Tukholma on saamassa pride-paraatin rinnalle ruotsidemokraattien priden (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • peukku
  • 24.7.2015 12:20
Hyvä ja asiallinen kirjoitus.

Valitettavasti yle.fi ei tähän pystynyt, vaan uutisesta tästä pelkän rasistitempauksen.

Vaikka järjestäjien motiivit eivät ole puhtaasti hlbti myönteisiä, itse asia on tärkeä, ansaitsee huomionsa ja sen lakaiseminen maton alle kaksinaismoralistista.

Suomessakin on vastaavaa: esimerkiksi Itäkeskuksen Imaamin kuolemantuomiot homoille islam-illan suorassa lähetyksessä eivät saaneet paheksuntaa vihervasemmistolta vaan ainoastaan "oikeistolta".

Ihmisten pitäisi astua poliittisten ideologioiden barrikadeista ja käydä asiat läpi asioina.
  • 2 / 3
  • Kosiskelua?
  • 26.7.2015 16:08
Islamofobialla homofobiaa vastaan? Vai sinänsä tervetullutta muistutusta tasavertaisuudesta ja länsimaisen yhteiskunnan arvoista?

On mielenkiintoinen ilmiö seurattavaksi, missä määrin länsimaiden kansallismieliset ja enemmän tai vähemmän äärioikeistolaiset poliittiset voimat alkavat hyväksyä homot ja miten tämä perustellaan niiden ideologioissa. On selvää, että seksuaalivähemmistöjen hyväksyminen on muodostunut sivilisaatioiden eroa määrittäväksi tekijäksi, kun länsi on maa maalta kohentanut homojen yhteiskunnallista asemaa yleisen mielipiteen muutoksen seurauksena ja vaikkapa Venäjä ajaa tietoisesti päinvastaista politiikkaa. Äärioikeiston motiivien vilpittömyys tietenkin herättää epäilyksiä: Miten aitoa heidän myönteinen suhtautumisensa voi olla, jos aatteen ydintä on tiettyhen ihmisryhmien ja monikulttuurisuuden vastaisuus. Puhtaasti rasistisissa ja rotumytologioita vaalivissa natsipiireissä homoseksuaalisuus ehkä voitaisiin nivoa ideologiaan, koska vaikkei homous olekaan suotavaa "rodun" jatkumisen kannalta, ei se sitä suoranaisesti uhkaakaan. Saksan tunnetuin uusnatsi Michael Kühnen oli homoseksuaali, samoin vanhojen natsien Ernst Röhm. Kühnen piti homoutta positiivisena, koska perheettämänä homo voi sitoutua lujemmin aatteeseen ja toimintaan.

Tämä ei sitten ollut mikään natsismin tai äärioikeistolaisuuden puolustus, vaan ideologista spekulaatiota.
  • 3 / 3
  • Rubix
  • 26.7.2015 22:23
Tässä on tuotu esille tärkeä ja ajankohtainen näkökulma. Islamofobia on tietysti sekä arkuutta ottaa asioita puheeksi, mutta myös ennakkoluulojen määrittelemä suhtautumistapa islamiin.

Ennakkoluulojen varassa on uusnatsien helppo lähteä kalastelemaan kannatusta ja kosiskella joukkoonsa myös hlbti-porukkaa, kun avioliittolupakin on olemassa.

Pelon lietsonta saa jatkoa. Toivottavasti ymmärrykselle annetaan tilaa puolin ja toisin. Asioista pitäisi keskustella jo nyt.