ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
City-Klinikka
Plastiikkakirurginen klinikka keskellä Helsinkiä.Täyteaine ja muut pistoshoidot, kasvojen alueen operaatiot, rasvaimu BodyTite menetelmällä ja intiimikirurgiaa sekä miehille että naisille.Turvallisesti ja luotettavasti.Varaa aika ilmaiseen konsultaatioon!

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Onko uusi unisex-symboli kierrätetty vanhasta?

Sami Mollgren • 27.06.2017 22:51 UUTISET: YLEISET • KOTIMAA

Care2-sivustolla ruotsin sukupuolineutraalista ´hen´-pronominista kertovan, huhtikuussa 2012 julkaistun kirjoituksen kuvituksena on nyt julkaistua symbolia muistuttava symboli. Kuvio löytyy myös Googlesta kuvahaulla ´bisexual symbol´.
Kulttuuria kaikille -palvelu kertoi tiistaina tiedotteessaan, että sen symbolipankissa on ladattavissa uusi unisex-symboli. Suunnittelijaksi kerrotaan Pekka Piippo Hahmo Design Oy:stä.

Tiedotteen pohjalta on julkaistu uutinen monissa tiedotusvälineissä, myös ranneliike.netissä.

Ranneliike.netissä julkaistun uutisen lukijakommenteissa on kuitenkin huomattu, että samanlaisia kuvioita on ollut esillä verkossa jo pitkään, viittaamassa biseksuaalisuuteen, sukupuolineutraalisuuteen ja joissain yhteyksissä myös polyamoriaan.

Esimeriksi Care2-sivustolla ruotsin sukupuolineutraalista "hen"-pronominista kertovan, 17. huhtikuuta 2012 julkaistun kirjoituksen kuvituksena on hyvin paljon nyt julkaistua symbolia muistuttava symboli.

Kuvio löytyy myös Googlesta "bisexual symbol" -kuvahaulla.


» Jutun oma sivu
Helsinki Pride: Värikylläisiä karhuja Cafe Cavalierin näyttelyssä

vaeltaja2006 • 27.06.2017 06:20 • päivitetty: 27.06.2017 21:15 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Karhut ovat muodostuneet viime vuosina jonkinlaisiksi ikoneiksi seksuaalivähemmistöjen monenlaisuudessa. Cafe Cavalierissa esillä olevien kuvien monet värivariaatiot tuovat mieleen Warholin ikoniset Marilyn-kuvat.


Karhukuvien tekijä on vähän yli parikymppinen Yago Delgado. Hän on opiskelullut muutamana viime vuonna Limingan taidekoulussa ja tällä hetkellä Kankaanpään taidekoulussa.


Yago Delgadon ympäristö- ja tilataideteoksia on ollut mm. ”poikkitaiteellisilla” Kosmos-festivaaleilla Ristiinassa 2015. Se on pieni, omanlainen festivaali suomalaisen luonnon keskellä. Festivaalin värikäät satumetsät ovat ainakin kuvien perusteella kiehtovia.


Taiteilija Yago Delgado käyttää tyylistään nimeä ”FagadelicArt”. Siinä ovat yhtaikaa homoeroottinen taide ja abstraktisuus. Taiteilija itse samaistuu kuvissa näkyvään karhumiesten maailmaan.


Näyttely jatkuu Cafe Cavalierissa heinäkuun 30. päivään saakka. Osoite on: Malminrinne 2-4, Helsingin keskustassa.

PÄIVITYS 27.6.2017

Taiteilija on käymässä Helsingissä ja hän kertoo tauluistaan ja opastaa niiden katsomiseen. Valitettavasti täpötäyden baarin kova melu ja sanelukone-äänitteen huono laatu vaikeuttavat kuuntelemista» Jutun oma sivu
PS voi arvoliberaalistua - Juvonen

jnsto • 27.06.2017 20:43 • 3 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Perussuomalaisiin palannut Arja Juvonen sanoo PS:n ehkä liberaalistuvan arvokysymyksissä. Juvonen kytki kommentissaan STT:lle tiistaina puolueen homokammon Timo Soiniin. Kun Soini on poissa teeman merkitys on vähentynyt.

Juvonen joutui hankaukseen silloisen puheenjohtajan kanssa äänestettyään tasa-arvoisen avioliiton puolesta. Ennen vuoden 2011 vaaleja Soini sitoututti ehdokkaat vastustamaan tasa-arvoista avioliittolakia.

Viimeaikaisissa Soinin uran esittelyissä Suomen mediassa on korostettu sitä, miten Soini puolueen kannatusta lisätäkseen avasi ovet maahanmuuton vastustajille. Hieman liioitellen ei millään muulla ollut niin väliä, kunhan avioliittoasiassa oltaisiin yhtenäisiä. Kaikki muu oli kaupan, mikä lopulta iski Soinin omista joukoista.

PS tuskin ryhmänä vapaamielistyy, onhan siellä mm Mika Niikko. Keuruun Isolla Kirjalla opiskellut Niikko piti eduskunnan jälkimmäisessä avioliittolakikeskustelussa yhden tiukimmista vastustavista puheenvuoroista. Mutta puheenjohtaja Halla-aho voi sallia mielipidevapauden uskontopohjaisissa kysymyksissä. Kun taas Soinille hänen henkilökohtainen vakaumuksensa oli laki muillekin.

Kansainvälistä esimerkkiä voi löytyä Saksan AfD:stä, joka on työntänyt homofobian taaemmalle.

Sinisen tulevaisuuden ja perussuomalaisten välille on luotu viestinnän keinoin suurtakin eroa. Etenkään HLBT-aihepiirissä irtiottoja Soinin linjasta ei kuitenkaan ole nähty. Onhan Soini edelleen siellä heidän joukoissaan.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Unisex-symboli ottaa sukupuolen moninaisuuden huomioon

Sami Mollgren • 27.06.2017 16:51 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Unisex-symbolin on suunnitellut Pekka Piippo.
Kulttuuria kaikille -palvelun symbolipankissa on nyt vapaasti ladattavissa uusi symboli. Pekka Piippo Hahmo Design Oy:stä on suunnitellut unisex-symbolin, jota voi käyttää esimerkiksi sukupuolineutraalin wc:n tai pukuhuoneen merkitsemiseen. Alun perin symboli suunniteltiin Taiteen edistämiskeskuksen tiloihin. Lähtökohtana oli, että symbolin tulisi palvella kaikkia ja ottaa sukupuolen moninaisuus huomioon. Piippo teki yhteistyötä Setan kanssa symbolin suunnittelussa.

- Tässä symbolissa oli Setan työryhmän mukaan huomioitu sekä kahden sukupuolen käsitys, näiden välissä oleva liukuvampi määritelmä, sukupuoltaan korjaavien kokema prosessi, että itsensä sukupuolettomiksi kokevat ihmiset, kertoo Piippo.

Pekka Piipon tuore haastattelu siitä miten symboli syntyi on nyt luettavissa Kulttuuria kaikille -palvelun blogissa.

Sukupuolineutraali wc edistää yhdenvertaisuutta

Kulttuuria kaikille -palvelu kannustaa taide- ja kulttuuritoimijoita tarjoamaan asiakkailleen ja henkilökunnalleen myös sukupuolineutraaleja wc-tiloja ja pukuhuoneita. Jako naisten ja miesten wc-tiloihin ei palvele henkilöä, jonka sukupuoli-identiteetti tai sukupuoli-ilmaisu ei ole yksiselitteisen kaksijakoinen. Sama koskee myös esteettömiä wc-tiloja ja pukuhuoneita, sillä vammaisen henkilön avustaja saattaa olla vastakkaista sukupuolta. Uuden symbolin käyttäminen ja sukupuolineutraalien wc-tilojen tarjoaminen on yksinkertainen ja konkreettinen tapa edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Kulttuuria kaikille -palvelun symbolipankista voi ladata symboleja esimerkiksi omaan viestintään tai opasteita varten. Useimmat symboleista ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Unisex-symbolin mukana tulee oma lisenssinsä, jossa kerrotaan symbolin käyttöehdot.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
USA: Coloradon kakkukiista korkeimman oikeuden käsiteltäväksi

Sami Mollgren • 27.06.2017 15:39 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvaltain korkein oikeus kertoi maanantaina ottavansa käsittelyyn tapauksen, jossa coloradolainen leipomoyrittäjä ei suostunut uskonnolliseen vakaumukseensa vedoten leipomaan hääkakkua miesparille.

Vuonna 2012 Charles Craig ja David Mullins solmivat avioliiton Massachusettsissa, jossa samaa sukupuolta olevat eivät tuolloin voineet solmia avioliittoa. Miesten Hääjuhla oli määrä järjestää kotiosavaltio Coloradossa. Pari tilasi hääkakun Coloradon Lakewoodissa toimivalta Masterpiece Cakeshop -leipomolta, jonka omistaa Jack Phillips, mutta tämä kieltäytyi.

Osavaltion kansalaisoikeusvaltuutettu ja oikeusistuimet katsoivat Phillipsin toimineen syrjivästi kieltäytyessään palvelemasta asiakasta seksuaalisen suuntautuneisuuden perusteella. Coloradon lainsäädännön mukaan julkisesti palveluaan tarjoava yritys ei voi kieltäytyä palvelemasta etnisyyteen, uskontoon, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautuneisuuteen liittyvillä perusteilla.

Phillips vetosi lopulta liittovaltion korkeimpaan oikeuteen. Asian on määrä tulla käsittelyyn syksyllä.

Phillipsiä edustavat lakimiehet ovat sanoneet leipurin olevan "kakkutaiteilija, joka ei luo kakkuja juhlistamaan avioliittoja, jotka ovat vastoin hänen käsityksiään raamatun opetuksesta". Lakimiehet myös kertoivat Phillipsin kieltäytyneen leipomasta Halloween-aiheisia kakkuja, kuten myös "anti-Amerikkalaisia", "aiheeltaan perhevastaisia" ja häpäiseviä kakkuja.

Paikallisen oikeuselinten määrättyä Phillipsin tekemään kakkuja yhdenvertaisesti myös samaa sukupuolta oleville pareille, päätti tämä luopua kokonaan hääkakkujen valmistamisesta.

Korkeimman oikeuden tuleva päätös nähdään ennakkotapauksena sille, millä perustein Yhdysvalloissa voi jatkossa kieltäytyä antamasta asiakaspalvelua. Mikäli korkein oikeus hyväksyy kieltäytymisperusteeksi vakaumuksen, voi perusteena mahdollisen asiakkaan seksuaalisen suuntautuneisuuden lisäksi esimerkiksi sukupuoli-identiteetti, uskonnollisten tunnusmerkkien käyttö ja ihonväri.

Viime vuosina syrjintäsuojaan liittyvistä asioista on keskusteltu paljon. Useissa USA:n osavaltioissa on kielto esimerkiksi seksuaalisen suuntautuneisuuden perusteella tapahtuvalle syrjinnälle, mutta liittovaltion lainsäädännössä tällaisia syrjintäsuojapykäliä ei ole.

Parisuhteen rekisteröiminen tuli Coloradossa mahdolliseksi vasta vuonna 2013 ja avioliitto vuonna 2014 korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen.


» Jutun oma sivu
Budapestissa pridekulkueen osanottajat haluavat marssia kaduilla vapaasti – ilman poliisiautojen suojamuureja

vaeltaja2006 • 27.06.2017 12:08 UUTISET: PRIDE

Budapesstin Pridea on useita kertoja yritetty kieltää vetoamalla kulkueen aiheuttamiin liikennehäiriöihin. Oikeus on kumonnut kiellot.
Ensi sunnuntaina heinäkuun 2. päivänä 2017 marssitaan jälleen Budapestissa. Jo kymmenen vuoden ajan pridemarssit ovat olleet äärioikeistolaisten häirinnnän kohteita, ja poliisiautorivistöt ovat suojanneet marssijoita. Nyt halutaan marssia kaduilla vapaasti.

Pride-marssit ovat olleet suuria poliisioperaatioita. Valtavat poliisijoukot pitävät kurissa tuhansia aggressivisia vastamielenosoittajia. Kulkueeseen on päässyt mukaan vain lähtöpisteestä turvatarkastusten jälkeen ja kulkueesta ei ole voinut kesken kaiken poistua. Nyt pride-järjestäjän sanovat, että tämä on perustuslain vastaista. Jokaisella pitää olla oikeus lähteä tai tulla mukaan matkan varrella.

Poliisi tuijottaa vain turvallisuutta. Viime vuosina marssijoitten määrä on kuitenkin lisääntynyt ja vastustajat alkavat väsyä ja jäädä pois reitin varrelta. Samalla tavalla on käynyt muuallakin, mm. Varsovassa ja eteläisissä Balttian maissa. Enää ei tarvita autojen suojamuuria.

Pride-järjestäjät muistelevat, mitä nykyinen pääministeri Orban sanoi kymmenen vuotta sitten lokakuussa 2006, kun kaupungissa järjestettiin valtavia mielenosoituksia istuvaa hallitusta vastaan. Poliisi oli piirittänyt vihaiset mielenosoittajat metalliaitojen taakse. Orban vaati, että kohta on aika murtaa muurit ja osoittaa mieltä vapaasti kaduilla. Niin tapahtuikin ja mielenosoittajat levittäytyivät koko keskustan alueelle ja yrittivät mm. vallata radiotalon. Vuonna 2010 Orbanista tuli pääministeri ja hän ja hänen hallituksensa on monin tavoin yrittänyt rajoittaa kansalaisjärjestöjen toimntaa.

Pride-järjestäjät sanovat, että nyt on aika murtaa suojamuurit ja kävellä kaduilla vapaasti. Kun on marssittu autokolonnien välissä, kukaan kadulla liikkuva ei ole päässyt näkemään pride-paraatia.

Ainakin pari oppositiopoliitikkoa on ilmoittautunut mukaan pride-kulkueeseen. Toinen heistä on entinen pääministeri. Hallituspuolue Fidesz sen sijaan ei anna omien poliitikkojensa olla missään tekemisissä pride–tapahtuman kanssa. Äärioikeistolaisen Jobbik-puolueen johtaja Gabor Vona on ilmoittanut, että jos hänestä tulee kaupungin pormestari, hän ensi töikseen kieltää kaikki pride-marssit.

(Magyar Nemzet -lehdestä)


» Jutun oma sivu
Helsinki Pride: Queerkätköt nyt Helsingissä

vaeltaja2006 • 26.06.2017 21:38 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Viime vuonna Turussa oli gaykätköjä, joita voi etsiä koordinaattien perusteella. Kätköpaikat liittyivät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaan. Nyt Helsingistä löytyy 12 queerkätköä. Avajaisissa annettiin ohjeet kätköjen etsimiseen. Avajaiset pidettiin maanantaina 26.6.2017 Helsingin kaupunginmuseossa, Senaatintorin reunalla.

Queerkätköt ovat helsinkiläisten kuvataiteilijoiden Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin yhteisöllinen taideteos. Keväällä he kokosivat suunnitteluryhmän, joka ideoi queerkätköjä. Kätköjen paikkatietoja saa sivustolta www.facebook.com . Kätköjen koordinaatit julkistetaan 26.6.2017 klo 17 . Kätköisstä löytyy tietoa siitä, miksi kyseinen paikka on queer-historiallisesti tärkeä.

Kätköille voi matkustaa itse raitiovaunulla tai voi tehdä virtuaalisen retken esim. Googlemaps-ohjelman avulla. Googlemapsissahan voi katsella myös katunäkymiä.

Kalle Hamm kertoi projetista näin:
Kulttuurijohtaja Tuula Haavisto ilmaisi avajaispuheessaan tyytyväisyytensä siitä että nyt ollaan uudenlaisen kaupunkikulttuurin äärellä. Queerkätkentä yhdistää virtuaalimaailman ja todellisen maailman aivan uudella tavalla. Erilaisia elementtejä tuodaan yhteen mielenkiintoisilla tavoilla.
Kulttuurijohtaja Tuula Haavisto käytti avajaispuheessaan sanaa ’näyttely’, kun hän puhui tästä yhteisöllisestä taideprojektista. Onko vastaavanlaista ollut aikaisemmin Helsingin kaupunginmuseon näyttelytoiminnassa? Onko ollut sateenkaarikansaa koskevia näyttelyitä?» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Pääministeri toista kertaa Toronton Pride-marssilla

jnsto • 26.06.2017 19:29 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kanadan pääministeri Justin Trudeau osallistui näkyvästi Toronton Pride-marssiin sunnuntaina 25.6.17. Trudeaun mukana olivat myös hänen vaimonsa Sophie Grégoire Trudeau sekä lapset Xavier ja Ella-Grace.

Trudeaun ohella marssin kärkijoukoissa käveli Kanadan alkuperäisväestöä edustava First Nations National Chief Perry Bellegarde. Trudea oli mukana jo toistamiseen pääministerinä, mutta First Nations Chiefit eivät olleet aiemmin osallistuneet. Trudea osoitti puheessaan myös tervehdyksen muslimien Ramadan-kauden loppua maan muslimiyhteisöissä samana päivänä juhlineille.

Vuonna 2016 protestillaan pride-marssia häirinneet Black Lives Matter -aktivistit liittyivät kulkueen hännille. Tänä vuonna ei nähty virka-asuisia poliiseja, joiden poissaoloa BLM oli toivonut. BLM pitää esillä Toronton poliisin luodeista 2015 menehtyneen muistoa.

Toronto Star kertoi monien poliisien matkustaneen New Yorkiin ja osallistuneen siellä virka-asuissaan Prideen.

Toronton marssissa olivat mukana myös Ontarion pääministeri Kathleen Wynne vaimoineen ja Toronton pormestari John Tory.

Pääministeri Trudea osallistui nyt toista kertaa marssiin. Vuonna 2016 hän oli ensimmäinen virassa ollessaan Pride-marssiin osallistunut pääministeri. Trudeauta edeltänyt konservatiivipääministeri Stephen Harper suhtautui HLBTI-tasa-arvoon hyvin varauksellisesti ja leikkasi Toronto Pride julkista taloudellista tukea, liittovaltion osalta.

Ruutukaappaus Toronto Starin uutissivulta.


» Jutun oma sivu
Helsinki Priden turvallisuuteen panostetaan

Sami Mollgren • 26.06.2017 13:43 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Helsinki Priden kulkue kesällä 2016 oli suurin tähänastisista kaupungissa järjestetyistä.
Helsinki Pride 2017 on käynnistynyt. Maanantaina 26. kesäkuuta käynnistynyt tapahtuma jatkuu sunnuntaihin 2. heinäkuuta asti. Pride-viikko huipentuu perinteiseen tapaan lauantai-iltapäivänä 1. heinäkuuta järjestettävään pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan.

Turvallisuuteen panostetaan

HeSeta ry ja Helsinki Pride kertovat blogissaan saaneensa joitakin huolestuneita kyselyitä kulkueen turvallisuuteen liittyen. Viime vuosina kulkueen osallistujamäärät ovat kasvaneet nopeasti. Vuonna 2010 Helsinki Priden kulkuetta vastaan tehtiin kaasuisku, ja sen jälkeen turvatoimia on kiristetty.

- Haluamme todeta, että otamme kaikki mahdolliset uhat vakavasti ja teemme kaikkemme, että tapahtumat sujuisivat turvallisesti, todetaan juhannuksen alla julkaistussa blogitekstissä.

HeSeta ry:n hallituksen allekirjoittamassa tekstissä kerrotaan, että joka vuosi kulkueen taustalla on paljon sellaista mikä ei näy yleisölle. Turvallisuuden takaamiseksi vapaaehtoiset, turvallisuusalan ammattilaiset, poliisi ja muut viranomaiset tekevät saumatonta yhteistyötä.

Blogitekstissä muistutetaan, että turvallisuuden parantamiseksi yhteistyö on tärkeää myös osallistujillta. Kulkueen marssi- ja lähetysjärjestys on suunniteltu tarkasti turvallisuusasiat huomioiden, ja esimerkiksi järjestyksenvalvojat on sijoiteltu kulkueeseen tietyin väliajoin. Priden järjestäjät pyytävät jokaista kulkueeseen osallistujaa noudattamaan annettuja ohjeita ja odottamaan omaa vuoroaan, vaikka pitkä odotusaika tuntuisikin turhauttavalta.

Totuttuun tapaan kulkueen matkassa on järjestyksenvalvojia sekä poliiseja. Tänä vuonna poliisi on ensimmäistä kertaa mukana myös varsinaisessa kulkueessa.

Pride-kulkue ja puistojuhla

Helsinki Pride 2017 huipentuu lauantai-iltapäivänä 1. heinäkuuta pride-kulkueeseen ja sen jälkeen pidettävään puistojuhlaan.

Pride-kulkue järjestäytyy Kansalaistorilla kello 12 alkaen, sillä Senaatintorilla ei ole tarpeeksi tilaa nykyään prideen osallistuvalle väkimäärälle. Esimerkiksi vuonna 2016 pride-kulkueeseen osallistui yli 30 000 ihmistä. Kulkue starttaa Kansalaistorilta klo 13, josta se etenee Töölönlahdenkatua, Mannerheimintietä, Eteläesplanadia, Etelärantaa, Laivasillankatua ja Isoa Puistotietä Kaivopuistoon. Kulkueen reitin pituus on noin 2.5 km. Puistojuhla Kaivopuistossa alkaa kello 14, jolloin oletettavasti kulkueen häntäpää vasta starttaa Kansalaistorilta. Varsinainen ohjelma käynnistyy kello 15.

HeSeta ry:n järjestämän Helsinki Priden teema 2017 on Vapaus ja vastuu. Pride-viikon aikana Helsingissä on kymmeniä hlbti-teemaisia tapahtumia. Tapahtumia on niin viihteen ja kulttuurin, yhteiskunnallisen keskustelun kuin erilaisten kohtaamisten saralla. Tapahtumaviikon koko ohjelmisto on julkaistu Helsinki Priden verkkosivuilla.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Helsinki Pride toteutetaan lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin. Virallisia avajaisia ei järjestetä

vaeltaja2006 • 26.06.2017 13:27 • 16 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Helsinki Priden koordinaattori Kirsi Kalliomäki
Vuoden 2017 Helsinki Pride on on suunniteltu ja toteutetaan lähes pelkästään vapaaehtois- ja talkootyönä. Työtä on tehty maaliskuusta alkaen hyvin intensiivisesti. Virallisiin avajaisiin ei voimia riittänyt. Mitä kätkeytyy Priden teeman ”Vapaus – Vastuu” taakse?

Hesetan ja Helsinki Priden koordinaattori Kirsi Kalliomäki kertoo, että perinteiset tervehdykset kaupungilta, priden suojelijalta ja Hesetan puheenjohtajalta tulevat pian verkkoon. Priden ohjelma on julkaistu netissä ja älypuhelin-sovelluksena. Ohjelman nettiversio on siitä hyvä, että kaikki lisäykset ja muutokset ohjelmaan voidaan saada heti näkyviin. Monet, erityisesti vanhemmat ihmiset ovat pitäneet verkkosivulla olevaa ohjelmaa hankalana ja auringonpaisteessa vaikeasti luettavana. On toivottu paperiversiota, jossa kaikki tapahtumat näkyisivät yhdellä silmayksellä. Niille, joiden on vaikea lukea netissä olevaa ohjelmaa, luvataan printata ohjelma paperille Pride Infossa.
Mitä asioita kätkeytyy priden teema-sanojen ”Vapaus – Vastuu” taakse. Priden koordinaattori avaa asiaa. Koordinaattori Kirsi Kalliomäki kertoo, että Heseta on tehnyt tukityötä sellaisten pakolaistaustaisten ja turvapaikanhakijoiden keskuudessa, jotka kuuluvat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin. Haluttiin tuoda esiin teemaa myös tästä näkökulmasta.

Maailma ei ole valmis paikka, vaan meillä on vastuuta kannettavana sekä toisistamme että uusista tulijoista. Vaikka paljon on saatu aikaan viime vuosina, paljon on vielä toteutumatta, ja siitä esimerkkinä on translaki-asia. Pride-ohjelman tuottajilta on toivottu Priden teemaan liittyvää sisältöä. Onkin tullut paljon teemaa sivuavaa ohjelmaa.
Helsinki Priden Info ei ole enää Lasipalatsissa Mannerheimintiellä vaan runsaan sadan metrin päässä Simonkatu 8:ssa, Luckanin tiloissa. Sateenkaariliput auttavat löytämään paikan. Info on auki arkisin klo 11-18, lauantaina se on Kaivopuistossa puistojuhlassa ja sunnuntaina Simonkadulla..


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Madrid: Tatu Vuolteenaho mukana Free Wee project -näyttelyssä

Juhannusaattona avautui Madridissa ”sukupuolivapaa”, gender free -näyttely. Swinton Galleryn näyttelyssä on mukana parikymmentä taiteilijaa. Tatu Vuolteenahon Drag Attack -töille on näyttelyssä varattu oma huone.

Näyttely on osa laajempaa Free Wee -projektia Tässä näyttelyssä taitteilijoita on pyydetty työstämään perinteisiä mies-nais- vessaopasteita uuteen sukupuolineutraaliin muotoon. On hyvä miettiä vakiintuneita ennakkokäsityksiä, etsiä uusia näkökulmia ja sitä kautta vähitellen muuttaa maailmaa paremmaksi.

Nykyään julkiset vessat palvelevat vain fysiologisia tai hygieenisiä tarpeita. Jako miesten ja naisten vessoihin korostaa perinteisiä sukupuolikäsityksiä. Voisiko vessa olla erilaisten sukupuolten luonollinen kohtaamispaikka, kysyy Tatu Vuolteenaho omassa julistuksessaan.

Tatu Vuolteenaholla on oma, "hyökkäävältä" vaikuttava tyyli: drag attack.

(Valokuvat: Pekka Saukkonen)Tatu Vuolteenaho on lähtöisin Ylivieskasta. Nyt hän on maailmankansalainen ja elää Madridissa. Hän aloitti drag-taiteilijana ja dj:nä Helsingissä ja loi vuonna 2013 oman drag attack -taideprojektinsa. Projektista saa jonkinlaisen kuvan katsomalla tv-dokumentin, joka viimeksi esitettiin Teemalla vuoden 2016 pride-viikolla. Drag on Tatulle yksi keino tehdä elämä hauskemmaksi. Jopa kodin imurointi sujuu leppoisammin, kun on pukeutunut sopivasti. Dokumentissa kerrotaan hänen elämänpiiristään Madridissa. Kun hän palaa käymään Suomessa, hän poikkeaa myös tapaamaan vanhempiaan Ylivieskassa. Siinä kohtaavat värikästä elämää viettävä maailmankansalainen ja hiljaiseloa elävät suomalaiset vanhemmat.

Tv-dokumentti Ylen nettisivuilla

yle.fi


Uutinen uudesta unisex-symbolista suomalaisiin vessa- ja pukuhuonetiloihin

ranneliike.net


» Jutun oma sivu
Nalle Pubin nallet tekevät paluun Helsinki Pride -viikolla

Sami Mollgren • 26.06.2017 02:20 • 3 kommenttia. UUTISET: PÄÄKAUPUNKISEUTU JA UUSIMAA • KOTIMAA

Nalle Pubista tutut nallet pääsevät vielä kerran yhdessä esille.

Helsingin Kalliossa Kaarlenkadulla toimineessa Nalle Pubissa esillä olleet toistasataa pehmonallea nähdään Pride-viikolla Sörnäisten Pääskylänrinteessä sijaitsevassa Sörkan Ruusu -nimisessä olutravintolassa.

Nykyään Sörkan Ruusua Janne Mäkisen kanssa pyörittävä Nallen toinen perustaja Tiina Kullas kertoo ranneliike.netille, että Nalle Pubin avauduttua toukokuussa 1994 syntyi perinne: monet asiakkaat lahjoittivat pehmonalleja, ja saadut nallet olivat sitten esillä pubissa.

Kun Nalle Pub sulki ovensa marraskuussa 2013, pakattiin nallet varastoon.

Pehmonallejen on määrä olla esillä koko Helsingin pride-viikon ajan, eli maanantaista 26. kesäkuuta sunnuntaihin 2. heinäkuuta asti. Nalleja aikanaan antaneet voivat käydä pride-viikon aikana nimikoimassa aikanaan itse tuomansa nallen, ja pride-viikon jälkeen voivat viedä omansa kotiin. Nimikoimattomat nallet aiotaan huutokaupata.

Nallet odottavat vielä esille pääsyään.
Helsinki Pride -viikon ajan Nalle Pubista tutut pehmonallet ovat esillä Sörkan Ruusussa. Nalleja laitettiin esille sunnuntai-iltana.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Turkin Istanbulissa poliisi ampui kumiluodeilla pride-marssia yrittäneitä aktivisteja

Sami Mollgren • 25.06.2017 19:38 • 3 kommenttia. UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Mellakkapoliisi esti väkivalloin hlbti-aktivisteja kokoontumasta pride-paraatia varten (kuva: Murad Sezer / Reuters / Lehtikuva)
Turkin poliisi käytti kumiluoteja estääkseen noin 40:ää aktivistia kokoontumasta Taksim-aukiolla pride-marssia varten. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, jonka mukaan neljä aktivistia on myös pidätetty.

Viranomaiset olivat kieltäneet Istanbulin pride-kulkueen sillä perusteella, että kulkue vaarantaisi turistien turvallisuutta ja yleistä järjestystä.

Vuoteen 2014 asti Istanbulin pride-tapahtuma oli yksi alueen suurimmista. Vuosittainen tapahtuma oli kasvanut suureksi, ja vuonna 2014 paraatiin osallistui kymmeniä tuhansia ihmisiä. Vuonna 2015 poliisi kuitenkin hyökkäsi järjestäytyvän pride-kulkueen kimppuun yllättäen kyynelkaasulla ja kumiluodeilla. Vuonna 2016 priden ajankohta osui keskelle ramadan-kuukautta. Myös tuolloin poliisi hajotti pride-kulkueen kieltoa uhmaavia kyynelkaasulla ja kumiluoteja ampumalla. Tänä vuonna pride-kulkueen ajankohta oli sama kuin islamilaisen ramadan-kuukauden päättymisen juhla.

Istanbulin pride-viikko käynnistyi maanantaina 19. kesäkuuta ja nyt sunnuntaina 25. kesäkuuta sen huipennuksen oli tarkoitus olla kello 17 käynnistyväksi aiottu pride-kulkue.

Istanbulin pride-viikko viettää 25. vuosipäiväänsä.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
NHL päivitti logonsa sateenkaaren väreihin

Sami Mollgren • 25.06.2017 19:06 UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT

NHL päivitti logonsa sateenkaaren väreihin esimerkiksi Facebook-sivullaan.
Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL päivitti logonsa ainakin Instagramissa, Twitterissä ja Facebook-sivuillaan pride-kuukauden kunniaksi sateenkaaren väreihin.

Tempaus käynnisti vilkkaan kommentoinnin puolesta ja vastaan. Myönteisissä kommenteissa esimerkiksi todetaan jääkiekon kuuluvan kaikille. Osa käyttäjistä ei kuitenkaan ymmärrä tai hyväksy tempausta ja sen tarkoitusta.

You Can Play -kampanjalla parannetaan hlbti-asenteita NHL:n piirissä

Jääkiekon ja muun joukkueurheilun asenneilmapiiristä on käyty keskustelua vuosikaudet. Esimerkiksi "homotteluun" on viime vuosina puututtu tiukasti.

Keväällä 2012 käynnistyneessä You Can Play –kampanjassa Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:n vaikuttajat ja pelaajat sitoutuvat "If you can play, you can play" (suom. ”jos osaat pelata, voit pelata”) –asenteeseen eli siihen, että esim. seksuaalivähemmistöön kuuluminen ei ole mikään este NHL-uralle. You Can Play –kampanjassa monet NHL-tähdet esiintyvät lyhyissä videospoteissa (PSA) ja toistavat kampanjan viestiä.

Suomessa liigatason jalkapallo on selvästi ilmaissut tukensa hlbti-yhdenvertaisuudelle lajin piirissä, mutta liigatason jääkiekko ei.


» Jutun oma sivu
Turkki: Istanbulin pride-kulkue kiellettiin turvallisuussyistä - järjestäjät aikovat uhmata kieltoa

Sami Mollgren • 25.06.2017 08:51 UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Taksim-aukio Istanbulissa.
Turkissa viranomaiset kielsivät Istanbulin sunnuntaiksi aiotun pride-kulkueen sillä perusteella, että kulkue vaarantaisi turistien turvallisuutta ja yleistä järjestystä.

Järjestäjät aikovat uhmata kieltoa.

Järjestäjien mukaan viranomaisille on ilmoitettu kulkueesta hyvissä ajoin. Turvallisuuskysymyksiä pidetään tekosyynä. Pride-kulkue on kielletty Istanbulin Taksim-aukiolla vuodesta 2015 lukien.

Istanbulin pride-viikko käynnistyi maanantaina 19. kesäkuuta ja nyt sunnuntaina 25. kesäkuuta sen huipennuksen on tarkoitus olla kello 17 käynnistyvä pride-kulkue.

Tänä vuonna pride-kulkueen ajankohta osuu päällekkäin muslimien ramadan-kuukauden päättävän id al-fitr -juhlan kanssa. Vuonna 2016 priden ajankohta osui keskelle ramadan-kuukautta. Tuolloin poliisi hajotti pride-kulkueen kieltoa uhmaavia kyynelkaasulla ja kumiluoteja ampumalla.


» Jutun oma sivu
Berliinissä poliisi on kirjannut ”vaaralliset” alueet – mukana homojen suosimia alueita

vaeltaja2006 • 24.06.2017 10:08 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Kesäkuun 2017 alussa Berliinissä poliisi julkaisi luettelon kaupunkialueista, joilla esiintyy erityisen paljon erilaista rikollisuutta. Mukana on myös homojen suosimia alueita, mm. Nollendorfplatzin ympäristössä sijaitsevat ”homokorttelit”.

Aihe on jonkin verran arka, ja poliisi on aikaisemmin taktisista syistä kieltäytynyt listan julkaisemisesta. Nyt poliittisen painostuksen jälkeen poliisi teki listan ”rikollisuuden vaivaamista paikoista” (kriminalitätsbelasteter Orte kbO). Luetelluilla alueilla poliisi voi tarkistaa ihmisten henkilöllisyyksiä ilman mitään rikosepäilyä. Alueilla asuviin lista voi vaikuttaa kielteisesti, kun turvallisuuden tunne heikkenee.

Nollendorfplatzin ympäristö on rikollisuuden ”hotspot”. Homovihamielinen rikollisuus on lisääntynyt. Vuoden 2016 maaliskuusta vuoden 2017 maaliskuuhun kirjattu 12 vakavaa viharikostapausta, kun edellisenä vuonna niitä oli vain yksi. Varkauksia oli 2 276, 113 sanallista loukkamista, 70 ryöstöä ja 38 uhkailua. Varkaiden uutena toimintatapana on tanssiin kutsu keskellä katua. Siitä oli ranneliike.netissä uutinen kesäkuun alussa. Yleensä rikokset tehdään ryhmissä tai muuten organisoidusti.

Muitakin homojen suosimia alueita on poliisin listalla. Tiergartenin (eläintarhanpuiston) cruisingalue on yksi luettelossa olevista paikoista, samoin Kottbusser Torin ympäristö, missä sijaitsevat Möbel Olfe ja Südblock -baarit. Ilmeisesti juopuneet baarivieraat kiinnostavat rikollisia. Alexanderplatz ja Hermannplatz mainitaan listalla, ja niillä aukioilla on ollut homovihamielisiä hyökkäyksiä.

Yksi saksalainen gay-intenetlehti kysyi juhannusaattona lukijoiltaan, pelottaako Berliinissä. Juhannuspäivänä vain 29% vastanneista ilmoitti, että ei ole minkäänlaista pelon tunnetta.

Aivan toisentyyppistä rikollisuutta esiintyy esim. Rigaer Strassen ympäristössä, missä vasemmistoautonomit usein polttavat autoja. Görlitzer Parkissa oleilevat huumeiden myyjät.

www.morgenpost.de

Berliinistä on kymmenen vuoden aikana kehittynyt hyvin suosittu gay-matkailukohde, ja erityisesti siitä on tullut fetissi- ja nahkaharrastajien eurooppalainen mekka. Nollendorfplatzin ympäristö on suosituin nahka- ja fetissiväen illanviettopaikka.

Berliinissä on perinteisesti juhlittu prideä (CSDBerlin) juhannuksen aikaan, mutta muiden suurtapahtumien vuoksi se on tänä vuonna siirretty heinäkuun 22. päivään 2017.


Tämä artikkeli liittyy useampiosaiseen sarjaan, jossa alkavan viikon aikana käsitellään Berliiniä, hiviä, viihdehuumeita ja PrEP-lääkitystä. Helsinki Priden ohjelmassa on näistä aiheista oma luentotapahtuma torstaina 29.6.2017 klo 18.30 - Berlin uncensored. Siellä puhutaan suositusta homomatkakohteesta ja käydään läpi teemoja kuten PrEP (hiviä ennaltaehkäisevä lääkitys) ja ChemSex. Tilaisuus pidetään englanniksi. Paikka on yökerho Hercules.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Venäjällä kehotetaan Eurooppaan matkaavia ottamaan hepatiitti A -rokote pride-kulkueiden yleistymisen vuoksi

Sami Mollgren • 23.06.2017 13:15 • 2 kommenttia. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • ULKOMAAT
Eurooppaan matkalle lähdössä olevia venäläisiä kehotetaan ottamaan hepatiitti A -rokote. Tarkastusvirasto Rospotrebnadzor perustelee suositusta pride-kulkueiden lisääntymisellä. Venäläismedian mukaan Euroopassa hepatiitti A:n kantavat ovat lähinnä homot.

Tarkastusvirasto nostaa esiin myös Espanjan pääkaupungissa Madridissa järjestettävän World Pride -tapahtuman, jonne odotetaan noin kahta miljoonaa osallistujaa. Rospotrebnadzor kertoo 91 prosenttia Portugalin hepatiitti A -tartunnoista tulleen miesten välisen seksin kautta. Suurin osan tartuntatapauksista on tarkastusviraston verkkosivuilla olevan tiedotteen mukaan Alankomaissa, Isossa-Britanniassa ja Espanjassa. Myös Suomi on 15 Euroopan maata sisältävällä venäläisviranomaisten listalla.

Tarkastusvirasto ei matkustustiedotteessaan ota kantaa Venäjän omaan hepatiitti-tilanteeseen. Venäjä määritellään Suomessa hepatiitti A -tartuntariskiltään kohtalaisen riskin maaksi. Joidenkin kriittisten kommenttien mukaan Venäjän tarkastusviraston huolessa on enemmänkin kysymys kielteisten mielikuvien liittämisestä homoseksuaalisuuteen.

Rokote.fi -sivuston mukaan hepatiitti A on hyvin yleinen maailmalla. Korkean tartuntariskin alueita ovat Saharan eteläpuolinen Afrikka ja osa Etelä-Aasiaa. Kohtalaisen tartuntariskin alueisiin kuuluvat mm. Välimeren etelä- ja itäpuoliset maat, Venäjä, Baltian maat ja kehitysmaat.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Hallituspuolueiden ministerikolmikko ei Helsinki Priden kulkueessa

Sami Mollgren • 23.06.2017 10:24 • 1 kommentti. PRIDE • KOTIMAA

Valtiovarainministeri Petteri Orpo, pääministeri Juha Sipilä ja ulkoministeri Timo Soini hallituksen pitämässä avoimessa valtioneuvoston istunnossa Porvoossa 4. toukokuuta. ( kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa )
Pääministeri Juha Sipilä (kesk), valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) sekä eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (uv) ovat poissa Helsingistä pride-kulkueen aikaan, kertoo Helsingin Sanomat. Myöskään Timo Soinin (uv) ei odoteta osallistuvan tapahtumaan.

Helsinki Pride 2017 -tapahtuman virallinen suojelija Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sdp) kutsui sunnuntaina 18.6. hallitusryhmien näkyvimmät vaikuttajat - pääministeri Juha Sipilän, valtiovarainministeri Petteri Orpon ja ulkoministeri Timo Soinin - mukaan 1. heinäkuuta järjestettävään Pride-kulkueeseen.

Helsingin Sanomat kertoo, että Juha Sipilä on avaamassa jousiammunnan pohjoismaiden nuorten mestaruuskilpailuja Kemissä ja pride-viikolla aikana hän on virkamatkalla Kiinassa. Terho puolestaan on työmatkalla Virossa, eikä hän aio osallistua Pride-viikon muihinkaan tapahumiin. Orpo taas on perheen kanssa matkalla, eikä hän vielä osaa sanoa mahdollisesta osallistumisestaan muihin pride-viikon tapahtumiin.

Helsinki Priden kulkueeseen kesällä 2016 osallitui yli 30 000 ihmistä.

Helsinki Pride 2017 käynnistyy juhannusviikonlopun jälkeen maanantaina 26. kesäkuuta ja jatkuu sunnuntaihan 2. heinäkuuta asti. Pride-viikko huipentuu lauantaina 1. heinäkuuta järjestettävään pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan. Helsinki Pride -tapahtuman järjestää HeSeta ry.

Jotkut ovat myös kritisoineet ministerien kutsumista prideen, koska kriitikoiden mukaan osallistuvien pitäisi toimia aktiivisemmin yhdenvertaisuuden edeistämiseksi, esimerkiksi edistämällä äitiyslakia ja uutta translakia. Joissain puheenvuoroissa on esitetty jopa ministerien osallistumisen suoranaista torjuntaa, koska hallitus ei mainittuja uudistuksia ole edistänyt. Toisaalta on myös esitetty kritiikkiä tällaista torjumista kohtaan, koska pride halutaan nähdä kaikille avoimena paikkana ilmaista tukensa yhdenvertaisuudelle.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Madridissa on pidätetty kolme jihadistia juuri ennen World Prideä

vaeltaja2006 • 22.06.2017 16:42 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Madridissa on massiivisesti lisätty turvatoimia juuri ennen viikonloppuna alkavaa World Prideä. Espanjan sisäministeriö kertoi keskiviikona, että kolme jihadistiksi epäiltyä on pidätetty.

Pidätetyistä yksi on marokkolainen 32-vuotias mies. Hänen kerrotaan olevan vaarallinen ja voimakkaasti radikalisoitunut. Miehellä kerrotaan olevan ISIS-yhteyksiä. Häneltä on löytynyt suuri määrä asiaan liittyvää materiaalia, mm. ohjeita terrori-iskujen tekoon ja itsemurhaiskuihin. Espanjan kansallinen poliisi tutkii materiaaleja,

Kaikilla kolmella miehellä oli yhteinen asunto. Radikalisoitunut joukon johtaja on kouluttanut näitä kahta muuta marokkolaista, jotka ovat 33- ja 38-vuotiaita. Poliisi on arvioinut joukon johtajan profiililtaan samanlaiseksi kuin äskettäiset Ranskan ja Lontoon iskijät.

World pride alkaa kesäkuun 23. päivänä ja jatkuu heinäkuun 2. päivää saakka. Kohokohta on Pride-paraati läpi Madridin. Siihen odotellaan kaksi miljoonaa katsojaa ja osanottajaa, jonkin verran myös Suomesta.
Madridissa on nostettu valmiustilaa. Nyt ollaan jo valmiustasolla neljä (maksimi viisi). Aseistetut poliist valvovat viikon aikana rautatie-, bussi- ja lentoasemilla. Raskaalta liikenteeltä on tiettyihin aikoihin pääsy kielletty kaupungin keskustaan.

Pride-paraatin aikana heinäkuun 1. päivänä poliisilla, pelastuslaitoksella ja ensiavulla on tuhat ihmistä valmiudessa. Madridin 600 hengen erityispoliisiosastoja tukevat muualta maasta tuodut kolleegat. Kaduilla liikkuu myös ratsupoliisiryhmiä ja poliisikoiraryhmiä. Ilmasta tarkkaillaan paraatipäivän tilannetta.

El Pais kirjoittaa, että tämä on kriitinen hetki Madridille. Tämä on kriittinen hetki myös terroristeille. Maahantuljioita EUsta ja USAsta valvotaan tavallista tarkemmin.


Helsingissäkin turvallisuuten kiinnitetään erityistä huomiota

Helsinki Priden blogissa kerrotaan, että priden järjestäjät ovat saaneet huolestuneita kyselyitä kulkueen turvallisuudesta. Yleisölle ei välttämättä näy vapaaehtoisten, turvallisuusalan ammattilaisten, poliisin ja muiden viranomaisten yhteistyö. Yhteiskunnan homo- ja transfobisten asenteiden vuoksi turvallisuusuhkia on ollut aikaisemminkin.

Vuoden 2010 Helsinki Pride -kulkueeseen kohdistuneen kaasuiskun jälkeen kulkueen turvatoimia on kiristetty entisestään. Poliisin kanssa käydään neuvotteluja ajankohtaisista riski- ja uhkatekijöistä, ja niiden pohjalta päivitetään turvallisuussuunnitelmat. Helsinki Prideen kohdistuvasta vihapuheesta tiedotetaan poliisille hyvin matalalla kynnyksellä.

Viime vuonna kulkueeseen osallistui 35 000 ihmistä. Kulkueen turvallinen marssi edellyttää yhteistyötä myös osanottajilta. Kulkueen marssi- ja lähetysjärjestys on suunniteltu tarkasti turvallisuusasiat huomioiden, ja esimerkiksi järjestyksenvalvojat on sijoiteltu kulkueeseen tietyin välein.

Kansainvälisestä terrorismista Helsinki Priden blogissa ei spekuloida.

helsinkipride.fi

Ensimmäiset suomalaisvieraat ovat jo Madridissa ja iloitsevat hyvistä ilmoista. Kuvakaappaus Facebookista.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Taas uusi pride-paikkakunta: Lohja - kaupunkiin puuhataan myös hlbti-yhdistystä

Sami Mollgren • 22.06.2017 07:39 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Ensimmäinen Lohja Pride piknik järjestetään lauantaina 15. heinäkuuta 2017.
Läntisellä Uudellamaalla sijaitseva Lohja viettää kesällä pridea, piknikin muodossa. Lohja Pride piknik järjestetään lauantaina 15. heinäkuuta kello 14-20 Aurlahden rannassa.

Asiasta kertoo paikallisjulkaisu Ykköslohja.

Tapahtuman taustalla oleva Nea Weckström kertoo julkaisulle, että osa Lohjan keskustan kahviloista, ravintoloista ja liikkeistäkin on mukana. Ohjelmaa on tarkoitus olla koko perheelle. Hän kertoo myös ruotsinkielisen väestön tulevan tapahtumassa huomioiduksi. Iltapäivän ja alkuillan piknik-tapahtuman jälkeen on jatkobileet määrä järjestää Exit Nightclubissa.

- Tänä kesänä järjestetään ihka ensimmäinen Lohja Pride piknik. Tervetuloa juhlistamaan moninaisuutta, tapaamaan uusia ihmisiä ja viettämään mukavaa päivää. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki ikään, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta, toivotetaan tapahtuman Facebook-sivulla.

Paikallinen hlbti-yhdistys Lohjalle?

Weckström kertoo Ykköslohjalle, että hän haluaisi perustaa yhdistyksen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, koska sellaista ei vielä ole Lohjan alueella. Hän toivoo asian edistyvän syksyllä.

Suunnitelmissa on priden järjestäminen myös tulevana vuonna.

Suomen pride-tapahtumia vuonna 2017

Alkuvuoden aikana pride-tapahtumat on jo järjestetty Rovaniemellä, Kuusamon Rukalla, Joensuussa ja Tampereella.

Pride-tapahtumat ovat Lohjan (15.7.) lisäksi vielä edessä Helsingissä (26.6.-2.7.), Kajaanissa (7.-9.7.), Tamperella (13.-16.7.), Kustavissa (15.7.), Lahdessa (7.-13.8.), Uudessakaarlepyyssä (12.8.), Hangossa (18.-20.8.), Ahvenanmaan Maarianhaminassa (16.-20.8.), Inarissa (11.-13.8.), Turussa (21.-27.8.), Sipoossa (25.8.), Torniossa (26.8.) ja Raaseborin Karjaalla (2.9.2017).


» Jutun oma sivu
Norjan television nuortensarja SKAM nähdään Suomessa kesällä Yle Fem -kanavalla

Sami Mollgren • 21.06.2017 16:29 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Norjan television tuottama nuortensarja SKAM esitetään Yle Fem -kanavalla kesällä sunnuntai- ja maanantai-iltaisin. SKAM-sarjan esitykset television Yle Fem -kanavalla käynnistyivät keväällä. Yle Teema ja ruotsinkielinen Yle Fem ovat keväästä lähtien jakaneet saman kanavan.

Suosittu nuorille suunnattu draamasarja tuli jo vuodenvaihteen tienoilla katsottavaksi Ylen verkkopalvelu Areenaan. Ylestä kerrotaan, että sarjan jaksoja on käynnistetty jo yli 11 miljoonaa kertaa. Sarjaa on sekä Suomessa että muissa pohjoismaissa seurannut varsinaisen kohderyhmän lisäksi myös muut. Kansainvälisesti se on kehittynyt netti-ilmiöksi.

SKAM-sarjassa seurataan oslolaisten lukiolaisnuorten elämää; bileitä, ystävyyttä ja suhteita.

Sarjaa tuotettiin yhteensä neljä tuotantokautta. Kullakin kaudella yksi sarjan hahmoista on päähenkilönä ja tapahtumia seurataan tämän näkökulmasta. Ensimmäisellä kaudella päähenkilönä oli Eva, toisella Noora, kolmannella homouteensa heräävä Isak ja neljännellä muslimityttö Sana. Päätöskauden viimeisen viikon jaksojen päähenkilöinä ovat ne sarjassa merkittävässä roolissa olleet hahmot, joilla ei ole ollut omaa kautta.

Sarjan tarinoissa on nostettu esiin erilaisia nuoria koskettavia teemoja, mutta ei suoranaisesti opettavaan sävyyn. Tällaisia aiheita ovat erilaiset vähemmistöt, mielenterveyteen liittyvät teemat sekä ystävyyden ja hyväksynnän merkitys.

Kolmas kausi - Isak ja Even - 17. heinäkuuta lähtien

Kolmannella tuotantokaudella päähenkilönä olevan Isakin (Tarjei Sandvik Moe) seksuaaliseen suuntautuneisuuteen liittyviä kysymysmerkkejä oli ilmassa jo aiemmilla tuotantokausilla. Kolmannella tuotantokaudella Isak kohtasi Evenin (Henrik Holm), pari vuotta vanhemman pojan, ja tuotantokauden kantava tarina on Isakin kamppailu homoutensa kanssa sekä parin suhteen kehittyminen. Kolmannen tuotantokauden näyttäminen Yle Fem -kanavalla alkaa 17. heinäkuuta. Sarjan ensimmäisen tuotantokauden näyttäminen käynnistyi huhtikuussa ja toisen kesäkuussa.

Paitsi koko sarja, myös nimenomaan Isakin ja Evenin tarina ja näyttelijät ovat saaneet palkintoja.

No filter

Käyttäjän @isakyaki jakama julkaisu
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Työmarkkinajärjestöt mukana Helsinki Pridessa

Sami Mollgren • 21.06.2017 11:57 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Sekä työntekijöiden että työnantajien järjestöjä nähdään Helsinki Priden kulkueessa lauantaina 1. heinäkuuta. Työntekijäjärjestöjä kulkueessa on nähty aiempinakin vuosina, mutta työnantajien Elinkeinoelämän keskusliitto EK on mukana ensimmäistä kertaa. Työntekijäjärjestöistä mukana ovat esimerkiksi SAK, STTK ja Akava.

Järjestöt huolehtivat myös kulkueen musiikista.

Lisäksi työmarkkinakeskusjärjestöt EK, SAK, Akava ja STTK järjestävät "Tällainen on yhdenvertainen työpaikka" -seminaarin tiistaina 27. kesäkuuta kello 16.30–18.00 Helsingissä Kiseleffin talossa, Café Köketissä (Aleksanterinkatu 28). Paikalla on yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä ja paneeliin osallistuvat Akavan johtaja Maria Löfgren, EK:n johtaja Ilkka Oksala, Etelä-Suomen AVI:n ylitarkastaja Eerik Tarnaala ja ERTO:n asiantuntija Jarmo Lahti. Lisäksi esitellään "yhdenvertainen Finnair", josta paikalla ovat henkilöstöjohtaja Eija Hakakari ja työsuojeluvaltuutettu Keijo Lyhykäinen. Tilaisuuden juontaa toimittaja Juha Hietanen.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Itsemurhaakin suunnitellut entinen NFL-pelaaja kaapista – auttaa nyt muita homoutensa kanssa kipuilevia

Sami Mollgren • 21.06.2017 10:36 • 7 kommenttia. UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT

Ryan O’Callaghan (kuva: Jeffrey Beall, CC BY-SA 3.0)
Amerikkalaista jalkapalloa NFL-tasolla pelannut nyt 33-vuotias Ryan O’Callaghan kertoi homoseksuaalisuudestaan. Itsemurhaakin suunnitellut pelaaja hyväksyi lopulta seksuaalisen suuntautuneisuutensa - ja pyrkii nyt auttamaan itsetorjunnasta kärsiviä.

Nyt O’Callaghan kertoo tarinansa Outsports-lehdessä, osallistuttuaan juuri Los Angelesin pride-tapahtumaan, ensimmäisen kerran elämässään. Hän kertoi asian olleen merkittävän. Haastattelun otti esille Ilta-Sanomat.

O’Callaghan on kotoisin yleisesti varsin suvaitsevan Kalifornian konservatiiviselta alueelta, Reddingistä, runsaan 300 kilometrin päästä San Franciscosta ja 800 kilometrin päästä Los Angelesista. Hän ymmärsi itsensä homoksi samoihin aikoihin kun hän rupesi pelaamaan lukiossa amerikkalaista jalkapalloa, mutta piti asian piilossa. Lukioaikana hän kuuli paljon homokielteisiä kommentteja niin kavereilta kuin perhepiirissä, eivätkä televisionkaan homot tarjonneet samastumiskohdetta.

- Kun homona lapsena kuulet rakastamiesi ihmisten sanovan "hintti", alat ajatella, että häidän silmissään olet hintti.

Kaikki tämä johti ajatuksiin siitä, ettei häntä hyväksyttäisi homona, eikä hän voisi elää avoimesti homona, eikä kukaan koskaan saisi tietää hänen homoudestaan. O’Callaghan päätti kätkeä seksuaalisen suuntautuneisuutensa harrastuksensa taakse, ja samalla kaikin tavoin asettaa itseään sterotyyppisen heteromiehen muottiin - mahdollisimman erilaiseen kuin hän koki stereotyyppisen homomiehen muotin. Hän mietti suunnitelmaa, miten toimisi, jos joku epäilisi häntä homoksi. Hän myös todisti heterouttaan lähtemällä näkyvästi saatille kauniin naisen kanssa.

- Kukaan ei kuvittele ison jenkkifutarin olevan homo. Siksi jalkapallojoukkue on varsin hyvä paikka kätkeytyä.

O’Callaghan on kaksi metriä pitkä ja painaa noin 150 kiloa.

O’Callaghan menestyi pelaajan urallaan. Hän pelasi Kalifornian yliopiston joukkueessa ja nousi myöhemmin Pohjois-Amerikan jalkapalloliiga NFL:ään, jossa pelasi New England Patriotsissa ja Kansas City Chiefsissä kaikkiaan kuuden vuoden ajan.

Hän kuitenkin suunnitteli jatkuvasti tekevänsä itsemurhan, kun ura päättyisi.

Aktiiviura oli ohi vuonna 2011 lukuisten loukkaantumisten myötä. Lisääntynyt vapaa-aika antoi tilaa omaan kätkettyyn seksuaalisuutteen liittyville ajatuksille ja itsetuhoiset ajatukset lisääntyivät. Mukaan tuli kipulääkkeiden väärinkäyttö - lääkkeet helpottivat loukkaantumisista johtuvia fyysisiä kipuja ja helpottivat myös homouteen liittyvää ahdistusta. Lopulta hän katkaisi yhteydet perheeseen ja vanhoihin ystäviin.

Kansas City Chiefsin päävalmetaja kuitenkin havaitsi O’Callaghanin oudon käyttäytymisen ja ohjasi tämän lääkkeiden väärinkäytön ehkäisyn parissa NFL:ssä toimivan Susan Wilsonin pakeille. Wilsonille O’Callaghan pitkän ajan päästä avautui ensimmäisenä homoseksuaalisuudestaan. Wilsonille vastaavanlaiset tarinat olivat jo aiemmin tuttuja. Vaikka kertominen olikin helpotus, eivät itsetuhoiset suunnitelmat heti kaikonneet.

Lopulta O’Callaghan kuitenkin päätyi ajattelemaan, että ennen mahdollisia ratkaisuja hän kuitenkin katsoo, mihin homoseksuaalisuudesta läheisille avautuminen johtaa.

Ensimmäisiä, jolle hän 27-vuotiaana kertoi seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan, oli Kansas City Chiefsissä ja New England Patriotsissa johtohenkilönä toimiva Scott Pioli, jolta hän sai tukea. Sen jälkeen hän avautui myös perheelleen ja sukulaisilleen, ja heidän tuellaan hän sai myös lääkkeiden käytön hallintaan. Nyt hän on muuttanut sukulaistensa lähelle Reddingiin.


Myös pelaajan äiti, Evelyn O’Callaghan kommentoi tarinaa Outsports-julkaisulle puhelinhaastattelussa.

- Olisinpa tiennyt, olisinpa ollut enemmän selviällä asiasta. Mutta hän ei ollut erilainen kuin muut tienoon tenavat. Hän keskittyi opiskeluun ja kouluun. Hän urheili aktiivisesti. Hän pelasi jalkapalloa high schoolissa.

O’Callaghan päätti kaapista tultuaan ryhtyä auttamaan vastaavaa kokeneita jakamalla tarinansa.

- Niin pitkään, kun on homoutensa vuoksi elämänsä päättäviä ihmisiä, on kaltaisillani syy jakaa tarinansa ja yrittää auttaa heitä, toteaa O’Callaghan.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy