Australian hallitus esittää kansanäänestystä samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Ensin Irlanti, sitten Australi
  • 15.9.2016 22:16
Ymmärrän, että tuo kansanäänestys voi pelottaa, mutta muistelkaapa Irlantia. Siellä samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta järjestettiin kansanäänestys ja Kyllä-puoli voitti noin 60 %:n ääniosuudella.
  • 2 / 5
  • Minna B
  • 16.9.2016 11:32
Australiassa asuneena, en epäile, etteikö kyllä-leiri voittaisi. Mutta kuten uutisessakin todetaan, ei-leiri syytäisi valtion tuella kammottavaa paskaa, jota ei kenenkään tarvitsisi kuunnella. Pahimmillaan se saisi tunteet kuumenemaan ja aiheuttaisi jopa viharikoksia.

Anyway, aussit ovat hyvin sekulaari kansa, vaikka löytyy sieltäkin omat änkyrät. Veikkaan, että siellä käy kuin Suomessa, eli paikalliset niikot ajavat itsensä nurkkaan törkeyksillä ja ontuvilla argumenteilla ja huomaavat ennen pitkää, että ovat itse marginaalissa.
  • 3 / 5
  • Havainnoija
  • 17.9.2016 5:05
Turha, kallis ja homovihaa lietsova

Australian mahdollinen kansanäänestys olisi neuvoa-antava. Se merkitsee, että olipa tulos mikä tahansa, vain parlamentti päättää siitä, tuleeko tasa-arvoinen avioliittolaki vai ei. Neuvoa-antavan kansanäänestyksen tulos ei sido kansanedustajia, se on mielipidekysely. Eräät tasa-arvoista avioliittolakia vastustavat kansanedustajat ovatkin ilmoittaneet, että he äänestävät tasa-arvoa vastaan kansanäänestyksen tuloksesta riippumatta.

Neuvoa-antavan kansanäänestyksen arvioidaan maksavan noin 160 miljoonaa Australian dollaria. Maailman suurimpiin kuuluva tilintarkastusketju PricewaterhouseCoopers (PwC) lisää tähän tuottavuuden vähenemisen 280 miljoonalla, kampanjat puolesta ja vastaan 66 miljoonaa ynnä valtion lupaamat 7,5 miljoonaa esimerkiksi tasa-arvoa vastustaville tahoille/viharyhmille, kuukausia jatkuvan vihakampanjan vaikutukset sateenkaarikansalaisten ja sateenkaariperheiden elämän heikentymiseen arvioidaan 20 miljoonaksi jne.
PwC:n toimitusjohtaja Luke Sayers ilmoitti yrityksen laskelmien osoittavan, että neuvoa-antava kansanäänestys avioliittolaista maksaisi kaikkiaan noin 524 miljoonaa eli yli puoli miljardia. Sayersin mielestä korkeat kustannukset ja sateenkaarikansalaisille aiheutuvat haitat tulisi ottaa huomioon päätöstä tehtäessä.

Australian Marriage Equality -kampanjan aiemmin julkaiseman tiedotteen mukaan niukka enemmistö sekä edustajainhuoneessa että senaatissa äänestäisi tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Työväenpuolue on tuomassa parlamenttiin lakiehdotuksen avioliittolain muuttamisesta ja haluaisi siitä vapaan äänestyksen eli jokainen edustaja saisi äänestää ns. omantuntonsa mukaisesti.
Pääministeripuolueen avoimesti homo senaattori Dean Smith ilmaisi myös vastustavansa kansanäänestystä ( http://www.smh.com.au/federal-politics/political-news/an-abhorrent-idea-liberal-senator-dean-smith-announces-he-will-not-vote-for-a-gay-marriage-plebiscite-20160912-grevsm.html ). Yleisradioyhtiö ABC, Sydney Morning Herald ja The Age ovat uutisissaan sillä kannalla, että kansanäänestysaloite kaatuu, koska työväenpuolue ja vihreät eivät sitä kannata, mutta pianhan se selviää.

Korjasin pari virhettä kello 17.07.

Kommenttia muokattu: 17.09.2016 klo 17:07
Jos homoliittoja ei hyväksytä niin se on kansan tahto ja demokratiassa kansan ääni on jumalan ääni,piste.
  • 5 / 5
  • JETT
  • 20.9.2016 21:49
XXX: miksei jumalan ääni ole kantautunut Pohjoismaihin, tai muihin sivistysvaltioihin?
Helvetissä tavataan.