Kauppalehti: Aito avioliitto -aloitetta yritetään saada suuren salin äänestykseen "ohituskaistalta" (juttukommentit)

  • 1 / 28
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 11.2.2017 15:49
Ja keitäköhän ääniä valiokunnasta sitä on toimittaja kuullut? Edustajia Niikko, Huhtasaari ja Laukkanen vai?

Aika helvetinmoinen pikakäsittely valiokunnassa saisi olla - luokkaa pari päivää max - jotta aloite saataisiin törkeän puutteellisten asiantuntijakuulemisten jälkeen äänestykseen ylipäätänsä vielä silloin kun sen olisi mahdollista toteutua ilman perustuslakivaliokunnan kieltämää taannehtivuutta.

Lain säätäminen Suomessa on onneksi moniasteinen ja pitkä prosessi ensimmäisine käsittelyineen, mahdollisine uuden valiokuntakäsittelyn jälkeisine jatkettuine ensimmäisine käsittelyineen, toisine käsittelyineen (vasta kolmantena päivänä ensimmäisen käsittelyn päättymisen jälkeen) sekä presidentin vahvistuksineen (ilmeisesti vain perjantaisin, joita on jäljellä kaksi ennen 1.3.).

Ei riitä, että "äänestys" olisi ennen 1.3. Ensinnäkin äänestyksiä olisi mitä todennäköisimmin useampia, sillä lakivaliokunnan enemmistö kuitenkin esittäisi vasta-aloitteen hylkäämistä, mistä eduskunnan enemmistön taas tulisi olla eri mieltä (mitä se ei aiemmasta äänestyskäyttäytymisestään tällä vaalikaudella päätellen ole), mistä alkaisi sitten vähintään päiväkausia kestävä uusi prosessi. Ei riitä, vaikka vasta-aloite voittaisi eduskunnassa äänestyksissä, sillä avioliittolain muutos astuu voimaan ajallaan ellei sen kumoamista ole ehditty vahvistaa.

Kommenttia muokattu: 11.02.2017 klo 16:41
Kylläpä ne hihhulit vain jaksaa vinkua. Hohhoijaa... Hankkisivat elämän.
  • 3 / 28
  • Ihmettelijä
  • 11.2.2017 16:22
Näitä uutisia lukiessa jää miettimään mikä maa Suomi oikeastaan on? Pohjoismaa vai Venäjän jättömaa? Suomi 100 vuotta juhlavuonna tasa-arvoisen avioliittolain kaataminen olisi valtava symboli nyky-Suomesta. Kannattanee jo alkaa pakata laukkuja.
Olipa törkeä uutinen Samilta. Homoliittolaki valmisteltiin heikosti ja ajettiin läpi median painostuksella. Aito avioliitto aloitetta on sentään ollut kirjoittamassa tuomari.
  • 5 / 28
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 11.2.2017 16:58
Hyväksytty avioliittolain muutos oli alun perin oikeusministeriön virkamiesten avulla laadittu, kun taas vasta-aloitteen kirjoittamiseen osallistuneen tuomarin ammattitaidosta käy todisteena esimerkiksi rekisteröidyn parisuhteen palauttamisen "unohtaminen", vaikka sen olemassaolo oli koko moskan keskeinen perustelu.

Toisaalta "homoliittojen" vastustajien yleisen mielenlaadun tuntien on perusteltua epäillä lipsahduksen motiiveja.
  • 6 / 28
  • ääniharava
  • 12.2.2017 11:07
Eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain äänin 101-90, 1 tyhjä, 7 poissa. Onko edustajen mielet muuttuneet? Jos äänestys tehtäsiin nyt, voisiko tulos kuinka oletetusti olla erilainen? Luulen, että samaan tulokseen tullaan, ehkä jopa muutama lisä-ääni puolesta, joten eikö tosta 'aidosta' avioliitosta voisi vain äänestää ihan mitä oikopolkuja pitkin vaan, niin saataisiin tämä asia lopullisesti pois päiväjärjestyksestä!
  • 7 / 28
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 12.2.2017 12:59
Noh, eduskunta on hyväksynyt tällä vaalikaudella avioliittolain muutoksen liitännäislait kahdessa paketissa, ensin 106-42 ja sitten 128-28 enemmistöillä. Toisella kerralla useampi kansanedustaja äänesti vielä epähuomiossa väärin ja useamman erehtyneen oli tarkoitus äänestää puolesta kuin vastaan.

Tätä taustaa vasten on hyvin epätodennäköistä, että eduskunnasta löytyisi enemmistöä koko uudistuksen kumoamiselle muutamaa päivää ennen voimaan astumista. Jos olisi olemassa oikea tahtotila kumoamiselle, miksi liitännäislait oltaisiin hyväksytty murskaluvuin?
  • 8 / 28
  • karhumiäs
  • 12.2.2017 13:22
Aito avioliitto -aloitteen tuominen suureen saliin ilman lapsivaikutusten selvitystä ja siihen tarvittavaa laajaa kuulemiskierrosta olisi anteeksiantamaton puute. Tästä Aa-yhdistystä lähellä oleva taho on jo valittanut YK:n tasolle. Erisukupuolisille rajatun avioliiton lapsivaikutuksia ei ole koskaan selvitetty.
Ongelma tässä Kauppalehden mukaan:

"Ja jälleen kerran kaikki olisi kiinni siitä, keitä edustajia on äänestyksessä paikalla. Tällä kertaa edustajilla ei olisi ruhtinaalisesti aikaa varmistaa, että paikallaolo olisi taattu."
Tämä on kyllä uskomatonta vemputusta. Lähinnä perussuomalaisilta, jotka ovat saattaneet tehdä jotain poliittisia lehmänkauppoja joko kokoomuksen tai kepun kanssa, ja siksi saavat nyt tahtonsa läpi. Ja asiasta uuden äänestyksen.

Todella outoa olisi, jos liittänäislakien puolesta äänestäneet kansanedustajat äänestäisivät nyt omat äänestyksensä kumoon.
  • 12 / 28
  • Ihmettelijä
  • 12.2.2017 17:27
Persut ovat opiskelleet huolella trumpinsa. Luodaan identiteettipolitiikalla vastakkainasettulua, on "kokolihaa syövät heteromiehet"ja "hyysätyt" homot. On punavihersuvakit ja tolkun ihmiset. On oikea media ja väärä media. Näin jaetaan tarkoituksella, kiihotetaan mieliä ja nostatetaan laineita. Tarkoituksena nostaa kannatusta, saada passiiviset äänestäjät liikkeelle. Mitä tasa-arvoisen avioliittolain lopulliseen kohtaloon tulee, sen kohtaloa eivät ratkaise persut, vaan kokoomus ja kepu. Niillä suunnilla ollaan oltu äänekkäästi hiljaa asiasta.
On äärimmäisen valitettavaa, että Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin (+ hänen poliittisen hovinsa) harjoittamasta HLBTI-vastaisesta painostuksesta vaietaan ilman mitään vastalauseita kahden muun hallituspuolueen taholta.

Ei voi mitään, että soinilaisten skandaalinkäryinen toiminta on omiaan leimaamaan myös Kokoomuksen ja Keskustankin, vaikka siihen ei välttämättä (?) olisi mitään aihettakaan.

Vai onko sittenkin niin, että hiljaisuus on myöntyväisyyden merkki?!
Kuinka moni on yllättynyt, että Keskusta ja Kokoomus ovat hiljaa? Homojen oikeuksien puolustamien ei ole ollut näiden puolueiden valtavirran ajatuksien lähellä koskaan.
  • 15 / 28
  • Ihmettelijä
  • 12.2.2017 23:38
Toki rehellisyyden nimissä on muistutettava, että myös Vasliiton Li Andersson on sitä mieltä, että AA-aloite on tuotava vielä suureen saliin äänestettäväksi. Kuulemma mitään aloitetta ei saa syrjiä sisällön perusteella. Hämmästyttävää kyllä, samaa mieltä oli myös PeValiokunta. PeValiokunta muuten lausunnossaan viittasi kintaalla perustuslakiasiantuntijoille. Huolestuttava esimerkki siitä, miten poliitikot voivat tulkita perustuslakia miten tahtovat.
Suosittelen lukemaan Joel Rouvisen "Perustuslakivaliokunta ja aito avioliitto -kansalaisaloite" -kirjoituksen ( http://rouvinen.fi/?p=1314 ). Siinä on yhteen pakettiin kasattu olennaisia huomioita perustuslakivaliokunnan pyytämistä asiantuntijalausunnoista - ja peilattu niitä perustuslakivaliokunnan lakivaliokunnalle lopulta antamaan lausuntoon.
Viha rakkautta vastaan on pakanallisilla kristinumpiuskovaisilla niin pirullista, että ihan unohtavat: kaikista tärkein on rakkaus.

Pitäisi ehkä nostaa mediassa esille kysymystä siitä, onko Suomessakin katolilaisuus yhtä pedofiilistä, kuin kaikkialla muualla maailmassa se on ja miten pedofiili-katolilaiset pimittävät ongelmiaan ja syyttelevät toisiaan rakastavia aikuisia ihmisiä.

Kansainvälisessä Nuorisokonferenssissahan katolilainen piispa julisti myös että "abortit ovat paljon pahempi ongelma, kuin katolilaisen papiston harrastama lasten seksuaalinen pahaksikäyttö".

Lisäksihän Suomen eduskuntapuolueista persut ovat kaikista lähimpänä ideologialtaan islamisteja, monessakin asiassa.

Suomessa nuo kristinumpiuskovaiset ovat päässeeet, päästetty viljelemään valeitaan mm. siitä että "perinteinen avioliitto" muka olisi se kristinuskovainen avioliitto, vaikka niinhän ei toki ole. pakanallinen kristinuskomus, tuo beduiniuskonto maahanmuutti tänne vasta 1200-luvulla ja se alkoi vihkiä avioliittoja vasta 1600-luvulla. Sitä ennen suomalaisetkin ovat virallistaneet avioliittojaan kymmeniä tuhansia vuosia, todennäköisimmin myös miespareinakin, sekä naispareinakin.

Kuten olen monesti totuuden lausunut: luonnottomuuksia ovat pirulaistrio juutalaisuus&kristinuskomus&islam, yhteisine saatanallisine säkeineen.

Suomessa on ollut homoja, lesboja, biseksuaaleja, trans-ihmisiä ja heteroita iät ja ajat, mutta abrahaminen sonta tänne kuskattiin Lähi-idästä vasta pimeän keskiajan myötä.

Tuon aina esiin tuon perimmäisen sylttytehtaan, eli nuo juutalaisuus&kristinuskomus&islam -ideologiat, koska krooniset ongelmat ovat niissä, niiden "kiveen kirjoitetuissa" pakanallisissa mielipide-viha-ideologioissa, joita vuosisadasta toiseen, noihin uskomuksiin sortuvat ihmis-rukat lukevat ja ottavat ne muka todesta - ja siten noiden uskomusten kesto-paha kierre vain jatkuu. Ei auta mitään taistella jotain uskovaisporukkaa vastaan, koska he ovat noiden uskomus-ideologia-kirjojen uhreja myös, tai joutuvat noiden kirjasten käsikassaroiksi viha-uskonnon harrastajina. Ja siinä sitten muut uskonnot, muut kulttuurit, sekä etenkin naiset, lapset ja seksuaalivähemmistöt joutuvat kärsimään noista huru-uskomuksista, puhumattakaan noiden uskontojen uhriksi myös joutuvaa luonnon luoma maailmammekin. Etenkin pakanallisissa kristin&islamin uskomuksissahan ei välitetä tuon taivaallista tästä ainoasta oikeasta maailmasta, kun noissa odotetaan vain sinne jäätävään helvettitaivaaseen joutumista - tuijottaen vain siihen uskovais-omanapaan.

Kommenttia muokattu: 14.02.2017 klo 12:57
  • 18 / 28
  • AfrikastaAlunperin
  • 13.2.2017 23:46
Onpa tuo Human kirjoituksineen hyvin sekaisin. Onkohan hän kristisuskomuksineen myös AfrikastaAlunperin?
Eikö Human voi pysyä omassa topiikissaan uskonnoista? Noi muka nokkelat samat jaaritukset on kuultu monta kertaa aikaisemmin.
Sain seuraavaa tietoa eduskunnasta:

"Aikataulu on kuulemma nyt sellainen, että mietintö (kansalaisaloitteen hylkäämistä esittävä) tulisi jo huomenna ja lopullinen äänestys käydään todennäköisesti ensi viikon keskiviikkona 22.2."
Itse nyt sinällään kyllä arvelen että vaikka tuo umpiuskovaisten vihaähkyinen aloite menisikin Eduskuntaan äänestykseen kiirevauhtia, niin Eduskunta sen tyrmää, koska nykykokoonpanon Eduskunta hyväksyi niin selvä-äänisesti Avioliittolain liitännäislakipaketitkin, adoptio-oikeutta myöten.

ajatollah-jihadisti-inkvisitio-mielisillä perussuomalaisilla on tietenkin vimmattu tarve tyhjäänyhjäys-populismiinsa ja uskovaiskäyttäytymiseensä (lakivaliokunnassahan ovat juurikin umpiuskovaiseet Laura Huhtasaari ja Mika Niikko - ja kun ihan pihalla kaikesta tarpeellisesta oleva persu-ulko-ministeri heitä vielä säestää).

kepulit ja kokkareet kyllä tietävät, mitä siitä seuraisi heidän kannattajakunnassaan, jos he alkaisivat liikaa ryömiä persujen talutusnuorassa, etenkin populistisissa asioissa.

Ja toki jos tuo viha-uskontoperäinen aloite menisi läpi, kyllä siitä mellakat sitten nostatetaan, sillä umpiuskovaiset ovat Suomessa kuitenkin se pirulinen vähemmistö, jonka liekaan suomalaisten enemmistö ei kyllä halua enäänn palata. Jos niin pahasti kävisi että tuo aloite menisi läpi, niin itsekin aloitan sitten kyllä "persut ovat Suomen islamistisin ja neuvostoliittolaisin puolue" -kampanjan oitis - siihen on helponhelppoa löytää pitäviä perusteluita :D

Kommenttia muokattu: 14.02.2017 klo 13:12
"Hyvin sanottu, human, olet oikeassa.
Havainnoija • 00:11"

Olen jotenkin pitänyt "Havannoitsijaa" melko puolueettomana kirjoittelijana täällä uutisineen, mutta tämä ääri-Humanin sekopäisen vihapuheenkomppaus laittaa kyllä miettimään...
Sama juttu. Humanin sata kertaa kuultujen täysin samojen jaaritusten komppaaminen veti Vaeltajan pisteet alas.
Kirjoittajat A ja D antavat yleensä korkeat pisteet kirjoittajan B kirjoituksista.

Kirjoittajat A ja D antavat aina huonoimmat mahdolliset pisteen kirjoittajan C kirjoituksista.

Kirjoittaja B kommentoi yhden kerran lyhyesti, mutta positiivisesti kirjoittajan C yhtä kirjoitusta.

Kirjoittajien A ja D silmissä kirjoittajan B pisteet tippuvat.

Ja lopuksi moni kirjoittaja lähti hiekkalaatikolta suu mutrussa kotiin.
"Ja lopuksi moni kirjoittaja lähti hiekkalaatikolta suu mutrussa kotiin."

Ihan kotikompuutterilta täällä kirjoitellaan, tosin samalla masiinalla hoituu myös työasiat.

Mutta joo, kuten olen aikaisemminkin huomauttanut, Humanin esittämät muihin vähemmistöihin sekä uskontoon"mielipydeet" ovat harvinaisen yleisiä homovähemmistöjen keskuudessa. Valitettavan yleisiä, kuka komppaa tai myötäilee niitä mitenkin. Huomioni kiinnittyi siihen miten "Havannoija" jossain kohdin toivoin minun poistuvan palstalta, syy selvisi tässä keskustelussa, olenhan esittänyt aika tiukkaa kritikkiä ja vastustusta Humanin suoltamaan propagandaan.

Siinä mielessä "hauskaa", kun toisaalla keskustelussa ihmetellään miten homofobia on yleistynyt maailmalla. Mitenköhän, kun samoja atteita löytyy myös homojen keskuudessa...