USA: liittovaltion hallinto ilmoitti hyväksyvänsä Utahissa solmitut homoavioliitot (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 10.1.2014 22:37
Jälkimiete

Yhdysvaltain kahden pääpuolueen, republikaanien ja demokraattien välillä kiistellään rajusti kaikesta mahdollisesta. Nyt myös homot ovat saaneet osansa tästä kiistelystä. Utah on yksi konservatiivisimpia osavaltioita Yhdysvalloissa. Siellähän Mormonikirkolla on valtaa yhteiskunnan monilla tasoilla, siis myös osavaltion maallisessa hallinnossa. Mormoneilla avioliitto on merkittävässä asemassa heidän opissaan. Utahissa tuomarin päätös sallia homoavioliitot, on ollut suora ja vakava isku heidän oppinsa ytimeen. Sen vuoksi Utahin hallinto on ilmoittanut taistelevansa homoavioliittoja vastaan kaikin mahdollisin keinoin ja maksoi mitä tahansa.

Tämä perjantainen päätös on niin tuore, että sen vaikutuksista jatkokehitykseen esimerkiksi piirituomioistuimessa ja korkeimmassa oikeudessa, kukaan ei ole ennättänyt esittämään julkista arviota.
  • 2 / 2
  • Havainnoija
  • 16.1.2014 0:24
Tasa-arvon kannatus on lisääntynyt Utahissa. Kansalaisoikeusaktiivi Mark Lawrence on sitä mieltä, että nekin utahilaiset, jotka edelleen vastustavat, ovat kuitenkin jotenkin hyväksyneet, että homoavioliitot tulivat jäädäkseen, eivätkä he enää pelkää taivaan putoavan niskaan ja yhteiskunnan tuhoutuvan.
SurveyUSA:n tekemän kyselyn mukaan puntit ovat tasan eli 48 % utahilaisista kannattaa homoparien avio-oikeutta ja 48 % vastustaa:

http://www.sltrib.com/sltrib/news/57391605-78/marriage-sex-percent-state.html.csp

Toisen tuoreen kyselyn mukaan kannattajia on 51,3 % ja vastustajia 43,7 %.
Mormonikirkon suhtautuminen on myös muuttunut, sanotaan nyt vaikka että ymmärtäväisemmäksi viime vuosina.