ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  Barefoot Wine
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
Kulmakahvio
www.seksipertti.fi
Palveluoppaassa mukana
Hiuskeidas
Henkilökuntamme toteuttaa vaativammatkin persoonalliset työt vankalla ammattitaidolla. Saat meiltä myös ihanat käsi- ja jalkahoidot, ripsipermanentit oman kynnen vahvistuksen geelillä ja rakennekynnet. Erikoisosaamisena meikkaukset ja hiustenpidennykset.

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

HGT: Homokansan lauluja - Kalliossa

Sami Mollgren • 23.11.2015 22:02 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Helsingin Gayteatterin syksyn 2015 tuotanto on nimeltään Homokansan lauluja - Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa. Esityksessä luvataan maiseman näyttäytyvän katsojalle kaikissa sateenkaaren väreissä.

- Kallion kirkon pihalla seisoo kaksi naista valkoisissaan. Harjutorin saunassa heitetään löylyä. Paloasemalla palomiehet ovat tauolla. Hiki virtaa. Puhelin tärisee. Hampaat lyövät loukkua. Toisella linjalla on outoa porukkaa jonossa.

Ensi-ilta on torstaina 26. marraskuuta Valtimonteatterissa. Joulukuun puoliväliin jatkuvia esityksiä on Valtimonteatterin lisäksi Tokoinrannan Café Pirittassa, Neljännen linjan Café Mascotissa sekä Suomen Kansallisteatterin Lavaklubilla.


- Helsingin Gayteatteri ( HGT ) läväyttää uudessa tuotannossaan pöytään kalliolaiset ihmiset, ilmiöt ja intohimot kaikessa rikkaudessaan. Kallion kortteleissa surraan ja iloitaan, etsitään ja löydetään, rakastetaan ja erotaan. Esitys on kokoelma uutta musiikkia, draamaa ja lyriikkaa tiiviinä, viihdyttävänä pakettina - mustaa huumoria unohtamatta.

Ohjaus ja dramaturgia: Janne Puustinen
Tekstit ja tarinat: työryhmä.
Sävellykset: Pekka Saukkonen ja Salla Markkanen
Sanoitukset: Pekka Saukkonen, Salla Markkanen ja Venla Alvari

Vuonna 2006 aloittanut Helsingin Gay-teatteri on 35 jäsenen vahvuinen harrastajateatteri. Se toimii Helsingin Gayteatteri HGT ry - Helsingfors Gayteater HGT rf -yhdistyksen puitteissa. HGT kertoo missiokseen tuoda esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää koskettavia aiheita ja homotaiteilijoiden teoksia näyttämötaiteen keinoin. Teatteri tuottaa vuosittain kaksi näytelmää ja ohjelmallisia Kultuurikaappi-iltamia.


» Jutun oma sivu
Portugali salli adoption samaa sukupuolta oleville aviopareille

Sami Mollgren • 22.11.2015 11:20 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Samaa sukupuolta olevien parien ulkoinen adoptio-oikeus hyväksyttiin Portugalin parlamentissa perjantaina. Samalla hyväskyttiin naisparien oikeus hedelmöityshoitoihin.

Portugalin vasemmistohallituksen puolueet olivat luvanneet tarttua adoptioasiaan lokakuussa järjestettyjen parlamenttivaalien kampanjoinnissaan.

Portugalissa samaa sukupuolta olevat saivat avioliitto-oikeuden vuonna 2010, mutta adoptio rajattiin vain heteropareille. Sisäinen adoptio hyväksyttiin keväällä 2013.


» Jutun oma sivu
Saksa vaihtaa euroviisuedustajaa - hyllytys juutalaisvastaisten ja homokielteisten sanoitusten vuoksi

Sami Mollgren • 21.11.2015 22:42 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU

Eurovision laulukilpailu pidetään Tukholmassa toukokuussa 2016
Euroviisuedustajaksi vasta valittu Xavier Naidoo ei edustakaan Saksaa Tukholmassa keväällä järjestettävässä laulukilpailussa. Hyllytyksen syynä ovat hänen juutalaisvastaisina ja homokielteisinä pidetyt sanoituksensa.

Asiasta kertoi yleisradioyhtiö ARD. Suomessa asian nosti esiin Viisukuppila.

Naidoon valinta euroviisuedustajaksi Saksan yleisradioyhtiö ARD:n järjestämässä kilpailussa torstaina aiheutti arvosteluryöpyn sekä sosiaalisessa mediassa että perinteisessä mediassa. Esimerkiksi sanomalehti Bild nosti valinnan etusivulleen perjantaina.

Kotimaassaan menestynyt 44-vuotias R&B-laulaja Naidoo on asunut koko ikänsä Saksassa. Hänen vanhemmillaan on juuria Etelä-Afrikassa ja Intiassa.

Naidoo on itse sanonut suvaitsevansa eri uskontoja ja elämäntapoja; hänen edustamansa Saksa on avoin maailmalle.

Helsingin Sanomat kertoo, että Naidoo osallistui viime vuonna mielensoitukseen, jossa vaadittiin Saksalle toista maailmansotaa edeltäviä rajoja.

Thomas Schreiber ARD:ltä toteaa Naidoon olevan erinomainen laulaja, eikä hänen mielestään homofobinen tai rasisti. Hänen mielestään yleisön jakautuminen kahteen leiriin ja sen herättämä keskustelu voi vahingoittaa Eurovision laulukilpailua - joten Naidoon tilalle etsitään toinen vaihtoehto.


Eurovision laulukilpailu pidetään Tukholmassa toukokuussa 2016. Semifinaalit järjestetään tiistaina 10. ja torstaina 12. päivänä ja finaali lauantaina 14.5.2016» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Yksi Pariisin terroristeista on mahdollisesti käynyt Brysselin homobaareissa

vaeltaja2006 • 21.11.2015 18:11 • 21 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Poliisin etsintäkuva. Etsitty on ehkä muuttanut ulkonäköään.
Sveitsiläinen Blick-lehti kertoi eilen, että yksi Pariisin terroristeista, Abdeslam Salah, 26, on ehkä tunnistettu Brysselin homobaareista viimeksi loka-marraskuussa. Salah on yksi Belgiassa asuneista ranskalaisveljeksistä. Heidän epäillään olevan Pariisin terrori-iskujen tekijäryhmässä. Salahista on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus. Salah tiettävästi oli vuokrannut konserttisalin hyökkäyksessä käytetyn Volkswagen Polo -auton.

Miksi hän olisi liikkunut aikaisemmin homobaareissa? On esitetty useita teorioita. Ehkä hän valmisteli hyökkäystä ”moraalittomuuden pesäpaikkaan”. Toinen mahdollisuus on, että hän tarvitsi passeja, ja niitä voisi helposti näpistää homobaarissa. Lokakuun lopussa on ilmoitettu useista henkilöpapereiden katoamisista. Yksi mahdollisuus on, että hän on homo.

Ranskassa homobaareissa on jo lisätty valvontaa. Myös Belgiassa mietitään, miten turvallisuutta lisätään. Tilanne on sen vuoksi entistä huolestuttava, että muutenkin ainakin Ranskassa homovastaisuus on lisääntynyt. Terroristien näkökulmasta ollaan yhteiskunnan pohjasakkaa. Belgian sisäministeriö ei ole millään tavalla puuttunut homobaarien turvallisuuteen – ainakaan vielä.

Belgialainen uutisporttaali kertoo, että Salahin näköinen mies on tunnistettu monta kertaa homobaarien valvontakamerakuvista. Kyseessä on neljä tai viisi klubia Saint-Jaques-kortteleissa.

Lähde: Blick.ch


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja erosi tehtävästään

Sami Mollgren • 20.11.2015 20:10 • 12 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Aito avioliitto -yhdistys keräsi kesällä nimiä tasa-arvoista avioliittolakia vastustavalle kansalaisaloitteelle Helsingin rautatieaseman liepeillä (kuva: JuhaniV)
Tasa-arvoista avioliittolakia vastustavan Aito avioliitto -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen on Facebook-päivityksessään kertonut eronneensa tehtävästään. Asiasta uutisoi Kotimaa24.

Rahkonen kertoo ilmoittaneensa erostaan Aito avioliitto -yhdistyksen hallituksen torstaisessa kokouksessa. Hän katsoo, ettei voi siinä roolissa samaan aikaan ja riittävän vapaasti tuoda muita mielestään tärkeitä asioita julkiseen keskusteluun sillä retoriikalla, jonka hän itse kokee nykytilanteessa tarpeelliseksi ja täysin perustelluksi. Yhdistyksen tiedotussihteeri Pasi Turunen vahvistaa Kotimaa24:n mukaan Rahkosen eroamisen, mutta häneltä ei saatu kommenttia siitä, kenen aloitteesta eropäätös syntyi.

Rahkonen on kuluvalla viikolla esimerkiksi vaatinut islamin harjoittamisen kriminalisointia Suomessa. Hänen mielestään maassa tarvitaan "uusi vahva konservatiivinen rintama, jonka agenda on paljon laajempi kuin avioliittoinstituution säilyttäminen". Rahkonen on myös kritisoinut uskonnonvapautta.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Eduskunnan hlbti-verkoston tilaisuudessa kuunneltiin transihmisten elämäntarinoita

vaeltaja2006 • 20.11.2015 18:43 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Eduskunnan lisärakennuksen kansalaisinfossa puhuttiin transihmisten elämästä
Toukokuussa 2015 perustettu eduskunnan hlbti-verkosto piti tänään ensimmäisen virallisen tilaisuutensa osana tämän vuoden TransHelsinki-tapahtumaa. Tilaisuudessa keskityttiin transihmisten omiin elämäntarinoihin. On tärkeä kuulla ihmisiä itseään eikä aina muita, jotka puhuvat heidän puolestaan, ikään kuin ”paremmin asiaa tietävinä”. Kuuntelemalla ihmistä itseään saadaan tärkeää tietoa myös yhteiskunnasta ja sen toimintatavoista ja -malleista.

Eduskunnan hlbti-verkostossa on jäseniä kaikista eduskuntaryhmistä ja pyrkimyksenä on saada tieto hlbti-asioista kulkemaan eduskunnan sisällä ja kansanedustajien kesken koordinoidusti. Halutaan vaikuttaa lainsäädäntöön, mutta halutaan myös kuulla ihmisten tarinoita ja näkökulmia siitä, miten lainsäädäntö vaikuttaa yksittäisten ihmisten elämään.

Paikalla eduskunnan kansalaisinfossa oli useita kymmeniä ihmisiä, mm. kansalaisjärjestöistä. Oli myös useita kansanedustajia. Ainakin nämä olivat läsnä: Sari Multala (kokoomus, entinen olympiavoittaja yksinpurjehduksessa, hlbti-verkoston jäsen), Susanna Huovinen (sosdem, hlbti-verkoston jäsen, viime kaudella ministeri), Stefan Wallin (ruots. kansanpuolue RKP, hlbti-verkoston jäsen, vieraili pari vuotta sitten ministerinä Dreamwearclubin kesätapahtumassa Hauholla), Aila Paloniemi (keskusta, hlbti-verkoston jäsen), Hanna Kosonen (keskusta), Nasima Razmyar (sosdem), Kike Elomaa (perussuomalaiset). Mukana oli siis kiitettävästi eri puolueiden kansanedustajia. Tilaisuuden puheenjohtajana oli kansanedustaja, hlbti-verkoston puheenjohtaja Jani Toivola (vihreät).Tänään vietetään myös transihmisten kansainvälistä muistopäivää. Maailmalla on vuoden aikana kirjattu 271 transihmisen surmaa. Tämä tilaisuus on myös heidän muistolleen. Erillinen muistotilaisuus pidettiin illansuussa Helsingissä Narinkkatorilla.

Omasta elämästään kertoivat Tiia Kovanen, Demian Seesjärvi ja Amanda Majasaari. Kaikille heistä tunne erilaisuudesta oli mielessä jo lapsena. Asiasta piti kuitenkin vaieta pitkälle nuoruuteen saakka. Oli vahva häpeän tunne ja tunne siitä, että on ainoa senlaatuinen ihminen. Oli tunne, että on vääränlainen. Oli myös kiusaamista ja jopa opettaja kiusasi.
Jokin tapahtuma oli kuitenkin kaikille käänteentekevä. Yksi puhujista näki tv-ohjelman, joka avasi asiaa. Toiselle se oli avioero. Mutta pitkään oli erilaisia pelkoja: punastumisen pelko, pelko siitä, kelpaako nykyisessä sukupuolessaan, jne. Onko esim. riittävästi nainen?
Vanhemmuus ja suhde lapsiin askarrutti pitkään. Liian nopea kaapista tulo transihmisenä olisi lähimmille perheenjäsenille suuri stressi. Perhepiirissä kaiken tulisi tapahtua varovasti ja vähitellen. Pienet lapset suhtautuvat asiaan hyvin yksinkertaisesti, mutta murrosikäisille tai vanhemmille se voi olla kriisin paikka.
Elämäntarinoita, audio, kesto n. 35 min
Kansanedustaja Susanna Huovinen (sosdem)
Elämäntarinoita kommentoi kansanedustaja Susanna Huovinen. Hän oli viime kaudella ministerinä ja tietää, miten silloin translakia valmisteltiin. Hän sai kuulla muiden ministerien suunnalta, että oli niin paljon tärkeitä hankkeita menossa, että ei ole oikea aika viedä tätä lakiasiaa eteenpäin, kun se asia kaiken muun lisäksi on niin vaikea. Lakia kuitenkin alettiin valmistella, mutta se ei tullut eduskunnan käsittelyyn, koska hallituksen sisällä ei päästy yksimielisyyteen. Vähitellen aikakin alkoi loppua. Kovin kritiikki tuli siitä, että asia ei ollut hallitusohjelmassa eikä sitä sen takia tulisi käsitellä. Lakiesitys on kuitenkin valmis ja Huovinen toivoi, että uusi Sipilän hallitus tekisi asiassa jonkin päätöksen. Epävarmuus on pahinta ihmisille, joita se koskee. Huovista huolestuttaa se, että arvot ovat koventumassa. ja se vaikuttaa moniin vähemmistöihin.
Kansanedustaja Huovisen kommentti, kesto 7 minuuttia
Loppukeskustelussa äänenlaatu vaihtelee, koska puhujilla ei ollut mikrofoneja: kansanedustaja Sari Multalan (kokoomus) kysymys, Piia Puu Oksanen (Amnesty, vetosi mm. lakivaliokunnan jäseniin, kun he saavat avioliittolain liitännäislain käsittelyyn), salin takaa Juha Kilpiän kysymys siitä, onko juuri nyt teini-iässä olevilla helpompaa transihmisinä, kansanedustaja Hanna Kososen (keskusta) kommentti, kansanedustaja Nasima Razmyarin (sosdem), kommentti, kansanedustaja Kike Elomaan (perussuomalaiset) kommentti, sairaanhoitaja Helsingin poliisista kertoi, että transnuorten tilanne voi olla vaikea, Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamon kommentti, loppukommentit
Loppukeskustelu, kysymyksiä ja kommentteja yleisöltä ja kansanedustajilta, kesto 37 min

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Sateenkaarivähemmistöjen laskettelutapahtuma Rukalla huhtikuussa 2016

Sami Mollgren • 19.11.2015 22:30 • 3 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Hiihtokeskus Rukalla Kuusamossa järjestetään 14. - 17. huhtikuuta 2016 "Ruka Ski Pride" -laskettelutapahtuma seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville.

Ski Pride -tapahtuman kerrotaan olevan tasa-arvoisuutta edistävä seksuaalivähemmistöille suunnattu laskettelutapahtuma. Järjestäjien mukaan Ruka Ski Pride on ensimmäinen Suomessa koskaan järjestetty HLBTIQ-laskettelutapahtuma.

Lauantain ohjelmaan kuuluu Ski Pride -kulkue Rukan rinteillä. Ohjelmassa on myös esimerkiksi hiihto-opetusta ja erilaisia rinneaktiviteetteja. AfterSki:n puolella tapahtuman esiintyjiä ovat esimerkiksi Eini & Boogie, Miss Divet ja Krista Siegfrids. Järjestäjien mukaan tapahtuma on myös keskusteluareena asiapitoisille HLBTIQ seminaareille.

Torstaista sunnuntaihnin kestävän Ruka Ski Pride -viikonlopputapahtuman matkapaketin on määrä tulla myyntiin lähiaikoina, ja esimerkiksi Helsingistä järjestetään bussikuljetus.

- Ruka on kaikenlaisten ihmisten lomanviettopaikka. Me toimimme avoimesti ja tasavertaisesti, Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen sanoo torstaina julkaistussa tiedotteessa.

Parviainen kertoo, että tavoitteena on luoda myös ulkomailta tulevia turisteja ajatellen kiinnostava tapahtuma. Hänen mukaansa tapahtumaan on jo ilmoittautunut muutamia ulkomaalaisia ryhmiä.

Vastavanlaista tapahtumaa on järjestetty jo useina vuosina esimerkiksi Ruotsissa Åren hiihtokeskuksessa.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2015 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy