ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


lepakkolaakso.net
kimmoliisa.net

Kulmakahvio
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.miestenkesken.fi
Palveluoppaassa mukana
City-Klinikka
Plastiikkakirurginen klinikka keskellä Helsinkiä.Täyteaine ja muut pistoshoidot, kasvojen alueen operaatiot, rasvaimu BodyTite menetelmällä ja intiimikirurgiaa sekä miehille että naisille.Turvallisesti ja luotettavasti.Varaa aika ilmaiseen konsultaatioon!

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Elton John naimisiin

Elton John ja David Furnish vihitään tulevana viikonloppuna Englannissa ja parin vuonna 2005 rekisteröity parisuhde muuttuu avioliitoksi. Elton John, 67, ja Furnish, 52, ovat olleet yhdessä yli kaksi vuosikymmentä.

Pari olisi halunnut solmia avioliiton jo maaliskuussa, jolloin samaa sukupuolta olevien avioliitot tulivat mahdolliseksi Englannissa ja Walesissa. Aiemmin solmittujen rekisteröityjen parisuhteiden muuttaminen avioliitoiksi on ollut kuitenkin mahdollista vasta 10. joulukuuta lukien.

Yksityiseen ja intiimiin tilaisuuteen on kutsuttu puolensataa perheenjäsentä ja läheistä ystävää. Varsinaiset juhlat järjestettiin parin rekisteröidessä parisuhteensa.

Parilla on kaksi poikaa: kolmevuotias Zachary, ja pian kaksi täyttävä Elijah.

- Kun Zachary ja Elijah ovat aikuisia ja heillä on omia lapsia, he voivat - toivottavasti - elää maailmassa jossa jokainen voi olla tasa-arvoinen, eikä avioitumisessa ei ole kyse siitä oletko hetero tai homo, vaan yksinkertaisesti siitä, että on ihminen, pohti Furnish aiemmin.» Jutun oma sivu
Stubb teki Canossan matkan Rake-salille snellmansäätiöläisten eteen

jnsto • 17.12.2014 18:19 • 5 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Poimintalaatikko HS:n sivulla A18 keskiviikon 17.12.14 lehdessä..
Kokoomusjohtaja Alexander Stubb kävi kääntämässä takkiaan Snellmansäätiön tilaisuudessa Helsingissä. Tai ainakin liitti takkiinsa yöpakkasvuoret. Puheen työmarkkinapuoli on herättänyt ihmetystä niin Hakaniemessä kuin Etelärannassakin, mutta se ei kuulu tämän viestimen alaan. Sen sijaan noteeraamme Helsingin Sanomien perusteella Stubbin arvoavauksen ns perinteisten kokoomusarvojen suuntaan. "Minä olen konservatiivi liberaalin vaatteissa", sanoi Stubb ja arveli joidenkin mielestä liiankin liberaaleissa.

HS totesi selostuksessa, että salissa olleista vanhemman konservatiivisen linjan kokoomuslaisista kaikki eivät ole ilolla seuranneet Stubbin linjaa ja mm seksuaalivähemmistöjen avioliitto-oikeuksien tukemista.

Stubb oli HS:n mukaan maininnut Risto Rytin. Hänhän ei ollut kokoomuslainen vaan lähellä edistyspuoluetta. Mutta ehkä Risto Rytin lausuntoa "isänmaan palvelemisesta vankilassa yhtä hyvin kuin presidentinlinnassa" mukaillen voisi todeta, että ihmisoikeuksien edistäminen onnistuu yhtä lailla vanhoillisen kaavussa kuin edistyksellisen shortseissa. Jos nimittäin kokoomuksen johdon viime viikkojen aatekehityksestä on pakko sanoa jotain myönteistä.

Ehkä Stubbin lausumia Rake-salilla 16.12.14 voidaan tulevaisuudessa pitää yhtä merkittävinä linjankorjauksina kuin Kekkosen Pitkänsillan ylitystä ja puhetta Työväentalolla 25.9.1964.

Puoluejohtajan ilmoitus uskostaan "kotiin, uskontoon ja isänmaahan" ei mitenkään nollaa tai deletoi puhujan toimia hlbti-ihmisoikeuksien puolesta. Kaikkien kolmen käsitteen piirissä entisen yhtenäiskulttuurin rinnalle on tullut uuttakin ajattelua. Tähänastistaan Stubb ei uutisten mukaan kieltänyt. Puheen tekstiä kirjoittaja ei ole nähnyt.

Mutta ehkä kokoomuksessa nyt alkaa aatteellinen yöpakkaskausi. K.A. Fagerholmille (50-luvun lopun yöpaikkasviikkoina) ongelmana olivat sekä Moskova että se silloinen Tamminiemen ajattelija. Mikä lie Stubbin tilanne. Lopultako Fagerholmia ja Stubbia yhdistää historiassa muukin kuin se, että Stubb on ensimmäinen äidinkieleltään ruotsinkielinen pääministerimme sitten KAF:n.

Rake-sali on vähemmän tunnettu kokoontumispaikka. Onko niin, että siellä pidetään merkittävät vanhoillisen Suomen sisäpiirin linjapuheet, jos yleisöä ei saada mahtumaan Suomalaiselle Klubille?


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Benjy-sonni pääsi uuteen kotiinsa

Sami Mollgren • 16.12.2014 06:44 UUTISET: SATTUMAT • KOTIMAA

Sonnikavereihin lehmien sijasta mieltyneen Benjy-sonnin pelastamiseksi kerättiin rahaa kampanjalla.
Benjy-sonni pääsi sunnuntaina uuteen kotiinsa Norfolkin Hillsiden eläinten turvakotiin.

- Päivä on mennyt kohtuullisen hyvin. Sillä on takanaan pitkä matka ja se on stressaantunut, mutta se pärjää hyvin, sanoi eläinten turvakodin johtaja Stefanie Leary BBC:n mukaan.

Aluksi Benjy joutuu olemaan muutaman päivän eristyksessä, mutta kuitenkin näköetäisyydellä muista lajitovereistaan.
Benjy löysi uudessa kotipaikassaan hetkessä yhteyden vuoden vanhan Alex-mullikan kanssa.

Benjy-sonni oli joutua teurastamolle, koska se mieltyi sonnikavereihin, eikä halunnut astua lehmiä. Irlantilaisen maatilan isäntä piti Benjy-sonniaan hyödyttömänä, koska se ei ole siittänyt jälkeläisiä. Sonnia uhkaava kohtalo tuli julkisuuteen, syntyi kampanja ja kerättyjen rahojen avulla sonni pääsee loppuelämäkseen englantilaiseen eläinten turvataloon.

Paikallislehteen kirjoitettu artikkeli synnytti pienimuotoisen kohun. Irlantilainen eläinoikeusjärjestö Aran ja homojen verkkosivusto TheGayUK perustivat rahankeruusivuston ja kampanjoivat asiasta sosiaalisessa mediassa #SAVEBENJY -hashtagilla.


» Jutun oma sivu
QX Gay Gaala 4. helmikuuta Helsingissä

Sami Mollgren • 15.12.2014 01:06 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
QX Gay Gaala järjestetään Suomessa toista kertaa keskiviikkona 4. helmikuuta 2015, paikkana on Savoy-teatteri Helsingin keskustassa. Tapahtuman juontaa Maria Sid.

- Juuri tänä vuonna Gaala tuntuu erityisen juhlavalta. Tulossa on suuri juhla tasa-arvoisuuden ja arvostuksen puolesta, sanoo Sid.

QX Gay Gaala juhlistaa suomalaista sateenkaarikulttuuria, henkilöitä, esikuvia ja tahoja, jotka ovat vuonna 2014 puheillaan tai teoillaan auttaneet tekemään Suomesta meille kaikille parempaa paikkaa asua ja elää. Tai vain viihdyttäneet meitä ja laulaen ottaneet paikkansa sydämessämme. Tai luoneet meille paikan juhlia työpäivän jälkeen.

Voittajat kymmenessä kategoriassa ratkeavat QX.fi -sivustolla tammikussa järjesttävässä yleisöäänestyksessä. Sivuston lukijoiden ehdotusten perusteella on äänestykseen valittu kaikkiaan kuutisenkymmentä ehdokasta.

- Vuoden homo -palkinto on palkinnoistamme tärkein, ja siihen liittyy paljon tunteita ja vahvoja mielipiteitä yhteisömme sisällä, kertoo Gaalan tuottaja Sami Montell.

Kaikki ehdokkaat on kutsuttu Gaalaan kunniavieraina, lisäksi kutsuttuna on julkisuudesta tuttuja kotimaisia henkilöitä, jotka ovat kukin eri tavoin olleet merkityksellisiä kuluvana vuonna tai jo pidempään. Tulevan Gaalan kerrotaan olevan edellsitä uskollisempi ruotsalaisen Gaalan konseptille.

- En malta odottaa QX Gay Gaala -iltaa, toteaa Elias Koskimies, joka voitti kaikkiaan kaksi palkintoa Gaalassa 2014, Vuoden elokuva ja Vuoden homo -palkinnot.

QX Gay Gaalan tuottaa ruotsalainen QX Förlag Ab, joka on järjestänyt QX Gay Gaalan Ruotsissa jo 16 vuoden ajan.Tapahtumastamme on tullut yksi kuningaskunnan suosituimmista gaaloista, jossa nähdään vuosittain ne kirkkaimmat tähdet. Vuoden homo -palkinnon jakoi 2013 kruununprinsessa Viktoria ja 2014 Pussy Riot.


» Jutun oma sivu
Seta juhlisti 40-vuotista taivaltaan ihmisoikeustyön tekijänä - paikalla myös presidentti Tarja Halonen

Sami Mollgren • 14.12.2014 15:32 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Setan hallitus ja presidenttipari. Kuvassa Mikko Kivinen, Katriina Rosavaara, Suvi Kivelä, Viima Lampinen, presidentti Tarja Halonen, Sara Sundell ja Pentti Arajärvi.
Teksti: Sami Mollgren, kuvat & video: Mikko Kivinen

Seta juhli lauantaina 13. joulukuuta 40-vuotista taivaltaan Helsingissä ravintola dtm:ssä. Tilaisuuden juonsivat Mikko Silvennoinen ja Laura Haimila.

Edellispäivänä eduskunnassa hyväksytty ja vuonna 2017 voimaan astuva sukupuolineutraali avioliittolaki on kuulunut Setan tavoitteisiin. Parhaillaan käsiteltävänä olevan translain lisäksi on yhä työsarkaa myös äitiyslaissa, kansalaisten tiedoissa hlbti-aihepiiristä sekä yhteiskunnassa elävissä asenteissa hlbti-vähemmistöihin kuuluvia ja sateenkaariperheitä kohtaan.

Juhlassa piti puheen Setan puheenjohtajana 1980-luvun alussa toiminut, myöhemmin tasavallan presidenttinä kaksi kautta toiminut Tarja Halonen.


Tarja Halonen Setan 40-vuotissyntymäpäivillä dtm:ssä 13.12.2014

- Miten voidaan odottaa ja edellyttää, että ihmiset - kun ei voi päättää omasta elämästään - että he ottaisivat vastuun siitä alueesta missä he ovat tai koko planeetasta, kysyi Halonen puheessaan.

Tervehdyksen kävivät esittämässä myös Tahdon2013-kampanjan Senni Moilanen, Aija Salo, Setan alumnit ja näyttelijä Antti Holma. Lisäksi kuultiin tervehdykset Outi Ojalalta, pääministeri Alexander Stubbilta ja uimari Ari-Pekka Liukkoselta.Ohjelman taiteellisesta annista vastasivat Miila Virtanen, Rebecca Clamp, Miiko Toiviainen, Mervi Myllyoja, Joonas Mäkinen & Mira Salmela, köysitaiteilija Tinttu Henttonen ja hänen mallinsa ja laulaja Lumi sekä Pyhä Rauha, kokoonpanossa mukana räppärit Rauhatäti ja Mc Pyhä Lehmä, sekä laulaja Heidi Kiviharju.Kuvia Setan 40-vuotisjuhlista

KATSO KUVAGALLERIA JUTUN OMALTA SIVULTA

Setan tuleva puheenjohtaja Panu Mäenpää kertoi pääministeri Alexander Stubbin soittaneen hänelle, ja todenneen, että työn alla olevan translain uudisamisen suhteen on vielä paljon työtä.
Presidentti Tarja Halonen ja puolisonsa Pentti Arajärvi
Tv-ohjelma Putouksesta Kissi Vähä-Hiilarina tutuksi tullut näyttelijä Antti Holma puhui juhlayleisölle. Hän totesi, että nuoremmat sukupolvet saavat nauttia Setan pitkän työn hedelmistä; nykyään seksuaalivähemmistöön kuuluminen ei enää ole entiseen tapaan kielteinen asia. Hän kertoi omakohtaisen esimerkin: oma kaapistatulonsa ei enää ollut hänen odottamansa ´pommi´.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksyttiin

Sami Mollgren • 12.12.2014 13:54 • päivitetty: 12.12.2014 15:14 • 8 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain äänin 101-90. Tyhjää äänesti 1 edustaja ja poissa oli 7 edustajaa.

Samalla hyväksyttiin Jani Toivolan (vihr) lausumaehdotus, jonka mukaan eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy viivytyksettä valmistelemaan esityksen tasa-arvoisen avioliittolain edellyttämistä muutoksista tarvittaviin muihin lakeihin ja antaa esityksen eduskunnan käsiteltäväksi ensi vuoden loppuun mennessä.

Lakimuutoksen käytännön läpivienti jää seuraavalle hallitukselle. Lain on määrä astua voimaan 1.3.2017. Laki astuu voimaan riippumatta siitä, ehtiikö tuleva eduskunta tehdä muun tarvittavan lainsäädäntötyön. Mikäli muutoksia ei ehditä tehdä, jää lainsäädäntöön kuitenkin ristiriitoja. muutettavia lakeja ovat esimerkikso translaki, josta on avioliittolain muuttamisen myötä poistettava vaatimus parisuhteen purkamisesta, jotta korjattu sukupuoli voidaan vahvistaa. Avioliittolain muutos vaikuttaa moniin muihinkin lakeihin.

Eduskunta hylkäsi äänin 97–91 Jouko Jääskeläisen (kd) lausumaehdotuksen, jonka mukaan avioliittolakia uudistettaessa perheen ulkopuolisessa adoptiossa "turvataan lapselle oikeus isään ja äitiin, jollei nykyisiä käytäntöjä noudattaen ole lapsen edun kannalta painavia syitä sijoittaa häntä yhden vanhemman perheeseen".

Tasa-arvoista avioliittolakia koskevasta kansalaisaloitteesta äänestettin eduskunnassa edellisen kerran kaksi viikkoa sitten. Silloin eduskunta hyväksyi aloitteen äänin 105-92. Äänestyksen jälkeen lakimuutos oli suuren valiokunnan käsittelyssä, joka hyväksyi sen äänin 17-8.

Kansalaisaloitetta edistäneen Tahdon2013-kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen kokee, että päätöksen myötä palkittiin vuosien työ.

- Kansalaisaloite on nyt näyttänyt voimansa ja osoittanut, että kansalaisaktivismilla voi saada merkittävän yhteiskunnallisen muutoksen aikaiseksi. Tämän upeampaa päätöstä kampanjamme ei olisi voinut saada, sanoo Moilanen.

Tahdon2013 -kampanjan poliittisen vaikuttamisen koordinaattori Milla Halme uskoo, että julkisuudessa esitetyistä epäilyksistä huolimatta lausumassa edellytetyt lakimuutokset tullaan toteuttamaan.

- Aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista on nyt hyväksytty, joten muun lainsäädännön on johdonmukaisesti huomioitava avioliittolakiin tehdyt muutokset. Olisi omituista, että suomalaiseen lainsäädäntöön jäisi epäloogisuuksia, jotka voivat jopa aiheuttaa syrjiviä tilanteita.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Rakkauden rakettishow eduskunnan päätöksen kunniaksi

vaeltaja2006 • 12.12.2014 14:07 • 3 kommenttia. UUTISET: PÄÄKAUPUNKISEUTU JA UUSIMAA • KOTIMAA
Juhlat jatkuvat.

Perjantaina 12.12.2014 klo 18 on kansalaistorilla eduskuntatalon edessä rakkauden rakettishow.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2014 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot