Tutkimusyhteenveto: Homomiehen euro pienempi kuin heteromiehen, lesbon euro suurempi kuin heteronaisen (juttukommentit)

  • 2 / 12
  • in dubio
  • 16.2.2016 16:22
Asiaa ei varmaan uskalleta tutkia Suomessa. Arvelisin, että tulos olisi samanlainen, mutta erot vielä jyrkempiä. Hyvin suuri osa tuntemistani korkeasti koulutetuista homomiehistä on työttömiä tai täysin koulutustaan vastaamattomissa töissä. Tuskinpa edes SETA olisi kovin kiinnostunut tällaisesta tutkimuksesta, joka olisi omiaan luomaan jännitteitä homojen ja lesbojen väliin ja pakottaisi toimimaan nimenomaisesti homomiesten puolesta.
"Hyvin suuri osa tuntemistani korkeasti koulutetuista homomiehistä on työttömiä tai täysin koulutustaan..."

Suomessa on korkea akateeminen työttömyys, eikä se katso seksuaalista suuntautumista. Yliopistot luonnollisesti siteeraavat tilastoja, joiden mukaan suurin osa valmistuneista on työssä, vaikka kirjallisuudentutkija olisi sitten puhelinmyyjänä kauppaamassa laihdutusvalmisteita. Näin pusketaan jatkossakin jos jonkinlaista musikologian ja informaatiotieteen opiskelijaa suoraan kortistoon ja valtiolta kynitään lisää rahaa.

Vinkki, hankkikaa se ammatti jostain hyödylliseltä alalta, päättötyöt englanniksi, ja mieluiten koko tutkinto. Heti kun paperit ovat kädessä, suoraa tietä lentokentälle ja ensimmäisellä lennolla ulos tästä kurjalasta. Näin ovat menetelleet kaikki tuttavani, eikä yksikään ole työttömänä.

"Tuskinpa edes SETA olisi kovin kiinnostunut tällaisesta tutkimuksesta, joka olisi..."

Seta, vihreät, punaiset, siniset, punavihreät ja sinivihreät eivät ole olleet kiinnostuneita talouskysymyksistä sitten 80-luvun. Suomessa on maailman alimpiin lukeutuva gini-indeksi, ja se saa riittää. Varmemmaksi vakuudeksi joku kehitysmaavihreä pölisee pään pyörryksiin siitä, miten Sierra Leonessa eletään yhdellä sentillä per päivä per lärvi. On taatusti pieni hiilijalanjälki. Ottakaa mallia!

Jotain mätää Tanskanmaalla...
  • 4 / 12
  • puppeliassi
  • 17.2.2016 0:03
En ymmärrä miten tämä olisi homomiehet vastaan lesbonaiset, yleisesti tällä hetkellä miesten työttymyys korkeampaa kuin naisten Suomessa.

Isompi kuvio tässä on että homomiehiä syrjitään rankasti(jostain syystä naisten väliset suhteet ovat sallitumpia) sekä syrjinnän sivuvaikutuksena tulee vielä ongelmia töissä jaksamisessa ja elämässä yleensäkin.

Loogisesti ajateltuna lesbonaisten alempi lastenteko on työantajan kannalta iso plussa sekä homomiesten kokema rajumpi syrjintä aiheuttaa työkyvyn alenemista minkä vuoksi palkat pienempiä.

Viisi prosenttia aika pieni mielestäni ja selittyy syrjinnän aiheuttamalla työkyvyn heikkenemisellä, mutta yli 10 prosentin eron taustalla on työantajan homofobia selkeästi. Isompi ongelma on että hlbt vähemmistöihin kuuluvissa on syrjinnän ja vihan takia paljon köyhiä esimerkisi työantajan suoran syrjinnän vuoksi tai yleisemmin yhteiskunnan aiheuttaman henkisen terveyden heikkeniminen tai jopa romahdus(vaikea masennus joka ajaa itsemurha(yritykseen) tai vastaava sairaus) joka laskee työkykyä ja johtaa köyhyyteen.

Fakta on että tuloerot on suuret jos verrataan keskimäärin hetero ja hlbt ihmisiä sekä hlbt ihmisten kesken: osalla kohtuulliset tulot ja isolla osalla köyhyyttä. Suomessa onneksi ero ei ole niin suuri kuin mitä jenkeissä ainakaan vielä, mutta kyllä itse omista piireistäni väittäisin että hlbt ihmiset ovat yli edustettuja köyhissä ja syrjäytetyissä jos verrataan heterotuttuihin.
Aina vähän ihmetellyt näitä X:n euro on Y senttiä.

Absoluuttinen valuuttamäärä on hassu tapa hahmottaa asiaa. Kannattaisi korvata työteholla, vaikkapa kulutettu kalori/euro, aikaansaatu tuotos/euro, vastuun lankeamisten lukumäärä/euro tms.

Kun esim. naisten ja miesten palkkaeroja terveydenhuollossa on uskaltauduttu tarkemmin selvittämään, on selvinnyt, että miehet tekevät enemmän toimenpiteitä ja ovat töissä hankalampina ajankohtina ja tämä näkyy palkassa.

Mutta tottakai samasta työstä, yhtäläisestä työmäärästä ja vastuunkannosta tulee saada sama palkka riippumatta ihmisestä.
  • 6 / 12
  • Näin Suomessa
  • 17.2.2016 17:43
Tulonjakotilastojen (tilastokeskus) mukaan vuosituloluokissa alle 40.000 tienaavissa enemmistö naisia. Yli 40.000 vuodessa tienaavissa enemmistö miehiä. Ei ole eroteltu kuka/ketkä kuuluuvat seksuaalivähemmistöryhmiin.
  • 7 / 12
  • Aromisuola
  • 18.2.2016 23:19
Eiköhän tuo selity pääósin testosteronista. Heteromiehillä taitaa olla enemmän keskimäärin testosteroonia kuin homomiehillä jolloin itsevarmuus ja uskalletaan pyytää enemmän. Tosin liika on myöskin haitallista, kun sitten lisää riskinottoa ja sitämyötä lisää työnantajalle riskiä mikä on haitallista.

Pitää myöskin ottaa huomioon se, että hetero miehillä on useammin perhe ja sitä myöten halua tehdä ylitöitä, että saa asunnon ja perheen harrastukset maksettua ja se lisää palkka tasoa.

Lesboilla taas raskaus eroaa selvästi hetero naisiin verrattuna, kun heteronaisilla raskaus on useinmiten yllättävä tai harvemmin suunniteltu kun taas lesbot joutuu suunnittelemaan raskautta ja tämä pienentää työnantajan riskiä. Eli lesbojen ennaltaarvattavuus on etu. Pien yritys voi joutua pahoihin vaikeuksiin raskauden takia ainakin suomessa.

Niin ja lesboillahan on sekin, että lesbo suhteessa on kaksi lesboa, joista todennäköisesti toinen on uraan keskittyvä jolloinka se nostaa sitten keski palkkaa. Kun taas heteronaisia ei ole yhdessä perheessä kuin yksi joten urasta tulee hyvin katkonainen.
Heterosuhteissa meinaa jos lapsi sairastuu, niin se on useimiten juuri nainen joka sitten lomia ottelee jne.


Eli ei palkkojen ero todennäköisesti mistään syrjinnästä johdu, vaan asenteesta, elämänolosuhteista jne. Sitäpaitsi jos työnantaja on joku hihhuli ja ei pidä homoista/lesboista niin eihän se sitten edes palkkaa homoa tai lesboa joten vaikea kuvitella että palkka eroja tulisi syrjinnästä.

Työllisyyttä tosin haittaa lesbous tai homous juuri edellä mainituista seikoista. Ja on syrjinnässä erojakin, esimerkiksi se on tutkittu jenkeissä, että homo opettajiin suhtaudutaan suopeammin kuin lesboihin ja tämä johtuu kulttuurillisista tekijöistä. Jenkeissä on vahva tyttärien suojelu kulttuuri joten homomiehiä ei pidetä siten samalla tavalla "uhkana" tyttärille.
Onpas surullista että tutkimuksen mukaan biseksuaalit ovat täysin palkattomia.

Kun tutkimuksessa käsitellään vain homoja, lesboja ja heteroita.
  • 9 / 12
  • Public eye
  • 20.2.2016 10:44
Älä sure, human, kyllä teidän biseksuaalienkin tulot on tuossa varmasti tavalla tai toisella otettu huomioon. Tällainen koontitutkimus on vain paljon helpompi esittää, jos selkeistä asioista ei tehdä liian monimutkaisia.

Osaksi jaottelu perustuu haastateltavien omaan ilmoitukseen, ja osassa kyselyitä on tehty päätelmiä "yleisten syiden" pohjalta.

"Research on this topic should be taken with a pinch of salt. Some studies rely on direct questions about sexual orientation. But around half of the 29 studies surveyed by Ms Klawitter were based on surveys in which respondents were not asked directly whether they were gay. Instead, they were asked who they live with and what their relationship with them is. Both methods tend to find a wage premium. But they may both miss some gay women in a way that distorts the results."
"Heteromiehillä taitaa olla enemmän keskimäärin testosteroonia kuin homomiehillä jolloin itsevarmuus ja uskalletaan pyytää enemmän."
Uskon, että testos-tasot jakaantuvat suht tasaisesti molemmissa ryhmissä :)
Jos itsevarmuuteen mennään, tuo pitkä vainojen aika vaikuttaa varmasti henkilön/ryhmän minäkuvaan. Jos vainotaan, niin itsetunto pysyy alhaisena.* Mutta mitä enemmän kohdellaan ihmisenä sitä parempi itsetunto. Vrt. 1800-luvun ghettojuutalaiset ja nykyiset israelilaiset, ero asenteessa kuin yöllä ja päivällä.

* Tietysti sitten, jos vainottu vähemmistöryhmä on jo perusluonteeltaan joku kriminaalipoppoo, jonka perusluonteeseen kuuluu jo tuhoava agressiivisuus, se on vähän eri asia.
  • 11 / 12
  • Kolmoisritti
  • 24.2.2016 23:58
Moni heteromies ratsastaa avoimesti sillä että on onnistunut pökkäisemään lapsia maailmaan ( kun on perhe, niin pitää saada hyvä liksa! ). Siinä sivussa mollataan avoimesti naisia ja vähemistöjä ts. nämä eristetään, jotta he eivät pääse samalla viivalla kilpailemaan rahasta. Tämä taktiikka palkitaan sitten eläkkeen suuruudessa: vain miehillä on 10 000 euron eläkkeitä. Heteromiehet liittoutuvat täysin häikäilemättömästi, kun on kyse rahasta eikä keinoja kaihdeta. Tämä on vain valitettava totuus. Olen monta kertaa kuullut kuinka heteromies saattaa häpeilemättä sanoa jostakin alipalkatusta ryhmästä, että " ne saa liian hyvää palkkaa! " Sitten on erikseen sitten tämä teollisuustyöväki, missä heteromiehet kiusaavat kaikki erilaiset ulos( savustavat) ja missä työpaikat lähes periytyvät isältä pojalle. "Mun suku kävi laulamassa taistelulauluja työväentalolla!" Aivan hirveätä sakkia! Sillä keinolla saakin sitten hyvää kk palkkaa, millä ostellaan kaiken maailman autoja ja lumimaastureita ja koiravaljakoita. Kiusaamisella pääsee pitkälle ja sillä jopa TIENAA voi sanoa....kyykytetään joukolla toisia, niin eipähän ole ongelma(kilpailija). Lisään vielä, että kiusaamisella tehdään työkyvyttömiä ja tämä on totinen ja julma tosi: minulla on sukulainen, joka ( siis minusta ) tehtiin tehtaassa työkyvyttömäksi jatkuvalla vuodesta toiseen kestäneellä kiusaamisella eikä siihen ollut mitään muuta syytä, kuin että suvussa oli yrittäjiä. Sellainen voi riittää, kun on kyse näistä: erilaisuutta ei suvaita. Sitten olen nähnyt kunnallispolitiikassa, miten kiusaaminen aloitetaan, kun näin kun yksi valtuutettu aloitti kahvitauolla, että " miten sulla on noin ryppyinen paita? " Ei se paita ollut minusta mitenkään ryppyinen, kun se oli vaan taktiikkaa, millä esitetään toinen ihminen negatiivisessa valossa porukassa eli nolataan julkisesti. Julkinen nolaaminen on tuttua homoille.

Kommenttia muokattu: 25.02.2016 klo 00:08

Kommenttia muokattu: 26.02.2016 klo 19:32
Tämä rahan tai "kakun " jakaminen on yksi tärkeimpiä asioita yhteisunnassa. Jos luullaan, että naisten esiintulo toisi myös tasa-arvoisemman maailman, niin se ei pidä kuulkaa alkuunsakaan paikkansa. Tukholmassa saaavat yksinäiset miehet aivan samalla lailla maata T-cenraalin kupeessa ja vessoissa makuupusseissa eikä se liikuta varmasti naisia. Tukholmassa yritetään päinvastoin estää, ettei miehet saa mitään sosiaalitukia ja rikotaan tahallaan lakia jne. Turha valittaa sosiaalihallitukseen koska sama kirjoittamaton sääntö noudatetaan heti, vaikka päätös olisi myöntävä. Tukholman kaupunki vetää aivan omaa linjaansa eikä tähän kukaan tee korjausksia, vaikka on lakipykälät olemassa: miehet eivät saa rahaa! Heidät pistetään kadulle! Naisten tasa-arvo liike tuo vain naisvaltaa, joka on saman haukutun sovinismin kääntöpuoli. Minusta on kummallista, ettei kukaan puolusta yksinasuvien miesten kurjaa asemaa-ja tämä osuu kipeästi homomiehiin, koska usein homomies elää useimmiten sinkkuna. Kun jää työttömäksi, putoaa ainakin Ruotsissa kaikkien turvaverkkojen ohi, koska niitä ei olekaan ja niitä vähäisiä salataan( eli lakiin sidotut oikeudet). Miksi näin? Suurin osa päätösten tekijöistä on huom! naisia!!!! Siellä yksi sosiaalitantta tahallaan stoppaa valitukset eli ei pistä niitä eteenpäin ja väittää, että valittaa vain, koska siihen on mahdollisuus( muodon vuoksi). Sitten se tuhotaan!!! Tämä on minusta aktiivista miesvihaa. Näistyä on turha valittaa eteenpäin, koska yksikään vallassa oleva nainen esim. tasa-arvovaltuutettu ei pistä siihen soppaan lusikkaansa, koska ei halua riidellä naisten kanssa miehiä koskevissa asioissa ja se syrjäyttää miehiä, jotka ovat heikossa sosiaalisessa asemassa esim. juuri työtön yksinasuva mies.

Kommenttia muokattu: 02.03.2016 klo 00:40