USA: Korkein oikeus päättää homoavioliitoista (juttukommentit)

Tuosta vielä, että yksi konservatiivituomari Anthony Kennedy on homojen oikeuksien puolella ja kirjoittanut suurimman osan homojen oikeuksia laajentavista laista, joten olisin optimistinen, että homoavioliittojen kielto todetaan perustuslain vastaiseksi. Samaa indikoi se, ettei alempien oikeusasteiden vastaavaa päätöstä ole kumottu korkeimmassa oikeudessa.
  • 3 / 3
  • Havainnoija
  • 24.1.2015 3:15
Obama toivoo liittovaltion korkeimman oikeuden päätyvän oikeaan ratkaisuun. Attorney general (~oikeusministeri) on jo ilmoittanut kehottavansa tuomareita kumoamaan homoavioliittokiellon:
http://www.washingtonblade.com/2015/01/22/obama-hopes-supreme-court-comes-right-decision-marriage/
---
Tuorein uutinen kertoo, että liittovaltion tuomari on kumonnut Alabaman homoavioliittokiellon. Päätös astuu voimaan heti eli homopareilla on oikeus saada avioliittolupa kunhan piirikuntien toimistot avataan maanantaina. Mikäli näin käy, Alabamasta tulee 37. osavaltio, jossa homopareilla on avio-oikeus. Lisäksi tietenkin pääkaupunki Washington D.C.

Paikalliskanavan uutinen.
Alabaman nokkamiehet vaikuttavat olevan raivoissaan myös siitä, että liittovaltion tuomari ei välitä heidän kristillisistä arvoistaan.
Ihmisoikeusjärjestö Southern Poverty Law Center ylistää historiallista päätöstä:
http://www.wsfa.com/story/27927923/federal-judge-rules-alabama-same-sex-marriage-ban-unconstitutional

Gaylehden uutinen:
http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2015/01/23/federal-judge-strikes-down-alabama-marriage-ban

Kommenttia muokattu: 24.01.2015 klo 04:00