EU-parlamentti sysää syrjään tiukimpia oikeistopopulisteja (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • human
  • 10.7.2014 17:56
"Perussuomalaiset loikkasivat tämän kevään eurovaalien jälkeen viisaasti pois EFDD-ryhmittymästä. He perustelivat, että näin he saavat enemmän vaikutusvaltaa ja EFDD-ryhmässä on liian äärioikeistolaisia puolueita."

Vaikutusvaltaa persuille?

Eivät nuo EU-valiokuntapaikat ainakaan suomalaismeppien osalta sitämyöten niin hyvin menneet, sillä tunnetusti hlbt-vastaisesta persujen Jussi Halla-ahosta tuli kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan jäsen.
- eli hän pääsi hlbt-ihmisten yhdenvertaisten ihmisoikeuksien kannalta varsin keskeiseen valiokuntaan ja tukea häneltä tuskin on luvassa, etenkin kun katolinen Timo Soini päsmäröi hänelle omantunnottomia toimintaohjeita.

- - -

"Perussuomalaiset hyväksyttiin ECR:ään eli Euroopan konservatiivisiin reformisteihin (Englannin Cameronin johtamaan ryhmään)."

Cameron on ehkä ECR:ään kuuluvien EU-puolueiden vahvimpia poliitikko-nimiä, mutta ECR:ää hän ei virallisesti kylläkään johda, vaan ryhmän johdossa on hänen puolueestaan muslimi-poliitikko Syed Kamall
( http://en.wikipedia.org/wiki/Syed_Kamall
http://www.syedkamall.co.uk/ )
Persut ovat siis nyt EU-parlamentissa käytännössä muslimin tossun alla :P

- - -

Muiden suomalais-meppien sijoittumisesta EU-parlamentin eri valiokuntiin uutinen täällä: http://www.hs.fi/kotimaa/Suomalaismepeille+t%C3%A4rkeit%C3%A4+valiokuntapaikkoja/a1404361945717

Kommenttia muokattu: 10.07.2014 klo 18:12
  • 2 / 2
  • vaeltaja2006
  • 10.7.2014 18:51
Cameron ei todellakaan johda sitä ECR-ryhmää konkreettisesti. Oli vaikeus löytää lyhyttä ilmaisua. Ehkä tällaista lausetta etsin: Englannin pääministerillä Cameronilla on suurin vaikutusvalta ECR-ryhmään.