteeman vuoksi. Elokuva kuitenkin nähtiin Moskovassa kansainvälisellä elokuvafestivaalella kesäkuussa.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Sateenkaariturismi tuo rahaa Espanjaan

Sami Mollgren • 01.09.2015 20:55 • 1 kommentti. UUTISET: VAPAALLA • EU

La Rambla, Barcelona
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat turistit toivat noin 6,8 miljardia dollaria (runsas 6 miljardia euroa) Espanjan talouteen, kertoo LGBT Capitalin raportin mukaan, kertoo Bloomberg.

Suomessa asiasta kertoi ensin Talouselämä.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvat turistit käyttävät Espanjassa miltei kolmanneksen enemmän rahaa keskivertoturisteihin verrattuna. Espanjan työpaikoista 12 prosenttia liittyy turismiin.

Aiemmin sateenkaarivähemmistöihin kuuluvien ykkösmatkakohde Euroopassa oli Ranska, jolle saman LGBT Capitalin raportin raportin mukaan hltbi-vähemmistöihin kuuluvat toivat noin 6,6 miljardia dollaria (59 miljardia euroa).

Maailman johtava sateenkaariturismin kohdemaa on Yhdysvallat, jolle kertyy 21,5 miljardin dollarin (19,2 miljardia euroa) tulot hlbti-turisteista.

Espanja on esimerkki maasta, jossa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien asemaan on kiinnitetty huomiota. Espanja mm. salli samaa sukupuolta olevien avioliitot kolmantena maana Euroopassa vuonna 2005.

Keväällä 2014 kansainvälinen homojen ja lesbojen matkailuliitto valitsi Espanjan pääkaupungin Madridin maailman homoturismin pääkaupungiksi. Madrid valittiin sen tarjoamien kulttuurikokemusten ja sateenkaariväestön tukemisen perusteella. Myös Madridin pride-tapahtuman merkitys mainittiin perusteluissa. Tuolloin Madridin kanssa kilpasilla olivat esimeriksi Tukholma ja Cannes.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Mitä tehdään homovastaisia vihatekstejä kirjoitteleville

vaeltaja2006 • 29.08.2015 07:44 • 49 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Suomalaisista verkkokeskusteluista ei ole lainkaan vaikeaa löytää homoinhoa tai jopa -vihaa
Saksassa "Enough is enough" -facebook-yhteisö löysi kahden nuoren henkilön homovastaiset kannanotot facebookista. Nuoret ilmiannettiin työnantajille ja he saivat potkut. Nyt kysellään tällaisen toiminnan etiikasta.

Kaikki alkoi siitä, että facebookin käyttäjä Sara K. kirjoitti facebookiin: ”Kaikki homoseksuaalit kuuluu tappaa. Se on vastenmielistä”. Saran miesystävä Max H. oli myös kirjoitellut homo- ja ulkomaalaisvastaisia kommentteja sekä saksalaisille että kansainvälisille sivustoille. Sara oli oppisopimuskoulutuksessa hoivayrityksessä ja hänestä piti tulla vanhusten hoitaja. Max oli postimyyntifirmassa opiskelemassa kauppa-alaa.

Facebookin aktivistiryhmä ”Enough is enough” löysi näiden nuorten homovastaiset vuodatukset. Enough is enough -ryhmään kuuluu Saksassa 68 000 seuraajaa, ja ryhmän tarkoituksena on kaivaa esiin homovastaisia kirjotuksia ja tehdä niistä julkisia. Perimmäinen tarkoitus on lasten ja nuorten suojeleminen vihakirjoittelulta.

”Enough is enough” teki kirjoittelusta ilmoituksen poliisille ja samalla ilmoitettiin asiasta Saran ja Maxin työnantajille. Työnantajien reaktiot olivat nopeita: kumpikin sai potkut samana päivänä. Hoivayritys ilmoitti, että he ovat vastuussa asukkiensa ja toisten työntekijöiden turvallisuudesta, eikä senkaltaisia murhauhkauksia suvaita. Kauppa-alan yritys, joka Berliinissä keskittyy kenkien ja muodin postimyyntiin, ilmoitti, että yrityksen arvot ja Maxin kirjoittelu ovat räikeässä ristiriidassa. Yrityksen asiakaskunta on hyvin monenlaista. Maxin työsuhde ei voinut jatkua.

"Enough is enough" -facebook-ryhmä puolusti keskiviikkona julkisia ilmiantojaan, kun jotkut sivuston fanit alkoivat kysellä, ovatko tällaiset ilmiannot hyväksyttäviä. Enough is enough -ryhmän mukaan on hyvin mahdollista, että vanhusten hoitajan asiakkaina on myös hlbti-vanhuksia. Homovihamielinen hoitaja voi kohdistaa vihansa näihin puolustuskyvyttömiin ihmisiin. Sen takia asia nostettiin julkisuuteen ja tiedoksi työnantajalle. Tieto Saran irtisanomisesta toi facebook-sivulle nopeasti 3 600 ”tykkäämistä”.

Enough is enough ilmoitti myös, että he jatkavat toimintaansa ja paljastavat homofobisia kirjoituksia siihen saakka, kunnes netti on vapaa homofobiasta.


Kritiikkiä


Queer.de-sivuston päätoimittaja kertoi omassa kannanotossaan, että ”Enough is enough” ylitti sopivaisuuden rajan. Tämä tapahtumasarja ei palvele homofobian kitkemistä. Vaikka nuorten homofobiset kirjoittelut ovat äärimmäisen vastenmielisiä ja tuomittavia, niistä tulee tehdä poliisi-ilmoitus ja rangaista asianmukaisesti. Tuomitseminen ja rankaiseminen kuuluu oikeusvaltiossa oikeusviranomaisille, ei jollekin aktivistiryhmälle. Tässä tapauksessa nettiaktivismi loukkasi kahden nuoren persoonallisuutta, pyrki mustamaalaamaan heidät ja tuhosi heidän tulevaisuuden mahdollisuuksiaan. Kampanjan kohteena olisivat pitäneet olla ne poliitikot ja julkisuuden ihmiset, jotka julkisesti kiihottavat homovastaisuuteen. Sara ja Max ovat tavallaan näiden kiihottajien uhreja. Nuoret olisivat tarvinneet oppitunnin demokratiasta ja vähemmistöistä.

Queer.de:n päätoimittajan mukaan Enough is enough julkaisi nuorten nimet ja facebook-kuvat. Olisi hyvä muistaa, että myös homoista ja lesboista on tehty mustia listoja nimineen ja kuvineen. Sellaisilla listoilla pyrittiin tuhoamaan näiden ihmisten tulevaisuus. On tietysti ymmärrettävää, että julkinen valta huonosti reagoi netin homovastaisiin vihanilmauksiin ja aktivistit haluaisivat tehdä jotain asian parantamiseksi. Mutta myös vastustajillamme on perusoikeudet, joita on kunnioitettava.

Tunnemme Saran vain hänen kirjoittelustaan. Emme tiedä, miten hän vanhusten hoitajana käytännössä toimii. Hänestä tuskin tulee homoystävällisempää näiden potkujen jälkeen. Mahdollisesti hän vain radikalisoituu. Miksi työnantaja erotti hänet? Ei ehkä hänen näkemystensä vuoksi,vaan sen takia, että pelättiin julkista loanheittoa yritystä vastaan. Yrityksen nimen julkitulo tällaisessa yhteydessä olisi yritykselle negatiivista mainosta.

Homofobisia ihmisiä on ja tulee aina olemaan. Ei heitä kaikkia voi irtisanoa ja sulkea työelämän ulkopuolelle. Heille tulisi löytää koulutusta ja mahdollisuuksia kohdata erilaisten vähemmistöryhmien ihmisiä. Enough is enough -kaltaisten projektien on tarkkaan harkittava, että toiminta on eettisesti kestävällä pohjalla.

Samansuuntaisia ajatuksia esitti eilen perjantaina Saksan liittopäivien kansanedustaja, sosialidemokraatti Johannes Kahrs. Hän on puolueessaan jonkinlainen hlbti-valtuutettu. Tässä tilanteessa olisi pitänyt kääntyä politiikan ja poliisin puoleen. Yhteiskunnan on löydettävä keinot vihapuheiden hillitsemiseksi. Yksityisten aktivistien toiminta ja nimien julkaiseminen ei ole oikea vastaus tähän ongelmaan.

Myös facebook sai kritiikkiä Johannes Kahrsilta. Vihakirjoitusten poistaminen facebookista toimii huonosti, vaikka facebookin perussäännöissä vihapuheet ovat kiellettyjä. Tässä tarvittaisiin EU:n toimia, koska Facebook on perimmiltään amerikkalainen yritys.(teksti koottu queer.de-sivulla viime päivinä julkaistuista uutisista)

Tästä tekstistä kaikki alkoi

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Australia: Sateenkaariperheistä kertova elokuva kiellettiin Uuden Etelä-Walesin kouluissa

Sami Mollgren • 28.08.2015 10:45 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Uuden Etelä-Walesin osavaltio Australiassa kielsi kouluja esittämästä oppitunnilla samaa sukupuolta olevien vanhempien lapsista kertovaa Gayby Baby -nimistä dokumenttielokuvaa.

Asiasta kertoo Suomessa Yle.

Elokuvassa kerrotaan neljästä lapsesta, joilla on samaa sukupuolta olevat vanhemmat. Elokuvan tarkoitus on kertoa perheiden monimuotoisuudesta.

Elokuva oli tarkoitus esittää suvaitsevaisuuden puolesta perjantaina järjestettävänä Wear it Purple Day -teemapäivänä noin kymmenissä kouluissa eri puolilla Australiaa, joista noin 20 Uudessa Etelä-Walesissa,

Kiellosta päätti osavaltion opetusministeri Andrew Piccoli ja kiellon kannalla on myös osavaltion pääministeri Mike Baird.

- Ymmärrän, että tarkoitus on tarjota esimerkki suvaitsevaisuudesta, ja tuen sitä täysin. Pitääkö se tarjota koulutuntien aikana? Minusta ei, sanoo Baird.

- Minusta suvaitsevaisuus on hyvä asia, mutta minusta sen ympärillä on oltava joitain rajoja. Tällaista voi tarjota, mutta koulutuntien ulkopuolella.

Tukea kiellolle on tullut myös kristillisdemokraattiselta parlamenttiryhmältä, jonka johtaja Fred Nile katsoo kyseessä olevan propagandaelokuvan, joka edistää homoseksuaalista elämäntyyliä tai samaa sukupuolta olevien suhteita, ja lähettää kielteisen viestin nuorille. Hän väittää elokuvan esittämisen hämmentävän lasten enemmistöä.

Kiellon taustalla kerrotaan olevan vanhemmilta tulleet vaatimukset.

Suvaitsevaisuuden puolesta toteutettavan teemapäivän taustalla oleva Katherine Hudson kommentoi Sydney Morning Herald -lehdessä, että kielto olisi ymmärrettävä, jos elokuvassa olisi "irvokkaita seksikohtauksia tai väkivaltaa".

- Mutta kyse on elokuvasta perheistä. Jopa konservatiivisille tällainen olisi helppoa nieltävää, Hudson muistuttaa.

Tehdyn ratkaisun nuorille lähettämästä kielteisestä viestistä on myös oltu huolissaan.

Uuden Etelä-Walesin ratkaisua on kritisoinut myös Victorian osavaltion pääministeri Daniel Andrews.

Australian kaakkoisosassa sijaitsevan Uusi Etelä-Walesin pääkaupunki Sydney on väkiluvultaan Australian suurin kaupunki. Myös Australian pääkaupunkiterritorio sijaitsee osavaltion sisällä, mutta se ei hallinnollisesti kuulu Uuteen Etelä-Walesiin.

Australiassa on pitkään käyty keskustelua avioliiton sallimisesta myös samaa sukupuolta oleville pareille ja viime aikoina vaatimukset hyväksyä tasa-arvoinen avioliittolainsäädäntö ovat voimistuneet läpi puoluekentän. Maassa on osoitettu mieltä homoavioliittojen puolesta aiemminkin kuluvana vuonna. Myös joukko yrityksiä on liittynyt tasa-arvoisen avioliittolain tukijoihin: yrityket ovat julkaisseet lehdissä tasa-arvoista avioliittoa vaativia mainoksia. Puolueista avioliittolain uudistusta vastustaa etenkin pääministeri Tony Abbottin johtama liberaalipuolue.

Samaa sukupuolta olevat parit voivat rekisteröidä parisuhteensa joissain Australian osavaltioissa.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Venetsian pormestari nyt pride-kulkueen kimpussa

Sami Mollgren • 27.08.2015 09:21 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Venetsia rantabulevardia
Venetsian pormestari sanoi La Repubblica -lehdessä, ettei hänen hallitsemassaan Venetsiassa nähdä pride-kulkuetta, jollaiset hänen mukaansa ovat "farssi" ja "äärimmäistä kitschiä".

Suomessa asiasta kertoo Yle.

Kesäkuussa pormestariksi valittu keskustaoikeistolainen liikemies Luigi Brugnaro ehti jo aiemmin pistää pannaan homoteeman sisältävät lastenkirjat kouluista ja kirjastoista. Päätöksellä hän sai aikaan vastaliikkeen ja suututti esimerkiksi Elton Johnin.

Venetsiassa järjestetettiin pride-tapahtuma vuonna 2014 ja se olisi jälleen määrä järjestää vuonna 2016. Vuonna 2015 pride järjestettiin samoin Veneton alueella sijaitsevassa Veronassa. Viime vuosiin asti Italiassa on järjestetty vuosittain kiertävästi eri kaupungeissa pride-tapahtuma, mutta aivan viime vuosina tapahtumia on järjestetty vuosittain useissa kaupungeissa.

Hlbti-järjestöt ovat kritisoineet pormestarin lausuntoja. Esimerkiksi Arcigay -järjestön puheenjohtaja Flavio Romani totesi, että pormestari on muuttumassa pakkomielteiseksi asian suhteen. Hän muistuttaa Venetsian olevan kansainvälinen kaupunki, jossa monet kulttuurit ja uskonnot kohtaavat. Gay Centerin tiedottaja Fabrizio Marrazzo sanoi, ettei pormestarin yritystä häätää homoja Venetsiasta voi hyväksyä.

Italiassa hallitus yrittää sorvata parisuhdelakia samaa sukupuolta oleville pareille. Toistaiseksi Italian lainsäädäntö ei tunnusta samaa sukupuolta olevien parisuhteita. Parisuhdelakiluonnos on jumissa Italian senaatissa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut Italiaan viitaten, että myös samaa sukupuolta olevilla pareilla on oikeus valtion tarjoamaan suojaan.

Joissain suurissa kaupuneissa pormestarit ovat Italian lakia uhmaten hyväksyneet kaupungissaan rekisteröitäväksi ulkomailla solmittuja samaa sukupuolta olevien välisiä avioliittoja.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2015 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy