Lakivaliokunta tyrmäsi tasa-arvoisen avioliittolain numeroin 10-6 (juttukommentit)

Kokoomuksen käsitys tasa-arvosta ja yksilön oikeuksista näkyy taas tässä.

Liberaali ja yksilön puolesta? Ja paskat!
  • 2 / 59
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 25.6.2014 9:52
Eli poissaolot ratkaisivat äänestyksen. Juvonen oli varmaan tarkoituksella poissa. Onneksi lakivaliokunta ei asiaa ratkaise.
Korjaus: Noiden kolmen edustajan käsitys näkyy taas tässä. Ikävä kyllä liikaa mädännyttä ainesta on valikoitunut lakivaliokuntaan.

Eduskunta siis käsittelee asiaa syksyllä.
  • 5 / 59
  • vaeltaja2006
  • 25.6.2014 10:10
Uusi Suomi kirjoittaa:

"Yksi lakimuutoksen kannattaja, kokoomuksen Anssi Männistö kertoi Facebookissa, että aloitteesta tehdään vielä mietintö, joka käsitellään eduskunnassa. Lakimuutos ei siis vielä ole kaatunut kokonaan."

Ei ole kaatunut kokonaan. Mikä viesti siinä mahtaa olla???
  • 6 / 59
  • Heteromies
  • 25.6.2014 10:22
Suomi ei ole Pohjoismaa. Ei henkisesti eikä taloudellisesti. Turha jatkaa esittämistä, Baltian maat ja Venäjä ovat meille parempi viiteryhmä.

Aikamoista kansan halveksuntaa. Jokaisessa gallupissa iso enemmistö on tukenut ns. homoliittoja ja kansalaisaloite-sivustolla tarvittava nimimäärä tuli kasaan alta aikayksikön. Miksi sitä sivustoa edes vaivaudutaan ylläpitämään, jos sillä ei ole mitään merkitystä? Täysi vitsi koko maa.
Se, että kyseisestä aloitteesta tehtäneen vaihtoehtoinen mietintö, jota eduskunta käsittelee. Lakialoite siis tulee joka tapauksessa eduskunnan käsiteltäväksi.
Aamun nopeassa uutisoinnissa kerrottiin, että kielteisen mietinnön jälkeen asian eteneminen vaatisi hallituksen esityksen. Ja sitä ei Stubbin hallitus tee, koska kristillisdemokraateille annettu kokoomuksen sitoumus on voimassa. Kevään 2015 vaalien jälkeen voimasuhteet eduskunnassa voivat olla myös sellaiset, että keskustan, ps:n ja kokomuksen oikeiston voimin voi mennä hallituksen esityksenä läpi myös jokin perhe- ja lastensuojelulaki, jolla palataan tiedottamisessa 80-luvulle tai Thatcherin Britanniaan ja melkein Putinin Venäjälle.

Kommenttia muokattu: 25.06.2014 klo 10:42
  • 10 / 59
  • ERKKI - VAASA
  • 25.6.2014 11:30
Kirjoitin taannoisin artikkeliin “Kokoomuksen puheenjohtajaksi Alexander Stubb” kolme kommenttia! Sain nimimerkki “Frankieboylta” erääseen noista kommenteistani vastauksena että “Rukoomus” on jo vuonna 2010 tehnyt päätöksen tasa-arvoisesta avioliitolaista. Kysyin eräässä jatkoon kirjoittamassani kommentissa sen että mitä virkaa on tuollaisilla hurraahuutojen ja taputuskuoron säestämillä päätöksillä jos niitä tosipaikan tullen ei noudateta kun omaatuntoa saadaan venyttää ilmeisesti taivaspaikan toivossa? Tässähän nähtiin “Rukoomuksen” todellinen linja. Olen sydämestäni iloinen että eurovaaleissakin minun äänestämäni puolueen edustaja selkeästi oli puolue-kokouksessa tehdyn päätöksen mukana johdonmukaisesti kyseisen lakiesityksen kannalla.
Ennen sanottiin “Kepu pettää aina”. Nyt ei Kepu pettänyt mutta Kokoomus petti. Olisi vissin tarvis lähettää puolitoista kiloa lehmänläjää Kokoomuksen puoluetoimistoon kuten 1950 - luvulla täällä Pohjanmaalla lähetettiin silloisen Maalaisliiton piiritoimistoon.
Päätöksessä näkyy myös selvästi eduskuntavaalien läheisyys.Halutaan pitää suht'koht matalaa profiilia,ettei mitenkään häiritä äänestäjiä, vaan äännestetään toivotulla tavalla. Kaksi suurinta puoluetta mittelevät lähes tasoissa,eikä keskustan vaalivoitto ole niinkään varma.Varmistellaan tilanteita. Keskusta hinkuu hallitukseen ja kohta alkaa mielistellä kokoomusta. Perussuomalaisten halu hallitukseen on suunnaton.Sen edestä tehdään kaikki ,mitä voidaan miellyttääkseen äänestäjiä.
Pääasia tässä on ,että esitys viedään eduskuntaan.Siellä asia ratkaistaan suuntaan eli toiseen.Lakivaliokunta ei asiaa ratkaise.Joten turha tätä välietappia on murehtia.
Monenlaisia takaiskuja oli aikoinaan myös parisuhdelain kanssa, mutta kuitenkin laki lopulta saatiin aikaiseksi.

Historia vain toistaa itseään ja ennemmin tai myöhemmin avioliittolain uudistus saadaan tähänkin takapajulaan.
Jos vielä syksylläkin esteet ovat ylivoimaisia, niin kevään eduskuntavaaleissa tämä asia on merkittävä vaaliteema. Siitä on tehtävä sellainen, että asiaa tulee silmät ja korvat täyteen.
Ja sitten vaalien aikaan saadaan kuulla, että ei puhuta kuin homoista. Miksiköhän...? :P
Mähän sanoin. :D

Riquman1990 • 12:56

Mitä sä sanoit? Ei se ole vielä kaatunut mihinkään ja jos siis iso JOS se kaatuu eduskunnassa, niin sen jälkeen alkaakin Oikeuskanslerin prosessi. Sitä sun sopii Riqu poika miettiä, mitä ajan takaa. ;)
  • 18 / 59
  • Way to go, Israel!
  • 25.6.2014 14:36
Israelissa on tehty mainio kompromissiratkaisu: siellä ulkomailla solmitut avioliitot kahden miehen ja kahden naisen välillä ovat juridisesti tunnustettuja.

Tässä mielessä pitäisi tehdä "israelit". Sieltä sitten maaliin kun aika on hieman kypsempi.

Pisteet Israelille.
  • 19 / 59
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 25.6.2014 14:38
Odotettu tulos. Mitä enemmän asiaa käsitellään, sitä enemmän ihmiset huomaavat, kuinka järjetön ja haitallinen lakiehdotus tuo homoavioliittolaki on.
Tämä lakivaliokunnan äänestysajankohta saattoi olla tarkoituksella valittu juuri Helsinki Priden viikolle, ja arvioiden jo etukäteen kielteinen lopputulos. Tulkitsen ajankohdan valinnan Anne Holmlundin (kok.) sivallukseksi "homoliikkeelle".

Äänestystuloksen tultua nyt julki, se on erinomaisen hyvä peruste lähteä marssimaan Helsinki Priden lauantaiseen paraatiin: näytetään noille vastustajille! Menen marssimaan. Sen estää vain vaikkapa jalan katkeaminen. ;-)

Kommenttia muokattu: 25.06.2014 klo 21:06
Lisättäköön vielä, että mikäli Euroopan itä-länsi-jaossa käytetään edelleen Kylmän sodan aikaisia määritelmiä, niin Länsi21-maista (EU15 sekä Malta, Kypros, Norja, Islanti, Sveitsi ja Liechtenstein) sukupuolineutraali avioliitto ei ole mahdollista Suomen lisäksi myöskään Italiassa, Kreikassa, Saksassa, Irlannissa, Itävallassa, Maltalla, Kyproksella, Sveitsissä ja Liechtensteinissa.

Näistä kymmenestä maasta Italia, Kreikka ja Kypros eivät salli myöskään rekisteröityä parisuhdetta tai "civil unionia".

Eli ei Suomi ole länsi-Euroopan "kummajainen", tai "yksinäinen susi". Eikä edes takapajuisin. Kreikka se vasta patavanhoillinen onkin.

Irlanti dekriminalisoi homoseksuaalisuuden vasta vuonna 1993, siis 22 vuotta Suomen jälkeen.

Yhdessäkään Kymmenikön maassa (Suomi, Irlanti, Itävalta, Italia, Kreikka, Saksa, Malta, Kypros, Sveitsi, Liechtenstein) homoseksuaalisuus ei ole laitonta. Vaikka yleisessä hyväksyttävyydessä maiden sisällä ja valtioiden välillä on suuria eroja, niin lailla kiellettyä ei poikarakkaus eikä tyttöjen välinen lempi kuitenkaan ole.

Eli ennen kuin alatte veisaamaan valitusvirsiä, niin pistäkää faktat kuntoon, pyydän.
  • 22 / 59
  • Ihmisoikeudet ihmisille
  • 25.6.2014 14:57
Mikäli ei mene tällä kertaa läpi niin ehdotan seuraavaa: lähtekäämme kaikki maasta turvaan johonkin oikeusvaltioon. Annetaan uusnatsien ja hihhuleiden kaataa Suomi omaan mahdottomuuteensa ja kuolla sukupuuttoon.
EAH: Toistaiseksi asian esilläpito on saanut ihmiset entistä enemmän huomaamaan, kuinka järkevä ja hyödyllinen ehdotus tasa-arvoisesta avioliittolaista on.

Lakivaliokunnassa vaikuttava homo-ongelmainen aines ei ole käsitystään muuttanut - mikä tietysti oli ihan odotettuakin.
Ketjussa viitataan aiheen nousevan vaaliteemaksi 2015, jos tulos syksyllä eduskunnassa ei muuta avioliittolakia. Jos äänestäjälle tasa-arvokysymyset ovat oleellisia, varmoja äänestyskohteita ovat vihreät ja joillakin varauksilla vasemmistoliitto ja demarit. Kokoomuksen edustajien äänestyskäyttäytyminen nyt valiokunnassa ja arvatenkin myöhemmin salissa vähentää Stubbin liberaali-imagon vaikuttavuutta. Kevään 2011 vaaleissa kokoomus saattoi vaikuttaa liikkuviin äänestäjiin liberaaliudellaan, koska käytännön näyttöjä ei ollut kesäkuun 2010 puoluekokouksen jälkeen. Sittemmin on.
Xx_Val_xX • 14:33

"Mitä sä sanoit? Ei se ole vielä kaatunut mihinkään ja jos siis iso JOS se kaatuu eduskunnassa, niin sen jälkeen alkaakin Oikeuskanslerin prosessi. Sitä sun sopii Riqu poika miettiä, mitä ajan takaa. ;)"

Oikeuskansleri ei käsittele eduskunnan äänestystuloksii, vaikka Yks_Valittaja_KaksKaks itkiskin väärästä äänestystuloksesta.
  • 26 / 59
  • Sami Mollgren
  • 25.6.2014 16:34
RKP on vähintän yhtä varma kuin vasemmistoliitto, demareista puhumattakaan.

Valitettavasti lakivaliokunnassa on Kokoomuksesta korostuneesti sitä heikompaa ainesta.
Mun villi veikkaus on, et homoliittoalote kaatuu eduskunnassa äänin 88 puolesta ja 112 vastaan. :D
Aika optimistista Riqumanilta veikata, että koko eduskunta olisi läsnä istunnossa. :D
Mä laskinkin sen tilastollisella otannalla tänpäiväsen äänestyksen perusteella. :D

Miten ois 88 puolesta 98 vastaan? Tai 75 puolesta ja 85 vastaan.
  • 32 / 59
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 25.6.2014 19:04
Homoliittojen läpimenon mahdollisuus väheni entisestään eurovaalien myötä, kun kahden homoliittojen tukijan tilalle tuli kaksi homoliittojen vastustajaa, Harry Wallin ja Mikael Palola. Elina Lepomäestäkään ei tiedä, vaikka ihan vittuilun vuoksi äänestäisi homoliittoja vastaan.
Xx_Val_xX • 14:33

"Mitä sä sanoit? Ei se ole vielä kaatunut mihinkään ja jos siis iso JOS se kaatuu eduskunnassa, niin sen jälkeen alkaakin Oikeuskanslerin prosessi. Sitä sun sopii Riqu poika miettiä, mitä ajan takaa. ;)"

Oikeuskansleri ei käsittele eduskunnan äänestystuloksii, vaikka Yks_Valittaja_KaksKaks itkiskin väärästä äänestystuloksesta.

Riquman1990 • 16:01

En sanonut että, käsittelis äänestystuloksia. :)

Mieti mieti miten asiaa voi käsitellä. Sen tiedän et Oikeuskanslerille kuuluu tämä asia mitä ajan takaa, koska sen olen jo selvittänyt etukäteen. :)

Kommenttia muokattu: 25.06.2014 klo 19:29
Sami Mollgren kirjoitti:

> "Valitettavasti lakivaliokunnassa on Kokoomuksesta korostuneesti sitä heikompaa ainesta."

Nuo ovat Kokoomuksen äänestäjien valitsemia edustajia, jotka osoittavat mitä mieltä puolueen äänestäjät ovat - ja näin myös puolue siis toimii. Näillä ihmisillä on suuret tukijoukot, eikä tilanne muutu vaikka edustajat olisivat kuinka heikkoa ainesta: he ovat edelleen edustajia ja puolueen vallan käyttäjiä.

Tämä päivä täydellisesti toi esiin sen mitä olen Kokoomuksesta jo aiemminkin todennut: Puolueen markkinointi ei vastaa todellisuutta. Kokoomuksessa on niin valtavasti homovihamielistä taustavoimaa, että on suoranaista valehtelua yrittää markkinoida tätä puoluetta homoystävällisenä.

Kokoomuksen toiminta on kyllä todella fiksua: homojen äänet saadaan markkinoimalla homoille puoluetta liberaalina (ja tyhmät homot menevät ja äänestävät puoluetta) - samalla konservatiiveille markkinoidaan Anne Holmlundin linjaa. Ei ihme, että kyseessä on Suomen suurin puolue: kaikkia kosiskellaan ja sitten yritetään jotenkin luovia syntyneessä tilanteessa.

Äänisaaliin maksimointia. Ei tämä sen kummempaa ole. Puolueen kannalta älykästä, mutta homojen oikeuksien kannalta vahingollista: Kokoomusta äänestävien homojen äänet menevät hukkaan 3/4-osan voimalla.

Uskon kyllä, että esim. Stubb ja Pelkonen ovat aidosti homojen asialla. Mutta puolueen taustajoukot eivät vain ole asiassa mukana (muuta kuin ääntenkeruun osalta).
Mutta Kokoomuksen äänestäjät eivät äänestäneet juuri noita hahmoja juuri lakivaliokuntaan.

Ja kyllä, kokoomuksen piriissä on homo-ongelmaa suhteellisesti enemmän kuin vihreissä, vasemmistoliitossa, RKP:ssä ja hieman SDP:täkin enemmän. Näissä jutuissa on kuitenkin aina suo siellä ja vetelä täällä. Valitettavasti noissa muissa on ihan kylliksi muita syitä jättää äänestämättä niitä.
perus"venäläisissä" ortodoksi-Putinin desantti-persuissa, lesta-kepulilaisissa, kotivihakokkeleissa ei taaskaan löytynyt ymmärrystä rakkaudelle, vaan viha-kristinuskontoon vauvoina vikitellyt äänestivät rakkautta vastaan.

"tehkää toisille sitä, mitä haluatte itsellenne tehtävän" -uskovainen Anne Holmlund on biologisesti lisääntymiskyvytön, aviossa ja hakee adoptiolasta, mutta haluaa evätä avio- ja adoptio-oikeuden muilta.

Maailmassamme sadoilla eläinlajeille, ihmiseläin mukaanlukien esiintyy ihan luonnostaan homorakkautta - mutta vain yhdellä eläinlajilla, eli ihmisillä esiintyy homofobiaa.

Jos kaikki homoavioliittoja vastustavat vastustaisivat niiden sijaan lapsiavioliittoja, maailma olisi monta miljoonaa onnellista lasta parempi paikka.

Kommenttia muokattu: 25.06.2014 klo 22:17
Nyt olisi hyvä käynnistää sosiaalisessa mediassa tempaus kutsua Helsinki Priden paraatiin ihmisiä, suuntauksesta riippumatta "Avioliitto on ihmisoikeus - Kyllä kansa tietää!" -ryhmään.

(kyllä kansa tietää -lausahdushan oli persujen edeltäjän, smp:n slogani ja kun kansalaiskyselytutkimuksissa selvä enemmistö suomalaisista kannttaa yhdenvertaista avioliitto- ja adoptio-oikeutta)
smo kirjoitti:
> "Mutta Kokoomuksen äänestäjät eivät äänestäneet juuri noita hahmoja juuri lakivaliokuntaan."

Mutta Kokoomus valitsi heidät sinne. Vielä pahempi tilanne!
  • 41 / 59
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 25.6.2014 23:14
Hyvää tässä on myös se, että jälleen nähdän suvaitsevaiston todellinen "suvaitsevaisuus". Kun homolaki hylättiin demokraattisessa äänestyksessä, niin alkaa vastustajien haukkuminen homofobeiksi, ihmisvihaajiksi yms. Todellista tekopyhyyttä, mutta minä nautin siitä, että näen näiden homotahojen pillastuvan äänestystuloksesta.
Täytyy vain toivoa, että seuraava hallitus ei ole porvarihallitus (kok.-kesk.). Tietäisi kurjistusta sekä köyhille että vähemmmistöille...
Itse lähden lauantaina ensimmäistä kertaa ja ihan ypöyksin bussilla täältä periferiasta Pride-marssille- ja puistojuhlaan. Jännittäköön vaikka miten tuhannesti sitten tahansa, kun en ketään tunne ja Helsinkikin on aika vieras, ja varmasti on orpo olo kartan kanssa suunnistaa, kun ei ole edes juttukaveria. Mutta hitto vie, marssille lähden!!!! Jos on pokkaa Holmlundilla, Niikolla, Tolvasella, Kymäläisellä, Jungerilla ja muilla, niin sitten on kyllä mullakin!!!!!
Jukka, räknäilin kyllä, että kokoomuksella olisi eduskunnassa enemmän tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä tukevia kansanedustajia kuin vihreillä.
Lakivaliokunnan enemmistön kielteinen kanta ei ollut sinänsä yllätys, harmittava kylläkin, sillä sinne ovat tietenkin pesiytyneet kiihkouskovaiset ja muut kansalaisten tasa-arvon vastustajat, sillä he tiesivät tasa-arvoisen avioliittolain tulevan käsittelyyn tällä vaalikaudella. Ikävää oli joidenkin edustajien möhlintä, kun eivät päässeet paikalle eivätkä olleet vaivautuneet edes ilmoittamaan varahenkilöilleen, jotta nämä olisivat olleet valmiina astumaan tilalle.
No, taistelu jatkuu:
https://fi-fi.facebook.com/setary/photos/a.451909488343.235265.273737158343/10152121975888344/?type=1&theater
---
Samaan aikaan kun Suomessa töpeksittiin, Amerikassa saatiin jotain aikaiseksi.
Liittovaltion tuomari kumosi Indianan osavaltion (6,6 miljoona asukasta, suurin kaupunki on pääkaupunki Indianapolis) homoavioliittokiellon. Avioliittotoimistot alkoivat heti vihkiä samaa sukupuolta olevia pariskuntia ja ensimmäisiä homohäitä Indianassa pääsivät viettämään Craig Bowen ja Jake Miller:

http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2014/06/25/indiana-federal-judge-rules-marriage-ban-update-weddings-have

http://www.indystar.com/story/news/politics/2014/06/25/judge-throws-indiana-ban-sex-marriage/11354083/?from=global&sessionKey=&autologin=
Jaa, se taisikin sitten olla siinä ja toista kertaa tuskin tulee, sillä eduskunnassa voimasuhteet eivät ole yhtään sen edullisemmat lakialoitteelle kuin valiokunnan käsittelyssä. Kristillisten lähtö hallituksesta torppaisi myös Stubbin pääministerihaaveet ennen kuin ne ehtivät kunnolla alkaa. He tekivät "homoliitoista" hallitusyhteistyön kynnyskysymyksen ja ovat nyt vasemmistoliiton lähdettyä vaa'ankieliasemassa.

Uusi eduskunta lienee vahvasti porvarienemmistöinen demareiden kannatuksen tehdessä syöksylaskun. Melkoisella varmuudella myös hallitus tulee olemaan puhdas porvarihallitus, jonne vasemmistoliitto ei eksyy demareiden puuttuessa mutta perussuomalaiset sitäkin todennäköisemmin. Vihreät eivät siinä joukossa päätä, vaikka muuten ovat puisto-osaston maineeseen perustuen oikeassa osoitteessa.

Taloustilanne jatkanee synkkenemistään, heijastuu yhä enemmän suomalaisten arkeen ja siten myös aiheisiin, jotka saavat julkisuutta ja pysyvät kansan mielissä. Elämässä pitää olla "lyckligt lottad", jos tärkeimmäksi asia heteron päässä nousevat "homoliitot", jotka eivät tuo parisuhderekisteröintiin paljoa uutta yhteisten sukunimien ja perheen sisäisten adoptioiden helpottumisen lisäksi. Edelliset ovat nekin melkoisen kosmeettista sälää.

Toisaalta, eivätkös nämä homoliitot ole urbaanin keskiluokan oma pieni puuhastelu-fiilistelyproggis? Ainakin tuttavapiirissä pari tällaista life style-hipsteriä pitää enemmän asiasta mekkalaa kuin yksikään tuntemani homo.
"Toisaalta, eivätkös nämä homoliitot ole urbaanin keskiluokan oma pieni puuhastelu-fiilistelyproggis?"

Jos tuota vastustavaa tahoa miettii, niin tämä "fiilistelyproggis" näyttäisi olevan koko kansan asialla jumalaa myöden. On se kumma miten periaattessa niin pientä osaa koskettava asia näyttää liikuttavan yllättävän monta. Toisaalta tasa-arvo koskettaa kaikkia, mutta kaikki sitä ei tunnu kannattan.
Äänestyspäätöstä seuraavissa vaaleissa pohtivan on muiden seikkojen muassa hyvä muistaa, että se ehdokkaalle annettu ääni menee ensisijaisesti puolueelle ja vasta toissijaisesti itse henkilölle.

Jos haluaa minimoida mahdollisuuden äänensä kilahtamisesta homo-onglemaisten hyväksi, kannattaa valita puolue, jonka edustajissa kyseistä ongelmaa esiintyy mahdollisimman vähän.
smo kirjoitti:
> "Jukka, räknäilin kyllä, että kokoomuksella olisi eduskunnassa enemmän tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä tukevia kansanedustajia kuin vihreillä."

Ei kyse ole siitä absoluuttisesta määrästä, vaan puolueen toiminnasta kokonaisuutena - ja siitä voiko puoluetta markkinoida homoystävällisenä rehellisesti.

Otetaan taas vertaus: Esim. Kiinassa on varmasti Suomea enemmän sellaisia ihmisiä, jotka haluaisivat homoille täydet ihmisoikeudet. Kiinaa tuskin kuitenkaan kannattaa mainoistaa homojen oikeuksien esitaistelijana.
Poissaolijat selvästikin ratkaisivat tämän jutun. Molemmat varajäsenet äänestivät vastaan ja Juvosen ja Jungnerin kannat lienevät lakialoitteen kannalla. Tilanne olisi siis ollut 8-8 ilman Kymäläisen ääntä, joka siiis olisi ollut samalla se ratkaiseva ääni.
Olen saanut muutamilta heteroystäviltäni ja -tutuiltani ilmoituksia, että lakivaliokunnan päätöksen vuoksi he aikovat lähteä lauantaina Helsinki Pride -marssille. Nuo ilmoitukset lämmittävät mieltäni kovasti.
Sosiaalisessa mediassa on tosiaankin liikehdintää heteroidenkin parissa lähteä ottamaan kantaa hlbt-lähimmäisten puolesta.

Nyt vähän harmittaa se, ettei tänä vuonna Helsinki Priden paraatin reitti kulje Eduskuntatalon editse, mutta onneksi lähtöpaikka on entinen, Senaatintori

SuomiLeijonat marssimaan http://picsit.fi/k/2014/06/26/UrosLeijonaPari.jpg

Puolustivathan hlbt-ihmiset viime sodissakin Suomea, Tom of Finland Helsinkiä, vaikka silloin ja vielä pitkään senkin jälkeen meidän rakkaus oli laitonta ... aina helmikuulle 1971 asti, jolloin aamulla heräsi 100 000 suomalaista, ei enään rikollisina rakkaudesta. Sekin voitto tuli heteroidenkin kanssa.

Kommenttia muokattu: 26.06.2014 klo 22:23
Arja Juvonen blogissaan 26.6.2014:

"Lakivaliokunta äänesti tasa-arvoisesta avioliittokansalaisaloitteesta. Omaa poissaoloani äänestyksestä on kyselty. Lakivaliokuntaan viedään puolueen linja ja kanta. Perussuomalaisen puolueen kanta tasaarvoiseen avioliittoon on kielteinen. Koska kanta on erilainen kuin omani, en kyennyt viemään sitä lakivaliokuntaan.

Juuri tämän vuoksi paikalla oli varamies, joka osallistui äänestykseen ja vei valiokuntaan puolueen kannan koska itse en tähän kyennyt."

http://www.arjajuvonen.fi/blogi&tiedoteid=288
---
Toisin sanoen perussuomalaisten kansanedustajilla ei ole muuta virkaa kuin juosta puheenjohtajansa talutusnuorassa. Muista puolueista poiketen heillä ei ole niissä tehtävissä, joihin puolue on heidät valinnut, oikeutta toimia kansanedustajina oman vakaan harkintansa mukaisesti, vaan puoluejohto sanelee, miten heidän on ajateltava.

Jos kansanedustajan oma ajattelu ei taivu puolueen puheenjohtajan kannan mukaiseksi, hän on siis puolueen silmissä kelvoton hoitamaan hänelle osoitettua tehtävää.

Herää kysymys, rikkooko Perussuomalaiset perustuslain 29 pykälää, jonka mukaan "Edustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido mitkään muut määräykset."
  • 56 / 59
  • ERKKI - VAASA
  • 27.6.2014 19:56
Tämän päivän - 27.06.2014 - Pohjalainen - sanomalehdessä lakivaliokunnan kokoomuslainen, tasa-arvoista avioliitolakin vastaan äänestänyt vaasalaiskansanedustaja Markku Mäntymaa perustelee kielteistä äänestyskäyttäytymistään muun muassa seuraavasti:

- Olen vähän sitä mieltä, enkä ihan vähääkään, että mielestäni avioliitto on miehen ja naisen välinen asia. Myös homoparien adoptio-oikeus tökkii. Ei ole oikein, että adoptiojonoja kuormitetaan vielä homo- ja lesbopareilla.

- Kyllä varmasti jotkut homoparit ovat kyvykkäämpiä lasten kasvattajia kuin tietyt heteroparit. Koulumaailma on kuitenkin raadollinen. Tiedän että homo- ja lesboparien lapsia tultaisiin varmasti kiusaamaan.

KYSEISELLÄ KANSANEDUSTAJALLA EI OLE MITÄÄN KASVATUS-TIETEELISTÄ KOULUTUSTA VAAN HÄN ON OLLUT POLIISI JO TOISESSA POLVESSA. KANSANEDUSTAJAKANNUKSENSA HÄN ON ANSAINNUT LÄHINNÄ URHEILUVALMENTAJANA SILLÄ URHEILULLA-HAN TÄSSÄ HÖLMÖLÄSSÄ SAA AINA KERÄTTYÄ HYVIN ÄÄNIÄ!

- Mielestäni aika ei ole vielä tälle kypsä. Toki tulevaisuudessa asiat saattavat olla hyvinkin toisin.

KYSEINEN KANSANEDUSTAJA OLI SAIRASLOMALLA MUTTA OSALLISTUI LAKIVALIOKUNNAN ÄÄNESTYKSEEN!

- Halusin kuitenkin kantaa vastuun ja äänestää niin kuin ajattelen. En minä ala tässä ketään nuoleskella.

- Luulen, että lakivaliokunnassa haluttiin osittain myös suurempi otos. Tiedän, että pohjoismaissa avioliitolaki on jo mennyt läpi, mutta kaipaamme lisää näyttöä ulkomailta.

Markku Mäntymaa toteaa erikseen että lakivaliokunnan hylkäys puhuttaa. Hän toteaa saaneensa keskiviikon jälkeen paljon palautetta. Hänen mukaansa suurin osa siitä on positiivista. Hän tosin myöntää että negatiivistakin palautetta on tullut. mutta toteaa ettei tuo palaute häntä ole hätkäytänyt vaan päinvastoin se saa hänet pysymään kannassaan.

Näin ajattelee ja toimii moniarvoisen, koti, uskonto- ja isänmaa puolueen kansanedustaja! Vaalikampanjansa aikana vuonna 2011 kyseinen henkilö ylpeili muun muassa “körttijuurillaan”. Kuten tunnettua, körtit ovat olleet tunnetusti hyvinkin suvaitsevaisia HLBT - kansaa kohtaan, mutta eipä ole polvi pojista parantunut! Tokihan on syytä muistaa että uudet eduskuntavaalit ovat viimeistään 10 kuukauden päässä ja vaalikampanjaahan tässä Pohjanmaan raamattuvyöhykkeen tuntumassa on hyvä käydä näinkin!

Tarkoitus pyhittää keinot - sanoivat jo vanhat roomalaisetkin!
Kun asiantuntijalausunnot tulevat julkisiksi, nähdään kuultiinko niitä oikeasti lainkaan. Käsittääkseni adoptiojärjestöt kauttaaltaan (tietysti) olivat lainmuutoksen puolella.
Lakivaliokunnassa esitystä vastaan äänestänyt Kari Tolvanen on nimitetty Mielenterveyden keskusliiton johtoon.

- Eihän tässä heidän seksuaalista suuntautumista vastaan mitään ole. Mikään ei estä heitä rakastamasta toisiaan. Tässä on kyse niistä perimmäisistä kysymyksistä.

Perimmäisten kysymysten lisäksi Toivanen on huolissaan suomalaisten itsemurhaluvuista, korkeat luvut ovat hänen mielestää häpeätahra.

http://yle.fi/uutiset/kari_tolvanen_mielenterveyden_keskusliiton_johtoon/7247585

Kommenttia muokattu: 28.06.2014 klo 09:09
Tolvanen ei taida pahemmin välittää hlbt (nuorten) korkeista itsemurha&yritysten määrästä joka johtuu homofobeista kuten hänestä itsestään.