Suomeen saapunut Conchita Wurst pitää suomalaispoliitikon kielteistä mielipidettä parrakkaasta naisesta typeränä (juttukommentit)

  • 1 / 9
  • Jartzi
  • 29.8.2014 21:18
Kunnioitan ja ihalien Conchitan rohkeutta olla oma itsensä ja toteuttaa omaa unelmaansa - varsinkin kun se ei loukkaa ketään! Hän ei ole arvostellut eikä tuominnut, vaan esittää omat näkemyksensä ominaan. Hän puhee todella viisaasti noin nuoreksi ihmiseksi. Euroviisujen voittajana hän on ensimmäistä kertaa noussut mielipiteidensä ansiosta näkyväksi. Kiihkotonta ja ja faktojen toteamista. Conchita, mach weiter so, mit Herz und Vernunft. Viele, viele stehen hinter Dir und unterstützen Dich.
  • 2 / 9
  • human
  • 30.8.2014 19:15
Ehkä Asko-Seljavaara vain oli huomannut aamupeilistä jotain viiksisänkeä(nsä) ja sai siksi hepulin. Ihan kuin tässäkin kuvassa hänellä sellaista näkyisi.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1a/Asko-Seljavaara.JPG/640px-Asko-Seljavaara.JPG
Viiksienkasvuahan voi, etenkin vaihdevuosien jälkeen naisille tulla.

Pitkätukkaista ja parrakasta Conchitaa on kyllä myös verrattu tähän tarinahahmoon,
http://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10294350_732582153460700_3107187415121710436_n.jpg
mikä sekin ehkä voi tiettyjä hölynpölyihin suuntautuneita kismittää

Toisaalta sitten Conchita-hahmo on suvaitsevuuden osalta myöskin hieman ristiriitainen, sillä Conchitasta puhutaan ja kirjoitetaan - ja on hän itsekin tainnut tuoda esille - että Cochita olisi "homo".

Homohan on kuitenkin (vain) miehestä pitävä mies ja siltä osin Conchitaa ei voi homona pitää, ei etenkään jos on suvaitsevainen oikeasti homoja kohtaan. Conchitan lainen naisellinen ihminenhän ei vedä ketään homo-miestä emotionaalisseksuaalisesti puoleensa - mikäli hän tuossa mielessä jotain kiinnostaa, se ihminen ei varmastikaan ole homo-mies, vaan jotain muuta identiteettiä, jota naisellinen ihminen kiinnostaa.

Yhtälailla suvaitsemattomuuttaa on siis sekin, jos "ihan mitä tahansa" sanotaan ja väitetään homoksi ja muut identiteetit lymyävät kuurupiiloissaan. Suvaitsevaisuutta on paremmin se, että Cochita on sitä mitä on, eli jotain muuta kuin homo.

Tom Neuwirth, jos miehen oloinen on "Conchitan ulkopuolella", voi sitten olla asia erikseen. Mutta hänestä kertonut dokumentti antoi kuvaa, että hän on ollut pienestä pitäen aika lailla feminiinisyyteen taipuvainen ... mikä viittaisi siten ihan muuhun kuin oikeasti homo-mieheen.

Conchitasta on kirjoiteltu ja puhuttu julkisuudessa paljon homona. Mutta miksi halutaan luoda / ylläpitää kuvaa, että homo-miehet olisivat muka Conchitan laisia? Vai onko Conchita lerpahtanut "perinteiseksi" syrjinnäksi homoja kohtaan samalla myös?

Eli onko Conchita / Tom Neuwirth?
- hetero? miksi / miksi ei?
- transseksuaali? miksi / miksi ei?
- biseksuaali? miksi / miksi ei?
- transsukupuolinen? miksi / miksi ei?
- lesbo? miksi / miksi ei?
- homo? miksi / miksi ei?
- jotain muuta?

Sinällään kaikkea hyvää ja menestystä Conchitalle / Tomille omana itsenään.

P.S. Helsingin Euroviisuissa oli muuten oikein trans-henkinen invaasio, muttei silloin mitään erityisempää kohua näistä syntynyt
https://www.youtube.com/watch?v=wy1fdc3H6xs
https://www.youtube.com/watch?v=hfjHJneVonE

Kommenttia muokattu: 30.08.2014 klo 19:29
Nyt tulee taas aika jöötiä.

Seksuaaliselta suuntautuneisuudeltaan homoseksuaalinen henkilö voi olla tämän ominaisuutensa lisäksi kampaaja, toimitusjohtaja, autokuski, raksamies, taiteilija, presidentti, huippu-urheilija, lyhyt, pitkä, laiha, lihava, tumma, vaalea, vihainen, iloinen, seksuaalisesti aktiivinen, seksuaalisesti ei-aktiivinen, suomalaisnen, ruotsalainen, venäläinen ja paljon muutakin. Monia asioita yhtä aikaakin.

Tom Neuwirth on kertomansa mukaan homo. Sen lisäksi hänen tiedtetään olevan drag-taiteilija, jonka kehittämä hahmo Conchita Wurst on ulkoiselta olemukseltaan sekä naisellisiksi että miehisiksi miellettyjä piirteitä sekoittava. Conchita Wurst on siis esimerkiksi näyttelijän roolisuoritukseen verrattava asia.

Tom Neuwirth kaiketikin tietää pitävänsä romanttisesti ja eroottisesti lähinnä miehistä - ja uskoakseni toivonee miespuolis(t)en henkilö(ide)n pitävän hänestä vastavuoroisesti. Ja eiköhän pitäviä riittäne.

Human, miksi oletat, että Tom Neuwirth olisi Conchita Wurstin roolissa siksi, että tämä odottaisi miesten kiinnostuvan emotionaalisseksuaalisesti Conchita Wurstista - tai kiinnostuvan sen vuoksi Tom Neuwirthistakaan? Onko sinulla jostain jokin käsitys, että drag-artistia seurattaisiin yleensä seksuaalisin motiivein? Toki siksi drag-hahmoja seuraaviakin lienee.

Siis... onko Conchita / Tom Neuwirth...

- hetero? miksi / miksi ei?

Tuskin. Olen ymmärtänyt, että Tom Neuwirth kiinnostuu eroottisesti ja romanttisesti miehistä, ei naisista. Conchita Wurst taas on Tom Neuwirthin esittämä hahmo.

- transseksuaali? miksi / miksi ei?

Tuskin. Olen ymmärtänyt, että Tom Neuwirth kiinnostuu eroottisesti ja romanttisesti miehistä, ei transihmisistä. Conchita Wurst taas on Tom Neuwirthin esittämä hahmo.

- biseksuaali? miksi / miksi ei?

Tuskin. Olen ymmärtänyt, että Tom Neuwirth kiinnostuu eroottisesti ja romanttisesti miehistä, ei naisista. Conchita Wurst taas on Tom Neuwirthin esittämä hahmo.

- transsukupuolinen? miksi / miksi ei?

Tuskin. Olen ymmärtänyt, että Tom Neuwirth kokee olevansa sukupuoleltaan mies, eikä tunne ristiriitaa kokemansa sukupuolen ja ulkoisten sukupuoliominaisuuksiensa välillä.

- lesbo? miksi / miksi ei?

Tuskin. Olen ymmärtänyt, että Tom Neuwirth on sukupuoleltaan mies.

- homo? miksi / miksi ei?

Kyllä. Olen ymmärtänyt, että Tom Neuwirth kiinnostuu eroottisesti ja romanttisesti nimenomaan miehistä. Conchita Wurst taas on Tom Neuwirthin esittämä hahmo.

- jotain muuta?

En tiedä, liittyykö Tom Neuwirthin esiintymisiin Conchita Wurstina transvestismia - siis varsinaista sisäistä tarvetta eläytyä (naisen, tarkemmin) Conchita Wurstin hahmoon. Olen ymmärtänyt, että Tom Neuwirth esiintyy Conchita Wurstina nimenomaan vain julkisilla areenoilla, nimenomaan roolihahmona. On toki mahdollista, että Tom Neuwirth kokee asian jollain tavoin siten, että kyse olisi transvestisuudesta. Mutta tällaisesta ei ole mitään tietoa. Transvestiitti voi olla aivan hyvin myös homo.

***

Miksi ei homo tai hetero mies voisi olla olemukseltaan "feminiininen"? Miksi homo mies tai hetero nainen ei voisi kiinnostua olemukseltaan "feminiinisestä" miehestä? Miksi hetero mies ei voisi kiinnostua "maskuliinisesta" naisesta?

Miksi pitää sulloa ihmisiä laatikoihin, joihin nämä eivät sovi? En ymmärrä.
  • 4 / 9
  • Puola olisi ansainnut viisuvoi
  • 30.8.2014 23:11
Voltaire-tyyppinen vastaus Conchitalta Asko-Seljavaaran lausuntoihin.

Propsit siitä.

Jokaisella pitää olla oikeus ilmaista mielipiteensä, olivatpa ne kuinka typeriä ja aasimaisia tahansa.
Kyllä jauhetaan. Ja hyvä niin. Jauhantaa tarvitaan, kunnes leimaavat puheet "pervoista" loppuvat.
  • 7 / 9
  • iii2
  • 31.8.2014 16:52
Kuinka selvä asia voi olla noin vaikea asia sulattaa.Henkilöna erittäin positiivinen,kohtelias,ei puhu pahaa toisesta ihmisestä(onko joku muka kuullut,ei ole).Suvaitsevaisuudella hän tarkoittaa kaikki mitä siihen kuuluu.Käyttäytyy erittäin hyvin,lista on pitkä.Hän on Mies ja homo.Esiintyi Drag artistina ennen voittoa.On jatkanut naiseksi pukeutuneena edelleen koska löi läpi sillä.Miehenä pukeutuneena emme tietäisi hänestä mitään.Hän on artistina naisen vaatteessa ja kotona ja muualla miehen vaatteissa.Joko meni jakeluun.Syntisen kaunis mies siksi miehet ovat kateellisia,
  • 8 / 9
  • puppeliassi
  • 31.8.2014 21:57
En ymmärrä miksi riqu on niin järkyttynyt conchitasta, eikö biseksuaalina parrakas nainen jolla munat ole kiva? ;)

Ihan viihdyttävä hahmo conchita wurst on ja osaa puhua meidän seksuaalivähemmistöihin kuuluvien asiaa, kiitos.

En tosin tom kanssa siviilissäkään seksuaalisesti ihastuisi mutta jokaisella omanlaisensa kumppani ihanteet mutta human ei taida oikein suvaita neitimäisiä miehiä koska he eivät kiihota häntä, itse suhtaudun neutraalisti.
Human,

Ikäviä uutisia sinulle; James Bond ei ole oikeasti salainen agentti, vaan roolihahmo.

Kuten Conchita Wurst.

Sen puoleen "The Hobbitin" ja "The Lord of The Rings:in" Gandalf ei myöskään ole mekkoihin pukeutumisesta tykkäävä velho, vaan avoimesti homo brittinäyttelijä sir (tai "dame", kuten paremmin alan piireissä tunnetaan ;-P) Ian McKellen, joka tiettävästi käyttää siviilissä ihan housuja ja paitoja...