Lakivaliokunnan äänestys: oliko kansalaisaloite teknisesti huono? (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • ERKKI - VAASA
  • 25.6.2014 22:17
Tuonkaltaisista puheista paistaa lävitse älyllinen epärehellisyys. Lakiesitystä vastaan äänestäneillä “rukoomuslaisilla” ei näköjään ole edes niin paljon “munaa” jotta pystyisivät suoraan sanomaan edes sitä että ovat olleet kyseistä lakia vastaan vaan turvautuvat kaikenlaisiin selityksiin joista paistaa päivä lävitse. Onko kumma jos tutkimuksien mukaan vain 9 prosenttia kansalaisista luottaa poliitikkoihin.
Tähänkin sopii Abraham Lincolnin - 1809-1865 - ajatelma oikein hyvin:
"Voit huijata joitain ihmisiä kaiken aikaa, kaikkia ihmisiä jonkin aikaa, mutta et kaikkia kaiken aikaa".
  • 2 / 6
  • k_ma
  • 25.6.2014 23:55
Holmlundin kommentissa on mielestäni kokolailla kehäpäätelmän ongelma. Jos nimittäin lakiesitykset olisivat täydellisiä, niin niitä ei tarvitsisi ikinä korjailla. Itse asiassa koko eduskunta olisi turha, koska kaiken kattavat täydelliset lait olisi säädetty jo ajat sitten eikä enää tarvitsisi uusia lakeja lainkaan.

Ylipäätään moinen ajattelu antaa eduskunnalle täydellisen mielivallan kansalaisaloitteita kohtaan. Mistä tahansa aloitteesta löytyy sen verran puutetta että se voidaan samalla syyllä hylätä. Eikö koko kansalaisaloitteen idea tulisi enemmänkin olla kanava tuoda lainsäädännön puutteita esiin ja sitten varsinainen tarkka tekstinkirjoitus olisi ammattilaisten virkatyötä. Holmlundin omia sanoja soveltaen: "Onko tässä ollut tarkoitus luoda lainkirjoituksen ohituskaista, jolla eduskunta pystyy ulkoistamaan oman työnsä kansalle?"
  • 3 / 6
  • Rokkihomo
  • 26.6.2014 11:38
Holmlundin kommentti ei ole looginen, koska Holmlundin mielipide ei ole looginen. Vaan minkäs teet...
  • 4 / 6
  • Tekniikan tohtori
  • 26.6.2014 14:21
Teknisesti epäpätevä lakivaliokunta tekee teknisesti puutteellisia päätöksiä.
  • 5 / 6
  • human
  • 26.6.2014 19:25
Kokkare Anne Holmlundhan on valittanut yhdenvertaisen aviolittolain lakialoitetta lakiteknisesti muka huonoksi, vaikka muita lakiteknisesti paljon huonompia lakialoitteita on päästetty jopa eduskuntaäänestykseen.

Holmlundilla taitaa olla eniten kiinni hänen henk.koht. aviopariongelmastaan, sillä hän ei ole ollut miehensä kanssa avioliitossaan lisääntymiskykyinen ja he ovat hakeneet adoptiolasta Kiinasta. Mutta eivät ole onnistuneet ja suurin syy siihen taitaa olla heissä se, että ovat jo 5kymppisiä.

Holmlund on tuonut esille pelkonsa että yhdenvertainen avioliitto- ja adoptiolaki Suomessa saisi hänen mielestään homofobiset maat eväämään adoptiolasten antamisen Suomeen. Holmlund siis haluaa tukea mieluummin homofobia-maita, kuin Suomen kansalaisiten yhdenvertaisuutta perusihmisoikeudessa.

Holmlund on näitä umpi-kristillisiä ihmisiä, joille omahyvä eriarvoisuus kävelee muitten yhdenvertaisuuden yli - noh, Stalinkin ajatteli kuten Holmlund.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288336399276.html

Kommenttia muokattu: 26.06.2014 klo 19:32
"Tolvasen tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että hänet on lauantaina nimitetty Suomen Mielenterveysliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Hän seuraa Pekka Sauria ja nostaa esiin erityisesti suomalaisten itsemurhat. Sosiaalisessa mediassa muistutetaan, että erilaisuudesta kärsivien ihmisten itsemurhat eivät ainakaan vähene, jos heitä yhteiskunnassa syrjitään ja pidetään toisen luokan kansalaisina.. "

Korjaus: Valittu Mielenerveyden keskusliiton puheenjohtajaksi.

Pekka Sauri hääri siellä jonkun vuoden ja mistään muusta hän ei jauhanut julkisuudessa kuin narisi masennuksesta ja itsemurhista, eikä hänellä olliut mitään todelllista sanottavaa niistä asioista. Tolvanen on siellä, koska eräs entinen toiminnajohtaja on änkyrädemari. Huh Huh. Sellaisten tyyppien käsissä on olevinaan mielenterveyteen valtakunnallisesti liittyvät kysymykset. En antaisi edes kissaa heidän hoitoonsa. Tolvanen vastustaa tasa-arvoa, varmasti kaikissa sen muodoissa.

Mielenterveysongelmat eivät näillä keinoin kyllä varmaankaan vähene, huolestuttavaa nuorten kohdalla etenkin. Se ettei sinulla perusoikeuksia etkä ole yhteiskunnan hyväksytty jäsen.