Mielenterveysbarometri: homot hyväksytään naapureiksi aiempaa paremmin (juttukommentit)

umpi-krisittyäkään tuskin monikaan haluaisi nykypäivänä enään naapuriinsa.
Monet tuntemani umpi-kristityt ovat hyviä ihmisiä, ja varmasti kelpo naapureitakin.
  • 3 / 14
  • Jorma Hentilä
  • 17.11.2015 23:04
"human" tekisi viisaasti, kun löysäisi päätä puristavaa antipatioiden vannetta. Se helpottaisi elämää aivan ihmeellisesti. Ettei aina mitättömänkin tilaisuuden tullen tarvitsisi pakonomaisesti kintuta lesboja, transihmisiä, kristittyjä, muita nimimerkin ihmiskuvaan sopimattomia.

Oletan, että "human" haluaa kanssaihmisten kunnioittavan häntä ihmisenä ja yksilönä. Miten olisi vastavuoroisuus?
  • 4 / 14
  • puppeliassi
  • 18.11.2015 14:55
Jännä että 2005 taitaa aika moni sitä mieltä että homoilla on aids jos luvut yksi yhteen 18% ja 18% mutta nyt ihmiset tietävät vähän paremmin. Tosin ei niitä yksi yhteen voi vetää?

Kyselyyn olisi pitänyt saada myös äärioikeisto vaihtoehto, itse ainakin en naapuriksi tahdo sellaista jolle ei uskalla kertoa että koiran potkiminen ei ole järkevää, kuten eräs venäläistaustainen sairaseläkkeellä oleva vanhempi nainen sai kokea kun kertoi kokoomusnuorelle joka ei suvainnut että joku sanoo että koira on eläin eikä se ole omaisuutta varsinkaan jos sanoja on heikommassa asemassa oleva vähemmistöön kuuluva.

Mitä tulee uskovaisiin(oli mikä uskonto tahansa) niin on ero tapa uskovaisella, uskovaisella, umpi uskovaisella ja fundamentalistilla, ainoastaan viimeinen aiheuttaa ongelmia sillä heillä on tarve aktiivisesti käännyttää, kiusata, syrjiä ja pahempaakin, muut mainitsemani uskovaisryhmät eivät ole ongelmallisia mitenkään naapureina(kaan) kyseisen asian vuoksi ja tuota viimeistä ryhmää on tosi vähän ainakin isommissa kaupungeissa suomessa.

Yksinkertaistettu fundamentalisti koe(ei päde kaikkiin uskontoihin) on jos toinen ei kannata tasa arvoista avioliittolakia mutta ei välitä vaikka laki tulisikin voimaan niin ei ole fundamentalisti. Itse tunnen muutaman uskovaisen joka ei kannata mutta ei he mitään fundamentalisteja ole koska eivät ole käyttäytyneet eritavalla sen jälkeen kun ovat tienneet että olen homo.
  • 5 / 14
  • Geschwitz
  • 18.11.2015 15:12
Tätä sivustoa lukiessa alkaa tuntua siltä että fundamentalisti-ateisti saattaisi olla rasittava naapuri.
Uskovat ovat vähemmistöjen pahimpia vihollisia. Onneksi länsimaissa uskonnollisuus on jyrkässä laskussa.
Ei pitäisi yleistää ja siten alentua samalle tasolle kuin homouteen "kriittisesti" suhtautuvat.
  • 8 / 14
  • Malka omassa silmässä?
  • 18.11.2015 22:30
Joko vastausvaihtoehdot oli kyselyssä valmiiksi annettu, tai sitten ketään ei yhteiskunnassamme häiritse asua pedofiilin tai raiskaajan naapurissa -ei edes lapsiperheiden asuinalueilla?? Tätä taustaa vasten epäilen tuon homoja kaihtavien prosenttiosuuden koostuvan enimmäkseen uskonnollisista fundamentalisteista.
  • 9 / 14
  • Jorma Hentilä
  • 18.11.2015 23:26
Jarmo varmaankin tarkoittaa emeritusarkkipiispa John Vikströmiä, emerituspiispa Wille Riekkistä, piispa Irja Askolaa ja arkkipiispa KariMökistä.
Ymmärrän kyllä humanin ja Jarmon närkästyksen uskontoja kohtaan. Itsekin olen ollut hyvin jyrkkä kirkkoa kohtaan erinäisistä syistä, mutta aika parantaa haavat. Pitää voida antaa anteeksi, vaikka sitä ei edes pyydettäisi. Vihan varaan ei voi rakentaa mitään.

Uskonnottomana arvostan suuresti Kari Mäkistä, jonka humaani kristillisyys on ihailtavaa.

Toivoisin jyrkimpien (uskonto, maahanmuuto, persu, transu, jne.) kriitikoiden tarkkailevan omaa kokemusmaailmaa hetken asiayhteyden ulkopuolisena ja näkemään maailma paljon avarampana.

Ei jaksa jäädä sutimaan menneisyydessä, nyt on nyt ja huominen tulee huomenna.

Ja itse uutisesta, kivaa että olemme yhä tervetulleempia naapureita!
Uskonto ei ole yhtä kuin uskovaiset. Uskonnolla ja raamatunkohdilla usein perustellaan omia ummehtuneita käsityksiä homoseksuaalisuudesta - se että muut raamatunlauseet jäävät "kritiikin" ulkopuolelle kertoo tästä lähimmäisen lähimmäisenrakkaudesta. Uskonnollisuus on mitä oivallisin tapa ulkoistaa ja perustella homo-ongelmalliusuus. Kunnon kristittyjä ja lähimäisrakkauteen uskovia myös löytyy, siksi retoriikka "umpikristityistä" tai käsitykset uskovaisista ovat yhtä vääristyneitä kuin ummikkojen käsitykset seksuaali-tai sukupuolivähemmistöistä.

Jarmon listaan voisi lisätä myös Kallion seurakunnan kirkkoherraa Teemu Laajasalo, joka on myös profiloitunut ns. sateenkaariasioissa.
  • 13 / 14
  • Jorma Hentilä
  • 20.11.2015 0:52
Esa Siljamäen toimiessa Kallion kirkkoherrana sateenkaarityö mimettiin seurakunnan viralliseksi työalaksi vuonna 1999. Seurakuntapastori Jaana Partti on siitä lähtien vastannut sateenkaarityöstä. Myös helsinkiläinen Johannes församling tekee sateenkaarityötä.

Kirkon perheneuvonta auttaa ainakin suurimmissa kaupungeissa myös sateenkaariperheitä niiden ongelmissa.