Pohjois-Irlannin edustajakokouksen enemmistö tuki tasa-arvoista avioliittolakia - vastustajat käyttivät veto-oikeutta (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • homo x
  • 3.11.2015 17:48
Pahuus koettaa estää edistystä. Mitähän meidän omat pimeät voimat yrittävät vielä keksiä,aito-avioliitto viharyhmä esimerkiksi.
Tuoreimman mielipidekyselyn mukaan Pohjois-Irlannissa kaksi kolmesta tukee samaa sukupuolta olevien parien oikeutta avioliittoon.
  • 3 / 3
  • Pete
  • 4.11.2015 16:54
Tilanne Belfastissa on lievästi sanon kummallinen (luetaan: "absurdi").
Näin skotin kanssa auvoisessa aviossa olevana on enemmän kuin hieman kosketuspintaa kyseiseen hullunmyllyyn. Pohjois-Irlannin protestantit/unionistit kun ovat sinne siirrettyjen skotlantilaisten protestanttejen jälkeläisiä (tosin lähes kaikki skotlantilaiset taas (piktejä lukuunottamatta) ovat alunperin Irlannista, mutta se taas on toinen juttu...).
Katoliset vastaan protestantit -matseja tapahtuu varsinkin Glasgow'n kerrostalolähiöissä päivittäin, ja auta armias, kun kaupungin omat futaripojat -katolisten "Celtics" ja protestanttien "Rangers"- kohtaavat kotikaupungissaan. Poliisin turvatoimet pesevät kevyesti ETYK:in yms. vastaavat.

Tästä siis viime kädessä Pohjois-Irlannissakin on kyse. Uskontojen kahinasta (tai itse asiassa siihen verhotusta taloudellisesta ristiriidasta: köyhät katoliset<->rikkaat protestantit).

Hulluinta kuitenkin on mielestäni se, että juuri patavanhoillisina pidetyt katoliset (SinnFein) ovat Eiren veljespuolueensa tiellä kannattamassa lakialoitetta, ja torppaajana ovat "maallisemmat" protestantit, jotka vaativat kiinteää yhteyttä "emomaahan". Tosin, koko muussa saarivaltiossa (Wales mukaanlukien. Ihmeellistä. Luulin, etteivät ne osaa siellä edes lukea ;-P) on hyväksytty tasa-arvoinen avioliittolaki, joten tilanne on lyhyesti sanottuna... absurdi.

Kommenttia muokattu: 04.11.2015 klo 16:56

Kommenttia muokattu: 04.11.2015 klo 16:58