Äitiyslaki-kansalaisaloitteen käsittely jatkuu lakivaliokunnassa (juttukommentit)

Torstaina 8.2. klo 10 alkavassa kokouksessa lakivaliokunta käy Äitiyslaki-kansalaisaloitteesta yleiskeskustelun. Äitiyslain yleiskeskustelu on merkitty myös perjantain asiaksi.
Keskiviikon 7.2.2018 kokouksessa todettiin valiokuntaan saapuneen kirjallisia lausuntoja seuraavilta tahoilta: valtiovarainministeriö, sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Verohallinto, oikeusministeriö ja Eduskunnan sisäinen tietopalvelu.

Torstain 8.2.2018 kokouksessa sihteeri esitteli mietintöluonnoksen ja valiokunta kävi epävirallista keskustelua asiasta. Kokous ei ollut päätösvaltainen.

Perjantain 9.2.2018 kokouksessa valiokunta hyväksyi käsittelyn pohjaksi 8.2.2018 jaetun mietintöluonnoksen. Valiokunta kävi epävirallista keskustelua asiasta. Kokous ei ollut päätösvaltainen.

Äitiyslaki-kansalaisaloitteen käsittely jatkuu lakivaliokunnan viikkosuunnitelman mukaan viikolla 7 seuvaavasti:

Tiistain 13.2.2018 kello 10.45 alkavan kokouksen aiheena on yleiskeskustelu ja asiantuntijakuulemisen lopettamisen lopettamisesta. Silloin on määrä todeta myös oikeusministeriön kirjallisen lausunnon saapuminen valiokuntaan. Esityslistalla on myös yleiskeskustelu.

Perjantain 16.2.2018 kello 9.15 alkavassa kokouksessa on määrä jatkaa yleiskeskustelua ja suorittaa asian yksityiskohtainen käsittely.
Tiistain 13. helmikuuta kokouksessa lopetettiin asiantuntijakuuleminen, esiteltiin mietintöluonnos ja aloitettiin yleiskeskustelu. Kokouksessa edustaja Antero Laukkanen (kd) ehti myös ehdottaa, että aloitteesta pyydetään vielä perustuslakivaliokunnan ja oikeusministeriön lausunto. Ehdotus kuitenkin raukesi kannattamattomana. Jotenkin Laukkasen toiminta kuulostaa pyrkimykseltä vitkuttaa asian etenemistä.