Perussuomalaisten Timo Soini aloittanut kovan taistelun homoavioliittoja ja aborttia vastaan (juttukommentit)

  • 1 / 43
  • Geschwitz
  • 22.2.2014 9:01
Ruotsissakin on nyt pieni ja innokas aborttia vastustavien konservatiivien puolue. Mielenkiintoista, sillä Ruotsi on ollut vuosikymmeniä seksuaalisuuden ja monen muunkin asian suhteen hyvin liberaali. Toivottavasti tämä ei ennakoi sitä että Skandinavia pikku hiljaa kääntyy takaisin kohti ties millaisia pimeitä aikoja, kuten Venäjällä on käynyt.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Ruotsissa+uusi+ja+pieni+kristillinen+arvopuolue+yritt%C3%A4%C3%A4+kaataa+abortin/a1392969692391?ref=hs-art-new-2
Kunpa joku tv-toimittaja kysyisi Timo Soinilta, miten hän voi itse uskoa uskontoon, jonka mielikuvitus-jumala kyseisen uskonnon kirjasen mukaan loi aborit ja eutanasiat?

Vai mitä tapahtuikaan siellä vedenpaisumuksessa kaikille, silloin raskaana olleille naisille ja heidän sikiöilleen? - no abortitpa tietenkin.
Ja kaikille silloin eläneille ihmisille, lapsille ja vanhuksille? - no eutanasiatpa tietenkin.

Eikä se Soinin uskonnon jumala sitä mitenkään katunut tai edes surrut, saatika vastustanut abortoimistaan ja eutanasioimistaan.

Eipä se Soinin jumala ihmeemmin elämää arvostanut, kuten ei monissa muissakaan kohdissa uskonkirjasta. Se Soinin jumalahan myös surmasi kaikki poikansa, jo tuolla vedenpaisumustarinan alussakin mainitut poikansa ja heidänkin lapset, ihmisten tyttärien kanssa. Toki tietenki voi hyvinkin olla niin, ettei se raamattu ole totta.

Kommenttia muokattu: 22.02.2014 klo 09:54
"Keski-ja Etelä-Euroopassa on jo avioeron yhteydessä kuulusteluja "syyllisyydestä". Pohjoismaissa sellaisia ei käydä."

Pohjoismaissakin ennen avioeroon syyllisyyden tutkintoja käytiin.
Suomessa 1987 syyllisyys poistettiin avioerosäännöksistä avioliittolain uudistuksen yhteydessä. Syyllisyydellä ei siis enää siitä lähtien ole ollut merkitystä avioerokäsittelyissä.
Tuota ennen avioeroissa syyllisyyden tutkinta oli keskeistä eroissa ja sen pohjalta määrättiin mm. lasten huoltajuudesta ja muustakin.
(ks. esim. https://helda.helsinki.fi/handle/10138/37214 )

Ääri-uskonnollista Soiniahan pännii varmaankin myös se, että vuodesta 2013 lähtien Suomessakin alle puolet avioliitoista solmittiin enään kirkoissa, eli yli puolet avioliitoista solmitaan siviilivihkimisinä - eli ihan sama uskonnoista vapautumiskehitys, kuin esim. katolisessa Espanjassakin.

Kommenttia muokattu: 22.02.2014 klo 10:22
Monet muut tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä vastustavat hyökkäävät suoraan lakialoitetta, homoseksuaalisuus-ilmiötä ja välillä seksuaalivähemmistöjä kuuluvia ihmisiäkin vastaan. On peloteltu lakiuudistuksesta seuraavilla kaikenlaisilla väitetyillä yhteiskunnallisilla ja inhimillisillä ongelmilla. Ja mitä ikinä. Järjestään kaikki uhkakuvat on voitu todeta perusteettomiksi.

Sen sijaan Soinilla on toisenlainen taktiikka; hän väistelee/vaikenee, yrittää asettua keskustelun yläpuolelle ja koettaa viedä keskustelua omalle mielipiteelleen edullisemmille sivuraiteille.

Konsteja on muutamia:

Perussuomalaisen puolueen kannan taakse piiloutuminen: Vaaliohjelmassa on vahvistettu, että puolueen mielestä avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.

Takertuminen nykylainsäädäntöön: Laissa avioliitto on määritelty "vastakkaista" sukupuolta olevien väliseksi. Soini vetoaa nykytulkintoihin nykyisen avioliittolain "lainmukaisuudesta, tämän lain oikeudenmukaisuudesta. Tämä laki ei sorra ketään, ja Suomi ei ole laittomassa tilassa, vaan laillisessa tilassa", sanoi Soini eduskunnan torstaisessa keskustelussa.

Kiertely ja yritys kohdistaa huomio muuhun; torstain keskustelun ensimmäisessä puheenvuorossaan Soini: "Ensimmäinen ihmisoikeus on oikeus elämään. Se on ensimmäinen ihmisoikeus, kun puhutaan ihmisoikeuksista: oikeus elämään". Tätä on vaikea suoranaisesti liittää avioliittokeskusteluun - josta toki on puhuttu ihmisoikeuskysymyksenäkin.

Edellisillä hän pyrkii tuomaan loogisia perusteluita vastustavalle kannalleen.

Oman vastustavan kantansa kohdalla kuitenkin ainoa oljenkorsi on hänen (uskonnollinen) arvomaailmansa. Yhteiskunnallisiin taí inhimillisiin yksityiskohtiin hän ei ota kantaa eikä sano mitään hatarillakaan perusteluilla varustettua.

Soini on tunnetusti älykäs ja hän varmasti tajuaa, että kestävin argumentein samaa sukupuolta olevien avioliittoja ei kerta kaikkiaan voi vastustaa, kun kyse on nimenomaan maallisesta lainsäädännöstä. Sen sijaan hän pyrkii korostamaan avioliitto-instituution merkitystä (uskonnollisena) arvokysymyksenä.

Arvojen ja uskonnon kautta hän pystyy myös uhriutumaan, kun hänelle (ja oletettavasti monen muunkin) perustavaa laatua olevaan arvokysymykseen ollaan kajoamassa. Hän kykenee varmasti vetoamaan muidenkin kuin uskovien tunteisiin esiintymisillään.

***

Joillekin ihmisille avioliitto (ja sen tietynlainen muoto) on hyvinkin uskontoon ja arvoihin liittyvä asia. Se heille suotakoon.

Nämä ihmiset vain pitäisi saada ymmärtämään, että kenenkään ei ole pakko tehdä henkilökohtaisia elämänratkaisujaan avioliittoasian suhteen arvojensa tai uskonsa vastaisesti, vaikka uudistettu avioliittolaki sallisi myös näille naimisiinmenon samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa.
  • 5 / 43
  • ERKKI - VAASA
  • 22.2.2014 11:15
Timo Soinia tuskin huolettaa tasa-arvoinen avioliittolaki sinänsä, suurin huoli taitavat hänenkin kohdallaan saattavat sittenkin olla eurovaalit jotka lähestyvät hyvää vauhtia. Perussuomalaiset odottavat että ”eurokriittisyydellä” saadaan aikaan suurikin ”eurovaalijytky” mutta mitäs jos se jääkin pelkäksi tussahdukseksi? Jotta niin ei kävisi niin nyt on hyvä aika nostaa kunnolla ”rohviilia”! Mikäs siinä olisikaan parempaa kun sen voi tehdä uskoaan markkinoimalla ja ”ristillisiä” arvoja korostamalla.
Timo Soini korostaa katolisuuttaan ja sitä että tuo laitos on ”armorikas kirkko”.
Katolinen kirkko niin kuin muukin kristinusko ei ole todellisen valtansa aikakautena käyttänyt valtaansa tasa-arvon edistämiseen. Se ei ole noudattanut perustajakseen mainitsemansa Jeesuksen ohjetta kaikkien ihmisten rakastamisesta ja suvaitsevaisuudesta ja kuten näkyy, sama ulkokultainen veisuu jatkuu aina vaan! Kirkkolaitoksen ohjenuorana ei ole ollut hyvinvointivaltion rakentaminen. Kristinuskon pimeinä vuosisatoina kirkkolaitos on käyttänyt valtaansa pakkokäännyttämiseen, uskonsotiin, juutalaisten ja muunuskoisten vainoamiseen ja monumenttien rakentamiseen. Tuotako kaikkea nuo raamattujaan heiluttelevat perussuomalaiset puolustelevat?
Jos katolinen kirkko ja muutkin uskontolaitokset pantaisiin todella tilille kaikista niistä rikoksistaan joita ne vuosisatojen aikana ovat tehneet niin tuskin mikään ”armo” estäisi niitten joutumista tuomituksi!
  • 6 / 43
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 22.2.2014 12:12
Homotahojen tutkimus kansanedustajien mielipiteistä ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Keskustasta lakia kannattaa 4 ihmistä, ja nämä ovat Kaikkonen, Kiviniemi, Saarikko ja Tiilikainen. Että perseelleen meni. Lisäksi SDP:lläkin on vastustajia enemmän kuin 4 kpl.
  • 7 / 43
  • Riquman1990
  • 22.2.2014 13:52
"...suurin huoli taitavat hänenkin kohdallaan saattavat sittenkin olla eurovaalit jotka lähestyvät hyvää vauhtia."

Mitä eurovaaleihin tulee, niin eiköhän vanhoilla puolueilla oo enemmän syytä olla huolissaan ku Soinin. Eikä homoliitoista sitä paitsi edes päätetä eurovaaleissa.

Okei, myönnetään; Persut ei oo kovin vahvoilla mitä homoliittoihin tulee, mut EU- ja maahanmuuttokysymyksissä ne on vahvoilla. Tulee oleen mielenkiintosen vaalit.
  • 8 / 43
  • karhumiäs
  • 22.2.2014 14:25
Jaaha. On sitten ryhdyttävä varaamaan kirkosta vihkimisaikaa ja kaakku on tilattava. Vastahan olemme mieheni kanssa tätä runsaat 30 vuotta odottaneet. Teuvolle lähtee kutsu, joten harjottelehan valssia.
  • 9 / 43
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 22.2.2014 14:41
Ei_avioliittoja_homoille näyttää aggressivoituvan Tahdon2013 tutkimuksesta. Kenties lähestyvä tappio vituttaa kun itket vaalikonevastauksista, mihin nuo lukusi perustuvat. Kerropa, millä perusteella uskot yhdenkään kansanedustajan olevan sidottu sinulle mahdollisesti antamiinsa vastauksiin? Sinun on varsin mahdoton kumota Tahdon2013 tutkimusta, ellet sitten itse ole jatkuvassa yhteydessä kaikkiin kantaansa epäileviin kansanedustajiin. Toisin sanoen et voi todistaa yhtikäs mitään.

Ihmeellistä muuten, miten hiljaiseksi tutkimus on vastustajat eduskunnassa vetänyt näitä paria netissä riehuvaa pöpipäätä lukuunottamatta.
Homopallerolla on aiheellisia kysymyksiä, mutta niihin ei tulla saamaan kunnollisia vastauksia lakiesityksen vastustajilta. Todisteilla, tutkimuksella, tilastoilla, tiedolla, tosiasioilla, perusteluilla tai ymmärtämisellä ei ole mitään merkitystä näille ihmisille. Heille riittää pelkkä usko siihen, että he ovat oikeassa. Sokeaan uskoon perustuvan mielipiteen kumoaminen järkiperustein on vaikeaa tai jopa mahdotonta.
"Hän aikoo taistella niitä vastaan katkeraan loppuun saakka."

Lause kuulostaa hieman siltä, että Soini olisi omasta mielestään jo hävinnyt tämän erän.Jos hän kuvittelee voittavansa taistelun, lopputulos ei olisi hänen katsontakakannaltaan "katkera"...?
Edelleen ja jälleen kerran:

Miten v...ssa maailman luterilaisimman maan kansanedustaja voi edes kutsua itseään "Perussuomalaiseksi", kun hän ottaa käskyjä vastaan hiippapäiseltä Roomassa asuvalta brasilialaiselta?
Ehkä Petestanissa ei oo uskonnonvapautta, mut mun kotimaassa Suomessa sellanen onneks on.

Ja katolilainen kirkko kunnioittaa perinteitä paljon paremmin ku rappioitunu luterilainen lahko.
  • 14 / 43
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 22.2.2014 20:17
"Ei_avioliittoja_homoille näyttää aggressivoituvan Tahdon2013 tutkimuksesta. Kenties lähestyvä tappio vituttaa kun itket vaalikonevastauksista, mihin nuo lukusi perustuvat. Kerropa, millä perusteella uskot yhdenkään kansanedustajan olevan sidottu sinulle mahdollisesti antamiinsa vastauksiin? Sinun on varsin mahdoton kumota Tahdon2013 tutkimusta, ellet sitten itse ole jatkuvassa yhteydessä kaikkiin kantaansa epäileviin kansanedustajiin. Toisin sanoen et voi todistaa yhtikäs mitään."

Itse asiassa olen jatkuvasti yhteydessä kansanedustajiin, joten siksipä tiedän tilanteen hyvin. Minä puolestaan haluaisin tietää, ketkä tämän kyseisen "tutkimuksen" mukaan kannattavat homoliittoja esim. keskustasta. Miksei nimiä julkaista?
Kenties siksi, että haastattelut on tehty luottamuksellisesti. Kaltaisillasi homovihaajilla on taipumus pommittaa edustajia vihaposteilla.

"Itse asiassa olen jatkuvasti yhteydessä kansanedustajiin, joten siksipä tiedän tilanteen hyvin."

Tämä voisi tarkoittaa vaikka, että olet lähettänyt kenties joitain sähköposteja parille edustajalle, joista ehkä pari on viitsinnyt sinulle vastata jotain ympäripyöreää ja että olet kolunnut läpi jokaisen kolmen vuoden takaisten vaalikoneiden vastaukset, joidenka tuloksiin jatkuvasti viittaat.

Voit olla yhteydessä vaikka 24/7, etkä silti tiedä kuinka äänet tulevat jakautumaan.

Mikset vain todista että tietosi ovat luotettavammat kuin tutkimuksen? Vai pelkäätkö, etteivät kansanedustajat olekaan kertoneet sinulle totuutta?

Kommenttia muokattu: 22.02.2014 klo 20:47
Vai on kyseessä "tasa-arvonen avioliitto" eikä homoliitot? Miks sitten Ranneliikkessäkin niistä käytetään nimitystä homoliitot? ;D

Ja avioliittohan koskee jo nyt kaikkii täysikäsii suomalaisii. :o
Termi "homoliitto" ei viittaa kahden keskenään samaa sukupuolta olevan väliseen avioliittoon, vaan johonkin liittoon, jonka osapuolet ovat keskenään samaa sukupuolta. Itse asiassa termiä ei välttämättä tarvitsisi liittää edes ihmisiin tai parisuhteisiin...

Ranneliikkeessä termiä viljelevät lähinnä samaa sukupuolta olevien avio-oikeutta vastustavat, ilmeisesti yrittäen vaikuttaa jotenkin nokkelilta kieltäytyessään puhumasta homoseksuaalien parisuhteista ja avioliitosta edes samassa käsitteessä. Kuitenkin "homoliittojen" vastustaminen on Suomen nykylainsäädännön valossa käytännössä rekisteröityjen parisuhteiden vastustamista.

Kansalaisaloite koskee homoavioliittojen sekä sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten avioliittojen mahdollistamista kaikkia koskevassa avioliittolaissa.
Tasa-arvoinen avioliitto, samaa sukupuolta olevien avioliitto, homoavioliitto.
Riquman1990,
Minä en itse asiassa edes jaksa enää tapella kanssasi.
Kommenttisi ovat yleisesti ottaen niin tökeröitä ja mauttomia, ettei niihin edes viitsi vastata.
Sinulta puuttuu kaikkinainen älyllinen kompetenssi jutuissasi. Ne ovat vain "lällällää!" ja "Isäs on!" -tasoa. Ei niihin kukaan viitsi enää vastata.

Trollaaminenkin on taitolaji.
Pitäisi osata sanavalmiisti uppoutua asian ytimeen ja provosoimalla innostaa muut keskustelijat heräämään.

Sinä vihapuheillasi ja henkilöön kohdistuvilla kommenteillasi saat meidät muut pikemminkin haukottelemaan...
Sehän on hyvä,Pete, et sä et jaksa enää haastaa riitaa mun kanssa. Kovasti sä oot jaksanu haastaa riitaa mun kanssa jo kohta 4 vuotta. Hyvä, et sä vihdoin alat hellittää. Miten aikunen mies jaksaakin viettää päivät pitkät nettipalstalla haastamassa riitaa muiden käyttäjien kanssa?

Ja Homopallero, ehkä ton ylläolevan jutunkin kirjotti "homoliittojen vastustaja". ;D
Homoliitot: Kun kaksi miestä tai naista sanoo tahdon alttarilla, koko maailma räjähtää ja sata salamaa iskee tulta ja tulee maailmanloppu ja ikuinen kadotus ja kaikki joutuu käymään samassa suihkussa ja Hakkaraiselta ei heru maitoa vaikka kuinka lypsäisi.


Tai sit ei.
Hyvää palautetta tänään Perussuomalaisille ja Oinoselle Putouksen suorassa lähetyksessä.

Juontaja Saariluoma ennen jäljellä olevien hahmojen esityksiä:
"Haastetta sketsihahmoille on antanut suomalainen yhteiskunta, sillä eilen sketsihahmo nimeltä Oinonen esitti oman talenttinsa eduskunnassa, ja se aiheuttaa selkeitä paineita, mutta selkeää on, että sketsihahmokisassa tulee ratkaisemaan biologia, traditio ja terve järki."
"I spoke with a colleague of mine, who lives in Berlin, where, as in London nobody hides their orientation. She said that "we are all convinced that these are machinations of Islamic fundamentalism, Arab countries "to destroy the European civilization. In the Arab countries, everything is strict when it comes to homosexuality - they stone people to death and cut their heads off for homosexuality."

"What is happening now is nothing but terrorism against normal people. Those propagandizing homosexuality organized a system of political terror against normal people. They lobby for their interests, new laws, and their main goal is to get into power."

Sitaatti Jussin mainitsemasta Pravdasta. Fantasiaa riittaa muillakin kuin Niikolla ja kumppaneilla. Pravdan lahde on Johan Backman. Nyt kun lannessa ei voi vaittaa homouttaa kommunistien salajuoneksi eika Neuvostoliitossa kapitalistien salajuoneksi, piti keksia uusi vihollinen eli islamistit.
Ehkä Petestanissa ei oo uskonnonvapautta, mut mun kotimaassa Suomessa sellanen onneks on.

Ja katolilainen kirkko kunnioittaa perinteitä paljon paremmin ku rappioitunu luterilainen lahko.

Riquman1990 • 22.02.2014 19:32

Ai niitä perinteitä, jossa papit pakotetaan olemaan menemättä naimisiin jotta kirkko saa kaiken omaisuuden papin kuoltua. Tai Mafia perinteitä jossa huumerahaa pestään ns Jumalan suojeluksessa. Vaiko sittenkin pedofiiliperinteitä jossa papit nauttii nuorista kuoripojista, joita katolinen kirkko sitten suojelee henkeen ja melkein vereen. Todellakin ihana kirkko.
Luterilainen kirkko on enemmän lähempänä Jumalaa kuin mainitsemasi perinteitä kunnioittava katolinen kirkko, joka liitää ihan omissa afääreissä! :D
Tosin myönnän että, uusi Paavi voi ehkä pelastaa katolisen kirkon, mutta hänellä on vielä paljon tehtävää jotta niin tapahtuisi.

Kommenttia muokattu: 23.02.2014 klo 09:31
Xx_Val_xX, mites lestadiolaisten piirissä esiintyneet hyväkskäyttötapaukset? Tai naispappeus? Tai homoliittokysymykset? Tai puoluepolitiikan sotkeminen mukaan kirkon toimintaan? Tai se ku kirkko suojelee täällä laittomasti oleskelevii ulkomaalasii ja astuu viranomasten varpaille?

Siinä on sulle "hyvin lähellä Jumalaa oleva kirkko", joka liitelee ihan omissa korkeuksissaan. ;D
Homofobia voi PS-puolueen nykyisessä tilassa olla se pienin yhteinen nimittäjä, jota Soini voi käyttää sekä kannatuspohjan motivoimiseen että puolueen pitämiseen kasassa. Homofobia sentään yhdistää jossain määrin sekä puolueen ay-siipeä että maahanmuuttovastustajia ja "isänmaallisia". - Toinen taustatekijä ovat päässä pyörivät torjunnat ja projektiot, joiden suuntana ovat homoseksuaalit. Joskus tulevaisuudessa ehkä tehdään historiallinen kuvaus PS-puolueen aaterakenteen taustasta, sen psykodynamiikasta jne.
Mikä homofobia? Onks homofobiaa, jos kannattaa perinteisii perhearvoi?

Persuilla on kaks yhdistävää tekijää: maahanmuutto- ja EU-kriittisyys. Ne ku saadaan hoidettuu kuntoon, ni Persut voi vaikka hajota.
Timo Soini on kertonut haastatteluissa, että hän vastustaa tasa-arvoisen avioliittolain lisäksi avoliittoa, avioeroa, naispappeutta ja aborttia, jota hän ei uutisten mukaan hyväksy edes raiskatuille. Abortit tuomitsee kuulemma hänen jumalansa, se katolinen. Hedelmöityshoidot tulisi Soinin mielestä sallia vain naimisissa oleville naisille.

EU-parlamentin meppinä toimiessaan Soini vastusti niin homojen kuin naistenkin oikeuksia äänestäen muun muassa naisten seksuaalisen itsemääräämisoikeuden kannalta tärkeitä oikeuksia vastaan. Soini vastusti äänestettäessä myös ehkäisyvälineiden ja turvallisen abortin saatavuutta.

Katolisen lehden haastattelussa Soini ylistää Päivi Räsästä rohkeudesta ja korkeasta profiilista. Samassa haastattelussa Soini kertoo, ettei hän voisi olla perussuomalaisten puheenjohtaja, mikäli hänen puolueensa ottaisi myönteisen kannan aborttiin: ”jos puolueemme ottaisi aborttia puolustavan linjan, olen jo sanonut, etten voisi olla sen puolueen puheenjohtajana”.

Perussuomalaisnaisten puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen puolestaan oli täysin eri linjoilla kommentoidessaan vuonna 2011 Soinin aborttikantaa: ”Timo Soinin mielipide ei kuulu minulle. Se on hänen henkilökohtainen kantansa. Puolueen linja on toinen.”

Joka tapauksessa on mielestäni täysin selvää, ettei Timo Soini ole kelvollinen Suomen kaltaisen ihmisoikeuksia melko hyvin kunnioittavan maan ministeriksi, saatikka pääministeriksi. Soini tyytyköön johtamaan yleissivistyksestä tietämätöntä laumaansa sen hajoamiseen saakka.
Meilläpä näyttää Suomessa olevan nyt toinenkin uskontopuolue. Kristillinen liitto on ollut viime aikoina varsin vaisulla linjalla. Tarvitaan siis lisää räväkkyyttä Soinin persoonan kautta. Mielenkiintoista seurata, mihin hän kulkee tuon "aatteensa" kanssa ja mitä vaikutuksia sillä on omaan puolueeseen ja valtakunnan poliittiseen ilmapiiriin yleensä.
Vaikka en nyt mikään Arhinmäen tukija olekaan, niin tuota... kerrankos sitä nyt kuppia otetaan. Eikä tuo episodi liity tähän avioliitto- ja aborttikysymykseen lainkaan.
Jos Soini vastustaa aborttia...
Mielestäni silloin pitää kieltää E-pilleritkin..
Nehän onlähes sama asia...
  • 35 / 43
  • ERKKI - VAASA
  • 24.2.2014 0:37
Totesin jo aikaisemmin että yksi syy Timo Soinin voimakkaaseen ”rohviloitumiseen” kristillisten ja ”perinteisten arvojen” puolelle saattaa osaltaan johtua kannatuksen hakemisesta tulevissa eurovaaleissa. Perussuomalaisten väittämä usein on että he ovat ainoa Euroopan Unioniin kriittisesti suhtautuva puolue. Näinhän ei suin-kaan ole! Suomen keskustassa Euroopan Unioniin kriittisesti suhtautuvia tahoja on hyvin paljon. Heistä näkyvin, Keminmaan Suuri Poika, aina paljon kannatusta pohjoisen lestadiolaisalueilta kerännyt eurovaaliehdokas Paavo Väyrynen ei ole salannut kriittisyyttään Euroopan Unionia ja jopa Timo Soininkin omissa kannanotoissaan hyväksymää yhteisvaluutta euroa kohtaan. Hyvää vauhtia lähestyvissä eurovaaleissa koko Suomi on yhtä ja sama vaalipiiriä. Jotensakin tuntuisi järjen köyhyydeltä jos perussuomalaiset eivät kalastelisi samoilla apajilla kuin Paavo Väyrynen.
Miksi he jättäisivät tilaisuutensa käyttämättä? Tasa-arvoisen avioliitolain ja abortin vastusmaishommissa on tietysti aitokin tunnetta mukana mutta syytä on kuitenkin muistaa vanhojen roomalaisten sanonta ”Tarkoitus pyhittää keinot”.
Tätä olenkin aina sanonut että heterothan ne kaikista luonnotonta seksiä harrastavatkin, kun keinotekoisesti ehkäistään sitä lopputulosta mikä seuraa naisen ja miehen välisestä yhdynnästä, eli tiineys.
Sehän se vasta luonnonvastaista onkin.
human!

tai sitten Jumala on Jumala ja ihminen on ...ihminen.
-----
Vähättely on yksi ikävä tapa mitätöidä oikeuksia. Avioliitto on kuitenkin jossain määrin yhteiskunnallinen instituutio, joten oikeus siihen tulisi olla kaikilla täysi-ikäisillä ihmisillä katsomatta siihen mitä he ovat muuttumattomasti.
Xx_Val_xX, mites lestadiolaisten piirissä esiintyneet hyväkskäyttötapaukset? Tai naispappeus? Tai homoliittokysymykset? Tai puoluepolitiikan sotkeminen mukaan kirkon toimintaan? Tai se ku kirkko suojelee täällä laittomasti oleskelevii ulkomaalasii ja astuu viranomasten varpaille?

Siinä on sulle "hyvin lähellä Jumalaa oleva kirkko", joka liitelee ihan omissa korkeuksissaan. ;D

Riquman1990 • 23.02.2014 11:47

Sinä otit katolisen kirkon erinomaisuuden esille, lestadiolaiset kuuluu samaan joukkoon.

Naisilla on yhtäläinen oikeus pappeuteen niin kuin miehillä, Jumala ei sitä ainakaan ole kieltänyt.

Kirkko ja politiikka tai uskonto ja politiikka pitää erottaa toisistaan, erityisesti uskonto pitää poistaa politiikasta. Kirkko tekee juuri sitä mihin se on luotu kun se suojelee ja astuu viranomaisten varpaille, sekin tietenkin tapauskohtaisesti. Kirkon tehtävä on auttaa!

Homo tai tasa - arvoisessa avioliitossa on kysymyksessä yhtäläisistä oikeuksista esimerkiksi lesken eläkkeeseen, ei vaatimus kirkossa tapahtuvaan vihkimiseen. Kirkko on siellä missä ihminen sen haluaa kulloinkin olevan, vaikka vain kotona.

Vastakysymys, entäpä jehovan todistajat tai mormonit?
Mormonit on hyvä esimerkki kuinka seurata vanhaa testamenttia, avioliiton voi solmia mies vaikka kuinka monen naisen kanssa. Se ei ole nykyisin kielletty, joskaan ei suositeltu. Jokainen menee omantuntonsa mukaan ja näitähän maailmassa ja Suomessa riittää.

Siinä sulle lisää omissa afääreissä leijuavia kirkko ja usokontokuntia. :DDD
Olipa kaamea kirjoitus.

martin • 25.02.2014 22:52

Olet oikeassa, en ollut tarkkana!

Avioliittolain muuttaminen murentaa nykyisen avioliittoinstituution sisällön ja johtaa ennakoimattomaan kehityskulkuun. Perinteisen avioliittonäkemyksen kannattajien oikeus näkemykseensä joutuu vakavasti uhatuksi ja toisaalta uusi laki olisi perustelujensa puolesta epälooginen ja rajaava. Lainmuutokseen ei ole syytä ryhtyä ottaen huomioon senkin, että meillä kuitenkin on jo olemassa laki rekisteröidystä parisuhteesta.

Huomasinpa toisenkin asian, kommenttia kirjoittajalle ei voi antaa ellei ole jäsen. Täytyypä olla tarkkana vastaisuudessa.

Kommenttia muokattu: 26.02.2014 klo 10:40
Naurahdin "katkeraan loppuun asti"- kohdalle. Toivon, että lopusta tulee eeittäin katkera. Soinille nimittäin.
Suurin oikeus on oikeus hedelmöitetyn munasolun tulla elämään, sanoi Timo Soini tasa-arvoisen avioliittolain käsittelyssä. Miksi eivät ihmiset tajua Suomessa, että meillä on kaksi fundamentalistiuskontopuoluetta, kristillisdemokraatit evankelis-luterilaisia varten ja Timo Soinin puolue katolisia fundamentalisteja varten? Viimeksi Irlannin tasavallassa 1980-luvulla oli aborttikielto, ja mitä olen lukenut, niin erittäin suuri turismi raskailla naisilla länsi-Englantiin aborttia tekemään (omalla rahalla, omalla riskillä toki).